Author |
Topic |
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 08/03/2012 : 19:23:11
|
quote: Originally posted by Peyo
Čestitka izdavaču.
Veselim se albumu uz nadu da će i drugi Bednjančevi stripovi uskoro biti objavljeni u sličnim strip albumima.
Izdavač je udruga ljubitelja stripa STRIPFORUM, a do kraja godine će sigurno i integralna verzija svih povijesnih stripova(stripovi iz hrvatske povijesti) koje je Bednjanec radio....(objavljivano u Lalama i Nikad robom krajem 60-tih godina). |
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10396 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 09/03/2012 : 10:43:45
|
Bravo.
Mada se tu sigurno javlja i pitanje izbora najpogodnijeg formata.
Osobno ne bih preferirao A4 varijante sa preraspoređivanjem slika.
Više bi mi se dopao format veličine "Lala", znači otprilike američki za sveščice. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10396 Posts
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 14/03/2012 : 18:19:30
|
quote: Originally posted by Lastan
[quote]Originally posted by all_ba
[quote]Originally posted by Mr. Bushido
Znaš li možda kada imaju u planu objaviti novu kolekciju Bednjančevog Genija? I u koliko ukupno knjiga ga misle reprintati?
Za sad ni(t)ko od Izdavača nema namjeru objaviti ovaj strip. Vrlo je kompleksan, nimalo jednostavan poduhvat. Udruga Strip Forum za sad neće sigurno.
Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd. Javim di će bit prva prezentacija ovog Bednjančevog strip albuma,ali pretpostavljam da će bit na otvaranju strip knjižare "Lastan".Kad saznam sve pojedinosti,postavit ću najavu.
Jedno pitanje. Na brzinu sam pogledao jedan popis epizoda serijala Osmoškolci, i čini mi se, da ima više od 24 epizode. Pa me sada interesuje, da li sam pogriješio i stvarno se radi o integralnom izdanju ili su unutra samo odabrane epizode ? A interesuje me i u kolikoj mjeri se epizode prekrivaju sa onima več objavljenima u dva albuma (plavi i bijeli) ? Jel ima tu i epizoda, koje tamo nisu objavljene ? |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 15/03/2012 : 23:05:18
|
Bravo.
Mada se tu sigurno javlja i pitanje izbora najpogodnijeg formata.
Osobno ne bih preferirao A4 varijante sa preraspoređivanjem slika.
Više bi mi se dopao format veličine "Lala", znači otprilike američki za sveščice.
Vjerojatno će tako i bit...ima još nekih dilema jer ako sam ja dobro pobrojao i sortirao,tih stripova iz hrvatske povijesti ima 27 komada! Istina,neki su zaista kratki,ali mi se čini da će to morat ić u dva albuma zbog količine.Za sada ne znam,vidjet ćemo što će glavni urednik odlučit. |
|
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 15/03/2012 : 23:22:33
|
quote: Originally posted by Vid
[quote]Originally posted by all_ba
[quote]Originally posted by Mr. Bushido
Znaš li možda kada imaju u planu objaviti novu kolekciju Bednjančevog Genija? I u koliko ukupno knjiga ga misle reprintati?
Za sad ni(t)ko od Izdavača nema namjeru objaviti ovaj strip. Vrlo je kompleksan, nimalo jednostavan poduhvat. Udruga Strip Forum za sad neće sigurno.
Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd. Javim di će bit prva prezentacija ovog Bednjančevog strip albuma,ali pretpostavljam da će bit na otvaranju strip knjižare "Lastan".Kad saznam sve pojedinosti,postavit ću najavu.
Jedno pitanje. Na brzinu sam pogledao jedan popis epizoda serijala Osmoškolci, i čini mi se, da ima više od 24 epizode. Pa me sada interesuje, da li sam pogriješio i stvarno se radi o integralnom izdanju ili su unutra samo odabrane epizode ? A interesuje me i u kolikoj mjeri se epizode prekrivaju sa onima več objavljenima u dva albuma (plavi i bijeli) ? Jel ima tu i epizoda, koje tamo nisu objavljene ?
Da ,tu ima više priča.Ako se ne varam,u ona dva albuma je 17 priča.Nedostaje par epizoda iz novijeg doba. Priče nisu složene kronološkim redom,već prema želji,simpatijama i Bednjančevim sugestijama za života.Uglavnom,duga priča i osobne je prirode,pa ju ne bih javno iznosio.U svakom slučaju,solidno i simpatično izdanje. |
|
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
731 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 19/04/2012 : 21:51:17
|
quote: Originally posted by Lastan Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd.
[...]
U svakom slučaju,solidno i simpatično izdanje.
