forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 05/06/2012 : 23:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by Ernie Pike

Ako mogu vratiti raspravu na Robin Hooda, napomenuo bih da smo zaboravili duhovit i zanimljiv Disneyev crtic iz 1973.

Disneyeva verzija zbilja nije nešto - barem ne nešto u čemu bi mogli uživat klinci i odrasli.

Mnogi se kriticari slazu s tobom. Meni je Robin Hood jedan od najdrazih dugometraznih crtica i dajem prednost tek Shreku i mozda Cudovistima iz ormara.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/06/2012 : 23:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Podsjeti me da nikad ne ulazim s tobom u raspravu oko filmova koji su snimljeni prema prethodnim predlošcima, jerbo već znam koji će ti biti glavni argument.

može

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/06/2012 : 00:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mnogi se kriticari slazu s tobom. Meni je Robin Hood jedan od najdrazih dugometraznih crtica i dajem prednost tek Shreku i mozda Cudovistima iz ormara.

da me ne bi krivo shvatio - ja sam isto volio taj crtić kad sam bio klinac (negdje u 3. ili 4. osnovne sam ga gledao) ali kad sam ga pogledao nekoliko godina kasnije, shvatio sam da zbilja nije nešto u čemu bi odrasli mogli uživati. dok sam isto tako kao klinac gledao dosta crtića iz Disneyeve ere i "Disneyeve renesanse" i još uvijek ih mogu pogledat sad. oni su ujedno po kvaliteti daleko bolji od ovog.

problem sa tim "Robinom Hoodom", po meni, je jednostavno mali budžet. ako pogledaš animaciju (koja zbilja nije drastično bolja od onih brojnih saturday morning crtića tog vremena), možeš vidjet da je podosta toga jednostavno kopirano iz "Knjige o džungli" - Mali John je doslovno kopirani Baloo (čak mu i Phil Harris posuđuje glas), i ima dosta songova u filmu koji su isto tako iskopirani iz "Knjige o džungli".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 06/06/2012 : 00:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Kopirali su ne samo Knjigu o dzungli vec i Snjeguljicu i sedam patuljaka.
Katkad mozes voliti neki film ili knjigu usprkos svih mana koje vidis. Ista je situacija s Foundation od Asimova. Slazem se sa svakom rjeci koju su Moskowitz ili Suvin rekli o toj knjizi, ali mi je usprkos tome najdrazi SF. Logika tu ne pomaze.

Edited by - Ernie Pike on 06/06/2012 00:23:53
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/06/2012 : 00:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kopirali su ne samo Knjigu o dzungli vec i Snjeguljicu i sedam patuljaka.

mislim da je tu "The Silly Song" bila u pitanju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/06/2012 : 08:46:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sitan OT u vezi sa starim kinima:

U Šibeniku smo nekad imali 3 gradska kina (iz današnje perspektive zvuči nevjerojatno!), i sva su na svim projekcijama bila praktički uvijek puna. Ma što puna, kolokvijalno rečeno "tražila se karta više".
A ja sam od sva tri najviše volio najstarije i najlošije kino Tesla, s neudobnim drvenim sjedalicama (Šibenik i 20. april su imala kakve-takve fotelje), s onim mirisom lizola o kojem piše Goran Tribuson, s lošom kvalitetom slike i zvuka i s redovitim grupama pijanaca koji bi s balkona pljuckali one dolje.
Ali nigdje drugdje mi doživljaj filma nije bio tako intenzivan. I danas sa svim tim multiplexima, IMaxima i ne znam čime bih to opet volio doživjeti.
Bilo je to otprilike ovo...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/06/2012 : 12:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

A ja sam od sva tri najviše volio najstarije i najlošije kino Tesla, s neudobnim drvenim sjedalicama

moje zaprešićko kino je po tom pitanju najjače

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/06/2012 : 11:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 21:06 na HTV 1, Pasija (The Passion of the Christ), r. Mel Gibson, SAD, 2004.

