forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Фудбалска репрезентација Србије
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 93

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/05/2012 : 14:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Није требао да га стави у првих 11, да је био резерва, не би морао да пева химну!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 14:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

ne znam zašto tolika buka oko ovoga...nije tu ništa čudno...pa velika većina srba pa i hrvata ne želi ni da igra za BiH,a kamoli da sad pjeva o nekom bogu...

Sto obrisa poruku od sinoc?
Da, ali ovo je himna jos iz 19. veka. Kakve sve postoje u svetu, srpska je jos decija pesmica A i nju je Slovenac pisao

Nije problem u himni kao delu, srpska se ne razlikuje od onih u svetu. Problem je sto ce da se dignu ljudi zbog toga sto momak nije pevao himnu, a nece sto balvani zvizde tudjoj.

Sledece je ko je pogresio tekst himne
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7706 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 29/05/2012 : 14:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by zlatan bihac

ne znam zašto tolika buka oko ovoga...nije tu ništa čudno...pa velika većina srba pa i hrvata ne želi ni da igra za BiH,a kamoli da sad pjeva o nekom bogu...

Sto obrisa poruku od sinoc?
Da, ali ovo je himna jos iz 19. veka. Kakve sve postoje u svetu, srpska je jos decija pesmica A i nju je Slovenac pisao

Nije problem u himni kao delu, srpska se ne razlikuje od onih u svetu. Problem je sto ce da se dignu ljudi zbog toga sto momak nije pevao himnu, a nece sto balvani zvizde tudjoj.

Sledece je ko je pogresio tekst himne

jer je vjerovatno na granici sa temama koje su zabranjene na ovom forumu...
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 29/05/2012 : 15:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Није требао да га стави у првих 11, да је био резерва, не би морао да пева химну!

Pevali su i igraci sa klupe i svi clanovi strucnog staba,osim onog Italijana.
Gledao sam izvestaj s utakmice na SOS-u gde je kamerman sa terena snimao klupu u trenutku intoniranja himne.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/05/2012 : 15:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tutto maxim
Loran Blan je po dolasku na mesto selektora Francuske zahtevao od reprezentativaca da pevaju "Marseljezu".

Zamisli koji je ljakse taj Blan
Tera igrače koji su 90% afričkog porekla da pevaju Marseljezu - bruka! Za zatvor! Kršenje ljudskih prava!
Još nešto... većina igrača živi u Parizu i ne vole Marselj!
Još nešto na još nešto... himna eksplicitno poziva na nasilje stihovima: "Na oružje!"

Eto, mogu se i tako posmatrati stvari...
Ali mi uvek sebe ističemo kao NAJ bilo da smo najgori ili najbolji, prvi ili poslednji... uvek volimo da predimenzioniramo stvari.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/05/2012 : 16:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Mihajlović: Preko nekih stvari ne mogu i neću da pređem

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović udaljio je Adema Ljajića iz prvog tima. Prvi trener nacionalnog tima naglasio je da je razlog udaljavanja bilo kršenje sporazuma o ponašanju koji su potpisali svi reprezentativci. Pred polazak "orlova" za Francusku, Mihajlović je dao izjavu u kojoj je objasnio odluku da Adem Ljajić bude udaljen sa priprema reprezentacije zbog kršenja sporazuma o ponašanju.

- Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama. Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem. Rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio... Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin - rekao je Mihajlović, a prenosi FSS.

Selektor je potom podsetio na izjavu koju je dao prilikom promocije za selektora Srbije.

- Rekao sam tada da ćemo imati dva cilja: rezultatski - da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo i drugi, moralni, da promenimo mišljenje o Srbiji u međunarodnim organizacijama. Svaki igrač treba da bude primer, na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju - zaključuje Mihajlović.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 29/05/2012 16:08:35
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 16:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras
Zamisli koji je ljakse taj Blan
Tera igrače koji su 90% afričkog porekla da pevaju Marseljezu - bruka! Za zatvor! Kršenje ljudskih prava!
Još nešto... većina igrača živi u Parizu i ne vole Marselj!
Još nešto na još nešto... himna eksplicitno poziva na nasilje stihovima: "Na oružje!"

