forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BIH Bonelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 01/06/2012 : 19:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Nema druge nego naručivati nove police. Ispade dobro što ih nisam do sada pravio.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 01/06/2012 : 19:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Zna li se kad ce Marti 2?
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 01/06/2012 : 19:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Iduce sedmice :)

Nemam potpis...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/06/2012 : 21:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jedva čekam

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17026 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/06/2012 : 21:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by duck

Meni upravo jedino smeta taj centimetar u sirinu kod Agartija, iako se radi o originalnom Bonelli formatu. Zato su mi samo Agarthijeva izdanja u ormaru, a svi ostali na policama.

I meni. Ali za to su krivi VC i Ludens

Da, zgodnije je kad stripovi zauzimaju manje prostora.

A za nove police nema mjesta, slabo i za ove postojeće
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 01/06/2012 : 21:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
drugari jos jednom da piatm....stripovi u zatvorenom ormanu ili na otvorenim policama?....koji je vas izbor...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 01/06/2012 : 21:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ja više volim otvorene police, da mi je bolje pregledno.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17026 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/06/2012 : 21:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

drugari jos jednom da piatm....stripovi u zatvorenom ormanu ili na otvorenim policama?....koji je vas izbor...

U zatvorenom, onda manje sakupljaju prašinu
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 01/06/2012 : 22:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

moji su u podrumu i dalje,u zatvorenom praistoriskom ormanu.police sam pravim,a nikako da ih zavrsim.
al ipak,mrak i zatvorena vrata odrzavaju papir i to potpisujem!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 01/06/2012 : 23:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote

Ali ne i vlaga tvoga podruma, a tek temperatura.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 02/06/2012 : 09:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Marty ide u ponedjeljak, zajedno sa prvim brojem Zagora, zato su i kasnili jer su nakon Mafesta morali se baciti na Zagora, a izgleda da je Zagoru odmah u startu povećan tiraž...

A inače istina je da im je u planu da ubuduće krenu po 2 broja svakog junaka izlaziti odjednom, tako bi već Magičnog kad dođe, a trebao bi valjda u idući petak, moglo doći dva broja, ako ne njega Skriveno sigurno izlaze 3-ca i 4-ka zajedno, to mi je osobno izdavač rekao...

Edited by - Davor2403 on 02/06/2012 09:48:43
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 02/06/2012 : 13:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

quote:

Marty ide u ponedjeljak, zajedno sa prvim brojem Zagora, zato su i kasnili jer su nakon Mafesta morali se baciti na Zagora, a izgleda da je Zagoru odmah u startu povećan tiraž...

A inače istina je da im je u planu da ubuduće krenu po 2 broja svakog junaka izlaziti odjednom, tako bi već Magičnog kad dođe, a trebao bi valjda u idući petak, moglo doći dva broja, ako ne njega Skriveno sigurno izlaze 3-ca i 4-ka zajedno, to mi je osobno izdavač rekao...

Kako ce to sve zajedno na kioske?
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 02/06/2012 : 13:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kako ce to sve zajedno na kioske?

Pa i prvi petak su isla tri stripa zajedno u isti dan

Nemam potpis...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2012 : 13:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ja više volim otvorene police, da mi je bolje pregledno.

+1

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/06/2012 : 13:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Znaci vec krecu sa Zagorom... ja sam mislio da nece do septembra, ali ok, samo naprijed.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2012 : 13:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Znaci vec krecu sa Zagorom... ja sam mislio da nece do septembra, ali ok, samo naprijed.

A ja mislio da si ih odbacio zbog Libellusa...

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 02/06/2012 : 13:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Nema druge nego naručivati nove police. Ispade dobro što ih nisam do sada pravio.

svi stalno imamo isti problem: police, police, police....
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/06/2012 : 15:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Pa iskreno i jesam (na zalost). Ne mogu da priustim svako moguce izdanje Zagija, iako priznajem da je ovo Agarthijevo izdanje najbolja opcija za Zagorovce koji sebi be mogu priustit LL kolorce.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2012 : 16:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa iskreno i jesam (na zalost). Ne mogu da priustim svako moguce izdanje Zagija, iako priznajem da je ovo Agarthijevo izdanje najbolja opcija za Zagorovce koji sebi be mogu priustit LL kolorce.

Agathijevo izdanje bi mi bila najbolja opcija i da si mogu priuštiti LL kolorce (ne volim baš boju kod Zagora), a kamoli ovako. Samo se nadam da će ostati dovoljno kupaca da Agarthi ne propadne

Go to Top of Page

duck
Junior Member

409 Posts

Member since 26/01/2007

Posted - 03/06/2012 : 09:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send duck a Private Message  Reply with Quote
Zagor je ipak cudo. Imam dosta stripova i cesto mi dolaze kolege da citaju stripove. Ja im nudim Texa, Kena, Mr No-a, Magicnog, sve oni to lijepo ishvale, a potom me zamole ako moze malo vise Zagora u sledecoj turi i nakon nekog vremena uzimaju samo Zagora. Radi se o citaocima razlicite strukture, od djece do visoko obrazovanih ljudi.
I pored naprijed navedenog, meni je nevjerovatno da je u poslednjih 5-6 godina pokrenuto 4-5 edicija sa Zagorom od prvog broja. Licno, mislim da Ludensov projekat nece opstati, a Agarthijev mozda, s tim da bi mogli smanjiti cijenu Zagora na 4 KM, ukoliko bude veci tiraz i veca prodaja nego kod ostalih junaka.