Korektna drama "Čovjek bez lica" i donekle precijenjeni oskarovski spektakl "Hrabro srce" nekadašnju su glumačku zvijezdu Mela Gibsona predstavili kao ambicioznog redatelja koji je, međutim, pretjerano sklon konvencijama i kompromisnim rješenjima. No epska biblijska drama "Pasija", prikaz posljednjih 12 sati života Isusa Krista, u Gibsonovu je redateljskom razvoju predstavila ogroman korak naprijed, nakon kojeg će uslijediti podjednako impresivan a prema mnogima i uspjeliji pustolovni akcijski povijesni ep "Apocalypto".

Isus iz Nazareta (James Caviezel) 33-godišnji je tesar, Židov koji ljude neumorno poučava o nebeskom kraljevstvu jedinog Boga, o ljubavi, miru i toleranciji. Njegovo propovijedanje sve više ugrožava status dominantne vjerske zajednice u Jeruzalemu, čiji svećenici iniciraju Isusovo uhićenje i zahtijevaju da ga se osudi na smrt. Izdan od Jude Iskariota (Luca Lionello), on biva doveden pred rimskog namjesnika Poncija Pilata (Hristo Naumov Šopov) koji ga nevoljko, pod pritiskom izmanipulirane svjetine, osudi na bičevanje i razapinjanje. Tijekom mučenja i križnog puta Isusa će, uz mnoštvo znatiželjnika i neke apostole, pratiti njegova majka Marija (Maia Morgenstern) i bivša prostitutka, preobraćenica Marija Magdalena (Monica Bellucci).

"Pasija" je izuzetno realistično, sugestivno i vrlo osobno Gibsonovo viđenje Isusove muke i križnog puta. Redatelj naglašava fizičku dimenziju Kristove patnje, ali ne zapostavlja ni duhovnost. Detaljan i eksplicitan prikaz mučenja i razapinjanja s naturalističkim prizorima nasilja osobito pridonose uvjerljivosti i dojmljivosti djela, jer nepojmljiva Isusova muka koja je u temelju kršćanstva uistinu se mora i doživjeti takvom. Gibsonovu preciznu i vrlo sigurnu režiju nadopunjuju impresivna fotografija za Oscara nominiranog Caleba Deschanela ("Put u svemir", "Prirodno obdaren", "Patriot"), čiji kadrovi namjerno nalikuju slikama talijanskog baroknog majstora Caravaggia, ali i raspoloženi nastupi međunarodne glumačke postave. Monica Bellucci nijemom ulogom Marije Magdalene dokazuje da nije samo erotična Malena i bezlična epizodistica "Matrixa", a do ovog filma razmjerno anonimni James Caviezel ("Tanka crvena linija") pokazuje kapacitet za interpretiranje ambicioznijih dramskih rola.

U cjelini, za Oscare u kategorijama najbolje fotografije, izvorne glazbe (John Debney - "Sin City") i maske nominirana "Pasija" iznimno je djelo koje se zbog naturalizma u prizorima eksplicitnog nasilja neće svakome svidjeti, no koje zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Na YouTubeu je dostupna odlična kopija čitavog filma nažalost bez prijevoda:

I slabija ali s engleskim podnaslovima:

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 07/06/2012 : 15:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Glede Pasije,papa(ovaj zadnji)je,nakon projekcije,izjavio:"Upravo je ovako bilo!" i time aminovao gledanje

Edited by - d.r.p on 07/06/2012 15:53:31
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/06/2012 : 16:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, a on zna jer je tada bio tamo ili ima apsolutno vjerodostojne dokaze!

Ali da, muka Isusova mora biti izuzetno gadna stvar kad već 2012 godina kršćanstvo počiva (i) na njoj.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2012 : 09:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Noćas u 01:35 na HTV 1, Pi, r. Darren Aronofsky, SAD, 1998.

