Author |
Topic |
Agarthi Comics
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
336 Posts
Member since 01/03/2012 |
Posted - 29/04/2012 : 21:00:38
|
Cijene su u markama, jer nam je lakse pisati u BiH valuti s jedne strane, a s druge BiH konvertibilna marka uvijek ima fiksan kurs, pa to nebi trebao biti nikome problem u regionu. Parity: 1 konvertibilna marka = 0,51129 EUR
Cijena za 3 ili 4 stripa u paketu?! Agarthi Comics zajedno sa Stripovi.ba ucestvuju i placaju dio postarine za kupce. Poštarina od 500 do 1000 grama zapravo iznosi 8,00 KM ali na 3 stripa u paketu, mi placamo po 0.50 KM po stripu, sto je za 3 stripa 1,50 KM, a za 4 stripa 2,00 KM manje od ukupne postarine. Što znaci za cetiri stripa vi placate 6,00 KM a mi 2,00 KM od ukupne postarine... Zato je cetiri stripa u tiskanici jeftinije od 3.
Isti slucaj je i za 5 ili 6 stripova u tiskanici, pa tako i dalje 7 ili 8, jer od 5 do 8 stripova težinom spadaju u kategoriju od 1000 do 2000 grama. sto znaci da je za svaki strip vise u istoj težinskoj kategoriji 0,50 KM manje postarine. |
https://agarthicomics.ba/ www.stripovi.ba |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17026 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/04/2012 : 21:20:48
|
quote: Originally posted by Agarthi Comics
quote: Originally posted by jaki
Jesu li to paketi ili tiskanice?odnosno šta onda ako se pošiljka izgubi?
Ovo su obične tiskanice/tiskovine, ako kupac želi preporučenu pošiljku mora se naglasiti i doplatiti. Za više od godinu dana rada Stripovi.ba nismo imali izgubljenih pošiljku, a za 4 godine slanja i primanja stripova na relaciji HR,SRB,BiH nikada nije bilo problema (što ne znači da se ne može desiti)...
Dok ne naletite na nekog baksuza |
|
|
Agarthi Comics
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
336 Posts
Member since 01/03/2012 |
Posted - 29/04/2012 : 21:50:52
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Agarthi Comics
quote: Originally posted by jaki
Jesu li to paketi ili tiskanice?odnosno šta onda ako se pošiljka izgubi?
Ovo su obične tiskanice/tiskovine, ako kupac želi preporučenu pošiljku mora se naglasiti i doplatiti. Za više od godinu dana rada Stripovi.ba nismo imali izgubljenih pošiljku, a za 4 godine slanja i primanja stripova na relaciji HR,SRB,BiH nikada nije bilo problema (što ne znači da se ne može desiti)...
Dok ne naletite na nekog baksuza
U najmanju ruku :):) |
https://agarthicomics.ba/ www.stripovi.ba |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/04/2012 : 22:18:34
|
A što kad se izgubi? Hoću li opet morati kupovati iste stripove? Bilo bi lijepo da potencijalnim kupcima objasnite politiku prena takvim eventualnim slučajevima. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/04/2012 : 23:27:15
|
jakiju ne saljite nista. on ce vam naruciti 40 brojeva i traziti povrat novca tvrdeci da su se stripovi izgubili. tako je trazio od dark horsea, vertiga, marvela i dc-a. poznat je kao jaki the reaper i na crnoj je listi fbi-a, amazona i udruge domacica-udovica sjeverne karoline. sumnja se i da je on zapravo vlasnik ludensa te da zeliti kupiti jednu drugu izdavacku kucu u hr i tri u swazilandu. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17026 Posts
Posted - 30/04/2012 : 09:21:01
|
quote: Originally posted by zeljko
u pošti mi se nikad nista nije izgubilo za 10 godina
Ja sam jednom imao problema s tim, pošiljka se vratila pošiljaocu Na kraju sam morao još i to da platim, ali nekako sam dobio stripove. |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 22:55:35
|
Desavalo mi se par puta da ne primim placene stripve,srecom nikad nije bilo rijec id viose od 7 stripova ili da je rijec o rijetkim stripovima koje je velik problem ponovo naci. Danas sam dobio postom stripove koje sam narucio preko stripovi.ba(MM i MV)usput sam otisao i do trafike i kupio i SL. A sada da se osvrnem na stripove nim redom kojim sam ih danas citao MV-Strip je neupitnog kvaliteta,prevod,otisak,crtez,prica itd. sve je za cistu peticu SL-Sve je u glavnom kao i kod prvog pomenutog sem sto mi se crtez ne svidja,sve je crno-bijelo ,nigdje nema sivih tonova,ili sjena,podsjeca me na Ken Parkera,ali za divno cudo prica mi se jako svidila i mjenjam prvobitno misljenje da ga necu sakupljat.Ocijena sve ukupnog dojma za SL 4+/5- MM-Sta reci o MM,povratak u djetinjstvo i prisjecanje gdje sam prvi put dosao do MM i citao ga,zbog svega toga za Martija 5+ Jedino sto sam ocekivao da ce korice biti kao u VC,svjetlucave ili kako vec god da to nazovem,ai sve u svemu je zadovoljstvo imati ovakve stripove u kolekciji. Danas su stigli i na kioske u Capljini,nisu bili na vidljivom mjestu,tacnije bili su na gomili Lundensovih kompleta po snizenju,posto sam kod te zene kupio stotine stripova,trazio sam da provjeri da li su stigli nasi stripovi,a posto su bili u kesicama mislila je da je rijec opet o nekim kompletima na snizenju,ali kada sam joj rekao da se radi o nasim stripovima,novom izdavacu i prvim broj premjestila ih je na vidljivo mjesto pored Lundensovih novih izdanja ,tako da od prvog dana u Capljini AC imaju ravnopravan status sa Lundens stripovima.Z sada sam siguran da u meni imate sigurnog i vjernog kupca za sva tri dosad izbacena junaka,jedva cekam Zagora,a i nove brojeve,,vec startovanih junaka. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 01/05/2012 : 00:18:12
|
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by Zagor12
Lundens, je li?
