forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/05/2012 : 19:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pročitano od 1-30

Vrlo dobro, dajem ovom nizu ocenu 9/10. Prvi broj je jedan od najboljih prvenaca u istoriji Bonellija, po mom nekom misljenju...Kasnije, do negde broja 10-15, prica malo usporava sa razvitkom kompletne slike i drzi se epizodnih stvati koji ce tek kasnije da posluze kao podloga. Tu se rapidno dobija na kvalitetu i ceo serijal mi se poceo dopadati. Nathanova prica iz doba kada je tek posedeo videvsi zenu ubijenu nije originalna ali je savrseno efikasna i odgovara na mnoga pitanja. Kcerka na lecenju takodje. Nastavljam dalje...

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/05/2012 : 19:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
A ti si opako u zaostatku s puno serijala, drunky! Pa nije valjda da si samo zagora i AF (od talijanske škole) čitao sve ove godine?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/05/2012 : 19:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Zagor, Dilan Dog, Alan Ford, Lazarus Ledd, Nik Rajder, Mark i Blek...prvu cetvoricu ozbiljno citao
ostalo jok!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/05/2012 : 19:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ali volje mi ne fali...Cak mislim da mi je super koliko imam za citanje

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/05/2012 : 20:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Eto, i na otkrivanju Nathana ti zavidim!

Gdje su ona vremena kad sam prvi put pročitao Zabranjenu zonu i Ljude sjene, i nisam mogao vjerovati da neki Bonellijev strip može biti tako mračan i poetičan istodobno...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 16/05/2012 : 21:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Ja nabavio Granderistampa 1-5.Nikad nisam citao Nathana,a ovo je dobar nacin da ga pocnem citati.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/05/2012 : 22:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Tema tjedna:

Najbolja stand-alone epizoda

Nathanov serijal se može smatrati sinonimom za kontinuitet i u gotovo svakoj epizodi valjalo bi ponoviti gradivo kako se ne bi nešto propustilo. Ali u moru takvih epizoda postoje epizode koje predstavljaju svojevrsni intermezzo i odmor od fantastičnog svijeta postapokaliptične budućnosti u kojem dominira kontinuirana radnja.

To su epizode koje, izvan kontinuiteta, može lako čitati bilo koji zaljubljenik u strip, bio on stalni ili tek povremeni Nathanov čitatelj. Svaka od tih epizoda svakako varira u kvaliteti, ali sigurno se može pronaći bar nekoliko epizoda koje su čitatelju ostala u sjećanju.

Pa da vidimo koja vam je najbolja ili najdraža stand-alone epizoda i zašto baš ona? Ja ću postaviti pokoju epizodu da se malo prisjetimo koje su to kvalitetnije epizode:

- Nevidljiva sila
- Srce tame
- Kitov pjev
- Prljava ulica
- Opsesija
- Oči neznanaca
- Bauhaus killer
- Iskonski instinkt
- Leptirov san
- Noćna mora u svemiru
- Nakon revolucije
- Osvetnik
- Midnight blues
- Grad poroka
- Zvijeri
- Duša grada
- Zeleni ocean
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 16/05/2012 : 23:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Srce tame mi je najdraže od ovih.
Zatim Prljava ulica.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/05/2012 : 23:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ovdje stvarno ima predivnih epizoda. Ja se ne mogu odlučiti između nekoliko: Leptirov san (moja prva recka ), Duša grada, Midnight blues, Opsesija, Oči neznanca i Srce tame.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2012 : 10:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Top melankolične epizode:
Prljava ulica, Oči neznanca i Opsesija; sve ostale su mi manje drage...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17815 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/05/2012 : 10:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nevidljiva sila

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/05/2012 : 10:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Oči neznanca, Prljava ulica i Srce tame, tim redosljedom. Onaj bladerunnerovski završetak u Očima neznanca...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/05/2012 : 10:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
pitanje:posle kog broja originalne serije mogu da se bacim na libellusove gigante?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/05/2012 : 11:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

pitanje:posle kog broja originalne serije mogu da se bacim na libellusove gigante?

47. Egzodus
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/05/2012 : 11:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
odlicno, dakle malo mi fali
hvala

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 17/05/2012 : 11:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Tema tjedna:

Najbolja stand-alone epizoda

Nathanov serijal se može smatrati sinonimom za kontinuitet i u gotovo svakoj epizodi valjalo bi ponoviti gradivo kako se ne bi nešto propustilo. Ali u moru takvih epizoda postoje epizode koje predstavljaju svojevrsni intermezzo i odmor od fantastičnog svijeta postapokaliptične budućnosti u kojem dominira kontinuirana radnja.

To su epizode koje, izvan kontinuiteta, može lako čitati bilo koji zaljubljenik u strip, bio on stalni ili tek povremeni Nathanov čitatelj. Svaka od tih epizoda svakako varira u kvaliteti, ali sigurno se može pronaći bar nekoliko epizoda koje su čitatelju ostala u sjećanju.