Kad se 1998. godine pojavio njegov dugometražni redateljski prvijenac «Pi», fantastična psihološka drama o vrhunskom matematičaru Maxu Cohenu (Sean Gullette) koji gledanjem u Sunce zaključi da bi primjenom matematičkih formula mogao znanstveno i racionalno objasniti svijet oko sebe, činilo se da je Darren Aronofsky još jedan od onih redateljskih vunderkinda koji se pojavljuju naizgled niotkuda, koji stvaraju filmske trendove i svojim djelima obilježavaju razdoblja sedme umjetnosti. Tim su dojmovima pridonijele i nagrade osvojene na tada prestižnom Sundance Film Festivalu, a zavodljivom crno-bijelom fotografijom snimljena i dobrano pretenciozna priča koja se na svjež i stilski inovativan način bavila teorijom kaosa i igara, Arhimedovim zakonom, Fibonaccijevim nizom, mitom o Ikaru, kabalom i tko zna čime sve ne, inicirala je nastanak čitavog niza tematski srodnih filmova poput korektnog ratnog trilera «Enigma» i precijenjenog oskarovca «Genijalni um».

U redateljskom rukopisu Darrena Aronofskog bilo je lako prepoznati utjecaj Davida Lyncha, konkretno klaustrofobičnost i bizarnost njegova kultnog remek-djela «Eraserhead», a tjeskobno i paranoično ozračje cjeline nalikovalo je na ono kanskog pobjednika «Barton Fink» braće Coen. Međutim, mladom redatelju neskloni kritičari prigovarali su da «Pi» nudi izrazito pretenciozno i neugodno gledateljsko iskustvo usporedivo sa snažnim napadom migrene, a podijeljeni stavovi o Aronofskom i njegovim djelima dodatno su se polarizirali kada se dvije godine kasnije pojavila halucinantna psihološka narko-drama «Rekvijem za snove».

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/06/2012 : 10:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Noćas u 01:35 na HTV 1, Pi, r. Darren Aronofsky, SAD, 1998.

Kad se 1998. godine pojavio njegov dugometražni redateljski prvijenac «Pi», fantastična psihološka drama o vrhunskom matematičaru Maxu Cohenu (Sean Gullette) koji gledanjem u Sunce zaključi da bi primjenom matematičkih formula mogao znanstveno i racionalno objasniti svijet oko sebe, činilo se da je Darren Aronofsky još jedan od onih redateljskih vunderkinda koji se pojavljuju naizgled niotkuda, koji stvaraju filmske trendove i svojim djelima obilježavaju razdoblja sedme umjetnosti. Tim su dojmovima pridonijele i nagrade osvojene na tada prestižnom Sundance Film Festivalu, a zavodljivom crno-bijelom fotografijom snimljena i dobrano pretenciozna priča koja se na svjež i stilski inovativan način bavila teorijom kaosa i igara, Arhimedovim zakonom, Fibonaccijevim nizom, mitom o Ikaru, kabalom i tko zna čime sve ne, inicirala je nastanak čitavog niza tematski srodnih filmova poput korektnog ratnog trilera «Enigma» i precijenjenog oskarovca «Genijalni um».

U redateljskom rukopisu Darrena Aronofskog bilo je lako prepoznati utjecaj Davida Lyncha, konkretno klaustrofobičnost i bizarnost njegova kultnog remek-djela «Eraserhead», a tjeskobno i paranoično ozračje cjeline nalikovalo je na ono kanskog pobjednika «Barton Fink» braće Coen. Međutim, mladom redatelju neskloni kritičari prigovarali su da «Pi» nudi izrazito pretenciozno i neugodno gledateljsko iskustvo usporedivo sa snažnim napadom migrene, a podijeljeni stavovi o Aronofskom i njegovim djelima dodatno su se polarizirali kada se dvije godine kasnije pojavila halucinantna psihološka narko-drama «Rekvijem za snove».

ok, saznali smo kaj misle drugi kritičari i da oko Aronofskog ima podijeljenog mišljenja a jel bi mogli saznati kaj ti misliš o ovom filmu?