Ovo je vjerojatno najpodcjenjivačkiji opis nekog izdanja na forumu. Ova moćna knjižurina je izdanje dostojno vrhunskog materijala, materijala koji je nedovoljno tiskan tokom godina. Puno vremena gubim na ovom forumu, ulazio sam u glupe rasprave o vrsti papira, sudjelovao sam u svađama oko albuma i integrala, ali ovaj puta ću začepiti i pustiti malog Hrvoja koji je jaaaaako volio onaj soft cover album 'Osmoškolaca' da preuuzme riječ i zahvali se svima koji su radili na ovom prekrasnom izdanju.
Hvala! I hvala na poklon albumu 'Genija'! |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10396 Posts
Posted - 20/04/2012 : 11:28:57
|
Iako stripovi nisu salata, zbog čega tolika razlika u cijeni?
Da je knjiga Neugebauerovih stripova jednake debljine kao knjiga Bednjančevih stripova prema cijeni stranice koštala bi 500 kuna.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17099 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 21/04/2012 : 14:53:41
|
quote: Originally posted by Shuckey
quote: Originally posted by Lastan Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd.
[...]
Ovo je vjerojatno najpodcjenjivačkiji opis nekog izdanja na forumu. Ova moćna knjižurina je izdanje dostojno vrhunskog materijala, materijala koji je nedovoljno tiskan tokom godina. Puno vremena gubim na ovom forumu, ulazio sam u glupe rasprave o vrsti papira, sudjelovao sam u svađama oko albuma i integrala, ali ovaj puta ću začepiti i pustiti malog Hrvoja koji je jaaaaako volio onaj soft cover album 'Osmoškolaca' da preuuzme riječ i zahvali se svima koji su radili na ovom prekrasnom izdanju.
Hvala! I hvala na poklon albumu 'Genija'!
Kakav podcjenjivački opis???? Zašto bih podcjenjivao nešto što sam sam radio???? Napisao sam to sa simpatijom...solidno i simpatično izdanje i uopće nisam mislio da bi ovo netko protumačio kao podcijenjivanje.
Stekao si krvi dojam. Inače,mislim da je papir u albumu odličan. |
|
Edited by - Lastan on 24/04/2012 00:08:44 |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Posted - 21/04/2012 : 14:59:08
|
Da je knjiga Neugebauerovih stripova jednake debljine kao knjiga Bednjančevih stripova prema cijeni stranice koštala bi 500 kuna.
Bednjančev album je tiskan u znatno većoj nakladi...razlike su u pravima po autorima....itd..itd...itd...
Cijenu strip albuma ne određuje broj stranica u istom,a ako i ovisi cijena o broju stranica,to je u vrlo malom postotku. |
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 21/04/2012 : 15:45:11
|
Navodno da držatelj prava na Neugebauerova djela uvijek traži paprenu cifru... |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
731 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 21/04/2012 : 17:57:34
|
quote: Originally posted by Shuckey
[...]
Hvala! I hvala na poklon albumu 'Genija'!
Kakav podcjenjivački opis???? Zašto bih podcjenjivao nešto što sam sam radio???? Napisao sam to sa simpatijom...solidno i simpatično izdanje i uopće nisam mislio da bi ovo netko protumačio kao podcienjivanje. Stekao si krvi dojam.
Ma ja sam toliko oduševljen ovim savršenim izdanjem da mi se čak i takav pozitivan opis, "solidno i simpatično", čini kao podcjenjivanje.
quote: Originally posted by Lastan Inače,mislim da je papir u albumu odličan.
Papir je super, cijelo izdanje je super! |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17099 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/04/2012 : 18:59:21
|
quote: Originally posted by delboj
Može li izdavač da postavi ovdje bolje skenove naslovnih?
Moguće,ali će trebat vremena...
Dobro, sačekaćemo, gledaćemo nešto za privremeno. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/04/2012 : 09:50:07
|
čestitke na albumima, i pitanje: šta je sa drugom knjigom Herloka Šolmsa i Klempi Kidom?? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
|
smicak
Starting Member
3 Posts
Member since 05/09/2012 |
Posted - 04/11/2013 : 13:40:19
|
Je li Igor Kordej izbačen iz STRIP REVIJE kao autor. Kao jedan od članova uredništva jest ali največeg svjetskog autora stripa ne izbacuje se samo tako. Malo manje vlastitog ega sa svih strana, a ponajprije onih koji se nikada nisu ni u čemu dokazali, pa krenimo dalje. Moja malenkost je popušilka zbog političke nepodobnosti tijekom suradnje sa "Vijesnik"om ali što je tu je život ide dalje. Zato, sitne duše koje imate preveliko mišljenje o sebi, spustite se na zemlju, i Zemlju... jer kad Vas jednom opali nećete se ni snaći ( vlastito iskustvo mi govori dovoljno)... JESTE LI SVJESNI TOGA, JESTE LI SVJESNI VLASTITE ZAMJENJIVOSTI... pizdeki |
|
|
Topic |
|