forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Bernard Prince
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 15/12/2011 : 20:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Davno sam čitao Benarda i to u koloru, možda u Caku, tada mi je kolor izgledao super (i sama štampa mi je bila super).

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 15/12/2011 : 20:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ridjobradi, El Nino, sad i Bernard prince. Ne leze mi ti avanturisticki serijali ocito, nista drugo. Ne kazem da ne valja, samo mi ga se ne da citati.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2011 : 20:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Ridjobradi, El Nino, sad i Bernard prince. Ne leze mi ti avanturisticki serijali ocito, nista drugo. Ne kazem da ne valja, samo mi ga se ne da citati.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 24/12/2011 : 22:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ridjobradog i Bernarda sam čitao još kao klinac,i uvek su mi bili OK. I jedan i drugi su izlazili u "Panorami"...ima tome četrdeset godina,pa i više!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/04/2012 : 13:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Nabavio sam napokon Bernarda i mogu reći da sam prezadovoljan izdanjem.
O samom stripu ne treba trošiti reči, meni je ovaj serijal nešto najbolje od avanturističkog stripa, mada najbolje epizode tek slede.
Uskoro će nadam se i drugi broj, a bilo bi lepo kada bi nas Bernard iznenadio i sa trećim integralom.

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 27/04/2012 : 00:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Inetegral vrijedan kupnje, tehnički jako lijepo odrađeno a priče su odlične, glatke, bez zastajkivanja...užitak za čitati

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/04/2012 : 09:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se... Meni očito jednostavno ili ne paše žanr ili način pisanja. Jednostavno se ne mogu prisiliti na koncentrirano čitanje. Hermanna posebno ne volim, nekako sam uvijek imao antipatije prema njegovim albumima, a Gregov način pisanja malo mi je kao zaostao u scenarijima onog vremena kad je strip bio pisan. Rane epizode Riđobradog nisu me također osvojile... Što se tiče El Nina, totalno sam indiferentan.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 27/04/2012 : 11:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Slažem se... Meni očito jednostavno ili ne paše žanr ili način pisanja. Jednostavno se ne mogu prisiliti na koncentrirano čitanje. Hermanna posebno ne volim, nekako sam uvijek imao antipatije prema njegovim albumima, a Gregov način pisanja malo mi je kao zaostao u scenarijima onog vremena kad je strip bio pisan. Rane epizode Riđobradog nisu me također osvojile... Što se tiče El Nina, totalno sam indiferentan.

Blago tegi kad imaš bogat društveni (i seksualni) život pa ti avanture ne fali. Nama asocijalnim tipovima jedino preostaje čitati avaturističke priče i uživiti se u njih.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/04/2012 : 11:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nisam ni shvatio da je iz mojih postova baš tako vidljivo kako bogat seksualni i društveni život imam.
Glede komentara, za mene je avanturistički strip nešto drugačije... Ovaj gusarsko/moreplovski žanr me ne zanima. Ne znam, možda zato jer sam kontinentalac!

Ej, ali to nikako ne znači da ne valja ili je loše što je vama super... Možda bi i meni da se malo zainatim pa probam, možda kasnije bude bolje. MIslim kasnije epizode Ridjeg i Princea... Možda da sam ranije počeo to pratiti pa da sam u toku.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 27/04/2012 17:58:01
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/04/2012 : 14:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E Jumbo,Jumbo !!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/04/2012 : 18:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam ni shvatio da je iz mojih postova baš tako vidljivo kako bogat seksualni i društveni život imam.
Glede komentara, za mene je avanturistički strip nešto drugačije... Ovaj gusarsko/moreplovski žanr me ne zanima. Ne znam, možda zato jer sam kontinentalac!

Ej, ali to nikako ne znači da ne valja ili je loše što je vama super... Možda bi i meni da se malo zainatim pa probam, možda kasnije bude bolje. MIslim kasnije epizode Ridjeg i Princea... Možda da sam ranije počeo to pratiti pa da sam u toku.