Osobno mi je "Pi" fascinantan film, iznimne atmosfere koji zaslužuje višekratno gledanje. s druge strane to je i film koji pruža različite mogućnosti interpretacije viđenog kaj mu daje dodatnu kvalitetu!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/06/2012 : 11:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

osim dobro odmerenog udarca sakom koju nudi film, tu je i (uvijek) odlicni Clint Mansell...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2012 : 11:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kao što sam naznačio gore u postanom odlomku iz jednog dužeg teksta o Aronofskom, u Pi mi se osobito sviđaju izvrsna crno-bijela fotografija, stilski inovativan i svjež način bavljenja temom života matematičara (ili bolje života i svijeta kako ih doživljava matematičar), uz hrpu drugih matematičkih i inih motiva u obradama kojih me smetaju pretencioznost te povremena doslovnost i banalnost, što se pak može pripisati autorovoj mladosti i razumljivoj pretjeranoj ambicioznosti.

Kao što sam također napisao, samo treba znati čitati, sviđa mi se i utjecaj Davida Lyncha, osobito bizarnost i klaustrofobičnost slične onima u Eraserheadu, plus impresivno kreiranje vrlo sugestivnog ozračja paranoje i nelagode.
Meni film nije nimalo neugodno gledateljsko iskustvo, upravo suprotno, a isti je slučaj i s izvrsnim Rekvijemom za snove.
Zapravo jedini njegov film koji mi se nije svidio je Fontana života kojeg ubijaju gadna pretencioznost i neartikuliranost.
Aronofsky već u Pi demonstrira iznenađujuću redateljsku sigurnost i zrelost, a kad se tome dodaju vješto izbjegavanje klišeja i patetike, vrlo zanimljivi značenjski slojevi s elaboriranjem mita o Ikaru, odlična glazba Clinta Mansella kojeg spominje Poli i sjajna fotografija Darrenovog čestog suradnika Matthewa Libatiquea, jasno je da film zavređuje najtopliju preporuku.
Ali ne za gledanje od pola 2 do 4 ujutro kad čovjek teško može biti koncentriran za ovakav udar na osjetila.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/06/2012 : 11:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao što sam naznačio gore u postanom odlomku iz jednog dužeg teksta o Aronofskom, u Pi mi se osobito sviđaju izvrsna crno-bijela fotografija, stilski inovativan i svjež način bavljenja temom života matematičara (ili bolje života i svijeta kako ih doživljava matematičar), uz hrpu drugih matematičkih i inih motiva u obradama kojih me smetaju pretencioznost te povremena doslovnost i banalnost, što se pak može pripisati autorovoj mladosti i razumljivoj pretjeranoj ambicioznosti.

Kao što sam također napisao, samo treba znati čitati, sviđa mi se i utjecaj Davida Lyncha, osobito bizarnost i klaustrofobičnost slične onima u Eraserheadu, plus impresivno kreiranje vrlo sugestivnog ozračja paranoje i nelagode.
Meni film nije nimalo neugodno gledateljsko iskustvo, upravo suprotno, a isti je slučaj i s izvrsnim Rekvijemom za snove.
Zapravo jedini njegov film koji mi se nije svidio je Fontana života kojeg ubijaju gadna pretencioznost i neartikuliranost.
Aronofsky već u Pi demonstrira iznenađujuću redateljsku sigurnost i zrelost, a kad se tome dodaju vješto izbjegavanje klišeja i patetike, vrlo zanimljivi značenjski slojevi s elaboriranjem mita o Ikaru, odlična glazba Clinta Mansella kojeg spominje Poli i sjajna fotografija Darrenovog čestog suradnika Matthewa Libatiquea, jasno je da film zavređuje najtopliju preporuku.
Ali ne za gledanje od pola 2 do 4 ujutro kad čovjek teško može biti koncentriran za ovakav udar na osjetila.

e hvala...

navel jesi ali nisi napisal jel ti se sviđa ili ne, a ja ne želim sam donositi zaključke o tome kaj netko misli o tome i jel to kaj navodi samo primječuje ili mu se i svđa/ne sviđa!

p.s. upravo sam ga gledal noću, oko 3 ;)

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/06/2012 : 11:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Pretencioznost u "Fontani"....jel to samo da ubaciš neku frazu ili stvarno misliš da jednostavnost "Fontane" je ustvari pretenciozna, pa samim time i cijela cijelina na tebe ostavlja takav dojam?

