forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Zlatna kolekcija Hr filma - na kioscima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/04/2012 : 17:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli
novine gotovo da ne čitam jer sve ostalo nije novinarstvo i pisanje, već žurnalističko kopipejstanje.

to vidimo i na forumu

ali inače samo podvlačim da me nikad nije zanimlao kaj neki kritičar misli o filmu...prije dosta godina svima su bila puno usta Eberta, ma živo me zaboli za njegove mišljenje. Znam za njega zato jer je nemoguće da se zanimaš filmom da ti ge malo malo netko ne spomene, ali fakat ne kužim zakaj bi me zanimlo njegovo mišljenje!?
Druga stvar su povijesničari filma¨ili biografi režisera, njihovo me mišljenje tj. spoznaje itekak zanimaju!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 24/04/2012 17:24:07
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 24/04/2012 : 17:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
novine gotovo da ne čitam jer sve ostalo nije novinarstvo i pisanje, već žurnalističko kopipejstanje.

to vidimo i na forumu

ali inače samo podvlačim da me nikad nije zanimlao kaj neki kritičar misli o filmu...prije dosta godina svima su bila puno usta Eberta, ma živo me zaboli za njegove mišljenje. Znam za njega zato jer je nemoguće da se zanimaš filmom da ti ge malo malo netko ne spomene, ali fakat ne kužim zakaj bi me zanimlo njegovo mišljenje!?
Druga stvar su povijesničari filma¨ili biografi režisera, njihovo me mišljenje tj. spoznaje itekak zanimaju!

Vi'š, ja rado pročitam kritiku ako je pismena i ako kritičar na drukčiji način doživljava/interpretira film. No to je rijetkost.

Kad sam bio klinjober, gledao sam redovito Peterlića na malom ekranu. To je bio užitak, slušati stručnjaka o filmu...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/04/2012 : 17:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

a šta je tu smiješno
zamisli situaciju da želiš gledat domaći film navečer, žena/cura/dijete spavaju, a stan je mali
hrvatski film ako želiš gledat, moraš ton odvit do daske
bilo bi super da televizije daju izbor odabira titla
jbte, navečer kad je larin izbor, čujem kako ga susjeda od 60 godina gleda

pa malo jest smiješno, ali dobro dođe. pogotovo zbog toga ako je recimo ton loš, ili zbog ovog razloga kojeg si ti naveo. da, bilo bi super kad bi televizija dala tu opciju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/04/2012 : 17:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ma za Pavičića ne vrijedi trošit riječi, frajer je basically muški ekvivalent Vedrane Rudan.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/04/2012 17:40:35
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/04/2012 : 17:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

mišljenja kritičara je dobro pročitat da znaš što možeš očekivat od nekog filma. ali svejedno, ja mislim da mišljenja kritičara nisu baš za bacit. zašto? zato što onda možeš (i kad pročitaš kritiku i pogledaš film) vidjet što ti se u filmu svidjelo a što ne, pa komparirat sličnosti i razlike (tvoj stav i stav kritičara).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/04/2012 : 17:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
kad vidim redatelja i glumačku postavu, te temu filma znam kaj mogu očekivat...za to mi nije potreban netko drugi!

@luca
E pa Petrlić je filmolog a ne kritičar, a kak sam rekel njihove spoznaje me zanimaju!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/04/2012 : 18:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:

nisam pratil film u petak na HRT-u, kakva je bila slika u odnosu na DVD?

nisam kupio dvd... tko je kupio nek napravi 2-3 screenshota a onda ću ja te iste napravit sa snimkom sa tv-a.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/04/2012 : 18:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
@dosada: hvala na screenshotu. evo usporedbe

Samo jednom se ljubi

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/04/2012 : 19:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

@dosada: hvala na screenshotu. evo usporedbe

Samo jednom se ljubi

definitivno HRT prikazuje digi verzije, a na kioscima se prodaju nedigi verzije...izuzev Breze, za sad!

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 24/04/2012 : 19:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Otkad ne izlazi Feral Tribune novine gotovo da ne čitam jer sve ostalo nije novinarstvo i pisanje, već žurnalističko kopipejstanje.

Zato sad imaš "Novosti". Ako ti je Feral bio dobar, onda bi ti se sigurno svidjele i te novine. Ionako pola njih iz Ferala sad tamo pišu. Konačno su došli na svoje.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 24/04/2012 : 19:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Jedan od razloga što ne kupujem te DVD-e je što "ovca od gipsa" Pavičić piše kritike u onoj knjižici. Tog tipa nikad nisam mogao smisliti.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 24/04/2012 : 19:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Otkad ne izlazi Feral Tribune novine gotovo da ne čitam jer sve ostalo nije novinarstvo i pisanje, već žurnalističko kopipejstanje.

