forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Extra 211 - Cudnovati Zlocinac
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/05/2012 : 21:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by delboj

quote:

Znaci rjesenje je na nama roditeljima/rodacima-stripasima da bolje odgajamo novu generaciju!

A da on nauči srpski

He-he, pa da ga ceo svet razume! Tome necaku su oba roditelja kineskog porijekla tako da govori kineski i engleski.

Malo kume, uci ga i nas jezik. Moja mala govori vec sada pet jezika.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 08/05/2012 : 22:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:

quote:

Znaci rjesenje je na nama roditeljima/rodacima-stripasima da bolje odgajamo novu generaciju!

A da on nauči srpski

He-he, pa da ga ceo svet razume! Tome necaku su oba roditelja kineskog porijekla tako da govori kineski i engleski.

Evo vidis, ima nade za novu generaciju, citanje i stripove!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/05/2012 : 23:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by velka031

Točno je ono da strip umire zajedno s generacijom 60', 70', 80'... Nema tu puno priče, današnju djecu to ne zanima i amen... Ne onoliko koliko treba za svjetlu budućnost... Nije to nikakva tragedija, samo normalni slijed događaja, današnji klinci su opsjednuti pizdarijama koje im ne garantiraju neki zavidni IQ, ne znam nijednog osnovnoškolca (a znam ih dosta putem instrukcija) koji je pismen 100%, strava i užas...

Strip nije za klince koliko nije ni za te generacije. Ne zanima ni te sto su nekad kupovali stripove. A ni u moje vreme klince nije zanimao strip, tako da... Nista ovo ne pokazuje.

u tvoje vrime? kad to? ja san 77.godište i sičan se kad god bi kod nekog doša taj je ima bar jedan strip.virova ili ne.80-te su bile zlatne godine i vrhunac i nikad više neče tako bit šta se stripa tiče. to je činjenica

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/05/2012 : 23:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Curunir

al barem sam od onih kojima je ocajni delamonikaka zasluzeno ocajan

on je bog bogova prrema laurentiju

laurenti je vrhunski ilustrator, iako je poceo brljaviti.
epizoda s vuduom i ove nove nemaju veze.
andreucci mi je također vrlo, vrlo dobar.
nuccio jos bolji.
ali dela monikaku ne podnosim. tako sterilna crtaca nisam vidio nigdje.
imam osjecaj kao da crta recepte iz apoteke!

laurenit brljavi otkako se uhvatio crtanja...
andreuccijev zagor izgleda ko jehovin svjedok,a čiko-morsko prase..
za nuccia se slažem...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/05/2012 : 23:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

A da on nauči srpski

ma sve je to ok, ali ne voli Zagora nikako, cita samo mange. Razmisljao sam vec da je zbog toga vodim kod psihologa.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/05/2012 : 23:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

A da on nauči srpski

ma sve je to ok, ali ne voli Zagora nikako, cita samo mange. Razmisljao sam vec da je zbog toga vodim kod psihologa.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17014 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 09/05/2012 : 09:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A da on nauči srpski

Dovoljno bi bilo da razumije da čita stripove

Šalu na stranu, višestruko je korisno učiti što više stranih jezika, nikad ne znaš šta može da ti zatreba.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 09:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

A da on nauči srpski

Dovoljno bi bilo da razumije da čita stripove

Šalu na stranu, višestruko je korisno učiti što više stranih jezika, nikad ne znaš šta može da ti zatreba.