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2012 : 12:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Čitav film mi je banalan, konfuzan i prilično iritantan. Po mom mišljenju Aronofsky je tu prešao granicu za koju je i u Pi i u Rekvijemu pazio da ne prijeđe, a to bi možda bila i granica njegova larpurlartizma i umjetničke narcisoidnosti. U smislu gnjavljenja publike svojim neartikuliranim egzistencijalnim dvojbama i pseudofilozofiranjima o životu, a iste se stalno pokazuju kao vrlo površne i trivijalne.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2012 : 09:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 23:36 na HTV 1, Opaki igrači (Lucky Number Slevin), r. Paul McGuigan, Njemačka / SAD, 2006.

U praznoj njujorškoj aerodromskoj čekaonici zagonetni muškarac (Bruce Willis) svom naizgled slučajnom sugovorniku (Sam Jaeger) pripovjeda neobičnu priču. Godine 1979. jedan je čovjek, brižan suprug i požrtvovan otac dječaka Maxwella (Scott Gibson), zbog strasti prema klađenju na konjskim utrkama zapao u velike novčane dugove, te se našao na meti opasnih gradskih gangstera. Štoviše, bezobzirni su zločinci ubili i njega i suprugu, a zagonetni plaćeni ubojica je dobio zadatak ustrijeliti Maxwella. Ispričavši svom iznenađenom sugovorniku ovu storiju, nepoznati ga muškarac hladnokrvno ubije. Istodobno, nakon što na ulicama New Yorka bude opljačkan, simpatični skitnica Slevin Kelevra (Josh Hartnett) privremeno se useli u stan svog prijatelja Nicka Fishera. Nedugo nakon što u susjedstvu upozna atraktivnu i temperamentnu patologinju Lindsey (Lucy Liu), Slevinu na vrata pokucaju dvojica grubijana koji zbunjenog mladića zaogrnutog samo ručnikom privedu moćnom gangsteru Šefu (Morgan Freeman). A kad Šef, vjerujući da je pred njim do grla zaduženi Nick Fisher, od njega zatraži izvršenje ubojstva sina vođe suparničkog klana Rabina (Ben Kingsley), Slevin shvati da je zabunom uvučen u sukob dvaju suprotstavljenih gangova. No, čini se da događajima čitavo vrijeme iz sjene upravlja nemilosrdni plaćeni ubojica Goodkat (Bruce Willis), koji igra dvostruku igru, kao i da je za slučaj zainteresiran detektiv Brikowski (Stanley Tucci)...

Od uvodne špice, koja u sjećanje nepogrešivo priziva rad legendarnog Saula Bassa na Hitchcockovom remek-djelu Sjever-sjeverozapad, preko tragične priče koju zagonetni ubojica Bruce Willis u aerodromskoj zgradi pripovjeda svojoj budućoj žrtvi (svojevrsnog filma u filmu), do postuliranja glavnog junaka kao hičkokovski običnog čovjeka u neobičnoj situaciji, jasno je da triler-dramu Opaki igrači neosporno darovitog Paula McGuigana (The Acid House, Gangster br. 1, The Reckoning, Wcker Park) nipošto ne smijemo shvatiti ozbiljno. Naime, premda je riječ o donekle prefabuliranom djelu prilikom režije kojeg McGuigan povremeno gubi samokontrolu i poseže za ponekom nepotrebnom redateljskom i montažnom ekshibicijom, Opaki igrači ponajprije su razigrana, dostatno maštovita i prilično inteligentna filmofilska zafrkancija, kojom McGuigan i scenarist Jason Smilovic (TV serije Karen Sisco, Oteti) odaju počast svojim filmskim uzorima, ponajviše Hitchcocku i Tarantinu.

