Naišao sam ovu tablu na nekom italijanskom forumu. Mrzelo me da prelistavam topik (i još uz google translate)da vidim o čemu je reč. Zna li neko iz koje je priče i ko je crta?
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Ma, naleteo sam na tablu dok sam guglovao neke slike, slučajno, nisam išao na forum, pa sam samo ovlaš pogledao.
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Moram reci da me ove najnovije Vernijeve table jako podsjecaju na stare epizode Zagora, npr. Ratnika Pekota kad je Dnevnikov otisak u stripovima bio dosta zamrljan. Po likovima crtez mi vuce na Ferrija, po pozama na Gambu, a po pozadini na Bignottija. Nije ni cudo sto ga stari mostalgicar Burattini forsira.
Uza sve svoje nedostatke, Verni je crtač kojeg SBE samo poželjeti može! On objedinjuje sve karakteristike "old school" Zagor crtača. Ferrijeve face, Donatellijevu statičnost, Gambinu neprirodnost, Bignottijevu pozadinu. Velika većina današnjih čitatelja su starija generacija koja živi od nostalgije prošlih vremena, a Verni im baš to daje. Garantiram da će crtati Zagora cijeli život, ili do njegovog ukidanja (koje se sigurno neće dogoditi)!
Sigurno najbolji do sada, strašno sam ga pljuvao ali prvi ću sve povući ako ovako nastavi...
+1
uz post skriptum:kopiranje ostaje kopiranje. Ako Verni bude bio kao u ovih par tabli, ja cu biti prezadovoljan...ali Vernija kao crtaca nikad necu priznati, bar dok ne vidim samo njegov crtez, a ne ferrijevstinu. Tu si ne mogu pomoci. (Makar ima neko ko ce biti ferri i nakon ferrija)
Čuj, Ferri je tolika legenda, nije njega sramota kopirati... I treba nam novi Ferri, a Verni i Nuccio bi to mogli "odraditi", neka njih samo... Da nam Zagor spadne na Chiarollu i Laurentija, ne bi to više bilo to...
Iako njih dvojicu cijenim jer guraju svoj stil, iako se Laurenti strašno pokvario u zadnje vrijeme... Mix svega toga, crtača starog i novog kova uopće nije loš...
Nije tolika sramota kada gledas sa citalacke strane...ali stavi se u poziciju samog crtaca. Uzmi npr. Andreuccija ili Bisija, ljude koji imaju svoj stil i koji su prihvaceni oberucke u zagorov staff. Oni su svoji i prepoznatiljivi kad god ugledas njihove table...Dok ce Verni uvek biti u Ferrijevoj senci. Svi cemo ga voleti i sliniti za njegovim tablama, ali ne bas za njim nego za Ferrijem iz najboljih dana. Voleo bih da crtaca njegovog kova vidim kako crta svojom rukom, svojom interpretacijom. Ovako mi ostaje kopijator. Odlican kopijator, ali kopijator.
radi....crta specijalac vec dve godine,specijal izlazi 2013 godine....njemu je crtanje stripova sporedan posao,bavi se drugim poslom i zato od njega se moze ocekivati jedna prica u tri cetri godine....super crta ali necemo puno njegovih radova videti,nazalost