forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 20:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a kriv, naravno jesam jer sam odlučujem po čemu formiram/preuzimam mišljenje!

p.s. stvarno me zanima koji drugi jer nijedan drugi film trenutno nisam svrstaval nigdje!?

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 14/05/2012 20:46:50
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/05/2012 : 20:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

a kriv, naravno jesam jer sam odlučujem po čemu formiram/preuzimam mišljenje!

zapravo si kriv jer si bahat isključiv bezobrazan...ne nužno tim redom...ali tu ti nitko ne može pomoći...mada se bojim da bi itko i želio...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/05/2012 : 20:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

p.s. stvarno me zanima koji drugi jer nijedan drugi film trenutno nisam svrstaval nigdje!?

vjerujem da je svima osim tebe jasno...daj si truda nije teško...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 20:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
nemam se razloga mijenjat...važno mi je da ljudi znaju sa mnom na čemu su!
A ne mislim da sam isključiv jer nigdje ne tvrdim da je moje poznavanje filma vrijednije od necijeg drugog poznavanja "necega"....ali vjerujem da je moje poznvanje filma iznad prosjećnog poznavanja istog od strane večeg broja forumaša. E sad jel to bahatost ili činjenica, pitanje je na koje ja znam odgovor!

Koji drugi?

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 20:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Un genio, due compari, un pollo

ma on je Damianijev......a ne znam, meni nije to špageti film!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 20:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
nego jel ti Bronson legenda špageti vesterna?

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kad se kaže špageti vestern, prvo na što se pomisli su Leone, "dolarska trilogija" i Bilo jednom..., odnosno Eastwood kao Bezimeni te Bronson i Fonda u Once Upon.... U tom smislu su oni simboli i ikone špageti vesterna, bez obzira na broj uloga u podžanru ili bilo što drugo, baš kao što je Morriconeova glazba soundtrack čitavog podžanra. Tek poslije njih dolaze Nero kao Django i Keoma, Gemma i svi ostali, i tu statistika nema nikakve veze.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kad se kaže špageti vestern, prvo na što se pomisli su Leone, "dolarska trilogija" i Bilo jednom..., odnosno Eastwood kao Bezimeni te Bronson i Fonda u Once Upon.... U tom smislu su oni simboli i ikone špageti vesterna, bez obzira na broj uloga u podžanru ili bilo što drugo, baš kao što je Morriconeova glazba soundtrack čitavog podžanra. Tek poslije njih dolaze Nero kao Django i Keoma, Gemma i svi ostali, i tu statistika nema nikakve veze.

ako se varam, onda se varam na osnovu 15 godišnjeg iskustva da mi nitko dosad nikad nije Bronsona povezival s špagetima...Leone, Morricone, Eastwood, eventualno van Cleef i to je to. Dalje idu ostali, koje vec malo tko zna!
razgovor o Fondi
Fonda je glumil u "onom vesternu", a i to je špageti...meni je bil samo vestern!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gemma, van Cleef, Millian su simboli špageta bez obzira koliko poznati ostatku svijeta bili....baš me zanima tko Fondu ili Bronsona povezuje sa špagetima???

ako trebaš navest nekog glumca vezanog za špageti westerne onda bi to prvo trebali bit Giuliano Gemma i Franco Nero (ovo je samo primjer) od talijanskih glumaca, a od američkih Eastwood i Van Cleef. s time da bi Eastwood trebao svakom past na pamet ako su u pitanju špageti westerni s američkim glumcem.

ja bi se nadovezao na ovo što si spomenuo. primjerice, da li se Eli Wallach povezuje sa špageti westernima? osim "Dobar, loš, zao" ja osobno sam ga gledao u "Živjela smrt...tvoja" u kojem je glumio s Francom Nerom. i niti u jednom drugom.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja njega povezujem sa "Sedmoricom veličanstvenih". a što se špageti westerna tiče, Eastwood je tu ipak ostavio najdublji trag.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 14/05/2012 21:15:23
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Gemma, van Cleef, Millian su simboli špageta bez obzira koliko poznati ostatku svijeta bili....baš me zanima tko Fondu ili Bronsona povezuje sa špagetima???