McGuiganov naslov, nakon psihološke romantične triler drame Wicker Park druga redateljeva suradnja s Joshom Hartnettom (Dosje Alien, Pearl Harbor, Pad Crnog jastreba, Četrdeset dana bez komada, Holivudski murjaci, Sin City, Crna dalija) prestilizirani je tarantinovski krimić složenog zapleta, postmodernistička crnohumorna noirovska igrarija dinamične priče i velikog broja slikovitih karaktera. Štoviše, u svim sastavnicama svog filma McGuigan i Smilovic tendenciozno pretjeruju. Opaki igrači namjerno su odveć kičasto, napadno šareno i neobično retro dizajnirano djelo, priča i likovi imaju vrlo slabo uporište u logici, glumci svjesno i s guštom preglumljuju, autori često posežu za lažnim flash-backovima (strogo zabranjenim u žanru krimića), tarantinovske situacije i dijalozi hipertrofirani su i dovedeni do besmisla, tu je i pokoji suvišni preokret, a uz hommage Hitchcocku autori daju i zabavnu posvetu Kurosawinu remek-djelu Yojimbo, odnosno Leoneovu kultnom špageti-vesternu Za šaku dolara i njegovoj preradi Posljednji preživjeli u režiji Waltera Hilla.

U tom se smislu i izbor karizmatičnog Brucea Willisa, Tarantinova isluženog boksača i Hillova revolveraša, za ulogu karikaturalnog masterminda i plaćenog ubojice čini sasvim logičnim. Josh Hartnett se vrlo solidno snalazi u interpretaciji lika koji je svojevrsna parafraza njegova plaćenog ubojice iz Rodriguez / Millerova Sin Cityja, a odlično mu sekundira raspoložena Lucy Liu (Jerry Maguire, Udri do kosti, Vraćanje duga, Charleyevi anđeli 1 i 2, Šangajsko podne, Kill Bill) u ulozi patologinje Lindsey. Posebnu vrijednost filmu daju karizmatični oskarovci Morgan Freeman (Vozeći gospođicu Daisy, Nepomirljivi, Sedam, Djevojka od milijun dolara, Batman: Početak) i Ben Kingsley (Gandhi, Maurice, Bugsy, Uhode, Dave, Schindlerova lista, Smrt i djevojka), u za njih (osobito Freemana) netipičnim ulogama negativaca. Likovima ostarjelih i osvetnički raspoloženih gangstera oni autoritativnim nastupima daju dignitet i notu emotivnosti, zahvaljujući kojima osvajaju gledateljsku naklonost i s lakoćom kradu scene svojim kolegama. Dojmljivu filmsku fotografiju potpisuje iskusni Peter Sova (Diner, Trgovci bez srama, Dobro jutro Vijetname, Jimmy Hollywood, Fatherland, Donnie Brasco), čest suradnik Barryja Levinsona.

Edited by - Johnny Difool on 09/06/2012 10:44:49
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/06/2012 : 09:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
pokuša san ovo "Pi" pogledat al nije išlo.
i uspoređivat ovo s Rekvijemom za snove mi i nema nekog smisla.
Rekvijem je skroz ok uradak,iako malo naginje depresiji.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/06/2012 : 09:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
zločinačke namjere su bile ok al ne sviđa mi se šta je pretjerani happy end.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2012 : 09:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Noćas u 01:26 na HTV 1, Suspiria, r. Dario Argento, Italija, 1977.

Darovita američka studentica baleta Susy Banyon (Jessica Harper) jedne kišne večeri stiže u njemački grad Freiberg zbog školovanja na tamošnjoj plesnoj akademiji. Kad naleti na izbezumljenu kolegicu Patty Hingle (Eva Axén) koja od nečega bježi, Susy ni ne sluti da će ona sutradan biti pronađena okrutno ubijena. A plesna je akademija uređena poput bordela, te izgleda poput skloništa za vještice kojima je ples zadnja rupa na svirali. Ono što tiranski raspoložene ravnateljice Madame Blanc (Joan Bennett) i gospođicu Tanner (Alida Valli) ponajviše zanima su ubojstva i druge opačine. Netko, naime, na bizarne načine ubija studente i profesore, a kad Susy odluči istražiti prošlost akademije otkrit će da je njena utemeljiteljica bila zloglasna vještica Elena Markos koja možda još uvijek tu boravi.

