Author |
Topic |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 11:32:10
|
Stariji medju nama, kao i oni obrazovaniji :D, secaju se manifestacije Brzi Bendovi Srbije koja je u zlo vreme sa pocetka i sredine 90tih promovisala tadasnji drugi talas alt rock bendova na srpskoj sceni. Ovaj pokret, koji vuce korene iz neobavezne formacije "brzi bendovi beograda", iznedrio je imena kakva su npr. Kazna za Usi, Dza ili Bu, Deca Losih Muzicara, Darkwood Dub, Plejboj i jos mnogi drugi, da ih ne nabrajamo.
E pa, docekali smo da ova manifestacija vaskrsne. Juce je na Olimpu (na Zvezdari, prim. aut.) promovisano novo izdanje BBS-a, sa puno starih znanaca na okupu. Licno nisam bio, ali prijatelj mi je javio da su Dza ili Bu pokidali (nije da sam ocekivao ista drugo), i da ce nastaviti sa aktivnijim solo svirkama.
Kada je kulturno bice pretilo da sidje na najnizi nivo, izvukli su nas brzi bendovi srbije. Vreme je za novu borbu ! Pokazite "urbanoj" zgadiji sta je pravi BG cool.
Advanced viewing (samo za jake) :
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 30/04/2012 : 12:39:06
|
Wow! Video sam juce neku najavu na fejsu ali sam mislio da se radi o zajebanciji |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/04/2012 : 12:45:29
|
Dza ili Bu najavili solo cert u Bozidarcu (!!!!!) 18/5.
Nisam isao u Bozidarac jos od onih "koktel" festova subotom kad se skupe 3-4 metal cover benda pa slusam obrade Priesta i tako toga celu noc :D A to bese...uh...'96 ? Fuck. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4657 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 30/04/2012 : 13:51:24
|
najs! nego, otkud to da su svi iz bg-a? skoro pa sam siguran da crni lilihip nisu :/ |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/04/2012 : 14:53:40
|
Crni Lilihip je iz Jagodine, medjutim, od '92 vecina srpske scene je manje-vise bila orjentisana ka Beogradu. Izuzetak je recimo tradicionalno jaka sumadinska punk scena (Trula Koalicija, KBO!, Zvoncekova Biljeznica itd.), kao i donekle vojvodjanski punk/oi! (GBB je na tom plakatu, oni su Novosadjani). Ako nisi nastupao po beogradskim klubovima (KST, SKC, Demija), nije te de facto ni bilo. |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 15:12:31
|
Razmišljao da idem, ali kad su KZU* otkazali (ili nisu bili ni bukirani?) mrzelo me da idem zbog Presinga i pomalo Crnog lilihipa i Sopota. Ostali bendovi me ne zanimaju previše. Inače, koliko pratim, svi nabrojani su manje-više aktivni već neko vreme, ovo je bila prilika da se obeleži 20 godina od originalnog događaja.
* Je l' slušao možda neko Kaznu za uši od kad su ponovo aktivni? Nikako da odem na neku svirku, a voleo bih da čujem neke pesme uživo. Ne sumnjam da i dalje prži đitru, ali kada vidim Iveka onako nagojenog i znojavog sve mi deluje pomalo tužno. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
|
Topic |
|
|
|