forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 STRIP FORUM: STRIP ALBUMI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 08/03/2012 : 19:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Čestitka izdavaču.

Veselim se albumu uz nadu da će i drugi Bednjančevi stripovi uskoro biti objavljeni u sličnim strip albumima.

Izdavač je udruga ljubitelja stripa STRIPFORUM, a do kraja godine će sigurno i integralna verzija svih povijesnih stripova(stripovi iz hrvatske povijesti) koje je Bednjanec radio....(objavljivano u Lalama i Nikad robom krajem 60-tih godina).

www.lastan.hr
https://www.facebook.com/lastan.striparnica

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10396 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 09/03/2012 : 10:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Bravo.

Mada se tu sigurno javlja i pitanje izbora najpogodnijeg formata.

Osobno ne bih preferirao A4 varijante sa preraspoređivanjem slika.

Više bi mi se dopao format veličine "Lala", znači otprilike američki za sveščice.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10396 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 09/03/2012 : 10:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
I da ne zaboravim, valjda će biti uključene i naslovnice ako ih je Bednjanec nacrtao.
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 14/03/2012 : 18:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lastan

quote:

quote:

[quote]Originally posted by all_ba

[quote]Originally posted by Mr. Bushido

Znaš li možda kada imaju u planu objaviti novu kolekciju Bednjančevog Genija? I u koliko ukupno knjiga ga misle reprintati?

Za sad ni(t)ko od Izdavača nema namjeru objaviti ovaj strip. Vrlo je kompleksan, nimalo jednostavan poduhvat. Udruga Strip Forum za sad neće sigurno.

Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd.
Javim di će bit prva prezentacija ovog Bednjančevog strip albuma,ali pretpostavljam da će bit na otvaranju strip knjižare "Lastan".Kad saznam sve pojedinosti,postavit ću najavu.

Jedno pitanje. Na brzinu sam pogledao jedan popis epizoda serijala Osmoškolci, i čini mi se, da ima više od 24 epizode. Pa me sada interesuje, da li sam pogriješio i stvarno se radi o integralnom izdanju ili su unutra samo odabrane epizode ? A interesuje me i u kolikoj mjeri se epizode prekrivaju sa onima več objavljenima u dva albuma (plavi i bijeli) ? Jel ima tu i epizoda, koje tamo nisu objavljene ?
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 15/03/2012 : 23:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bravo.

Mada se tu sigurno javlja i pitanje izbora najpogodnijeg formata.

Osobno ne bih preferirao A4 varijante sa preraspoređivanjem slika.

Više bi mi se dopao format veličine "Lala", znači otprilike američki za sveščice.

Vjerojatno će tako i bit...ima još nekih dilema jer ako sam ja dobro pobrojao i sortirao,tih stripova iz hrvatske povijesti ima 27 komada!
Istina,neki su zaista kratki,ali mi se čini da će to morat ić u dva albuma zbog količine.Za sada ne znam,vidjet ćemo što će glavni urednik odlučit.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 15/03/2012 : 23:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:

I da ne zaboravim, valjda će biti uključene i naslovnice ako ih je Bednjanec nacrtao.

Bit će sigurno jer ih je i nacrtao autor.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 15/03/2012 : 23:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vid

quote:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by all_ba

[quote]Originally posted by Mr. Bushido

Znaš li možda kada imaju u planu objaviti novu kolekciju Bednjančevog Genija? I u koliko ukupno knjiga ga misle reprintati?

Za sad ni(t)ko od Izdavača nema namjeru objaviti ovaj strip. Vrlo je kompleksan, nimalo jednostavan poduhvat. Udruga Strip Forum za sad neće sigurno.

Strip album "OSMOŠKOLCI" je izašao iz tiska.Integralna verzija sa 24 epizode,360 stranica,c/b...tvrde korice...itd.
Javim di će bit prva prezentacija ovog Bednjančevog strip albuma,ali pretpostavljam da će bit na otvaranju strip knjižare "Lastan".Kad saznam sve pojedinosti,postavit ću najavu.

Jedno pitanje. Na brzinu sam pogledao jedan popis epizoda serijala Osmoškolci, i čini mi se, da ima više od 24 epizode. Pa me sada interesuje, da li sam pogriješio i stvarno se radi o integralnom izdanju ili su unutra samo odabrane epizode ? A interesuje me i u kolikoj mjeri se epizode prekrivaju sa onima več objavljenima u dva albuma (plavi i bijeli) ? Jel ima tu i epizoda, koje tamo nisu objavljene ?

Da ,tu ima više priča.Ako se ne varam,u ona dva albuma je 17 priča.Nedostaje par epizoda iz novijeg doba.
Priče nisu složene kronološkim redom,već prema želji,simpatijama i Bednjančevim sugestijama za života.Uglavnom,duga priča i osobne je prirode,pa ju ne bih javno iznosio.U svakom slučaju,solidno i simpatično izdanje.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
731 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 19/04/2012 : 21:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
quote:

[...]

U svakom slučaju,solidno i simpatično izdanje.

Ovo je vjerojatno najpodcjenjivačkiji opis nekog izdanja na forumu. Ova moćna knjižurina je izdanje dostojno vrhunskog materijala, materijala koji je nedovoljno tiskan tokom godina. Puno vremena gubim na ovom forumu, ulazio sam u glupe rasprave o vrsti papira, sudjelovao sam u svađama oko albuma i integrala, ali ovaj puta ću začepiti i pustiti malog Hrvoja koji je jaaaaako volio onaj soft cover album 'Osmoškolaca' da preuuzme riječ i zahvali se svima koji su radili na ovom prekrasnom izdanju.

