forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kolekcionari strip tabli!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 30/04/2012 : 21:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Drugi set skica:

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/04/2012 : 22:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni su ove skice zanimljivije nego table

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 02/05/2012 : 17:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Treći set skica:

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 03/05/2012 : 18:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Evo jedan dio:

Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 04/05/2012 : 08:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bisley

Evo jedan dio:

e ovo mi vec izgleda bolje!!
Na ovoj donjoj slici,ove dvije ilustracije s mačevima,što ti je to?
Imas li mozda vece slike?
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 04/05/2012 : 10:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

quote:

Evo jedan dio:

e ovo mi vec izgleda bolje!!
Na ovoj donjoj slici,ove dvije ilustracije s mačevima,što ti je to?
Imas li mozda vece slike?

Meni su ove skice puno draže od strip tabli. Nekako mi je sam proces nastajanja crteža zanimljiviji od gotovog proizvoda. Imaš na ovoj stranici sken obe ilustracije, pa vidi, iako je uživo drugačiji dojam...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38189&whichpage=1
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 04/05/2012 : 12:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Dobre su ti,a kralj je zakon!!
Neznam meni su skice bezveze,barem one koje sam ja imao,više ih ni nemam.
Mislim drage table koje imam,volim vidjet na zidu a ne ih držati u nekom portfoliu.
Tako da su mi skice po tom pitanju bile besmislene.(nisu dovoljno dobre da bi bile na zidu;))
a bome su mi i oduzimale dosta vremena,cekajuci u redu na nekom festivalu i po sad dva da bi dobio nejasnu skicu.

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 04/05/2012 : 14:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Dobre su ti,a kralj je zakon!!
Neznam meni su skice bezveze,barem one koje sam ja imao,više ih ni nemam.
Mislim drage table koje imam,volim vidjet na zidu a ne ih držati u nekom portfoliu.
Tako da su mi skice po tom pitanju bile besmislene.(nisu dovoljno dobre da bi bile na zidu;))
a bome su mi i oduzimale dosta vremena,cekajuci u redu na nekom festivalu i po sad dva da bi dobio nejasnu skicu.

Istina, potroši se čitav dan (nekad i više) na konvencijama za skupiti crteže, a opet pitanje je koliko koji autor ozbiljno shvati zadatak. Vidim da si stavio Bianchia, jučer sam baš gledao jednu njegovu ilustraciju (naslovnica) na ebay-u, kupi odmah je 5000 $.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 06/05/2012 : 13:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Mnogo skupa naslovnica!!;)
Stranica je isto toliko, samo u kunama.:)

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 07/05/2012 : 12:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

JAVITE SE!! ;)

Evo nešto moje:
Astonishing X-Men #28 p.16
autor Simone Bianchi

Malo me podsjeća na Metabarune (crtež i kompozicija)
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 08:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Barem da je,prije nekoliko mjeseci naidjem ja na stranicu Metabaruna i pošaljem cojeku mail da vidim koja je cijena.
Do tada još nisam nigdje vidio stranicu Matabaruna od Juan Gimeneza,
samo neke crteže koje radi na konvencijama i nešto njegovih slika koje se krecu od 400 do 700,800€.
Tako da sam si ja racunao negdje oko 1200€ da ce biti stranica.
Covjek mi posalje odgovor i ovako stavi cijenu 17000.
Sad ja kontam, mora da se zajebao za jednu nulu,vratim ja mail i pitam da tu nije mozda nula viska,
veli on"zar ti mislis da bi Juan dao stranicu,ikonu evropskog stripa pa toj cijeni,
ne,cijena je 17.000€ i ako želiš mogu ti dati da platiš na rate"
na što sam se zahvalio i ostao da maštam o tome kako cu jednog dana kupit Metabarun stranicu.
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 08/05/2012 : 08:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Barem da je,prije nekoliko mjeseci naidjem ja na stranicu Metabaruna i pošaljem cojeku mail da vidim koja je cijena.
samo neke crteže koje radi na konvencijama i nešto njegovih slika koje se krecu od 400 do 700,800€.
Sad ja kontam, mora da se zajebao za jednu nulu,vratim ja mail i pitam da tu nije mozda nula viska,
veli on"zar ti mislis da bi Juan dao stranicu,ikonu evropskog stripa pa toj cijeni,
na što sam se zahvalio i ostao da maštam o tome kako cu jednog dana kupit Metabarun stranicu.