Zato sad imaš "Novosti". Ako ti je Feral bio dobar, onda bi ti se sigurno svidjele i te novine. Ionako pola njih iz Ferala sad tamo pišu. Konačno su došli na svoje.

Baš ću kupiti i probati ih

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/04/2012 : 22:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

kad vidim redatelja i glumačku postavu, te temu filma znam kaj mogu očekivat...za to mi nije potreban netko drugi!

to bi bio isto još jedan aspekt koji ti daje do znanja kakav će bit neki film. ali po meni nije jedini.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 08:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

to bi bio isto još jedan aspekt koji ti daje do znanja kakav će bit neki film. ali po meni nije jedini.

s mojim poznavanjem filmske umjetnosti taj aspekt mi je nepotreban......znam ono što treba da znam! A kad ne znam, znam na koji nacin saznati to na puno kvalitetniji nacin od citanja kritike nekog piskarala.....

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 25/04/2012 : 09:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
"Breza" je odličan film!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 09:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
fenomenalan, toliko realan da je gotovo dokumentarac (mi kajkavci s tog područja to dobre zname) a opet umjetnost! Ma nesumnjivo je kak naša kinematografija ima remek djela svetskog glasa...

"ja ti bum lepe zafalil, a bogek ti bu platil" :)))

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 14:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

s mojim poznavanjem filmske umjetnosti taj aspekt mi je nepotreban......znam ono što treba da znam! A kad ne znam, znam na koji nacin saznati to na puno kvalitetniji nacin od citanja kritike nekog piskarala.....

kako? primjerice?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 14:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
uz svoje sposobnosti kojima sam nadaren pridružjem gledanje brojnih kvalitetnih naslova genija filmske umjetnosti i slušanje komentara (tih istih filmova) od strane povjesničara i filmologa!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 14:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

fenomenalan, toliko realan da je gotovo dokumentarac (mi kajkavci s tog područja to dobre zname) a opet umjetnost! Ma nesumnjivo je kak naša kinematografija ima remek djela svetskog glasa...

"ja ti bum lepe zafalil, a bogek ti bu platil" :)))

nemojmo zaboravit da je i predstava u Gavelli bila super odrađena

a legendarno je kak se Živojinović (kao srpski glumac) odlično preobrazio u lika koji priča kajkavski. a najjači - Fabijan Šovagović kao sveti Joža (kojeg inače u izvornom djelu nema).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 14:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

uz svoje sposobnosti kojima sam nadaren pridružjem gledanje brojnih kvalitetnih naslova genija filmske umjetnosti i slušanje komentara (tih istih filmova) od strane povjesničara i filmologa!

meni je to isto još jedan kriterij vrednovanja filma. iako nema tu baš neke velike razlike.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 14:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ne znam koliko ti kajkavski blizak (ne ovaj Bandićev), ali kao rođenom kajkavcu Batina interpretacije je u vrh glave dobra, ali itekak se oseti da to nije ni to....

predstavu nisam imal prilike pogledati (:

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 14:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

meni je to isto još jedan kriterij vrednovanja filma. iako nema tu baš neke velike razlike.

između čega?
komentara povjesničara filma i kritičara!? razlika je nebo i zemlja, kritičar nema pojma to svrstat u povijesnim kontekst, izvuc poantu i sl.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 15:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

predstavu nisam imal prilike pogledati (:

nju su čak jednom prikazali na HRT-u (imam ju snimljenu na VHS-u). znam da je ona jako dugo bila na repertoaru, igrala je nekoliko godina.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 15:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

između čega?
komentara povjesničara filma i kritičara!? razlika je nebo i zemlja, kritičar nema pojma to svrstat u povijesnim kontekst, izvuc poantu i sl.

po tome bismo mogli zaključit da su filmski kritičari najveći debili na svijetu koji pojma nemaju ni o čemu, no dobro...

htio sam reći da je poanta u tome da oboje prilikom analize filma imaju isti cilj: izrazit svoje mišljenje (s kojim se ti možeš složit ili ne), samo je razlika u tome "na koji način".

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 25/04/2012 15:14:06
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/04/2012 : 15:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
htio sam reći da je poanta u tome da oboje prilikom analize filma imaju isti cilj: izrazit svoje mišljenje (s kojim se ti možeš složit ili ne), samo je razlika u tome "na koji način".

e baš to nemaju, kritičar iznosi svoje mišljenje a povijesničari i filmolozi činjenice...u grubo bi mogli reči da povjesničari daju objektivnu a kritičari subjektivnu sliku!

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000