forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Brendon - Malagma comics
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Zlix
Senior Member

Serbia
1912 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 26/04/2012 : 09:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Neko rece na DW forumu da je izasao broj 2 "Suza tame", ali niko nista nije potvrdio

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

ness1602
Starting Member

39 Posts

Member since 23/04/2012

Posted - 26/04/2012 : 09:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ness1602 a Private Message  Reply with Quote
Imas na malagminom blogu o njemu
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1912 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 26/04/2012 : 09:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Oho, ness1602 dobrodosao i ovde :)

Videh sada da ima na blogu, hvala

Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1912 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 26/04/2012 : 16:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11945 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 26/04/2012 : 22:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Prava stvar.
Javljajte kad stigne u Darkwood, pa da se pazari.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 27/04/2012 : 07:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
stiglo juce i ja vec kupio poskupelo je...sad je 350 dinara..
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 27/04/2012 : 08:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote

Vidi se greška u impresumu. Ostao je naslov prve epizode "Rođen 31. februara".

Takođe, ne vidim svrhu prepričavanja epizode na prvoj unutrašnoj strani. OK, i Veseli četvrtak se u svojim izdanjima DYD osvrne na istom mestu na epizodu koja sledi, ali ti tekstovi nisu puko prepričavanje već analitički tekstovi sa dosta nepoznatih i zanimljivih detalja.

Naravno, i pored ovih manjih zamerki koje imam, kupiću i ovo izdanje Brendona. Nadam se da prodaja ide dobro i da će ovaj serijal zaživeti i stabilno izlaziti kod nas.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 27/04/2012 : 11:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Ostavili ste naziv prve epizode
ljudi ajd se malo uozbiljite
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 27/04/2012 : 12:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Ostavili ste naziv prve epizode
ljudi ajd se malo uozbiljite

To je greška urednika.
Boris je u brzini pogrešio. Sinoć smo mu javili.
U HC će biti ispravljeno tako mi je rekao.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 27/04/2012 : 15:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Samo sto ja ne kupujem HC
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 27/04/2012 : 17:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Kakva greška urednika, pa mora pisati u impresumu kad se junak rodio.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 27/04/2012 : 21:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Kakva greška urednika, pa mora pisati u impresumu kad se junak rodio.

potpuno si u pravu.
Go to Top of Page

spiro
Starting Member

Serbia
5 Posts

Member since 17/02/2009

Posted - 28/04/2012 : 23:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send spiro a Private Message  Reply with Quote
za pisanje brojeva si u pravu - greška pri unosu teksta
za upitnu rečenicu nisi u pravu, jer je u pitanju upravni govor koji se prenosi takav kakav je
jesi li pronašao onu uplatnicu

quote:
Originally posted by kreŠa

138 - sto trideset osam; brojevi se pišu odvojeno.
Iako je u italijanskom moguće za upitne rečenice izostaviti subjekat ('A ona? Ko je?'), srpski zahteva da se 'ona' ponovi.
Ostalo je ni dobro, ni loše; mora se mnogo više poraditi na prevodu i korekturi. :)

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 04/05/2012 : 15:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Pre nego što sam onomad naručio prvi broj Brendona, znao sam da postoje dve varijante - na belom i žućkastom papiru. Nije mi bilo mnogo važno koju ću dobiti, pa nisam posebno naglasio da hoću jednu od ove dve varijante. Prepustio sam slučaju da odluči da li ću sakupljati bele ili žute primerke Brendona i stiglo mi je izdanje na belom papiru.

A sada kad sam naručio drugi broj, zaboravio sam da napomenem da hoću beli (kako bi mi stripovi bili isti) i stigao mi je naravno - žuti. Tako da sam tek na početku serijala, a već imam šarenu kolekciju...

Čak i da jesam izričito tražio belo izdanje, pitanje je da li su ga uopšte imali u Alan Fordu odakle sam ga naručio. Prvi broj mi je stigao iz Darkwooda.

Barem sada mogu da uporedim belo i žuto izdanje. Dosta se razlikuje papir, pa čak i otisak. Ne mogu da se odlučim koji mi je bolji. Dobro su odštampana oba broja, ali žuti papir je pomalo hrapaviji pod prstima ali je mekši, dok je belo izdanje čvršće, masnije, štampa kod njega deluje preciznije (mada to zavisi i od stila crteža, a različiti su crtači u broju 1 i 2).
Iako mi se lično ne dopada ovo sa varijantama papira, ipak razumem ideju izdavača da što više ugodi ukusu svojih čitalaca.

Ono što mi je zaista zasmetalo jeste to što je drugi broj otprilike po 2mm viši i širi od broja jedan (barem je tako sa mojim primercima). Još dok sam imao samo broj 1, primetio sam da je manih dimenzija od uobičajenih. Pisali smo o tome na forumu, a izdavač je odgovorio da će sva izdanja biti istog formata. Mađutim, nisu. Ne znam da li ovo ima veze sa vrstom papira (belo izdanje da bude manje, a žuto veće) ili su cele serije brojeva takve, ali svakako mi se ne dopada.

