forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 PRIMERA DIVISION 2011/12
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 06/05/2012 : 13:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
quote:
Originally posted by johnhartson

Jeste, gospodin koji svojim placom baca senku na veliki uspeh svog rivala koji, umesto da se raduje trofeju, mora njega tesi. Nema tu niceg gospodskog.

Federer je kao teniser nenadmašan, čista elegancija.

Kao sportaš je govno na kubik. Nije bilo poraza nakon kojeg nije nastojao omalovažiti suparnika ("Dobar je on, ali jebo bih mu staru da nisam imao proljev prije četiri mjeseca...", "Ima on sreće što me primicač zabolio u odsudnom momentu...").

Potpis.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 08/05/2012 : 20:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Mauricio Pelegrini novi trener Valensije.
Ne znam koliko je mudro dati tim u ruke početniku, ali je promjena na klupi nakon 4 godine svakako dobrodošla.
Pelegrini je bio pomoćnik Benitezu u Liverpulu i Interu pa vjerovatno ima neko znanje ali sam pomalo skeptičan kako će sve ovo da ispadne. Logično je bilo zamijeniti Emerija za nijansu poznatijim (boljim, iskusnijim) trenerom, a oni stavili debitanta, doduše, čovjeka koji zna Valensiju, ali opet debitanta.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 11:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Ode Viljareal u Segundu.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/05/2012 : 11:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message
Nevjerovatno, a ove sezone igrali LP, koliko je takvih slučajeva bilo u povijesti?

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7859 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 14/05/2012 : 11:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Šteta za Villarreal, a utakmica Getafe-Zaragoza je izgleda bila jako čudna. Getafe dobio 3 crvena.
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/05/2012 : 11:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

Šteta za Villarreal, a utakmica Getafe-Zaragoza je izgleda bila jako čudna. Getafe dobio 3 crvena.

Dok kod Zaragoze Dujmović izletio.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 11:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
quote:
Originally posted by makikatalinic

Nevjerovatno, a ove sezone igrali LP, koliko je takvih slučajeva bilo u povijesti?

Ne znam, vjerovatno ih je bilo.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 12:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Rezultati 38. kola:

Real Madrid je oborio rekorde po broju osvojenih bodova i datih golova u jednoj sezoni.
Barselona i Valensija se plasirali direktno u LŠ, Malaga u kvalifikacije.
Atletiko Madrid, Levante i Bilbao igraće u Ligi Evrope. Milije bi mi bilo da su Malaga i Atletiko zamijenili mjesta.
Santander, Sporting i nažalost Viljareal ispali u Segundu.
Mesi takođe sa 50 golova oborio rekord. Teško je očekivati da ovo iko ikad ponovi, ali biće on tu i sledeće godine.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/05/2012 : 13:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Beren

quote:
Originally posted by makikatalinic

Ne znam, vjerovatno ih je bilo.

Celta VIgo,
ispala iz prvenstva, a u LP čak prošla skupine
vidiš koliko je primera jaka?
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7777 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/05/2012 : 16:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
ma malaga će ovog ljeta potrošiti milione na nove igrače...jeste da nemaju ime i renome kao što ga ima atletiko madrid,(kao ni man. city) ali će sigurno igrati važnu ulogu u idućoj sezoni LP,naravno,ako prođu zadnje kolo...
za borusiju m. sam siguran da će biti promašaj u LP,ako prođu tamo..
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 14/05/2012 : 18:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Kod Francuza je valjda najgora situacija po tom pitanju. Ko se još sjeća Nantesa (igrao i polufinale Lige prvaka 1996, nastupali i 2001-02), Lensa (za dlaku ostali bez četvrtfinala 1999, bili ispred Arsenala, a iza Dinama Kijev), Monaca (finalist Lige prvaka 2004), za koju godinu Auxerrea (matematički ispali, prošle godine bili u grupi Lige prvaka)...

