forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 555

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2012 : 11:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
U svakakve gluposti i banalnosti se može pokušavati upisivati tko zna kakva značenja i interpretirati ih kroz visokoparne i trivijalne pseudofilozofske analize, no to ne znači da banalnost time nestaje.
U krajnjem slučaju, na ovo što se govori u crvenom tekstu otpada možda 15-ak minuta filma, a o tome je odavno pisao Erich von Daniken, pa Prometej u tom smislu nudi podgrijanu juhu.
By the way, nije jasno rečeno da je čitav planet laboratorij, to može ali i ne mora biti.
Sva značenjska razina Prometeja svodi se na eksploataciju von Danikena, a većina ostalog je nažalost šund. Sjajno dizajniran, izvrsnim specijalnim efektima nakrcan, zgodnim posvetama 2001. Odiseji u svemiru i Lawrenceu od Arabije garniran, ali ipak šund.
Ili ako je to prejaka riječ, onda nažalost previše komercijalno usmjeren projekt u kojem je i dizajnu, i efektima, i akciji i svemu drugome dano puno više prostora nego priči i likovima.
I to je najveći problem.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 08/06/2012 11:59:23
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/06/2012 : 12:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Ja nikad necu oprostiti Ridliju sto me prvo naprzio, a onda me smarao debilanom 2h (ne racunajuci stres izazvan reklamama pre filma).

To uglavnom Lynch radi svojim fanovima :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 08/06/2012 : 13:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

U svakakve gluposti i banalnosti se može pokušavati upisivati tko zna kakva značenja i interpretirati ih kroz visokoparne i trivijalne pseudofilozofske analize, no to ne znači da banalnost time nestaje.
U krajnjem slučaju, na ovo što se govori u crvenom tekstu otpada možda 15-ak minuta filma, a o tome je odavno pisao Erich von Daniken, pa Prometej u tom smislu nudi podgrijanu juhu.
By the way, nije jasno rečeno da je čitav planet laboratorij, to može ali i ne mora biti.
Sva značenjska razina Prometeja svodi se na eksploataciju von Danikena, a većina ostalog je nažalost šund. Sjajno dizajniran, izvrsnim specijalnim efektima nakrcan, zgodnim posvetama 2001. Odiseji u svemiru i Lawrenceu od Arabije garniran, ali ipak šund.
Ili ako je to prejaka riječ, onda nažalost previše komercijalno usmjeren projekt u kojem je i dizajnu, i efektima, i akciji i svemu drugome dano puno više prostora nego priči i likovima.
I to je najveći problem.

Of course. Ali takav je trend, ne treba usporedjivati filmove pre 30 godina i ove koji se snimaju u danasnje vreme. Kapitalizam je uzeo maha i mnogo se toga promenilo, gotovo sve sto nam serviraju - od muzike do knjiga i filmova je blago receno komercijalno jeftino smece, svaka cast izuzecima. I u celoj toj poplavi do zla boga dosadnih hyper blockbustera, Prometheus je po meni sasvim solidan film koji obecava jednu dobru pricu u nastavku. Jos da se Cameron primi posla, sta ces vise :)
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2012 : 19:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ma da, ali ovo je ipak Scott koji se vratio Alienu, a ne Michael Bay, Dominic Sena ili neki sličan bezlični studijski najamnik.
Scott si ne bi smio dopuštati brljanja i površnosti, osobito jer još od Gladijatora proživljava drugu kreativnu (i komercijalnu) mladost, pa ne bi trebao pristajati na kompromise.
Jasno, druga je priča ako Prometej izgleda baš onako kako je on zamislio i htio, što je onda problem za sebe.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/06/2012 : 20:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool
Jasno, druga je priča ako Prometej izgleda baš onako kako je on zamislio i htio, što je onda problem za sebe.

