Author |
Topic |
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 22/04/2012 : 17:02:04
|
Smijem li upitati da li je makar postojala neka fotografija kao referenca (i može li se vidjeti ukoliko da) ili je apsolutno sve 100% "iz glave"? |
Edited by - MisterYES on 22/04/2012 17:03:25 |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 22/04/2012 : 17:11:43
|
Svi (dežurni) junaci nikom ponikoše ili mukom zamukoše hihihi... Šteta što se Kordej rijetko javlja, kakvo je ovo bilo osvježenje. A pazi sad svi na finjaka....hahahaha Svaka čast majstoru na pranju.
al` isto si zasrao x-mene ;) |
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 22/04/2012 : 17:46:22
|
quote: Originally posted by MisterYES
Smijem li upitati da li je makar postojala neka fotografija kao referenca (i može li se vidjeti ukoliko da) ili je apsolutno sve 100% "iz glave"?
Ja bih rekao da dobiju lokacije i fotografiju |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/04/2012 : 18:20:58
|
Eto, a mi mislili da g. Kordej ne prati što se dešava, ili je neko ukazao na prokovativne postove...
heh, bilo što da ja sad kažem, ne bi mi pomoglo jer sam upao u isti krug hejtera i onih koje konstatno blate po svemu. A i usto smo na ozloglašenom sajtu.
Uz dužno štovanje prema profesionalcu i profesionalnom radu, ono nije bilo moje stručno mišljenje nego jednostavno konstatacija koja ne isključuje niti remek-djelo, naprednu tehiku a bome niti onu drugu krajnost, da je to kombinacija fotke i slike pomoću photoshopa. I što da jest, nisam uopće rekao da ne valja ili da je loše...
P.S. I, naravno, isprika da ne bi ispalo da omalovažavam nečiji trud (makar ispao pi*** nakon što nas je g. Kordej toljagom po glavi). Samo on zna koliko je uložio vremena u to.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 22/04/2012 19:41:14 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/04/2012 : 18:22:53
|
quote: Originally posted by bosancicigor
Svi (dežurni) junaci nikom ponikoše ili mukom zamukoše hihihi... Šteta što se Kordej rijetko javlja, kakvo je ovo bilo osvježenje. A pazi sad svi na finjaka....hahahaha Svaka čast majstoru na pranju.
Lako je sad pametovati, jelda? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 22/04/2012 : 18:27:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
Eto, a mi mislili da g. Kordej ne prati što se dešava, ili je neko ukazao na prokovativne postove...
heh, bilo što da ja sad kažem, ne bi mi pomoglo jer sam upao u isti krug hejtera i onih koje konstatno blate po svemu. A i usto smo na ozloglašenom sajtu.
Uz dužno štovanje prema profesionalcu i profesionalnom radu, ono nije bilo moje stručno mišljenje nego jednostavno konstatacija koja ne isključuje niti remek-djelo, naprednu tehiku a bome niti onu drugu krajnost, da je to kombinacija fotke i slike pomoću photoshopa. I što da jest, nisam uopće rekao da ne valja ili da je loše...
Lako se sad čupat jelda? |
|
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
655 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 22/04/2012 : 19:00:31
|
Ahaha, tko bi rekao da će ovo izazvati ovaku pozornost. A i zbog onih koji sad kao likuju što smo se kao sakrili u "mišju rupu"
Evo pod prvo, uopće mi nije problem: javno se ispričavam gosp. Kordeju što sam pomislio da je to iza obična fotka provučena kroz photoshop, a ispada da je sve ručno nacrtano. Očigledno da je jako puno truda uložio u plakat pa ga donekle razumijem zašto ovako bijesno reagira... Mada bar s moje strane (a vjerujem i ostalih) nije bilo zle namjere nego čisto zabluda...
Inače se i sam se služim tabletom za crtanje i znam da je photoshop fantastično oruđe za crtanje za one koji se s njim znaju služiti...
Samo mi je žao što se gosp. Kordej i inače ne uključuje u neke rasprave o stripu da poveća razinu kvalitete samog foruma s obzirom da sam kaže da pasivno prati forum 6 godina i da mu je forum dovoljno bitan da odgovori onolikim postovima na nas male nebitne anionimuse i strip ljubitelje.
Sve u svemu puno buke nizašto...
|
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
973 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 22/04/2012 : 19:56:34
|
Inace, javio mi se kolega Kjaveroti koji iz prikrajka prati forum vec deset godina. Kaze da ce izvjesnog djoleta objesiti za muda |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 22/04/2012 : 21:16:15
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by MisterYES
Smijem li upitati da li je makar postojala neka fotografija kao referenca (i može li se vidjeti ukoliko da) ili je apsolutno sve 100% "iz glave"?