Nekako moram da trpim konstantno variranje u dimenzijama kod Veselog četvrtka i da im to "opraštam" zbog niske cene izdanja. Ali kod ovih malotiražnih i skupljih izdanja sam navikao da sve bude u milimetar precizno (kao Darkwood, Phoenix press...) i zbog toga iznosim veliku zamerku Malagmi. Nadam se da će sledeći brojevi biti jednakih dimenzija, bez odstupanja.
Ili, ako je belo izdanje uvek manje od žutog, onda neka se to napiše, da bismo znali na čemu smo.

Edited by - star-duster on 04/05/2012 15:51:09
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/05/2012 : 16:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster
Ono što mi je zaista zasmetalo jeste to što je drugi broj otprilike po 2mm viši i širi od broja jedan

Druže, stvarno te molim da ne shvatiš ovo lično i da se ne ljutiš, ali moram napisati svoj kratki komentar na ovu izjavu:

Mislim, pretjerujemo. Evo, sada sam shvatio, "pregledajući" moju policu sa mangama, da mi je jedan Tezukin strip za oko milimetar niži od drugih od istog izdavača. Šta sad - da šaljem protestna pisma, zapalim se ispred redakcije, pilom skratim ostale, da budu "u redu"? Heh.

Pogotovo se ne bih uzbuđivao poradi kristalno čistog treša kao što je "Brendon".

Još jednom te molim da se ne naljutiš - samo sam naveo tvoju poruku kao primjer našeg kolekcionarstva koje se nekada zaista zna graničiti sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem.

Edited by - Mhejl on 04/05/2012 16:05:53
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 04/05/2012 : 16:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
jbg, ako daješ 350 dinara, onda je ok očekivati kvalitet
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 04/05/2012 : 17:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

jbg, ako daješ 350 dinara, onda je ok očekivati kvalitet

Istina.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 04/05/2012 : 17:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Za Mhejla - naravno da se ne ljutim. Daleko od toga. Volim razmenu mišljenja na forumu, pa čak i ako to bude u šaljivom ili provokativnom tonu. Naljutio bih se jedino ako bi bilo vređanja, kojeg ovde nema.
Čak se donekle slažem sa tobom da toliko perfekcionisanje može da izgleda opsesivno-kompulsivno, ali šta ću - takav sam, volim da sve bude besprekorno. Drago mi je da postoje domaća izdanja koja zadovoljavaju tu kolekcionarsku preciznost.

Naravno da i Malagmi dajem podršku, mlada su izdavačka kuća, kreću sa nezahvalnim poslom objavljivanja stripova i razumem početničke greške (povlačenje prvog broja, greška u impresumu drugog, razlika u dimenzijama) i verujem da će i oni biti odlični nadalje. Na drugom forumu mi je danas odgovoreno da je samo prvi broj manji jer je naknadno štampan nakon povlačenja prvog izdanja. Ako je tako, onda je sve OK. Naka naredni brojevi budu ovoga kvaliteta kao br. 2 i istih preciznih dimenzija i nemam zamerki.

Na kraju (u vezi sa tehničkim kvalitetom domaćih izdanja), sve se svodi na ono što je Imrahil napisao par postova iznad.

I još nešto, Brendon mi za sada ne liči na trash, kao što si rekao da jeste. Prepoznaje se pozajmljivanje od različitih uzora, ima opštih mesta, ali mi deluje kao sasvim pristojna postapokaliptična priča, pride još i odlično nacrtan strip (bar prva dva broja).
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/05/2012 : 18:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li ste čuli za tolerancije mera? Sve uske tolerancije poskupljuju krajnji proizvod. Pretpostavljam da štamparija koja radi časopis visine npr. 20cm, na tu visinu ima toleranciju izrade (grešku, odstupanje od teorijske mere) + - par milimetara.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5448 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 04/05/2012 : 18:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by star-duster
Ono što mi je zaista zasmetalo jeste to što je drugi broj otprilike po 2mm viši i širi od broja jedan

Druže, stvarno te molim da ne shvatiš ovo lično i da se ne ljutiš, ali moram napisati svoj kratki komentar na ovu izjavu:

Mislim, pretjerujemo. Evo, sada sam shvatio, "pregledajući" moju policu sa mangama, da mi je jedan Tezukin strip za oko milimetar niži od drugih od istog izdavača. Šta sad - da šaljem protestna pisma, zapalim se ispred redakcije, pilom skratim ostale, da budu "u redu"? Heh.

Pogotovo se ne bih uzbuđivao poradi kristalno čistog treša kao što je "Brendon".
Još jednom te molim da se ne naljutiš - samo sam naveo tvoju poruku kao primjer našeg kolekcionarstva koje se nekada zaista zna graničiti sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem.