iako ga nisam gledal niti planiram u skoro vrijeme, ali s obzirom da dobro poznajem Scottov rad (od 20 dugometražnih samostalnih pogledal 15) uopće ne sumnjam da Prometej izgleda onak kak on misli da danas izgleda. Samo je pitanje bi li on htel da tak izgleda za 10 ili više godina
Mislim da lik dosta vrluda i snima autorske, ali neujednačene, filmove.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 16:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ja možda odem pogledat film (sad su ispiti uzeli maha pa kad sve to prođe...), ali sudeći po pretprošlogodišnjoj propasti po imenu "Robin Hood", ne bi me iznenadilo ako i ovo bude još jedan Scottov promašeni film.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 16:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
RH je baš dobro snimljen film, romantičan a opet ne patetična (kakvi su bile prethodne verzije). Posebno me oduševile lokacije i filmska autetičnostost onog vremena, ambijent!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 16:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

RH je baš dobro snimljen film, romantičan a opet ne patetična (kakvi su bile prethodne verzije). Posebno me oduševile lokacije i filmska autetičnostost onog vremena, ambijent!

dobro snimljen film - slažem se, i to je (uz kinematografiju) jedina dobra stvar u toj dvosatnoj katastrofi.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 16:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a priča je isto zanimljiva koliko i u ranijim verzijama i nije patetična, pa kaj ti onda ne valja u filmu?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/06/2012 : 17:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Robin Hood je odličan film. Daleko od Gladijatora, ali još uvek dobar.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 19:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

a priča je isto zanimljiva koliko i u ranijim verzijama i nije patetična, pa kaj ti onda ne valja u filmu?

kaj ne valja u filmu, pitaš?

pa prvo i osnovno, znate li kako je ovaj projekt uopće realiziran?
za početak, scenaristi Ethan Reiff i Cyrus Voris su napisali scenarij za ovu najnoviju verziju filma, koji se trebao zvati "Nottingham" i glavni lik je trebao biti sam nottinghamski šerif, a ne Robin Hood. Scott je dobio redateljsku funkciju i bio je nezadovoljan napisanim scenarijem, pa je pozvao Briana Helgelanda da prepravi isti scenarij. inače, sam Scott nije bio fan filmova o Robinu Hoodu (nakon ovog filma je jasno i zašto) i izjavio je da mu je najbolja verzija bila "Men in Tights".

dakle, Scott je jednostavno promijenio izvorni scenarij i napravio...ovo što je napravio. iskreno, ja sam se nakon odgledanog filma pitao zašto se uopće i upuštao u sve to ako nije imao interesa ni želje. i to se vidi.
i da, prije nego neki od vas počnu skakati i govoriti: "Pa nije loše to što je Robinov svijet u ovom filmu malo proširen. Bolje nego da su remejkali istu priču po stoti put." moram vam reći da je takav slučaj već bio napravljen prije, i to sa filmom "Robin i Marian", koji je bio daleko bolji nego ovo. pored toga, kako je ovaj film "prequel" istoimenoj legendi, odnosno nastoji objasniti kako je Robin Hood postao odmetnik, a na kraju krajeva s istom nema skoro nikakve veze, pitanje je: what's the point?

što se samog filma tiče, meni je jednostavno bio dosadan i bezdušan. sve je prepuno tih praznih scena gdje je bačena cijela hrpa love, a na kraju ti se čini ko da ništa nisi ni gledao. što se glume tiče, Russel Crowe je bio čista propast u ovoj ulozi i izgledao je ko da bi išao snimat neki drugi film. na kraju filma sam se pitao: ovaj kreten je postao vođa Vesele družine u Sherwoodskoj šumi? da budem iskren, čak mi je i Costner počeo nedostajat dok sam ovo gledao. čak je i on sa onim svojim blesavim američkim naglaskom bio daleko uvjerljiviji i šarmantniji nego Crowe. Cate Blanchette nije bila loša, ali je i ovo što je ponudila daleko od njenih stvarnih mogućnosti. svi ovi ostali glumci su bili, najblaže rečeno, upropašteni.
nadalje, film je prepun povijesnih nepreciznosti da je to nevjerojatno - primjerice, ako o britanskoj povijesti nemate pojma, ovaj film bi vas natjerao na pomisao da je Robinov otac sastavio "Veliku povelju sloboda". isto tako, scena u kojoj je prikazana bitka između Engleske i Francuske je čisto plagiranje iste scene iz "Spašavanje vojnika Ryana". pored toga, sva ta ratna tehnologija, oružje etc. navodi na pomisao da gledaš neki film o Drugom svjetskom ratu, a ne o srednjovjekovnom engleskom folklornom junaku.

