forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Obojeni Program - Kako to mislis mi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 21/04/2012 : 17:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
http://www.exitmusic.rs/sr/label/obojeni-program?a=kako-mislis-mi

Wav i mp3

Odlican album.

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 21/04/2012 : 18:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by etmgosa

http://www.exitmusic.rs/sr/label/obojeni-program?a=kako-mislis-mi

Wav i mp3

Odlican album.

Poslušaćemo
Mnogo mi se sviđa novija srpska glazbena scena (Repetitor, Stray Dogg, Ana Never, Obojeni program, Stuttgart Online...)!

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 21/04/2012 : 19:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Teško da je Obojeni program deo novije scene, postoje već 30 (trideset) godina. :)
Novi album sam preslušao samo dva-tri puta do sada, i na osnovu toga mi i nije nešto. Sviđa mi se blues uticaj koji je verovatno doneo Bebec, ali mi je tu previše repeticije i sirove produkcije za moj ukus. Jasno mi je da su ciljali na to (Fall je Kebrin omiljeni bend), ali ipak...

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/04/2012 : 19:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Hahahahahahaha ovo je odvala dekade...Obojeni Program nova srpska scena :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 21/04/2012 : 19:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Dobro, nije znao čovek, nije lepo smejati se. Mada mi nije jasno kako bilo ko može da pomisli da je OP noviji bend ako je video kako Kebra izgleda. :)
Pustio malopre album, ipak je dobro ovo, odličan gruv.

Kupindo
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 21/04/2012 : 19:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Hahahahahahaha ovo je odvala dekade...Obojeni Program nova srpska scena :D

Posipam se pepelom po glavi

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/04/2012 : 19:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ma da, nije stra'ota, al' jeste smesno malo. Evo, malo kultnog OP od pre 20 i kusur godina.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 21/04/2012 : 19:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma da, nije stra'ota, al' jeste smesno malo. Evo, malo kultnog OP od pre 20 i kusur godina.

Nije strahota, al' je sramota!
Baš slušam novi album, ne zvuče staro, naprotiv.
Onda proguglam fotografije pa se iznenadim.
Ugodno-neugodno, kak' se uzme.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 21/04/2012 : 23:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Ovu stvar mogu slusati uvek,nekako je specificna,nikad dosadna
http://www.youtube.com/watch?v=q4rfZq8rvjI&feature=related

A novi album preslusam kad vatim vremena i javim utiske

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 22/04/2012 : 09:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ol9PaW3eNjE

Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 22/04/2012 : 10:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zorglub
...previše repeticije i sirove produkcije... Jasno mi je da su ciljali na to (Fall je Kebrin omiljeni bend),...

Svako kome je The Fall omiljeni band po meni je car.
Oni koji razumiju, shvatice o cemu pricam.

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 22/04/2012 : 12:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli

quote:

Nije strahota, al' je sramota!
Baš slušam novi album, ne zvuče staro, naprotiv.
Onda proguglam fotografije pa se iznenadim.
Ugodno-neugodno, kak' se uzme.

Potraži prva dva albuma, to je klasika. Izašlo je skoro remasterovano reidanje. Albumi posle toga su tako-tako. Ima dobrih stvari, ali i žestokih promašaja.

Zanimljivost vezana za pesmu koju je postavio Mairosu, bez namere da se dublje ulazi u politiku, je da ju je Kebra napisao nakon mobilizacije i boravka u Vukovaru.

Kupindo
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 22/04/2012 : 12:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by etmgosa

quote:
...previše repeticije i sirove produkcije... Jasno mi je da su ciljali na to (Fall je Kebrin omiljeni bend),...

Svako kome je The Fall omiljeni band po meni je car.
Oni koji razumiju, shvatice o cemu pricam.

Razumem ja, samo ne znam što se lupaš po glavi.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/04/2012 : 12:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potraži prva dva albuma, to je klasika. Izašlo je skoro remasterovano reidanje. Albumi posle toga su tako-tako. Ima dobrih stvari, ali i žestokih promašaja.