Eto, mogu se i tako posmatrati stvari...
Ali mi uvek sebe ističemo kao NAJ bilo da smo najgori ili najbolji, prvi ili poslednji... uvek volimo da predimenzioniramo stvari.

Ovo prenosim sa Blica. Sta je Blan rekao.

"To je veoma osetljivo pitanje i tražio sam od igrača da uoči početka utakmice pevaju Marseljezu. Odlično znaju šta mislim, dao sam im reči himne i mislim da će svi pevati", rekao je Blan, preneli su francuski mediji.

"Svako može da radi šta želi... Ali kada već znate reči Marseljeze trebalo bi i da pevate", dodao je on.

Dakle, svako moze da radi sta zeli. Nije problem u tome sto Mihajlovic trazi od igraca da pevaju himnu, nego sto ih izbacuje ako to ne cine.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Можемо ми да мислимо шта хоћемо о овом случају, али је Михајловић погрешио у старту са тим уговором и то дебело. Он би требало да својим саветима, ауторитетом, а не парчетом папира гради атмосферу и дисциплину у репрезентацији. Треба да се створи такав осећај међу играчима да сви они желе да певају химну, ништа на силу. Једноставно није природно. И сами знате када вас неко тера нешто на силу, обично то изазове контраефекат. Добра атмосфера у екипи, одлични односи међу играчима, све то доприноси бољитку, поготово кад је екипа подмлађена. Једноставно треба времена да се играчи упознају и уклопе са осталима. Мо
Ова напрасна диктатура једноставно није добра.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koju himnu je Slovenac pisao? Našu?

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Наш је чова писао, Словенац компоновао музику.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Наш је чова писао, Словенац компоновао музику.

Јаско није пазио на часу

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 17:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koju himnu je Slovenac pisao? Našu?

Da, Davorin Jenko
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 17:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Јаско није пазио на часу

Pa napisao je muziku
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Јаско није пазио на часу

Pa napisao je muziku

Па да, али текст је битнији, мислим те речи са којима се неки слажу, неки не

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/05/2012 : 17:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Јаско распирује међунационалну нетрпељивост
Због тога сам те и питао оно горе
Какве везе има које је националности?
Ти си неки националиста?
Па зар својевремено ја и ти нисмо "напали" ЏекДенијлса на Свету стрипа што Просинечког зове само Хрватом. (Оно његово: "Хрват нема појма!")
Немој час тамо - час овамо. Буди доследан

За Кејлеба

quote:
- Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama. Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem. Rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio... Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin - rekao je Mihajlović.

Можемо ми да мислимо шта хоћемо о овом случају, али је Михајловић погодио у старту са тим уговором и то у центар.
Тако се ствара тимски дух међу младим играчима и тако они осећају да играју за своју државу.

Није ружно певати своју химну!
Ствар поноса је отпевати је на званичним спортским борилиштима.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 18:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Јаско распирује међунационалну нетрпељивост
Због тога сам те и питао оно горе
Какве везе има које је националности?
Ти си неки националиста?
Па зар својевремено ја и ти нисмо "напали" ЏекДенијлса на Свету стрипа што Просинечког зове само Хрватом. (Оно његово: "Хрват нема појма!")
Немој час тамо - час овамо. Буди доследан

Slovenac nisam napisao da bih se podsmevao Slovencu koji je napisao himnu. Vise kao zanimljivost koju mnogi ne znaju. Narocito oni sto gledaju ko kako peva himnu, a zvizde tudjoj ne znajuci da zvizde i svojoj.

Ja sam ga napao zbog bosonogih camuga.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 18:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Наравно да није ружно певати своју химну. Али не треба неког терати да то ради, ако не жели. Непевање химне не значи да непоштовање своје земље. Да је то случај, па 80% спортиста, а верујем и велика већина грађана би била сматрана за издајнике или нешто друго.

ЈА певам химну, али исто тако не морам да је певам, јер не верујем у Бога. Има много других начина да покажем како волим своју земљу.

Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5394 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 29/05/2012 : 18:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Наравно да није ружно певати своју химну. Али не треба неког терати да то ради, ако не жели. Непевање химне не значи да непоштовање своје земље. Да је то случај, па 80% спортиста, а верујем и велика већина грађана би била сматрана за издајнике или нешто друго.

ЈА певам химну, али исто тако не морам да је певам, јер не верујем у Бога. Има много других начина да покажем како волим своју земљу.

Kakve veze himna ima sa Bogom...ti si prso skroz...ajde brzo na rts 2 da gledas Zvezdu u basketu pa da posle komentarisemo
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 18:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Kakve veze himna ima sa Bogom...ti si prso skroz...ajde brzo na rts 2 da gledas Zvezdu u basketu pa da posle komentarisemo

Па неко треба да спасе тај српски род, бем ли га Што се мене тиче, како то може неко ко не постоји, ал ајде

Edited by - Caleb on 29/05/2012 18:35:09
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5394 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 29/05/2012 : 18:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Па неко треба да спасе тај српски род, бем ли га Што се мене тиче, како то може неко ко не постоји, ал ајде

Ma prebaci na RTS 2...letimo po parketu...mani se religije i politike
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 20:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
ja sam pevao zemlje u kojoj sam ziveo , nit sam je voleo , nit sam je osecao kao svojom , ali sam je peva kao da je volim. Kad moze Sulejmani da je peva moze i Ljajic ako nece nek igra za drugu zemlju.
U boj, krenite junaci svi
Kren'te i ne žal'te život svoj
Cer nek vidi stroj, Cer nek čuje boj
A reka Drina slavu hrabrost
I junačku ruku oca, sina.

Poj, poj, Drino, vodo hladna ti
Pamti, pričaj kad su padali
Pamti hrabri stroj
Koji je pun ognja, silne snage
Proterao tudjina sa reke naše drage.

Poj, poj, Drino pričaj rodu mi
Kako smo se hrabro borili
Pevao je stroj, vojev'o se boj
Kraj hladne vode
Krv je tekla
Krv se lila
Drinom zbog slobode.

ovo je za mene himna

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/05/2012 : 20:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masni

ja sam pevao zemlje u kojoj sam ziveo , nit sam je voleo , nit sam je osecao kao svojom , ali sam je peva kao da je volim. Kad moze Sulejmani da je peva moze i Ljajic ako nece nek igra za drugu zemlju.

Da, nek ide.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 20:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Што онај балван Зигић, Видић и још неколицина играча никад нису певали химну? Нисам видео да су избачени и да су по њима осули дрвље и камење.

Ово комотно може да се подведе као избацивање на расној основи. Као кад би неко тереао Србина да пева Лијепу њихову.

Iskreno govoreci bio bi izbacen sa foruma kad bi ti odgovoio. Iskredno govoreci svet je otisao racku , kad svi gledaju neku dlaku u jajetu , srpsku himnu komponovao Slovenac , a hrvatsku uskladbio Srbin, a svi mi glumimo velike pametnjakovice. Ako volis i ne volis niko te ne pita , ako si potpisao ugovor ispostuj ga.

Edited by - masni on 29/05/2012 20:35:52
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 20:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
quote:

A
Autoritet se ne gradi na kaznjavanju.

ovde totalno nisi u pravu,,,, pitaj Dzingis kana, Julija cezara ... i ostale vojskovodje , odanost i autoritet zavise od sistema nagradjivanja i kaznjavanja, i postovanju tog sistema

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/05/2012 : 20:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ponajmanje je stvar u himni...kreten naduvani...pa jos mi reci da ga je Rosi isamarao jer je jedan uzoran i fin mladic...mentol bre

Не знам што је ментол. Лепо је изјавио да мора да поштује себе.
Ајде, реци. Ти си окорели Звездаш, оно до сржи, и као играш фуцу, али за Партизан. Дође нови тренер и каже од следеће утакмице сви ми морате знати химну клуба напамет и пред почетак је у глас певати. Је л би певао?
Ја бих држао до себе, неке ствари се не смеју променити.

Nikola Zigic ceo zivot navijao za zvezdu a vidi ga sada, isto tako i Vlada stojkovic

Go to Top of Page
Page: of 93 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000