17,000 eura za jednu stranicu. Neznam šta da kažem. Svaka čast Gimenezu. Metabaruni su odlični, ali jedna stranica za tu lovu...uopče ne mogu to prihvatiti. Previše!
No vjerojatno to nekome nije previše.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 08:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Ja kad sam poceo skupljati originale,50€ mi je bilo puno,kako su mi ljudi nudili stranice ja sam se pitao tko ovo kupuje.
Kao tko bi dao,recimo 200€ za stranicu:)sad me ne iznenadjuju i puno vece cifre od 17.000€ za neke autore.
(Bilal,Moebiud/Gir,Guarnido,Frazzeta i mnogi drugi,njihove table,coveri idu i za nekoliko stotina tisuca eura)
Jednostavno je kao i sve drugo,koliko imaš za toliko kupuješ.
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 08/05/2012 : 09:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Ja kad sam poceo skupljati originale,50€ mi je bilo puno,kako su mi ljudi nudili stranice ja sam se pitao tko ovo kupuje.
Kao tko bi dao,recimo 200€ za stranicu:)sad me ne iznenadjuju i puno vece cifre od 17.000€ za neke autore.
(Bilal,Moebiud/Gir,Guarnido,Frazzeta i mnogi drugi,njihove table,coveri idu i za nekoliko stotina tisuca eura)

Istina

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 09:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Puno stvari utječe na cijene. Prije nekoliko godina pratio sam (pasivno, bez sudjelovanja) jednu aukciju crteža Karla Barksa, Miki Maus- 10ak cm velik crtež, olovka i drvene boje, nezavršen, ali prva faza rada u Disneya. Prodan je za 34 000 $. Prošle godine je Frazzetina slika prodana za preko 1 000 000 $, a vidio sam da je Bisley prodan za 360 000$. Dakle nije čudo da traži tip za Gimeneza 17000 Eura. Ali, da je puno, puno je!
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 08/05/2012 : 09:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Da li je taj tip kojem si se javio za Gimeneza neki Šapnjolac Miguel? Ja sam se isto prije godinu i pol javio tom tipu jer je stavio nekoliko stranica na prodaju, i rekao mi je da je cijena 14.000 €. Također sam pao na nos, nisam ni sanjao da bi moglo biti toliko puno. :)

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 10:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by no1

Puno stvari utječe na cijene. Prije nekoliko godina pratio sam (pasivno, bez sudjelovanja) jednu aukciju crteža Karla Barksa, Miki Maus- 10ak cm velik crtež, olovka i drvene boje, nezavršen, ali prva faza rada u Disneya. Prodan je za 34 000 $. Prošle godine je Frazzetina slika prodana za preko 1 000 000 $, a vidio sam da je Bisley prodan za 360 000$. Dakle nije čudo da traži tip za Gimeneza 17000 Eura. Ali, da je puno, puno je!

