Author |
Topic  |
bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 15/05/2012 : 21:46:18
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by petar.pan
Ccccccc, kako sam znao da će ovako bit. Čitam vas ko knjigu. 
'ajde daj da i mi nešto dobro pročitamo 
Prvo pročitaj i komentiraj aktualni strip-odlomak pa ćeš onda dobiti novi. 
Tako je! Nema zabušavanja  |
|
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
petar.pan
Junior Member

.jpg)
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
Posted - 15/05/2012 : 22:36:04
|
nemam baš puno hvale za ovo. crtež mi je malo starilan, a tema ... znaš što mislim o tome. već sam prozvan kao ne ljubitelj superjunačina ne valja generalizirati, jer to često promaši cilj, a ne volim predrasude. ne mrzim superjunake, ali ne uzbuđuju me dovoljno. ima izuzetaka u kojima uživam ali, više ih je dosadnih i predvidljivih... sorry |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 15/05/2012 : 23:11:07
|
Vecinu stvari koje Bushido postavi ovdje preletim. Neda mi se citat strip na kompu, ne volim to, pa onda ni ne komentiram, buduci da nista ni ne procitam. Cry for blood mi se svida na temelju onog sto sam tu letimicno "procitao". Svakako cu jednog dana to nabaviti i procitati. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 15/05/2012 : 23:43:03
|
Strip je dobar, Betmen je uvek na zavidnom zanatskom i profesionalnom nivou.
Ima i boljih crtača, ali ovaj je OK. Kupovao bih Betmena u ma kom obliku. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/05/2012 : 00:46:53
|
quote: Originally posted by Felagund
Vecinu stvari koje Bushido postavi ovdje preletim. Neda mi se citat strip na kompu, ne volim to, pa onda ni ne komentiram, buduci da nista ni ne procitam. Cry for blood mi se svida na temelju onog sto sam tu letimicno "procitao". Svakako cu jednog dana to nabaviti i procitati.
Vezano uz to, u stripu The Batman Chronicles br. 15, objavljena je jedna kratka priča koja služi kao uvod u ovu mini-seriju, ali koliko ja znam, ta priča nije nikada uvrštena u trejd u kojem je reprintana mini-serija. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 19/05/2012 : 00:12:32
|
Sljedeći strip na redu je Pluto. Autor je Naoki Urasawa, prema stripu Tetsuwan Atomu (Astro Boy) Osamua Tezuke.
Čita se s desna na lijevo.

|
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 19/05/2012 : 08:27:12
|
Fino, fino; radnja se polako ali sigurno nadograđuje pa samim time i miriši na dobro. Robotska integracija u društvo- meni uvijek zanimljiva tema tako da bi ovo čitao sigurno  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Rada13
New Member

Croatia
259 Posts
Member since 28/03/2010 |
|
bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts
Posted - 19/05/2012 : 14:55:35
|
Zašto često rade prvih par strana u boji, a onda nastave u c/b? To mi je mrsko do kosti, i to ne čitam ni pod razno. Volim mange i znam da sam zbog ovakvog razmišljanja ostao uskraćen za neke od klasika, ali to jednostavno ne mogu svariti. Je li to navlakuša sistem ne znam, ali znam da mene odbija na kilometar taj pristup. Jasno mi je da nije lako(čitaj, ne dovoljno brzo) na ovaj način obojati na tisuće stranica stripa, pa mi nije jasno čemu sav taj cirkus. Inače bi mu rado dao šansu, koliko znam Pluto visoko kotira.... |
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 19/05/2012 : 17:12:56
|
quote: Originally posted by Rada13
crtež mi je odbojan, prvi dio u boji mi je bio čitljiv, ali bez boje nikako, jbga ne volim mange
Kako ti se čine ostale mange na ovoj temi? |
 |
|
petar.pan
Junior Member