Pa da vidimo koja vam je najbolja ili najdraža stand-alone epizoda i zašto baš ona? Ja ću postaviti pokoju epizodu da se malo prisjetimo koje su to kvalitetnije epizode:

- Nevidljiva sila
- Srce tame
- Kitov pjev
- Prljava ulica
- Opsesija
- Oči neznanaca
- Bauhaus killer
- Iskonski instinkt
- Leptirov san
- Noćna mora u svemiru
- Nakon revolucije
- Osvetnik
- Midnight blues
- Grad poroka
- Zvijeri
- Duša grada
- Zeleni ocean

Prljava ulica definitivno,

procitam je tu i tamo ispocetka i svaki si put pustim Reeda na repeat ko soundtrack

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/05/2012 : 12:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

procitam je tu i tamo ispocetka i svaki si put pustim Reeda na repeat ko soundtrack

Nisam znao da čitaš i Nathana. E onda bi te valjalo angažirati, s obzirom na tvoj rukopis, da recenziraš koju Nathanovu epizodu. To bi bio pun pogodak.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2012 : 15:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Baci pogled na prvu stranicu ovog topica, tu ti je kronologija čitanja ako se ne varam... Tako ćeš znati kojim redom čitati.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38020 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/05/2012 : 11:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nathan Never n. 253, mensile
Omega

Soggetto: Antonio Serra
Sceneggiatura: Antonio Serra e Mirko Perniola
Disegni: Simona Denna & Silvia Corbetta, Stefano Martino
Copertina: Sergio Giardo

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/05/2012 : 11:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Domo arigato mister Roboto! Siggynator!
Što nas čeka, retkonovanje Sigmundovog života? Ionako je od početka bilo čudno kako je Sigmund bio jako dobar s računalima, cyberspace mu je piece-of-cake, ko da je bio doma!

Edited by - DeeCay on 18/05/2012 12:00:50
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17815 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 18/05/2012 : 12:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
svašta :D
kaće ovo kod nas :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/05/2012 : 12:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Sa Ostinijeva sajta nacrt scenarija i crteža za pojedine table na novom uratku Universo Alfa sa Asjiom u glavnoj ulozi. Ovo bi trebalo izaći u 11. mjesecu ove godine, ali pazi sad naslova: "Balkistan".
Vidiš mladjo da je Ostini posuđuje ideje iz našeg scenarija o Balkan Cityju.

http://www.albertoostini.com/category/nathan-never/
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 18/05/2012 : 16:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:

Nisam znao da čitaš i Nathana. E onda bi te valjalo angažirati, s obzirom na tvoj rukopis, da recenziraš koju Nathanovu epizodu. To bi bio pun pogodak.

hehe, a kako bi znao (citam i Zagora kad smo vec kod toga)

al tesko za recenziju, barem ne pojedinacnih epizoda.....em ga citam sve rjedje (nema ga vise na kiosku, a za cijenu Libellusovih uvijek se nadje nesto sto mi vise treba ), em mi se ne svidja smjer u kojem je krenuo (recimo prva tri Giganta koja svi hvale meni su bila neopisivo dosadna), em vidim da NN recenzije pisu ljudi koji prate NN mitologiju te shodno tome mogu bolje od mene reci kako se pojedine epizode uklapaju u univerzum itd.

Uglavnom, ispao sam iz toka glavne price, zaustavio sam se negdje oko broja sto, a beskonacnost serijala i uvodjenje multiverzuma ne vuku me da idem dalje

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/05/2012 : 20:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
A ionako si ti jerry već skoro sve recenzirao, ako ne recenzirao, onda barem rezervirao! maliM se dobrano uhvatio ukoštac s nezavisnom produkcijom i Fibrom, što je odlična protuteža količinski zastupljenijem Bonelliju... Samo tako naprijed!

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/05/2012 : 22:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

al tesko za recenziju, barem ne pojedinacnih epizoda.....em ga citam sve rjedje (nema ga vise na kiosku, a za cijenu Libellusovih uvijek se nadje nesto sto mi vise treba ), em mi se ne svidja smjer u kojem je krenuo (recimo prva tri Giganta koja svi hvale meni su bila neopisivo dosadna), em vidim da NN recenzije pisu ljudi koji prate NN mitologiju te shodno tome mogu bolje od mene reci kako se pojedine epizode uklapaju u univerzum itd.

Uglavnom, ispao sam iz toka glavne price, zaustavio sam se negdje oko broja sto, a beskonacnost serijala i uvodjenje multiverzuma ne vuku me da idem dalje

Šteta, ali nisam te ni mislio daviti oko nekih epizoda vezanih za kontinuitet, već za neku emotivnu stand-alone epizodicu na tvoj način. Ali dobro, previše gnjavim...
Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2 seconds. Snitz Forums 2000