istina živa
ako može kobe govorit srpski, što ne bi dj-ev nećak

inače, ne dirajte mi bignottija, tu sam skoro ko globinjo
sablasna noć, samuraji... vrhunski nacrtano
nije on kriv što su ga gurali da pomogne ferriju dovršavat dugačke serijale, da je bilo tko to radio umjesto njega, pa i sam pokojni moebius, ne bi mu se oprostilo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 10:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
a po pitanju kena, ja sam ga uvijek čitao, od samog početka, sjećam se da su duga puška i duga puška i dakote izašle i bile dobro primljene, ali onda dugo, dugo nije bilo ništa od njega i skoro sam ga zaboravio, onda je nakon nekih godinu i po, dvije počeo redovito izlaziti, čitao sam ga, neke su mi se epizode jako svidjele (najveći šerif, beli pakao, balada o pat o,shane...), a neke i nisu, crtež mi je bio ok, ali i pored toga ga nisam skupljao
onda je zaredalo nekoliko priča koje su me oborile s nogu: ko je ubica, čatanuga u plamenu i posebno ledeni čovjek ... i to je presudilo - od klopke za kena sve kasnije kenove sam kupio na kiosku, slagao doma i čitao iznova i iznova
problem je bio skupit one starije brojeve, duga puška i duga puška i dakote su već bili rariteti, a najviše sam se namučio s vrelim gradom, njega mi je pronašla jedna moja rodica, još uvijek imam taj strip s njenim potpisom

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 10:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Je, ima vas par hrabrih koji ste kao klinci uzivali u Kenu!
Ja ne vjeujem da sam tad procitao niti jednog. Cim sam vidio crtez, odmah sam pobjegao! A sad mu se samo

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 10:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ma u tom našem društvu strip manijaka bio je jedan prijatelj iz splita, koji ima 15 godina starijeg brata, i on nam je stalno hvalio kena, tako da ima tu i tog momenta u igri
ipak, činjenica je da ja kena skupljam od 12te ili 13te godine, a čitam ga od početka

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 09/05/2012 : 12:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Kena zavolio sa epizodom Beli pakao, sjećam se da sam ju kao klinac čitao barem dvaput godišnje. Sakupljao sam ga po inerciji zajedno s drugim junacima ZS i LMS-a, ali nisam ga baš bio zavolio. Bolji mi je bio i Kapetan Miki, ali s odrastanjem i to se je naravno promijenilo.
Go to Top of Page

samotnjak
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
83 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 09/05/2012 : 18:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send samotnjak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ja sam Kena zavolio sa epizodom Beli pakao, sjećam se da sam ju kao klinac čitao barem dvaput godišnje. Sakupljao sam ga po inerciji zajedno s drugim junacima ZS i LMS-a, ali nisam ga baš bio zavolio. Bolji mi je bio i Kapetan Miki, ali s odrastanjem i to se je naravno promijenilo.

kod mene je potpuno ista stvar. ama baš ista!

Kena sam skupljao u vremenu kada sam arhivirao sve od ZS-a i LMS-a ali ga nisam mogao probaviti. međutim, kada mi je u šake pao Beli pakao, ostao sam bez riječi. pročitao sma ga nekoliko puta, sjećam se da moj primjerak nije imao naslovnicu.

inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda. to su bila naša dječija mjerila i rezoni, a danas je naravno drugačije (s tim da Zagor ostaje Zagor. moj junak bez premca, a o Kenu sve najbolje )
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/05/2012 : 18:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by samotnjak

inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda.

zar je danas drugacije?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/05/2012 : 18:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mislim da jeste. Nema ti para, niti Zagorove kolekcije koja se danas moze usporedit s Kenovom kolekcijom od Libellus/Fibre.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/05/2012 : 18:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Mislim da jeste. Nema ti para, niti Zagorove kolekcije koja se danas moze usporedit s Kenovom kolekcijom od Libellus/Fibre.

Ma cekaj, pusti Fibru. To su deluxe skupa izdanja u tvrdom uvezu.
Govorim o tim istim stripovima kao nekad, Ken iz LMS, Zagor iz ZS i LMS.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/05/2012 : 20:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Može se dobiti i više od 20 Kenova za Zagorovog glancera iz starijeg ZS&LMS perioda...
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 09/05/2012 : 20:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Nije meni bio Ken toliko los ni u djetinjstvu. A posebno sam gotivio Trevisana.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/05/2012 : 20:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ja san kupova Kena (jer san redovno pratia ZS i LMS).
al da mi je bia drag nije.ni crtež ni priča
danas je gotovo obrnuto šta se tiče Ken vs sedmorka

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 09/05/2012 : 21:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by acestroke

