Author |
Topic |
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 17/05/2012 : 17:24:10
|
Libellusovog DD-a od prvog broja ću možda i uzimati, makar do stotog, odnosno 99. broja. Sjajno mi izgleda Libellusovo izdanje, barem na prvu. |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 17/05/2012 : 19:57:52
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Mord
Tko radi prijevod?8
Andrej Cvitaš.
Inače, Libellusovci planiraju izdati sve što postoji od Dylana. I redovnu seriju, i almanahe, i specijalce, i gigante, itd.
HA ! ETO GA ! Bilo je pitanje vremena kada će krenuti kanonada s Dylanom! Libellus dobro razmatra tržišni potencijal - zato je i Marty dogurao do visokih brojeva... čitatelji vole REDOVITOST - to je recept! ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/05/2012 : 11:15:38
|
quote: Originally posted by Dado R.Kao sto vec svi znate, krecemo i s bibliotekom Dylan Dog. U nasim knjigama bit ce po tri epizode, s originalnim naslovnicama unutar knjige. A za glavnu naslovnicu nastavljamo s praksom koju smo poceli jos (sad vec davne [smile] ) 2006. godine s Magicnim Vjetrom i poslije nastavili s Nick Raiderom, Nathanom Neverom, Skrivenim Licem - dakle, da se naslovnice crtaju posebno za Libellus izdanje. Na nase veliko zadovoljstvo Bruno Brindisi je prihvatio crtanje tih ekskluzivnih naslovnica, a poznavajuci njega i njegov rad znamo da cemo uzivati...[smile]
Vjerujem da ce mnoge zanimati, iako smo to mislim vec spomenuli, da cemo objaviti i one epizode koje se do sad nisu mogle objaviti. Kao sto sigurno znate bilo je nekoliko epizoda koje se nisu mogle objaviti jer su autori tih epizoda imali sporove s Bonellijem, pa u Bonelliju nisu dopustili da se te epizode objavljuju van Italije (nije tocno da su to autori zabranjivali, kako se prije pisalo i pricalo). Sad je, srecom, i to moguce objaviti van Italije, pa ce nasa biblioteka biti kompletna, kronoloskim redom...
Ovdje najavljujemo prve dvije knjige... odnosno prvih sest epizoda. Tiziano Sclavi napisao je sve epizode, a crtali su ih redom; Angelo Stano, Gustavo Trigo, Giuseppe Montanari & Ernesto Grassani, Corrado Roi, Luca Dell'Uomo te šestu epizodu ponovo Gustavo Trigo. Izvorne naslovnice crtao je Claudio Villa.
Knjige trebaju izaci za Mafest, a nakon MaFesta trebale bi biti dostupne u svim nasim prodajnim mjestima. Cijena jedne knjige bit ce 115,00 kuna tijekom prva dva mjeseca prodaje (do 28.7.2012) a poslije toga po redovnoj cijeni od 125,00 kuna. Na MaFestu knjige ce se moci kupiti za 200,00 kuna, ako ih se kupi skupa.
Evo kako izgledaju naslovnica, odnosno korice i neke unutarnje stranice:
|
Edited by - King Warrior on 18/05/2012 11:16:45 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/05/2012 : 12:04:48
|
Ej, mene također interesira hoće li knjige sadržavati i one lijepe recenzije (Djoletove i Leove mislim) epizoda i tekstove kako je to uradio Veseli... Ovo izdanje bi svakako trebalo imati neki tekstualni dodatak, poput pravog integrala. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8255 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 18/05/2012 : 12:09:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ej, mene također interesira hoće li knjige sadržavati i one lijepe recenzije (Djoletove i Leove mislim) epizoda i tekstove kako je to uradio Veseli... Ovo izdanje bi svakako trebalo imati neki tekstualni dodatak, poput pravog integrala.
Kad bi ih bilo, ne bih imao više dilemu da li da uzmem ili ne.
Ovako na prvi pogled izgleda sjajno. |
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 18/05/2012 : 13:18:40
|
Ok, mislim da bolje od ovoga ne može Svaka čast Libellusovcima! Makar, moj budžet je preskroman da sve ispratim. :( |
Bok, kako si.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
|
night
Senior Member
Serbia
1615 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Posted - 18/05/2012 : 13:41:40
|
djeluje cool, ekstra što su unutra originalne naslovnice/ hrbat je zakon, djeluje moćno i kraljevski ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 18/05/2012 : 14:27:33
|
Proslo ljeto sam bio u Italiji i, nakon sto sam potrosio brdo love na Dylane koje ne razumijem (onako, radi kolekcije), rekao sam sebi: "Covjece, da zivis ovdje ti bi bankrotirao za 2 mjeseca sta je izdanja."