Inače, Primera je toliko jaka da prvoplasirani tim trećeplasiranom bježi 39 bodova, između drugog i trećeg mjesta je 30 bodova razlike, a trećeplasirani bježi posljednjeplasiranom 34; samo 7 timova ima pozitivnu gol-razliku; dva tima dominiraju, a te timove su im viceprvak Njemačke i šestoplasirani tim Engleske izbacili u Ligi prvaka.

Potpis.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 14/05/2012 : 18:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:
Originally posted by Heyoka

Kod Francuza je valjda najgora situacija po tom pitanju. Ko se još sjeća Nantesa (igrao i polufinale Lige prvaka 1996, nastupali i 2001-02), Lensa (za dlaku ostali bez četvrtfinala 1999, bili ispred Arsenala, a iza Dinama Kijev), Monaca (finalist Lige prvaka 2004), za koju godinu Auxerrea (matematički ispali, prošle godine bili u grupi Lige prvaka)...

Inače, Primera je toliko jaka da prvoplasirani tim trećeplasiranom bježi 39 bodova, između drugog i trećeg mjesta je 30 bodova razlike, a trećeplasirani bježi posljednjeplasiranom 34; samo 7 timova ima pozitivnu gol-razliku; dva tima dominiraju, a te timove su im viceprvak Njemačke i šestoplasirani tim Engleske izbacili u Ligi prvaka.

Zato klubovi iz Španjolske redovno mlate sve oko sebe u Europa ligi.
Istina,Premiership je najkonkurentnija liga na svijetu.
Tamo ima 5,6 vrhunskih timova ali za mene je La Liga odmah iza.
Mislim Barcelona nakantala Leverkusen kao nekog trećoligaša,a Borussia bi isto tako fasovala i od Reala,Barce,Bilbaa te Atletica.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/05/2012 : 18:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
premiership je najkonkurentnija liga petice, istina
ali samo zato jer su svi jednako "loši"
da nema barce i reala španjolska liga bi bila najkonkurentnija liga
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 14/05/2012 : 19:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

premiership je najkonkurentnija liga petice, istina
ali samo zato jer su svi jednako "loši"
da nema barce i reala španjolska liga bi bila najkonkurentnija liga

Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 25/05/2012 : 23:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Evo jedne zanimljivosti. Tabela Primere kad bi se obrisali golovi Mesija i Ronalda.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 26/05/2012 : 12:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message
treba to isto napravit za torresa i carrola

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.

Edited by - dr strangelove on 26/05/2012 12:45:04
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/05/2012 : 11:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Deporivo La Korunja u Primeri.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31449 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 28/05/2012 : 12:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
i Celta je na dobrom putu povratka!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/05/2012 : 13:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/06/2012 : 12:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Nakon La Korunje, vratila se i Selta u primeru.
Za treće mjesto kroz baraž utakmice boriće se Valjadolid, Herkules, Alkorkon i Kordoba.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/06/2012 : 13:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
koji je smisao tog kup natjecanja za povratak u primeru?
neka daju promociju prvim trima momčadima i to je to
ovo me živcira
razlika između valladolida i cordobe je više od 10 bodova, a na kraju to ništa ne znači
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/06/2012 : 19:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Smisao je povratak u Primeru

Pa znaš kako je, imaš jednog zakinutog i 3 nagrađena šansom za ulazak u viši rang. Eto logike.
Možda bi im bolje rešenje bilo baraž između 3. otpozadi u primeri i 3. u segundi.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/06/2012 : 10:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Valjadolid sinoć remijem kod kuće protiv Alkorkona 1:1, nakon pobjede u prvom meču 0:1, izborio povratak u Primeru.

Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 17/06/2012 : 11:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message
quote:
Originally posted by Beren

Valjadolid sinoć remijem kod kuće protiv Alkorkona 1:1, nakon pobjede u prvom meču 0:1, izborio povratak u Primeru.

Bravo za Djukica.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/06/2012 : 19:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Veliki je uspjeh napravio. Tokom sezone se pričalo da klub ima velikih finansijskh problema i da je jedini spas ulazak u Primeru. I evo, uspjeli su.

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000