Ma cekaj, pusti Fibru. To su deluxe skupa izdanja u tvrdom uvezu.
Govorim o tim istim stripovima kao nekad, Ken iz LMS, Zagor iz ZS i LMS.

gledam sad po ebayu i naiđem na ovo:

http://www.ebay.it/itm/RACCOLTA-COMPLETA-KEN-PARKER-COLLECTION-1-45-MOLTO-BELLA-DA-EDICOLA-/120909923127?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item1c26cb0337#ht_2774wt_1185

čini se da je panini reizdao čitavog kena u 2-u-1 izdanjima
bitno jeftinije od LL/F., al to je razumljivo (meke korice itd)
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/05/2012 : 21:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Moj prvi susret s Kenom bio je 1980. kad sam kupio epizodu "Niski udarci". Istovremeno sam kupio i prvog Judasa "Takav je bio Alan Skot", ta 2 stripa su mi zapela za oko jer su po naslovnicama to bili neki do tada nepoznati junaci. A do tada sam već naveliko čitao Zagora, Bleka, Texa, Mikija, Tellera i ostale.
Onda sam mislio da su "Niski udarci" prva Kenova epizoda, nisam znao da su nekoliko godina ranije izašle prve 2 epizode jer tada još nisam čitao LMS.
Taj dan kad sam kupio Niske udarce pamtim još danas, na kojem kiosku sam ga kupio, gdje sam sve išao tog dana, čak i kakvo je vrijeme vani bilo.
Što se tiče Kena i Judasa odmah sam se oduševio s tim stripovima, pogotovo s Kenom. Već onda mi se kod Kena sviđala razlika koju sam uočavao u odnosu na druge navedene junake, realnost, zanimljiva priča s često neočekivanim završetkom, glavni junak koji zna i izgubiti na kraju...Volio sam onda više manje sve Kenove crtače osim Trevisana. Milazzo mi je bio najbolji. Ali danas mi je i Trevisan OK.
Go to Top of Page

samotnjak
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
83 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 09/05/2012 : 21:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send samotnjak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by samotnjak

inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda.

zar je danas drugacije?

e moj prijatelju, ja govorim za period od prije rata kada sam bio dječarak, a kada se danas radi o stripovima, u mome gradu je naravno sve drugačije. uopće ne poznajem nikoga ko se aktivno bavi kolekcionarstvom.

radim u školi već devet godina, i samo sam nekoliko puta vidio dječake da čitaju Zagora ili neke druge stripove.

na kisoku već mjesecima gledam jedna te ista izdanja. niko ih ne kupuje, a u naše vrijeme, mislim da Zagorov roman nije mogao ostati ni dva dana a da ne bude rasprodan.

ni ja uopće nema kolkciju već samo sjećanja. ovdje se na stripovi.com podsjećam na divnu prošlost i suzbijam nostalgiju
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 21:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by byoman

http://www.ebay.it/itm/RACCOLTA-COMPLETA-KEN-PARKER-COLLECTION-1-45-MOLTO-BELLA-DA-EDICOLA-/120909923127?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item1c26cb0337#ht_2774wt_1185

Lijepo izgledaju! Cak i podsjecaju na LL/Fibrino izdanje Kena. Jedino sto imaju nakaradno veliki naptpis "Ken Parker" na naslovnicama.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2012 : 21:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ovo je valjda jedini topic u povijesti foruma u kojem je konverzacija skrenula sa Zagora na Kena Parkera i na njemu ostala! Nevjerovatno!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 09/05/2012 : 22:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by byoman

Lijepo izgledaju! Cak i podsjecaju na LL/Fibrino izdanje Kena. Jedino sto imaju nakaradno veliki naptpis "Ken Parker" na naslovnicama.

sad sam malo šunjao po forumima i pričaju ljudi da su table manje nego u originalnim izdanjima
dakle ll/f. je duplo skuplji, ali je zato i bolje opremljen
ne znam ni sam, vjerojatno ću jednog dana ugrabit ll/f. izdanje, sad pokušavam pokupovat ove američke koji mi fale prije nego se rasprodaju
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000