E Dikej, nema sad izvinjenja.
Kordej te je već dobro "ispeglao", ali to nije ništa šta ćemo ti uraditi Fikus i ja za ove provokacije na naš ukus!!
Za početak ćemo svima javno reći da si nikakav crtač i još gori stihoklepac.
Evo Dikejove pesme, dok se još potpisivao ka Jumbo umesto Dee :
(u pitanju je samo deo pesme)
"Neka se čuje cijela nacija da je
SLOBODNA DALMACIJA
nakon dugog stopa pokrenula
lavinu stripa.
junaka je mnogo raznih,stvarnih ili
nestvarnih:
s Divljeg Zapada stižu vijesti
Tex će coltom ološ pomesti!..."

Edited by - anto on 27/04/2012 18:31:07
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/04/2012 : 23:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
E Dikej, nema sad izvinjenja.
Kordej te je već dobro "ispeglao", ali to nije ništa šta ćemo ti uraditi Fikus i ja za ove provokacije na naš ukus!!
Za početak ćemo svima javno reći da si nikakav crtač i još gori stihoklepac.
Evo Dikejove pesme, dok se još potpisivao ka Jumbo umesto Dee :
(u pitanju je samo deo pesme)
"Neka se čuje cijela nacija da je
SLOBODNA DALMACIJA
nakon dugog stopa pokrenula
lavinu stripa.
junaka je mnogo raznih,stvarnih ili
nestvarnih:
s Divljeg Zapada stižu vijesti
Tex će coltom ološ pomesti!..."

Lijepo, na leđa jadnog DeeCaya ćete sve svaliti, kritika gdjegod se uzmogne... A da sam gori crtač od profesionalnih crtača (i svih ostalih), tu dileme nema!

Ova singlica, gdje si to našao?! Poznato mi je, ali nisam siguran jesam li to uistinu ja...

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 27/04/2012 : 23:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
DeeCay je pjesnik koji je u književnost uveo slobodan stih. Razlog uporabe stiha koji nije vezan jest pjesnikova želja da se ne sputava propisanim pravilima. Najčešće ne koristi nikakvu interpunkciju, ne želi se ograničavati u svome stvaralaštvu. On se oslobodio pravila, zanemario ih je i piše prema vlastitom nahođenju. U njegovim pjesmama uglavnom nema rime. Ipak, u navedenoj pjesmi koristi rimu u prvoj i drugoj strofi: nacija-Dalmacija, kao i na kraju pjesme: vijesti-pomesti. DeeCay važnost pridaje i grafičkom izgledu stihova, koji upotpunjuje značenje pjesme, i također je značajka ekspresionizma. Pjesnik kombinira motive, koristi metafore i podsjeća nas na dobro u svijetu i predstavlja utjehu u teškim trenucima.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/04/2012 : 00:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da je Deecay sa svojih 13 godina kao pjesnik bio razigrane i poetske duše, sposoban itekako upregnuti kompleksne pjesničke figure u stripovske svrhe (kako je nešto i natuknuo poštovani kolega fikus)...
Samo, u nastavku poeme kojeg je mudro kolega anto cenzurirao slijedi oštri zaokret, čisti i nesputani haiku heksametar!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/04/2012 : 00:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Gregovi serijali koje su mi poznati, razni žanrovi... Kako bi ih rangirali, od najboljeg prema dolje?

Spirou et Fantasio 1960–1974 6 André Franquin
Bernard Prince 1969–1992 Hermann, Dany, and Edouard Aidans
Luc Orient 1969–1994 Eddy Paape
Bruno Brazil 1969–1995 Vance
Comanche 1972–1998 15 Hermann and Rouge
Chlorophylle (jel to Krcko?) 1973–1974 2 Dupa
Rock Derby 1974–1980 7 Greg
Colby 1991–1997 3 Michel Blanc-Dumont

