Na stripovi.ba su uvedeni paketi Agarthi comics stripova za kupce iz Ex-Yu (za BiH je naravno sve besplatno):
Tezinske kategorije su od:
100-250 grama 250-500 500-1000 1000-2000 grama
A cijene su uz subvencije od strane Agarthija od cca 0.50 KM po stripu.
2 stripa – 3,80 KM 3 stripa – 6,50 KM 4 stripa – 6,00 KM 5 stripova - 10,70 KM 6 stripova – 10,20 KM
Jedan Agarthi strip je težak cca 200 grama + plus postanska ambalaza.
Tako da ako vise stripova upada u jednu tezinsku kategoriju onda vise stripova dodje manja postarina, jer razliku placamo mi. Tako za 6 stripova teskih cirka 1200 grama + ambalaza, u istu kategoriju mogu stati jos dva stripa a postarina bude manja za 1,00 KM..
Sada smo ubacili u web shop par praznih kategorija paketa da kupci u napomenu sami napisu koje stripove i brojeve kupuju. A i svaka druga kategorija ili prijedlog je dobrodosao.
Ja u Prijedoru nisam uspio naci Agarthijeva izdanja. Istina, zbog ovih praznika nisam ni obisao sve kioske, ali jesam danas ove za koje sam pretpostavljao da bi mogli imati te stripove. Ako neko zna tacnu lokaciju, bio bih mu zahvalan da ne lutam.Takodje, pitam gdje ih ima u BL?
Ja u Prijedoru nisam uspio naci Agarthijeva izdanja. Istina, zbog ovih praznika nisam ni obisao sve kioske, ali jesam danas ove za koje sam pretpostavljao da bi mogli imati te stripove. Ako neko zna tacnu lokaciju, bio bih mu zahvalan da ne lutam.Takodje, pitam gdje ih ima u BL?
U Prijedoru su predvidjene 3 lokacije na kojima se prodaju Agarti sripovi, bar tako pise tamo na zadnjoj strani ovih prvih brojeva. Ja sam ih nasao na onom kioskuu onoj ulici sto ide uz Berek, kod cevabdzinice "Sedmica", od zelene pijace prema mostu na Sani.. ostala 2 kioska jos nisam nasao a i nemam potrebe jer mi je dovoljan ovaj jedan. Na kiosku sam primjetio po 2 primjerka od sva 3 stripa zato pozuri a i ne moras... ko zna da li ce se to prodati.
U Prijedoru jos uvijek nije izasao ni Zagor 54 - Severni povratnik, koji je trebao izaci prosle sedmice. Nadam se da se radi samo o poremecaju u distribuciji uslijed praznika, a ne o necemu drugom, npr. ukidanju distribucije.