.jpg)
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 19/05/2012 : 19:15:26
|
Dobro bre, ajd malo da prestanete da kenjate više o mangama, a? Kome se ne sviđaju - ne mora ni da čita, zar ne?
Kao i u većini svetskih produkcija, i kod mangi ima 90 posto gluposti, 5% ok stripova, 4% odličnih i 1% remek dela. A ako nešto vredi onda vredi Urasawa, koji je po meni, uz Inoue Takehikoa, trenutno jedan od najboljih i pripovedača i "crtača". Otprilike sve što je do sad uradio je ili vrlo blizu ili remek delo.
Pluto je nastajao od 2002. do 2009., a 2002. i 2003. je Urasawa PARALELNO završavao 20th Century Boys i radio na Plutou. Ne mogu baš da tvrdim, ali po slobodnoj proceni je PISAO i CRTAO (ovo drugo naravno uz asistente koji su radili tuširanje) u proseku 30 strana NEDELJNO! I sad što to sve nije obojio, mislim da je stvarno bio bezobrazan, zar ne? Verovatno je hteo nas čitaoce da zajebe, šta li...
Inače, kolor strane autori rade povremeno, uglavnom za čaptere koji su početak tankobona, mada naravno ima i drugih slučajeva. Čitajte Bakumana pa ćete da vidite kad i kako autori dobijaju priliku da urade kolor strane. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts
Posted - 19/05/2012 : 20:18:18
|
Kunta, čitam ono što mi se sviđa, a to je gotovo sve uključujući i mange i to ne odnedavno. Ali isto tako neke me stvari smetaju i smatram ih nepotrebnim, kao recimo ovaj uvodni kolor koji po meni nema nimalo smisla. Kako sam u postu i napisao jasno je k`o dan da se ne može tolika količina na tom nivou odraditi u boji, pogotovo ne u tako kratkom vremenskom periodu koji japansko izdavaštvo diktira...a iskreno, kad i kako autori dobivaju priliku raditi kolor strane me kao konzumenta ne zanima, jer konačni rezultat parcijalno bojanje mi je iritantan. Dakle, ukoliko si pod ovim "kenjanjem po mangama mislio na mene" promašio si brate ceo fudbal, ukoliko nisi onda sam ja promašio još više :) |
|
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 19/05/2012 : 20:57:13
|
A sori, samo sam besan jer mi je nestala struja sad pred početak utakmice...
Nego, mene recimo ne zanima Boneli, pa i ne idem u taj podforum i ne komentarišem da li mi se tamo nešto sviđa ili ne... Sori još jednom, ali sam postao malo alergičan na bilo kakvo komentarisanje stripova samo na osnovu predrasuda.
Ajd ostavi boju na stranu i pročitaj Plutoa, nećeš zažaliti, pa da posle diskutujemo.  |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
Rada13
New Member

Croatia
259 Posts
Member since 28/03/2010 |
Posted - 20/05/2012 : 19:26:24
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Dobro bre, ajd malo da prestanete da kenjate više o mangama, a? Kome se ne sviđaju - ne mora ni da čita, zar ne?
Nego, mene recimo ne zanima Boneli, pa i ne idem u taj podforum i ne komentarišem da li mi se tamo nešto sviđa ili ne... Sori još jednom, ali sam postao malo alergičan na bilo kakvo komentarisanje stripova samo na osnovu predrasuda.
ali nije svrha ovog topica da se vidi reakcija i komentar čitatelja na strip
@bushido
ima mangi na ovon topicu koje bi čitao (akira, lone wolf, legend of mother sarah), ključ mi je da se čita na zapadnjački način (jer mi se ne da privikavat na čitanej od nazad i praćenje redosljeda kvadratića) i da me uvuče u priču kroz ovaj kratak preview, ove 2 zadnje su mi bezveze
|
 |
|
Batta
New Member