"Druže",stvarno bih te molio da ovo ne shvatiš osobno,ali netko tko čita smeće od mangi sa pretežno pedofilskim naslovnicama nema što pisati o Brendonu da je "kristalni" trash!!!!
Imaš manga topic pa veličaj mange do mile volje,a Brendona ostavi na raspravu za ljubitelje ovog strip junaka!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/05/2012 : 19:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Heh, hvala na "čašćavanju". Poruku sam namjerno napisao u takvom tonu zato što su me zanimale reakcije - mada, moje mišljenje o "Brendonu" je tačno navedeno. Moje mišljenje je da je Kjaveroti autor kome ne treba davati odriješene ruke, kome treba određeni nivo kontrole koji bi sveo njegova pretjerivanja, a ovaj serijal je sušta suprotnost. Tako je čitava prva epizoda jedan pokušaj stvaranja poetične skice post-apokaliptičnog svijeta i njegovih promijenjenih vrijednosti estetike i "normalnog", ali su dobre ideje uništene kilavom radnjom, banalizovanjem mnogih motiva neumjerenom patetikom, i, kako to u njegovim stripovima često biva, vrlo grubim i razočaravajućim sudarom logike i dešavanja u stripu. Ne, ne smeta mi što je jedan od likova živio dvjesto godina da bi našao nju, Ženu, ali iritira banalno pitanje:"Ali, kako je to moguće?", i još bezvezniji odgovor: "Radijacija sine, sve je to od radijacije", da bi se zatim nespretno pokušao nanovo došlepati na liniju oniričkog, iracionalnog: "A možda mu je čežnja dala snagu...". (Parafraziram, naravno.) Ovo je samo jedan slikovit primjer, ima toga još. Možda je to posljedica Boneli klišea na koje je autor svikao, ali nisam siguran da bi napisao sjajn strip i da je potpuno "očišćen" od svih negativnih strana pisanja u ovoj produkciji.

No eto, pročitaću još koji broj, da se uvjerim ili razuvjerim u ovo.

Edited by - Mhejl on 04/05/2012 19:28:03
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/05/2012 : 19:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

A što lepo ne odeš na Zagor topike da objasniš i ubediš ljude da je reč o trešu (a jeste treš), pa na Blekov topik, Kapetana Mikija, Kita Telera i ostalih treš stripova, pa kad sve ubediš u to, onda se vrati na novije stripove i izdavače?

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/05/2012 : 19:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

A što lepo ne odeš na Zagor topike da objasniš i ubediš ljude da je reč o trešu (a jeste treš), pa na Blekov topik, Kapetana Mikija, Kita Telera i ostalih treš stripova, pa kad sve ubediš u to, onda se vrati na novije stripove i izdavače?

A onda ću te ubijediti da su mange najbolja škola stripa, preobratiti, and call it a day.

Svi imamo problema u vrijednovanju kada su u igri sentimenti i nostalgija. Ali njih barem nema kada raspravljamo o novijoj Boneli produkciji.

Edited by - Mhejl on 04/05/2012 19:31:31
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/05/2012 : 19:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by alexts

quote:

A onda ću te ubijediti da su mange najbolja škola stripa, preobratiti, and call it a day.

Hteo sam da ti kažem sledeće - verovatno si i sam primetio da ljubiteljima Boneli stripova određeni nedostaci ovih stripova ne smetaju? Čak šta više mnogi Bonelijevci ne znaju za bolje jer i ne žele da znaju za bolje - ne čitaju ništa izvan Bonelija ili skoro ništa, jer ih ništa više od stripa i ne zanima.

E sad, ako ćemo da se igramo strip - kritičara (a i ja sam brojne ozbiljne analize stripova piskarao po internetu) onda treba ići redom (zato sam ti i pomenuo starije, i danas popularne trash stripove i junake), a ne selektivno.

Jer ako si se selektivno "ostrvio" samo na Brendona, onda se najpre može pomisliti da namerno radiš neku anti-propagandu protiv izdavača, a ne da samo pokušavaš da budeš objektivan.

A i objektivne analize Bonelijevih stripova ne zanimaju previše fanove Bonelija, a naročito ako dolaze od onih koji nekritički propagiraju neku drugu školu stripa, poput američke ili japanske, kao što vidiš gore.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/05/2012 : 19:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

No eto, pročitaću još koji broj, da se uvjerim ili razuvjerim u ovo.

procitaj, tek onda mozes objektivno ocijeniti serijal. Ja sto sam vise citao, sve sam vise bio razocaran. Ta neka prisutna depresija u stripu mi nije dala da postanem fan ovog serijala. Na pocetku sam zaista imao velika ocekivanja, ali sam ostao sa svakom epizodom sve vise razocaran.
To je ipak moje subjektivno misljenje, isto tako mislim da pojedine mange spadaju medju najbolje stripove koji postoje.
Dakle, sve je to subjektivno.
Izdavacu, naravno, sve najbolje. Siguran sam da ce mnogi zavoliti ovaj serijal.
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000