Horor "Suspiria" najpopularnije je ostvarenje kultnog talijanskog redatelja Daria Argenta, filmaša koji je nakon scenarističkih angažmana na žanrovski raznovrsnim filmovima Alberta Sordija, Tonina Cervija i drugih sunarodnjaka, te suautorstva priče za antologijski špageti-vestern "Bilo jednom na Divljem zapadu" Sergia Leonea, redateljsku karijeru započeo na prijelazu 60-ih u 70-e godine prošlog stoljeća. U domovini se afirmiravši nizom giallo filmova ("L´uccello dalle piume di cristallo", "Il gatto a nove code", "4 mosche di velluto grigio"...), predstavnicima talijanskog filmskog podžanra s pričama konstruiranima oko svirepih ubojstava i poremećene seksualnosti s nerijetko besmislenim psihološkim objašnjenjima, Argento se tek hitom "Suspiria" probio na šire europsko tržište.

Vizualnim se prosedeom krećući na rubu bajke, "Suspiria" osvaja sugestivnim tjeskobnim ozračjem, tipičnim argentovskim stiliziranim prizorima ekstremnog nasilja, igrama svjetla, ekspandirajućom jezom u sekvencama s ubojstvom slijepog pijanista, iznenadnim udarom vjetra itd., te raskošnim koloritom u kojem dominiraju grimizna crvena, plava i zelena boja koje su tako guste da se čini kao da će svakog trenutka procuriti s ekrana. No s narativne i logičke strane film ozbiljno šepa, dramaturški je nekoherentan te se doima poput niza međusobno nepovezanih ali svakako efektnih epizoda. U njima Argento elaborira svoju omiljenu temu koju je sažeo riječima "više volim vidjeti ubijenu lijepu djevojku, nego živu ružnu". S vremenom su se oko postojanja navodno necenzurirane verzije "Suspirie" isplele prave legende, no ako takva uistinu i postoji HTV je noćas neće emitirati.

Edited by - Johnny Difool on 09/06/2012 11:59:03
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2012 : 10:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Noćas u 02:59 na HTV 1, RPM, r. Ian Sharp, Velika Britanija / SAD, 1998.

Okretni Luke Delson (David Arquette) vješti je međunarodni kradljivac automobila, koji u akcije kreće ponajviše zbog izazova, uzbuđenja i izazivanja nevolja u adrenalinskim pustolovinama punim opasnosti. Upravo iz tih razloga, Luke pristane otići u Francusku, i na sajmu automobila u Nici ukrasti sofisticirani model automobila koji, čini se, vozi bez goriva. No kad mu planove neočekivano pokvari atraktivna suparnica Claudia Haggs (Famke Janssen), Luke se nađe u bijegu pred policijom, u čemu će mu pomoći privlačna Michelle Claire (Emmanuelle Seigner)...

Vrlo slab David Arquette (trilogija "Vrisak") u besmislenoj i povremeno nepodnošljivo iritantnoj akcijskoj komediji koju je prvotno trebao režirati Roger Avary ("Killing Zoe"), da bi nakon njegova odustajanja uskočio prilično bezličan britanski TV-rutiner Ian Sharp (serije "Tessa iz porodice D´Urberville", Tajne pustolovine Julesa Vernea"). Gledati isključivo ako nemate nikakvog pametnijeg posla.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/06/2012 : 10:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
@ johny, nočas ti je i Omen 4.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2012 : 10:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, vidio sam, ali film je toliko sr... da mi se ne da pisati o tomu. Da imam gotov tekst(ić) postao bih ga, ali ovako...

Anyway, izravno za TV realiziran Omen IV: The Awakening je negledljivo smeće u kojem Damiena Thorna nasljeđuje njegova nezakonita kći Delia (Asia Vieira), poznate se horor situacije bez imalo smisla i suspensa i dalje do bola nemaštovito variraju, a dijabolična je protagonistica odlučna na svijet donijeti još jednog antikrista.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/06/2012 : 11:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Suspiria je izvrstan film, jedino kaj glavna glumica izgleda isto kao jedna moja bivša pa mu dajem ocjenu niže
Inače, nikak da pogledam ostatak tog The three mothers serijala...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000