sve u svemu, moram vam reći da za film sam po sebi nije totalna katastrofa - ta titula definitivno ide onoj šugavoj BBC-jevoj TV seriji iz 2006. godine - ali svakako jest loš i dosadan, i ujedno najgora filmska verzija ovog legendarnog junaka.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 19:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

ako je ovo odličan film, onda stvarno nisi pogledao niti jednu drugu verziju ove legende...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/06/2012 : 19:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
da nije dobio zlatnu malinu?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 19:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ne, prema IMDB-u imao je samo 9 nominacija, ali nije ništa osvojio.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/06/2012 : 19:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

ako je ovo odličan film, onda stvarno nisi pogledao niti jednu drugu verziju ove legende...

Baš me briga za verzije. Sve su polukomične. Meni je film dobar kao film, a ne u poredjenju sa drugim verzijama iste priče. Isto kao i kod Drakule, svidja mi se pristup. Ne robujem izvornim pričama kao ti.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2012 : 19:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

ne, prema IMDB-u imao je samo 9 nominacija, ali nije ništa osvojio.

Ivane, nemoj obmanjivati ljude. Kad ljudi ovo pročitaju mislit će da je film imao devet nominacija za Zlatnu Malinu. Nije isto kad kažeš "devet nominacija za Zlatnu Malinu" i "devet nominacija za različite nagrade".

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 19:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš me briga za verzije. Sve su polukomične. Meni je film dobar kao film, a ne u poredjenju sa drugim verzijama iste priče. Isto kao i kod Drakule, svidja mi se pristup. Ne robujem izvornim pričama kao ti.

ne, gledaj, nije mi bila namjera komparirat ovaj film s ostalim verzijama ove legende. naveo sam Costnera kao primjer. samo sam želio istaknut da je žalosno što je Kevin Costner za svoju ulogu ovog lika osvojio zlatnu malinu, dok je Crowe ostao netaknut, a bio je (po meni) 100x gori od Costnera.

a što se pristupa tiče, za mene isti nema smisla ako nema nikakve veze s izvornim materijalnom. odnosno, zašto bi netko išao raditi film po nekog legendi, a da isti na kraju s njom nema skoro nikakve veze, i na kraju ga nazvati Robin Hood? zašto netko jednostavno nije promijenio nazive likova, lokaciju i naslov filma? na kraju krajeva, mogla se i tako postići potpuno ista stvar, a da mi pojma nemamo da cijela stvar nema apsolutno nikakve veze s Robinom Hoodom. a ovo što smo ovdje dobili je čisto zgrtanje love na račun Gladijatora, ništa drugo.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 19:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ivane, nemoj obmanjivati ljude. Kad ljudi ovo pročitaju mislit će da je film imao devet nominacija za Zlatnu Malinu. Nije isto kad kažeš "devet nominacija za Zlatnu Malinu" i "devet nominacija za različite nagrade".

ne, mislio sam "bio je nominiran u 9 različitih kategorija".
krivo sam se izrazio, sorry

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 20:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

to prvi, a i u uporedbi sa patetičnim i vremenom pregaženim RH sa simpatičnim Flynnom je bolji. Nije mi jasno kak netko uz onakvu scenografiju i fotografiju nije u stanju uživat u viđenom. I to još uz solidnu priču...da ne spominjem kak je prikaz onog vremena odrađen daleko najuspiješnije, ne samo po pitanju RH. Jedino mu Boorman nosi pobjedu, s tim da je ono u biti vanvremenski prikaz srednjeg vijeka u Engleskoj!

A kakve veze imaju oscar, marko, višnja, malina

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 20:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
ne, gledaj, nije mi bila namjera komparirat ovaj film s ostalim verzijama ove legende. naveo sam Costnera kao primjer. samo sam želio istaknut da je žalosno što je Kevin Costner za svoju ulogu ovog lika osvojio zlatnu malinu, dok je Crowe ostao netaknut, a bio je (po meni) 100x gori od Costnera.

e pa onda bi trebal shvaćat svu poantui nagrada i prestati se njima impresionirati, pa čak u tvom slućaju i rukovoditi....