Da preciziram za Torpeda, prva dva albuma su Najvaznije je biti zdrav i Ovaj zid stoji krivo. Ta dva, takodje, postoje i u vinil varijanti (sto ne preporucujem da bilo ko juri jer ce ta dva komada plastike izaci na tipa 70-80 eur :D).

Posle toga, eh..."vi me ne razumete mladi gospodine, ja strasno volim vase zivotinje"..."on je on je policajac, tino nino policijac"..."a be ce de a vi jo ni"..."prijatelju kocnice ti ne rade bas sve"...mislim da je jedini album kao takav vredan spomena posle onaj gde je Bum Bum Koma (cini mi se da se zove Sva Sreca General Voli Decu).

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 22/04/2012 : 12:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da preciziram za Torpeda, prva dva albuma su Najvaznije je biti zdrav i Ovaj zid stoji krivo. Ta dva, takodje, postoje i u vinil varijanti (sto ne preporucujem da bilo ko juri jer ce ta dva komada plastike izaci na tipa 70-80 eur :D).

Posle toga, eh..."vi me ne razumete mladi gospodine, ja strasno volim vase zivotinje"..."on je on je policajac, tino nino policijac"..."a be ce de a vi jo ni"..."prijatelju kocnice ti ne rade bas sve"...mislim da je jedini album kao takav vredan spomena posle onaj gde je Bum Bum Koma (cini mi se da se zove Sva Sreca General Voli Decu).

Nisu baš toliko skupi. Jedno vreme sam jurio da ih kupim, naiđu za 15-20 evra.

Što se albuma tiče, meni je posle prva dva najbolji Ako nisam dobra šta ćemo onda? iz 2002., koji sadrži i njihovu verovatno najpoznatiju pesmu Kad se neko nečem dobrom nada. Sva sreća general voli decu je isto dosta dobar. Atmosfera je morbidna, što i nije čudno kad se zna da je sniman 1999., a trebalo je da izađe u danima pre početka bombardovanja (dan pre ako se ne varam).

Kupindo
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 22/04/2012 : 16:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
quote:
...samo ne znam što se lupaš po glavi.

Zato sto imam tako malo istomisljenika.

Inace, prva slova naslova albuma Obojenog programa formiraju rijeci "NOVI SAD". Ovaj album "Kako to mislis mi" pocinje sa "K" - zna li neko gdje se to sada produzava?
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 22/04/2012 : 23:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Imali su pre ovog albuma kompilaciju prerađenih verzija starih pesama Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom, koji su mislim računali kao album. Tako da za sada imamo dva puta K, ne verujem da vodi nekuda. Jedino mi na pamet pada KKK.

Mislio sam da ponovo probam sa Fall. Koji album preporučuješ za početak?

Kupindo
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4657 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/04/2012 : 11:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
mani je sva sreca general voli decu bio rdeci alarm da prestanem sa kupovinom op albuma, pa tako nijedan naredni album nemam cak ni preslusano, prethodnik generala, ili 5 minuta ispred tebe ima sve u svemu par dobrih stvari, a verujem ti jer smo isti mi nekako uvek dobro legne. i da, srecni sam vlasnik prva dva album ana vinilu :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 23/04/2012 : 21:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
quote:

...kompilaciju prerađenih verzija starih pesama Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom...

Ah, jos jedan odlican album! Jako mi se svidja modernija produkcija starih pjesama.

Sto se The Fall tice, to se mijenja. Mnogo vremena provodim u automobilu i koristim priliku da slusam muziku, audio knjige i tako dalje, prolazim kroz razne faze - latinoamericka muzika, jazz, klasika, elektronksa muzika...
Obicno kad krenem da slusam The Fall, onda to potraje i ne slusam nista drugo neko vrijeme. Po meni ovih nekoliko posljednjih albuma su fantasticni. Uvijek su radili sa dobrim producentima, ali ovi novi su nekako bolje snimljeni nego oni od prije 20 i vise godina.