Oni što su bankroNtirali?
U glavnom stripovi su iz HR ,neznam da su bankrotirali,jos uvjek dolaze Zagor,Tex,Mark,Blek itd. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 01/05/2012 : 23:15:49
|
quote: Originally posted by herzegovina.boy
Lundens, je li?
U glavnom stripovi su iz HR ,neznam da su bankrotirali,jos uvjek dolaze Zagor,Tex,Mark,Blek itd.
Kolega hercegovac,čitaj malo detaljnije nemoj se više provaljivati... |
Wtf?
|
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 02/05/2012 : 00:45:10
|
Lundens, je li?
U glavnom stripovi su iz HR ,neznam da su bankrotirali,jos uvjek dolaze Zagor,Tex,Mark,Blek itd.
Kolega hercegovac,čitaj malo detaljnije nemoj se više provaljivati...
Mozda se provaljujem,a mozda je to sto nama stripovi iz HR stizu sa dva mjeseca zakasnjenja pa nam djeluje kao da je i sve isto kao i do sada.I bolje sto su bankrotirali imacu vise novca za aukcije zs,a i za nas AC,samo se nadam da i njeg nece snaci ista sudbina. |
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 02/05/2012 : 00:55:34
|
Lundens, je li?
Mozda se provaljujem,a mozda je to sto nama stripovi iz HR stizu sa dva mjeseca zakasnjenja pa nam djeluje kao da je i sve isto kao i do sada.I bolje sto su bankrotirali imacu vise novca za aukcije zs,a i za nas AC,samo se nadam da i njeg nece snaci ista sudbina.
Ti ocito nisi skontao da je ovo sa bankrotom samo zajebancija |
Nemam potpis... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 02/05/2012 : 08:46:28
|
Lundens, je li?
Mozda se provaljujem,a mozda je to sto nama stripovi iz HR stizu sa dva mjeseca zakasnjenja pa nam djeluje kao da je i sve isto kao i do sada.I bolje sto su bankrotirali imacu vise novca za aukcije zs,a i za nas AC,samo se nadam da i njeg nece snaci ista sudbina.
Kolega hercegovac,rušiš predrasude o vama kao promućurnim i mudrim ljudima (doduše,sklonim raznim malverzacijama).Sva ova priča odnosi se na ono "N" viška (luNdens,bankroNtirali)... |
Wtf?
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/05/2012 : 10:17:22
|
cijena nije mala, to je tacno. Izdanja su zaista vrhunski odradjena, u zastitinim vrecicama u koje se strip moze opet da stavi nakon citanja. Sve u svemu tehnicki na nivou, pitanje je samo koliko ce ljudi moci da ovo prati zbog eventualno visoke cijene. Srecno izdavacu. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17026 Posts
Posted - 02/05/2012 : 10:35:23
|
quote: Originally posted by King Warrior
cijena nije mala, to je tacno. Izdanja su zaista vrhunski odradjena, u zastitinim vrecicama u koje se strip moze opet da stavi nakon citanja. Sve u svemu tehnicki na nivou, pitanje je samo koliko ce ljudi moci da ovo prati zbog eventualno visoke cijene. Srecno izdavacu.
Da, to je veliko pitanje, nema baš mnogo ljudi koji mogu izdvajati toliko novca za stripove. Nažalost |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 02/05/2012 : 16:48:05
|
Lundens, je li?
Kolega hercegovac,rušiš predrasude o vama kao promućurnim i mudrim ljudima (doduše,sklonim raznim malverzacijama).Sva ova priča odnosi se na ono "N" viška (luNdens,bankroNtirali)...
Pa i to mora neko,ja sve ozbiljno svatam i nisam tip od zajebancije i mlacenja prazne slame. A to ne znaci da sam budala zato sto vjerujem ljudima,a i sto nismo mi nista gori od ostalih JUZNOSLOVENSKIH NARODA,osim sto smo u masi stvari bolji i drugi po visini u svijetu,naucno dokazano,a u skorijoj buducnosti cemo biti i prvi ,jer africko pleme koje je ispred nas po visini je pred izumiranjem.Ja vjerujem u AC i zato dok izdaju ,a ja budem dobro uzimacu ih pa nek kostaju koliko kostaju,a da ce Bog da ce opstati u svijetu zajebanata i prevaranata ,a i ovde ih ima vise nego sto je potrebno. |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 04/05/2012 : 14:46:45
|
Malo da podignemo temu Nisam neki expert u PS-u pa ne zamjerite za to kao i za pojedine greskice u pravopisu
|
Nemam potpis... |
|
|
Topic |
|