Što zapravo utjece na cijenu kod Bisleya?
Koliko sam skužio,raniji radovi imaju vecu cijenu,vidio sam da stranice iz Judge Dredda imaju cijenu kao primjerice cover Hellbazera.
Pa onda gole ženske isto idu u nebo,dobro to mi je jasno zašto:)
Njegovih radova ima na tone, i ima ih od par stotina dolara pa kao što
kažeš 360 000$.
Imam namjeru si uzeti nešto od njega samo još nisam smislio što.
Frazzeta je kralj!!
Njegove fantasy slike su mi zakon!!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 10:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Da li je taj tip kojem si se javio za Gimeneza neki Šapnjolac Miguel? Ja sam se isto prije godinu i pol javio tom tipu jer je stavio nekoliko stranica na prodaju, i rekao mi je da je cijena 14.000 €. Također sam pao na nos, nisam ni sanjao da bi moglo biti toliko puno. :)

E taj!;)
I mene je oborio s nogu.
U zadnje vrijeme cijene svih autora su otišle vrtoglavo gore,tako da sad
crno-bijele table nekih utora se vec placaju nekoliko tisuca dolara.
(Mignola)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/05/2012 : 11:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
jel mi može netko objasniti šta je to litografija?
Malo sam gledao po ebayu za crtežima, printevima,...i dosta ljudi koristi riječ litografija....šta to zapravo znači?

I kako razlikovati da li je neki rad stvarno ORIGINAL a da nije samo netko stavio prazan list papira na neki postoječi crtež i "kopirao" ga....isto tako može kopirati i podpis....to najviše važi za neke obične crteže gdje je ionako sve zbrzano nacrtano pa ljudi to prodavaju kao original (što možda i je!) ali možda je samo precrtano sa nečega....KAKO BITI SIGURAN?
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 11:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

Malo sam gledao po ebayu za crtežima, printevima,...i dosta ljudi koristi riječ litografija....šta to zapravo znači?

I kako razlikovati da li je neki rad stvarno ORIGINAL a da nije samo netko stavio prazan list papira na neki postoječi crtež i "kopirao" ga....isto tako može kopirati i podpis....to najviše važi za neke obične crteže gdje je ionako sve zbrzano nacrtano pa ljudi to prodavaju kao original (što možda i je!) ali možda je samo precrtano sa nečega....KAKO BITI SIGURAN?

Litografija
Litografija je najcesci oblik ravnog stampanja, postupak gdje se potvrde izvlace iz jedne povrsine koja nije niti urezana, niti reljefna, vec potpuno ravna. Crtez se povlaci na povrsinu iz litografskog kamena.
Ovu tehniku je izumio Alois Senefelder 1798. godine, a temelji se na principu da se masnoca i voda medjusobno odbijaju.
Umjetnik crta na teskoj ploci od vapnenog kamena, plosnatoj i dobro izbrusenoj, koristeci specijalnu veoma masnu tintu ili posebni pastel koji se sastoji od voska, sapuna i cadje. Kamen se zatim tretira sa razlicitim kemijskim mjesavinama koje fiksiraju masnocu na crtezu i povecavaju poroznost praznih prostora, tako da kad se postavlja voda, masnoca je odmah odbije, ali je slobodna povrsina prihvaca. Zatim se po kamenu prelazi veoma masnom tintom. Ova prianja samo na masnocu crteza ali je odbijena od mokrog i praznog dijela. Tako se mogu napraviti stampe ravne matrice.
Umjetnik moze isto tako napraviti crtez na specijalnom litografskom papiru i kasnije ga dati litografskom strucnjaku da ga prenese na kamen.
Crtez se izvodi u svakom slucaju sa pastelom za litografiju, ali raditi na papiru dozvoljava slobodu i spontanost koje je tesko postici direktno na kamenu.

Kad smo se dotakli Frazzete,vidio sam njegove litogravije od 650$ do 5000$ ovisi o tiražu i samom motivu.