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2012 : 11:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Moja rang lista Gregovih stripova:
1.komanča & bernard prins - ovo su mi dva najbolja Gregova stripa, stripovi u kojima sam uživao pre dvadeset godina, jednako kao i danas.
2.bruno brazil - 2. liga za prethodna dva serijala, ali i dalje dobra zabava.
3.lik orijent - jako drag (pomalo retro) sf
4.ašil talon - simpatično i duhovito

kolbija,maslin granka i rok derbija još nisam pročitao, iako mi se nalaze ispod kreveta spremni za "overavanje".
krcko i spirou nisu gregovi stripovi iako je on potpisao neke epizode ovih junaka, tako da ih ne bi ovde komentarisao,ocenjivao i upoređivao.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2012 : 11:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Inače dee, skoro sam dobio od snake pliskina na pozajmicu Texa od SD, paklenski prolaz, broj 15., i prva stvar koju sam video kada sam ga otvorio je bila tvoja pesmica i tvoje ime.A otkud taj nadimak jumbo, i "rabiš"li ga još??

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 28/04/2012 : 17:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
To mu je nadimak za pishu. Slabo ga rabi.

Edited by - fikus on 28/04/2012 23:31:28
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/04/2012 : 11:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Da ne ispadne da sam ja pretjerao, obrisao sam svoj post

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/04/2012 : 11:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fikus

Ček malo, direktna provokacija? Ničim izazvana? Ako je radi mojeg komentara za grega i hermana, onda samo da ti kažem da tvrdnja uopće nije maliciozna niti bez poštovanja prema autorima. TO je samo moje iskustvo s autorima, možda bi bilo drugačije da me to osvojilo i da sam to detaljno proučavao... Nek ti anto potvrdi da ja ne funkcioniram na način da blatim nekoga. Što nisi replicirao Mord? Ni njemu se ne sviđaju ti serijali.

tinton nešto dolje komentirao pa da ne spamam novim postom. Ukoliko mi želiš nešto dodatno reći fikus, slobodno, a ako je preslikovito i preopsceno za djecu koja se znaju vrzmati po forumu, možeš i na pm.

Edited by - DeeCay on 29/04/2012 12:34:44
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/04/2012 : 12:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by fikus

Ček malo, direktna provokacija? Ničim izazvana?

Bilo je igore, pomjenio je post

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/04/2012 : 12:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače dee, skoro sam dobio od snake pliskina na pozajmicu Texa od SD, paklenski prolaz, broj 15., i prva stvar koju sam video kada sam ga otvorio je bila tvoja pesmica i tvoje ime.A otkud taj nadimak jumbo, i "rabiš"li ga još??

postoji legenda, neki kažu da je taj nadimak nastao zbog velkih uha, a neki zbog velkog piše.

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/04/2012 : 13:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Dee
Ma kaj se ljutiš. Samo mala zajebancija. Ak sam te uvredio sorry.
Argumentirao si zašto ti se ne sviđa i to je ok.

p.s. ako može slika "jumba"

Edited by - fikus on 29/04/2012 13:20:35
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 29/04/2012 : 13:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Moja rang lista:
1. Bruno Brazil 1969–1995 Vance - jedan od najdrazih mi stripova
2. Comanche 1972–1998 15 Hermann and Rouge - tek kad sam procitao integrale shvatio sam koliko je to dobar strip.
3. Bernard Prince 1969–1992 Hermann, Dany, and Edouard Aidans - kao klinac sam volio citati ovaj strip. Kad procitam prvi integral, vidjet cu kako mi se sada svidja.
4. Chlorophylle (Krcko) 1973–1974 2 Dupa - procitao sam samo epizode u Biser stripu
5. Luc Orient 1969–1994 Eddy Paape - i prije 30 godina izgledao je staromodno i naivno. To me nije smetalo da skupim sve epizode koje su izasle po raznim casopisima.
6. Spirou et Fantasio 1960–1974 6 André Franquin - uvijek sam bio ravnodusan prema ovom stripu. Probat cu procitati ponovo.

Rock Derby i Colby nisam citao.

Edited by - Ernie Pike on 29/04/2012 13:18:39
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 30/04/2012 : 13:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam sad na www.bedetheque.com i ustanovio da Greg nije autor nijedne od Krckovih epizoda u Biseru, tako da moja usporedba Krcka s drugim Gregovim stripovima nije relevantna.

Usput, da li su Gregovi albumi dobri kao Macherotovi?
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000