Drugo, nije mi bas najjasnija informacija da ce uskoro izlaziti po vise izdanja jednog junaka, npr. po dva broja Skrivenog lica. Da li ce to biti u striparnici, a na kioske dolaziti po jedan ili ce na kioske odmah ici po ta dva broja.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2012 : 11:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja, naravno, uzimacu LL izdanje, ali u svakomm slucaju i Agarthija da podrzim zemljake.
Upravo citam Skriveno Lice 1, pa stvarno je milina citati strip na maternjem jeziku.
Nijedne jedine rijeci koja mi odvlaci paznju od stripa.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 06/06/2012 : 00:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To bi mi bilo super kada bi istovremeno izlazila 2 broja istog junaka,a da li bi onda to znacilo da nece izlaziti svako tri sedmice nego svako sest?
Cuo sam glasine da je AC vec u problemima.pa se iskreno nadam da je to samo glasina i nista vise pa molim nekog iz AC da komentarisu svoje zadovoljstvo prodajom,i da mi bar na ovom forumu odgovore koliko bi me doslo 1000-2000 ovih njihovih kesica,a znam i da nisam jedini koga ove kesice interesuju/!
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 06/06/2012 : 08:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herzegovina.boy

quote:

quote:

To bi mi bilo super kada bi istovremeno izlazila 2 broja istog junaka,a da li bi onda to znacilo da nece izlaziti svako tri sedmice nego svako sest?
Cuo sam glasine da je AC vec u problemima.pa se iskreno nadam da je to samo glasina i nista vise pa molim nekog iz AC da komentarisu svoje zadovoljstvo prodajom,i da mi bar na ovom forumu odgovore koliko bi me doslo 1000-2000 ovih njihovih kesica,a znam i da nisam jedini koga ove kesice interesuju/!

Izlazilo bi svake 3 sedmice po 2 broja a ne svakih 6 sedmica barem je tako receno Ljudi zbog mafesta nisu stigli u jednoj sedmici da izbace izdanje i odmah se podigla frka kako im ne ide prodaja,kako propadaju,pa dajte to je smijesno Sam izdavac je rekao kako ce to nadoknaditi ove sedmice sa 3-4 izdanja i to je to banalno je siriti takve glupe stvari

Nemam potpis...
Go to Top of Page

duck
Junior Member

409 Posts

Member since 26/01/2007

Posted - 06/06/2012 : 08:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send duck a Private Message  Reply with Quote
Zasto je banalno. Cinjenica je da ne stima distribucija na kioske i da kupci osjecaju nesigurnost Pazi, ovdje se radi o tek sestom izdanju. Povjerenje se i stice i gubi djelima, a ne pricama.
Ja licno smatram da su najavili malo prebrz ritam. Treba to sve stici prevesti, urediti, odstampati. Konkretno, Libellus radi relativno polako, pa se dosta cesto desi da zbog problema u stampariji (najcesce) ili nekog drugog problema izdanje zakasni nekoliko sedmica, a Agarthi najavljuje samo za ovu sedmicu Zagora, Martija i dva Magicna (ako se ne varam).
Takodje, plasim se da ce ta ubrzana produkcija dovesti do pada pojedinacne prodaje, jer kupci nece biti u stanju da to isprate, a Agarthi ce morati da placa troskove stampanja, distribucije, poreze, plate.
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 06/06/2012 : 09:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi su u roku mjesec dana čini mi se imali Sajam Knjige, Stripiti Fest i Mafest + još neka gostovanja, trebalo je sve to stići obići i ujedno pripremati nova izdanja... Koliko ja znam, i striparnica u Sarajevu je u završnoj fazi i žele i to pokrenuti, tako da je sasvim ok da ljudi ne mogu stići sve baš onako kako je rečeno...

Što se tiče distribucije, tek se počelo, pa naravno da će biti par problema sa kioscima, pogotovo ako znamo da ih je kod nas većina u malom privatnom vlasništvu, onda takve ljude treba "educirati" kako sa stripovima i ostale stvari...

A ritam nije prebrz, pa šta bi trebali imati 10ak Martya godišnje, a izašlo već preko 300 brojeva u Italiji? Hoćemo 12-13 Zagora godišnje, a u Italiji se primiče broj 600!!? Jednostavno sa nekim serijalima koji imaju mnogo brojeva se mora ići brže, ili ćemo ih čekati 30 godina da budu objavljeni, a ljudi sami znaju prepoznati što ih zanima i kako se rasporediti...

Edited by - Davor2403 on 06/06/2012 09:13:25
Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000