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/06/2012 : 20:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a što se pristupa tiče, za mene isti nema smisla ako nema nikakve veze s izvornim materijalnom. odnosno, zašto bi netko išao raditi film po nekog legendi, a da isti na kraju s njom nema skoro nikakve veze, i na kraju ga nazvati Robin Hood? zašto netko jednostavno nije promijenio nazive likova, lokaciju i naslov filma? na kraju krajeva, mogla se i tako postići potpuno ista stvar, a da mi pojma nemamo da cijela stvar nema apsolutno nikakve veze s Robinom Hoodom. a ovo što smo ovdje dobili je čisto zgrtanje love na račun Gladijatora, ništa drugo.

Ako već moramo da spominjemo Costnera, jedina dva filma gde je dobro odglumio su Revenge i Ples sa vukovima. Njegov isfenirani i našminkani Robin mi je možda za nijansu smešniji od onih starih sa brčićima.
A što se tiče pristupa: pa valjda ta priča o RH ima neki početak, ili ne? Scott je odlično uradio film, kao i uvek bolesno precizno i autentično. Isuviše je on veliki reditelj da bi samo reciklirao neku već odavno prežvakanu priču.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 20:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

trešnja, kupina, jabuka

pa gledaj, ako netko dobije oscara za tu i tu ulogu, onda se smatra da ta i ta uloga predstavlja najbolji nastup tog i tog glumca. zlatna malina je naravno obratno.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 20:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

trešnja, kupina, jabuka

pa gledaj, ako netko dobije oscara za tu i tu ulogu, onda se smatra da ta i ta uloga predstavlja najbolji nastup tog i tog glumca. zlatna malina je naravno obratno.

jesi mlad, ali vec ti bi trebalo bit jasno da je daleko to od istine....

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2012 : 20:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako već moramo da spominjemo Costnera, jedina dva filma gde je dobro odglumio su Revenge i Ples sa vukovima. Njegov isfenirani i našminkani Robin mi je možda za nijansu smešniji od onih starih sa brčićima.

"Ples s vukovima" mu je možda onaj zadnji odličan film.

quote:
A što se tiče pristupa: pa valjda ta priča o RH ima neki početak, ili ne? Scott je odlično uradio film, kao i uvek bolesno precizno i autentično. Isuviše je on veliki reditelj da bi samo reciklirao neku već odavno prežvakanu priču.

gledaj, cijela legenda o Robinu Hoodu je ovakva: kralj Richard Lavljeg Srca je otišao u križarski rat, i za vrijeme njegove odsutnosti netko pokušava preuzeti njegov tron za sebe (ovisi o verzijama, negdje je to njegov brat Ivan Bez Zemlje, negdje Nottinghamski šerif) uz pomoć svojih baruna. uglavnom, taj "uzurpator" postaje tiranin koji terorizira puk i Robin Hood bježi u Sherwoodsku šumu, osniva Veselu družinu i postaje borac za socijalnu pravdu koji pokušava osloboditi ljude od tiranije.
jel vidiš u čemu je bit tog "početka"? Robin postaje odmetnik da bi oslobodio narod od tiranije čovjeka koji je uzurpirao vlast. ili drugim riječima, čovjek koji daje siromašnima a uzima od bogatih.

Isuviše je on veliki reditelj da bi samo reciklirao neku već odavno prežvakanu priču, kažeš? pitam se zašto je onda tako veliki redatelj poput njega bez pardona plagirao scene iz tuđih filmova, ismijao jedan od najvažnijih dokumenata u britanskoj povijesti, a samog Robina Hooda pretvorio u borca sa socijalnu pravdu u nekog debilnog kretena? uistinu, za tako nešto zbilja treba imati ogroman talent.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 20:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a nisam znal da je RH stvarna ličnost....

Go to Top of Page
Page: of 555  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000