ako trebaš navest nekog glumca vezanog za špageti westerne onda bi to prvo trebali bit Giuliano Gemma i Franco Nero (ovo je samo primjer) od talijanskih glumaca, a od američkih Eastwood i Van Cleef. s time da bi Eastwood trebao svakom past na pamet ako su u pitanju špageti westerni s američkim glumcem.

ja bi se nadovezao na ovo što si spomenuo. primjerice, da li se Eli Wallach povezuje sa špageti westernima? osim "Dobar, loš, zao" ja osobno sam ga gledao u "Živjela smrt...tvoja" u kojem je glumio s Francom Nerom. i niti u jednom drugom.

evo, o tome sam malo prije pisal....
Pa Eli se pojavil u još nekim naslovima (Il bianco il giallo il nero, pa ako mogu Un genio, due compari, un pollo onda i I quattro dell'Ave Maria), ali nije baš špageti ikona....

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja njega povezujem sa "Sedmoricom veličanstvenih". a što se špageti westerna tiče, Eastwood je tu ipak ostavio najdublji trag.

šališ se

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/05/2012 : 21:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

a što se špageti westerna tiče, Eastwood je tu ipak ostavio najdublji trag.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

šališ se

smrtno sam ozbiljan

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a jebiga editiranje!

naravno da Sedmorica nisu špageti, i Bronson je defitivno prepoznavan kao vesteren legenda u Bilo jednom, Sedmorici, Chinu i još poneko ga pamtim u izvrsnom Breakheart Passu! I naravno kao opaka faca u ratnim i akcijskim filmovima....

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jebiga editiranje!

naravno da Sedmorica nisu špageti, i Bronson je defitivno prepoznavan kao vesteren legenda u Bilo jednom, Sedmorici, Chinu i još poneko ga pamtim u izvrsnom Breakheart Passu! I naravno kao opaka faca u ratnim i akcijskim filmovima....

Vera Cruz si zaboravio!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo je esencija mita!

Edited by - Johnny Difool on 14/05/2012 21:22:38
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
minijaturni Bronson i Fonda! XD

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

a što se špageti westerna tiče, Eastwood je tu ipak ostavio najdublji trag.

ali zahvaljujući i dobrom dijelu američke reklamne mašinerije....osim njegova glumačka talenta, sve ostalo je bila stvar talijanskih majstora (kakvi bi to bili uleti bez Morriconevog naglaska, fotografije Dellia Collija itd, itd.)!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a jebiga editiranje!

Vera Cruz si zaboravio!

jesam, film za zaborav ;)
a ne volim taj film i pogledal sam ga same jenput a CB-a se ne secam....uostalom iz tog filma se samo secam same scena Cooper-Lancaster!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 21:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ovo je esencija mita!

mogu se složiti, samo...
...mita o čemu?

i ovo je puno više od špageti stila, čista antička tragedija!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/05/2012 : 21:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

jesam, film za zaborav ;)
a ne volim taj film i pogledal sam ga same jenput a CB-a se ne secam....uostalom iz tog filma se samo secam same scena Cooper-Lancaster!

ma čisto OK, ništa pretenciozno.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 22:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Problem i jest u tome što ne shvaćaš!

Bilo jednom... je sjajna karakterna studija, poetska meditacija o Divljem zapadu i kvintesencijalni film osvete u kojem se žanr vesterna istodobno slavi i podriva. Ovo posljednje je i inače obilježje uspjelijih špageta, a Once Upon... se izdvaja i nevjerojatnom snagom i sugestivnošću ama baš svakog pojedinog kadra.

Dok su većina špageti-vesterna u suštini ipak crowd pleaseri s temeljnom zadaćom zabavljanja publike, ovdje su u središtu slojeviti karakteri i njihove intimne tragedije.

A to je u ishodištu svakog mita.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/05/2012 : 22:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a tko je rekel da ne shvaća esenciju mita...neobično se trudiš zamišljati teze o kojima uopće ne raspravljamo. Nitko ne spori da je "Bilo jednom..." špageti vestern, vec se sporimo oko teze "jel Bronson špageti ikona?".
Tko ga uopće na taj način doživljava, osim tebe?

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/05/2012 : 23:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
mogu se složiti, samo...
...mita o čemu?

quote:
a tko je rekel da ne shvaća esenciju mita...

????????????????????????????????

Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000