Sto se tice original ili ne,
kod kolekcionara su uglavnom objavljeni radovi na cijeni,predpostavljam iz tog razloga.
Tržiše je danas doista razvijeno tako da svaki autor ima svog dilera a nerjetko i sam prodaje svoje radove.Uglavnom na velikim svetskim festivalima ili direktno na svom sajtu,gdje dobijes certifikat.
Crteži koje se nude na eBayu,bude svakakvih,nedavno sam vidio nekoliko crteža Manare koji su se prodavali za 30,40€,lažnjaci a prodavali su se pod original.
Ja kad kupujem originalne table,kupujem ih direktno od autora ako je to moguce,od ovlaštenih dilera a na kraju i od samih kolekcionara.
Kad se malo ušemiš,teško da ti netko nešto podvali!
Iako je bilo svega!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 11:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Evo litograija i certifikat od Frazzete;
cijena je bila 650$

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/05/2012 : 11:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

quote:
Originally posted by 1Euro

Litografija
Litografija je najcesci oblik ravnog stampanja, postupak gdje se potvrde izvlace iz jedne povrsine koja nije niti urezana, niti reljefna, vec potpuno ravna. Crtez se povlaci na povrsinu iz litografskog kamena.
Ovu tehniku je izumio Alois Senefelder 1798. godine, a temelji se na principu da se masnoca i voda medjusobno odbijaju.
Umjetnik crta na teskoj ploci od vapnenog kamena, plosnatoj i dobro izbrusenoj, koristeci specijalnu veoma masnu tintu ili posebni pastel koji se sastoji od voska, sapuna i cadje. Kamen se zatim tretira sa razlicitim kemijskim mjesavinama koje fiksiraju masnocu na crtezu i povecavaju poroznost praznih prostora, tako da kad se postavlja voda, masnoca je odmah odbije, ali je slobodna povrsina prihvaca. Zatim se po kamenu prelazi veoma masnom tintom. Ova prianja samo na masnocu crteza ali je odbijena od mokrog i praznog dijela. Tako se mogu napraviti stampe ravne matrice.
Umjetnik moze isto tako napraviti crtez na specijalnom litografskom papiru i kasnije ga dati litografskom strucnjaku da ga prenese na kamen.
Crtez se izvodi u svakom slucaju sa pastelom za litografiju, ali raditi na papiru dozvoljava slobodu i spontanost koje je tesko postici direktno na kamenu.

Kad smo se dotakli Frazzete,vidio sam njegove litogravije od 650$ do 5000$ ovisi o tiražu i samom motivu.

Sto se tice original ili ne,
kod kolekcionara su uglavnom objavljeni radovi na cijeni,predpostavljam iz tog razloga.
Tržiše je danas doista razvijeno tako da svaki autor ima svog dilera a nerjetko i sam prodaje svoje radove.Uglavnom na velikim svetskim festivalima ili direktno na svom sajtu,gdje dobijes certifikat.
Crteži koje se nude na eBayu,bude svakakvih,nedavno sam vidio nekoliko crteža Manare koji su se prodavali za 30,40€,lažnjaci a prodavali su se pod original.
Ja kad kupujem originalne table,kupujem ih direktno od autora ako je to moguce,od ovlaštenih dilera a na kraju i od samih kolekcionara.
Kad se malo ušemiš,teško da ti netko nešto podvali!
Iako je bilo svega!

HVALA!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/05/2012 : 11:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Evo litograija i certifikat od Frazzete;
cijena je bila 650$

uff izgleda super!!!!!!!!!
Jel bila več uramljena (uokvirjena...) i sa onom zlatnom pločicom?
Ili si ti to naknadno uokvirio? Vjerovatno nisi, mislim zbog pločice.....ali ako jesi, gdje si onda dobio i tu pločicu...izgleda stvarno močno!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/05/2012 : 12:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
to sam ti stavio da vidiš kako izleda,nažalost nije moje:((
;)
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47468 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/05/2012 : 12:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

quote:
Originally posted by no1

17,000 eura za jednu stranicu. Neznam šta da kažem. Svaka čast Gimenezu. Metabaruni su odlični, ali jedna stranica za tu lovu...uopče ne mogu to prihvatiti. Previše!
No vjerojatno to nekome nije previše.

previše je to za jednu stranu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000