.jpg)
127 Posts
Member since 16/07/2011 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/05/2012 : 22:55:23
|
quote: Originally posted by Rada13
@bushido
ima mangi na ovon topicu koje bi čitao (akira, lone wolf, legend of mother sarah), ključ mi je da se čita na zapadnjački način (jer mi se ne da privikavat na čitanej od nazad i praćenje redosljeda kvadratića) i da me uvuče u priču kroz ovaj kratak preview, ove 2 zadnje su mi bezveze
Ali to onda znači da ipak voliš mange, zar ne?  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/05/2012 : 10:19:57
|
Moram priznati da je mi priča zanimljiva, i mada je tema klasična u svijetu cyberpunk-robotskih mangi (astroboy, ghost in the shell), ovakvo mi nikad ne dosadi čitati (a i sjetim se priča o robotima od Asimova)... Zanimljivo je to što se radnja dešava u Europi?! Crtan je pristupačno, pa i za one koji ne vole mange zbog buljookih očiju; lako bih ga mogao zamijeniti za neki francuski album. Definitivno bih ovo mogao nabaviti (uh, 8 dijelova)!
Koliko me ovo podjeća na Nathana Nevera, nesumljivo je koliko su se autori inspirirali mangama. Dizajn grada totalno izgleda kao Metropola. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/05/2012 : 10:57:43
|
A sori, samo sam besan jer mi je nestala struja sad pred početak utakmice...
Ajd ostavi boju na stranu i pročitaj Plutoa, nećeš zažaliti, pa da posle diskutujemo. 
Ali mi nismo u podforumu o mangama, zar ne? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 21/05/2012 : 23:52:00
|
quote: Originally posted by DeeCay
Moram priznati da je mi priča zanimljiva, i mada je tema klasična u svijetu cyberpunk-robotskih mangi (astroboy, ghost in the shell), ovakvo mi nikad ne dosadi čitati (a i sjetim se priča o robotima od Asimova)... Zanimljivo je to što se radnja dešava u Europi?! Crtan je pristupačno, pa i za one koji ne vole mange zbog buljookih očiju; lako bih ga mogao zamijeniti za neki francuski album. Definitivno bih ovo mogao nabaviti (uh, 8 dijelova)!
Koliko me ovo podjeća na Nathana Nevera, nesumljivo je koliko su se autori inspirirali mangama. Dizajn grada totalno izgleda kao Metropola.
Ima Urasawa još stripova koji su radnjom smješteni u Europu. Na primjer, Monster se također zbiva u Njemačkoj, a Master Keaton u Engleskoj.
Nije mi baš jasno ovo o pristupačnom crtežu.
"Uh, 8 dijelova." A koliko ono Nathan Never ili bilo koji Bonellijev strip ima epizoda? 
Kad smo kod Nathana Nevera, došao sam do zaključka kako su njegovi silni korijeni i inspiracije zapravo njegova najveća mana. Mislim da je to mogao biti puno bolji strip da je ostao jedna varijacija na Blade Runnera. U biti, on kao jedna enciklopedija SF-a i mješavina svega funkcionira dosta slabo.
Kako to da kažem, čitajući Nathana dobivaš nekakvu skraćenu i prilagođenu verziju klasika SF-a. Nekako izgubim volju čitati Nathana kad skužim da sam praktički sve to već vidio gledajući/čitajući Clarkea, Asimova, Le Guinovu, Kirbyja, Moebiusa, Tezuku, Otomoa, Shirowa, Ishinomorija, Scotta, Heinleina, Camerona, Spielberga, Roddenberryja, Hondu, Lema, Millera, Foxa, itd. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 25/05/2012 : 14:14:23
|
novi preview dolazi tek kada tema prijeđe na novu stranicu.
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/05/2012 : 18:14:48
|
Kad smo kod Nathana Nevera, došao sam do zaključka kako su njegovi silni korijeni i inspiracije zapravo njegova najveća mana. Mislim da je to mogao biti puno bolji strip da je ostao jedna varijacija na Blade Runnera. U biti, on kao jedna enciklopedija SF-a i mješavina svega funkcionira dosta slabo. Kako to da kažem, čitajući Nathana dobivaš nekakvu skraćenu i prilagođenu verziju klasika SF-a. Nekako izgubim volju čitati Nathana kad skužim da sam praktički sve to već vidio gledajući/čitajući Clarkea, Asimova Moebiusa, Camerona, Spielberga, Roddenberryja, itd.
Slazem se,fino smisljeno za odgovor, i ja sam postao rob navike citajuci NN, znao sam da je mix svega,ali je bio prvi koji je probio led sa Bonelli SF pricom i tiho usao u nas svijet stripa, a na nasem trzistu nije bilo plodnog tla za mange da budu popularne,a Bonelli je imao decenije praxe na trzistu kod nas...imam tri mange,htio bih kupiti one koje se bas odnose na SF i scenarij slican "Blade runneru" nisam nesto informiran,ako bi tko znao koji su to naslovi --hvala uforward... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Topic  |
|