Otpoceo bih sa The Real New Fall LP (Formerly Country on the Click) (2003). Moja omiljena je "Mountain Energei", mada je tesko odabrati jer su u pitanju vrlo slusljive pjesme.

http://www.youtube.com/watch?v=PpNiNbyr_WA

Ovdje je improvizovao tekst pjesme: "How many technicians / does it need / to set up a mic-stand / I thought it was three".

http://www.youtube.com/watch?v=jNnE5mUY3g0

Onda produzi sa albumima
Imperial Wax Solvent (2008)
Your Future Our Clutter (2010)
Ersatz GB (2011).

Mada su i stare stvari jos uvijek jako dobre.

http://www.youtube.com/watch?v=h6T6yO-fwz4

http://www.youtube.com/watch?v=RTLzOp3uTYw&feature=player_embedded

...i tako dalje.

Inace, svakome kome se svidja The Fall i Obojeni program, svakako ce se svidjeti i Disappears.

http://en.wikipedia.org/wiki/Disappears

http://www.youtube.com/watch?v=qEWf8847rLo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UrvXWDw5RBw

Edited by - etmgosa on 23/04/2012 21:59:24
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 24/04/2012 : 22:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Hvala na preporukama. Skinuo sam This Nation's Saving Grace, probaću i sa nekim novijim albumom.

Kupindo
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 29/04/2012 : 21:14:20  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Ili 5 minuta ispred tebe je isto bio OK, bolji od prethodnog...To je zadnji regularni album objavljen na vinilu...

quote:
Originally posted by Barker

mani je sva sreca general voli decu bio rdeci alarm da prestanem sa kupovinom op albuma, pa tako nijedan naredni album nemam cak ni preslusano, prethodnik generala, ili 5 minuta ispred tebe ima sve u svemu par dobrih stvari, a verujem ti jer smo isti mi nekako uvek dobro legne. i da, srecni sam vlasnik prva dva album ana vinilu :D

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4657 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 30/04/2012 : 13:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
nisam znao da je ili 5 minuta... objavljen na vinilu! ima li ga i verujem ti jer.. na plastici? to bih voleo da dodam kolekciji!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/04/2012 : 13:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisam znao da je ili 5 minuta... objavljen na vinilu! ima li ga i verujem ti jer.. na plastici? to bih voleo da dodam kolekciji!

I ja prvi put ovo cujem. Posto je album iz '96 i to radjen za PGP, postoji sansa da postoji promo tiraz od 500 primeraka (koliko mi se cini nema srpskih vinila dalje od '97, barem ne u PGP reziji).

Surferu, jel po sredi beli kartonski omot sa zutom etiketom ? Imam takav Atheist Rap npr.

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 30/04/2012 : 15:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Da, takav je,promo..ne znam koliko je primjeraka, vjerojatno 500..
kao Atheist rap, Deca losih muzicara, Babe itd....
http://www.discogs.com/Obojeni-Program-Ili-Pet-Minuta-Ispred-Tebe/release/1750680
Imam 2 komada :-) Ako netko treba, mijenjam za nesto tog tipa npr. Darkwood dub-Paramparcad...

quote:

quote:

I ja prvi put ovo cujem. Posto je album iz '96 i to radjen za PGP, postoji sansa da postoji promo tiraz od 500 primeraka (koliko mi se cini nema srpskih vinila dalje od '97, barem ne u PGP reziji).

Surferu, jel po sredi beli kartonski omot sa zutom etiketom ? Imam takav Atheist Rap npr.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/04/2012 : 15:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by surfer

Nisam znao da ima drugi DLM na ploci (pretpostavljam da na njega mislis). Zanimljivo.

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 30/04/2012 : 15:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Da, prva 2 postoje na vinilu. Imas ih na Discogsu. Prvi je cak reizdan odnosno dostampan i moze ga se naci bez problema na Kupindu, drugi malo teze, ali opet, ne tako tesko kao D.Dub. I OP i DLM sam kupio prije 7-8 godina kod Borka...
Dosta vinila iz tog vremena je jako tesko nabavljivo npr. Kazna za usi, Eva Braun, V/A Nema ljubavi bez patnje i bola...sve teze se nadju...

quote:

quote:
Originally posted by surfer

Nisam znao da ima drugi DLM na ploci (pretpostavljam da na njega mislis). Zanimljivo.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000