Ja bih rekao da dobiju lokacije i fotografiju
Što znači da je čovjek gledao u fotografiju, da li isprintano ili na "dual view" u Photoshopu - nebitno (možda čak i trace-ovano) i naravno da i za to treba skill i te kakav da se prenese ručno na novo čisto "platno". Iskreno, malo mi je teško povjerovati da iko može "ubosti" (pogotovo iz glave napamet) tako tačno stvari koje doprinose realisticnom izgledu (poput tamnih tonova plave u sjenama stijena na Biokovu, količinu kontrasta izmedju sjene od zida desno i jacine sunca lijevo na kamenu, zatim sjene na kaktusu itd itd) a bez da ima ikakvu referencu... |
Edited by - MisterYES on 22/04/2012 21:18:07 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/04/2012 : 21:26:09
|
e jebešga nikog nisam mislio uvrijedit, pogotovo ne kordeja čiji rad izuzetno cijenim i imam vama u tri izdanja jebiga, meni je to izgledalo kao fotka na koju je nacrtan lik, i moguće da sam, kao što neko reče zvučao maliciozno i evo, javno se ispričavam igoru kordeju neka mi ne zamjeri uživo nekom drugom prilikom, jer ove godine, nažalost, preskačem makarsku |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 22/04/2012 : 22:43:00
|
quote: Originally posted by supermark
pa zar je vazno da li je napamet ili sa gledanjem? pa ocjenjujemo crtež, a ne sjećanje
Pa da, ali mi se cinilo da jedni nisu skontali razliku, a da drugi opet misle da se radi samo o "provlacenju" fotke kroz filtere tipa artistic/colored pencils gdje su samo figura i magarac nacrtani dodatno preko (i sam sam na pocetku mislio tako). Sad kad znam da je sve hand made, makar i uz reference, skidam kapu. A crtez bi trebalo ocjenjivati uzevsi u obzir upravo nacin kako je nastao.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/04/2012 : 00:04:22
|
Ja se ne ispričavam gospodinu Kordeju jer se nemam radi čega ispričavati. A da je on nervozno i pomalo bahato reagirao-je. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 23/04/2012 : 06:44:35
|
Pitanje nevezano uz plakatnu umjetnost, ali vezano za plakate. Mogu li se plakati kupiti, ima li neka samarićanska duša koja bi u Makarskoj pokupila (kupila) jedan plakat Torpedu, čisto da ne mora plakat'? |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 23/04/2012 : 07:54:48
|
Svi se plakati mogu kupiti po povoljnim cijenama. E sad, nekih godina su ih prodavali na komad, a nekih samo u kompletu. Ne znam što imaju u planu ove godine... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/04/2012 : 09:45:04
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
Pitanje nevezano uz plakatnu umjetnost, ali vezano za plakate. Mogu li se plakati kupiti, ima li neka samarićanska duša koja bi u Makarskoj pokupila (kupila) jedan plakat Torpedu, čisto da ne mora plakat'?
Mogao bih ti ja, uzeti pa da ga Kordej potpiše, samo moram to napraviti pod krinkom, ne smijem otkriti svoj identitet... |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 23/04/2012 : 09:52:52
|
quote: Originally posted by DeeCay Mogao bih ti ja, uzeti pa da ga Kordej potpiše, samo moram to napraviti pod krinkom, ne smijem otkriti svoj identitet...
Budem ja odnio tvoj plakat i tražio da ga potpiše Za DeeCaya :) |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/04/2012 : 11:13:18
|
Čitam malo ove Kordejeve postove, i ajde, mogu sasvim razumijeti njegovu reakciju; ipak je čovjek dugogodišnji profesionalac u branši i šire, a mi ovakvim olakim komentarima automatski degradiramo i uložen trud i dovodimo u pitanje njegovu stručnost i profesionalnost. Što naravno da smeta profesionalcu, bio on makar i najskromniji na svijetu (ili najbahatiji). Ovo govorim jer poštujem autore koje su ipak odradili toliko divnih stvari na stripu...
A s druge strane, ovo je forum gdje se sastaju i autori i stripovski laici, tako da nije čudno što sve ljudi ne pišu i ne komentiraju. I da ousiderima to može zvučati ko direktni napad na ličnost kad se pročitaju određeni postovi. Eh.
Što li će tek pomisliti ostali laici kad vide ovu tehniku, možda da se stavi za svaki slučaj - nije fotomontaža, već rukom crtano? |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 23/04/2012 : 11:56:06
|
quote: Originally posted by jaki
Ja se ne ispričavam gospodinu Kordeju jer se nemam radi čega ispričavati. A da je on nervozno i pomalo bahato reagirao-je.
Tako je Jaki, tako govore pravi muškarci! Pusti i ti brkove, budi faca! |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 23/04/2012 : 11:56:14
|
ok, razumljivo je da se kordej naljutio, pa reagirao - blago, grubo, bahato, primjereno, neprimjereno...nije bitno, to je do osobe i svi smo različiti mada, i sam je rekao da ćemo razliku primjetiti kada vidimo plakat uživo, na velikom formatu dakle, kao što netko reče, to što smo mi mislili da je fotografija, je ustvari kompliment njegovom radu a on tako po nama... |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 23/04/2012 : 12:02:46
|
quote: Originally posted by kordej
Zgrade su, naravno, moj dodatak - da potcrtaju bizarnost iliti po naški, začudnost moje sličice, zajedno sa kurentom na magarčiću. Inače su inspirirane arhitekturom Dogona, šaka u oko u makarskom okruženju ;)
pa ni novi hotel osejava nije najsretnije uklopljen u makarsko okruženje a postoji i opasnost da se ove kule i bedemi svide lokalnim moćnicima - imaju dobar koeficijent iskorištenosti, stane tu dosta apartmana, a u bedemima i šoping
inače, plakat mi se sve više i više sviđa |
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 23/04/2012 : 12:30:22
|
Bilo je tu dobrih crteža, dobrih majstora i dobrih plakata. Osobno, jedan od dražih plakata mi je bio plakat Alema Ćurina. Ne samo jedna priča, nego jedna velika knjiga ispričana na jednomm prikazu. Svaka čast majstoru. |
|
|
Topic |
|