Hvala! I hvala na poklon albumu 'Genija'!

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12931 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/04/2012 : 23:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Vezano uz to...

http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.0d6b70ef4be24108bf424d54fa1a373c.osmoskolci.aspx

http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.037bb6150aff4e179bdd4506824b0426.cudotvorni-macak-i-drugi-stripovi.aspx

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10396 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/04/2012 : 11:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Iako stripovi nisu salata, zbog čega tolika razlika u cijeni?

Da je knjiga Neugebauerovih stripova jednake debljine kao knjiga Bednjančevih stripova prema cijeni stranice koštala bi 500 kuna.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17099 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/04/2012 : 16:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Može li izdavač da postavi ovdje bolje skenove naslovnih?
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 21/04/2012 : 14:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shuckey

quote:

[...]

Ovo je vjerojatno najpodcjenjivačkiji opis nekog izdanja na forumu. Ova moćna knjižurina je izdanje dostojno vrhunskog materijala, materijala koji je nedovoljno tiskan tokom godina. Puno vremena gubim na ovom forumu, ulazio sam u glupe rasprave o vrsti papira, sudjelovao sam u svađama oko albuma i integrala, ali ovaj puta ću začepiti i pustiti malog Hrvoja koji je jaaaaako volio onaj soft cover album 'Osmoškolaca' da preuuzme riječ i zahvali se svima koji su radili na ovom prekrasnom izdanju.

Kakav podcjenjivački opis????
Zašto bih podcjenjivao nešto što sam sam radio????
Napisao sam to sa simpatijom...solidno i simpatično izdanje i uopće nisam mislio da bi ovo netko protumačio kao podcijenjivanje.

Stekao si krvi dojam.
Inače,mislim da je papir u albumu odličan.

www.lastan.hr

Edited by - Lastan on 24/04/2012 00:08:44
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 21/04/2012 : 14:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da je knjiga Neugebauerovih stripova jednake debljine kao knjiga Bednjančevih stripova prema cijeni stranice koštala bi 500 kuna.

Bednjančev album je tiskan u znatno većoj nakladi...razlike su u pravima po autorima....itd..itd...itd...

Cijenu strip albuma ne određuje broj stranica u istom,a ako i ovisi cijena o broju stranica,to je u vrlo malom postotku.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 21/04/2012 : 14:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Ratko čestitke na albumima, svaka čast tebi i cijeloj ekipi:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 21/04/2012 15:28:21
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 21/04/2012 : 15:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Moguće,ali će trebat vremena...

www.lastan.hr

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 21/04/2012 : 15:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Navodno da držatelj prava na Neugebauerova djela uvijek traži paprenu cifru...
Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
731 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 21/04/2012 : 17:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Shuckey

quote:

[...]

Kakav podcjenjivački opis????
Zašto bih podcjenjivao nešto što sam sam radio????
Napisao sam to sa simpatijom...solidno i simpatično izdanje i uopće nisam mislio da bi ovo netko protumačio kao podcienjivanje.
Stekao si krvi dojam.

Ma ja sam toliko oduševljen ovim savršenim izdanjem da mi se čak i takav pozitivan opis, "solidno i simpatično", čini kao podcjenjivanje.

quote:
Inače,mislim da je papir u albumu odličan.

Papir je super, cijelo izdanje je super!

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17099 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/04/2012 : 18:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by delboj

Moguće,ali će trebat vremena...

Dobro, sačekaćemo, gledaćemo nešto za privremeno.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21188 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/04/2012 : 09:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
čestitke na albumima, i pitanje:
šta je sa drugom knjigom Herloka Šolmsa i Klempi Kidom??

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 24/04/2012 : 00:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

Ratko čestitke na albumima, svaka čast tebi i cijeloj ekipi:)

Alija,čestitke slobodno uputi dizajneru ovih izdanja....ja sam tu najminornija stavka...u svakom slučaju,hvala ti i pozdrav.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 24/04/2012 : 00:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

čestitke na albumima, i pitanje:
šta je sa drugom knjigom Herloka Šolmsa i Klempi Kidom??

Hvala na čestitkama anto.
Herlock ide uskoro,a za Klempi Kid-a ti ne znam.

www.lastan.hr

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21188 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/04/2012 : 20:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ok, hvala.

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 28/05/2012 : 15:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Ratko, uz Strip reviju (dva broja 7 i broja 8.koliko me sljeduje,naravno, preko Mladena to odradi), pošalji mi i par primjeraka albuma "Čudotvorni mačak".
Pozdrav.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21188 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/12/2012 : 22:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ima li šta za Herloka Šolmsa 2 ?

Go to Top of Page

smicak
Starting Member

3 Posts

Member since 05/09/2012

Posted - 04/11/2013 : 13:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send smicak a Private Message  Reply with Quote
Je li Igor Kordej izbačen iz STRIP REVIJE kao autor. Kao jedan od članova uredništva jest ali največeg svjetskog autora stripa ne izbacuje se samo tako. Malo manje vlastitog ega sa svih strana, a ponajprije onih koji se nikada nisu ni u čemu dokazali, pa krenimo dalje. Moja malenkost je popušilka zbog političke nepodobnosti tijekom suradnje sa "Vijesnik"om ali što je tu je život ide dalje. Zato, sitne duše koje imate preveliko mišljenje o sebi, spustite se na zemlju, i Zemlju... jer kad Vas jednom opali nećete se ni snaći ( vlastito iskustvo mi govori dovoljno)... JESTE LI SVJESNI TOGA, JESTE LI SVJESNI VLASTITE ZAMJENJIVOSTI... pizdeki
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000