Sad kad razmislim ovdje je, s obzirom na zivotni standard i broj izdavaca, deset puta gore!
Pa jebote trenutno Dylana izdaje Ludens, Libellus, Veseli i System a u proslosti su ga izdavali jos Dnevnik, Slobodna, Abaton, System (regularne), Horus i Vanini... i da ne zaboravim pirate. 90% njih su duplirali ove druge kako su stigli i taman kad skupis sve od jednog, ovaj drugi ti ga zavuce tako sto to isto izda, smo bolje upakuje (bolji print, bolji papir, dodatni tekstovi, bla bla). I taman kad pomislis nema toga vise, prc, nova edicija svega istoga, samo drugacijega... Jos je skoro 35 km... jos najavljuju i izbaciti sve sto su drugi vec izbacili - samo bolje...
Da skratim pricu, nezamislivo tesko je biti kolekcionar na Balkanu... trebao sam skupljati salvetice. :-D |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/05/2012 : 14:37:09
|
Bogami, odlicno, odlicno, odlicno izgleda. Ostacu na VC, makar na prvih 9 brojeva, al ne mogu da ne balavim na ovima. Jebote, koja razlika u naslovnicama, prevrne mi se stomak od onih Roi skrabotina. |
Edited by - kasper on 18/05/2012 14:37:41 |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Posted - 20/05/2012 : 12:58:47
|
quote: Originally posted by CZdravko
Proslo ljeto sam bio u Italiji i, nakon sto sam potrosio brdo love na Dylane koje ne razumijem (onako, radi kolekcije), rekao sam sebi: "Covjece, da zivis ovdje ti bi bankrotirao za 2 mjeseca sta je izdanja."
Sad kad razmislim ovdje je, s obzirom na zivotni standard i broj izdavaca, deset puta gore!
Pa jebote trenutno Dylana izdaje Ludens, Libellus, Veseli i System a u proslosti su ga izdavali jos Dnevnik, Slobodna, Abaton, System (regularne), Horus i Vanini... i da ne zaboravim pirate. 90% njih su duplirali ove druge kako su stigli i taman kad skupis sve od jednog, ovaj drugi ti ga zavuce tako sto to isto izda, smo bolje upakuje (bolji print, bolji papir, dodatni tekstovi, bla bla). I taman kad pomislis nema toga vise, prc, nova edicija svega istoga, samo drugacijega... Jos je skoro 35 km... jos najavljuju i izbaciti sve sto su drugi vec izbacili - samo bolje...
Da skratim pricu, nezamislivo tesko je biti kolekcionar na Balkanu... trebao sam skupljati salvetice. :-D
to je još jedan od dokaza koliko taj strip vrijedi i da ga internet neće uništiti ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 20/05/2012 : 14:30:50
|
quote: Originally posted by d.r.p
Iskreno,meni djeluje dosta kičasto.
Ja mislio da sam jedini.
verujem da ce libelus ovo tehnicki fenomenalno odraditi. Sto se naslovnih tice,Roi mi unutar stripa ne moze ni prici Brindisiju. Ali su mu naslovnice u skroz horor fazonu, dok mi ove Brindisijeve lice na postere,kicaste su i komercijalne i neodoljivo podsecaju na DD film |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Member since 13/04/2012 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 20/05/2012 : 15:50:18
|
quote: Originally posted by elfak nish
quote: Originally posted by d.r.p
Iskreno,meni djeluje dosta kičasto.
Ja mislio da sam jedini.
verujem da ce libelus ovo tehnicki fenomenalno odraditi. Sto se naslovnih tice,Roi mi unutar stripa ne moze ni prici Brindisiju. Ali su mu naslovnice u skroz horor fazonu, dok mi ove Brindisijeve lice na postere,kicaste su i komercijalne i neodoljivo podsecaju na DD film
Slažemo se u vezi sa naslovnim stranicama. Još ranije sam ovde rekao:
quote: Originally posted by star-duster
Vidim da se većini više dopadaju nove naslovne strane, pa hajde da ja malo kontriram. Šalu na stranu, zaista mi se više dopadaju naslovne koje crta Roi za Grande ristampa izdanja. Više su mistične, mračne, nose atmosferu. Ove nove zaista jesu dobre, ali u odnosu na Roijeve su nekako komercijalne i... hm... američke.
|
|
|
Topic |
|