forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4504 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/06/2012 : 10:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
''Čitao'' sam par skenova prije i prilično mi se svidjelo.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Batta
New Member

127 Posts

Member since 16/07/2011

Posted - 09/06/2012 : 12:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Batta a Yahoo! Message  Send Batta a Private Message  Reply with Quote
Tako je!
quote:
Originally posted by alexts

5 komentara za 5 dana za ovu mangu, nasuprot 17 komentara za 2 dana za Giardinov strip.

Znam, sad će se javiti neki ljubitelji mangi u odbranu, ali definitivno treba razdvojiti mange od ostalih stripova u deo foruma za mange.

http://corbaatilaart.blogspot.com/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2012 : 12:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam, sad će se javiti neki ljubitelji mangi u odbranu, ali definitivno treba razdvojiti mange od ostalih stripova u deo foruma za mange.

Taj dio foruma je slabo posjecen. Mislim da Bushido upravo pokusava da privuce paznju na neka dobra izdanja koja su od forumasa zanemarena.
Dobra strip je dobar strip, bez obzira kojoj teritoriji pripada.
Iako vecinu Bushidovih preporuka licno ne smatram interesantnima(ukusi nam se ocigledno razlikuju), ovog puta je pogodio u sredinu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9137 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 09/06/2012 : 13:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju, pošto moj komentar na račun mangi uvek izazove dodatne komentare, od sada prepuštam mange ostalim komentatorima, bez dodatnog podsticaja, da vidimo kakvu realnu popularnost menge uživaju, posle tolike edukativne propagande.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/06/2012 : 13:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
pa ne vjerujem da ćeš izdržati, postao si pravi manga-"kritičar" junkie

čisto sumnjam da mangama trebaju pohvale die hard bonelijevaca i ljubitelja super-gaćana da bi bile "priznate"... mada je ovdje sve moguće.

Edited by - Mhejl on 09/06/2012 13:47:33
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 09/06/2012 : 14:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
meni je većina mangi bezveze, ali baš mi je drago da ih bushido ovdje toliko stavlja, jer su tako veće šanse da će mi se nešto dopasti.
do sada mi se svidio taniguchi i autor stripa disappearance diary, ali nada me ne napušta, sigurno će naletit još nešto
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10828 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/06/2012 : 15:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Da nije ovog topika ne bi ni kupio neke stripove u zadnjih godinu dana, jer nisam ni znao da ima tih dobrih bisera strip-umjetnosti,a kako sada preko inerneta i foruma poput ovoga ozivio sam 1000% svoju staru zanimaciju za stripove (one koje nisam mogao sebi priustitikao klinac) i sada kupujem one stripove koji su bili 80-tih popularni kod nas, a nikada nisam procitao kompletne epizode istih, a sada ih mogu i pristupacno kupiti prek inta.
Topik, ne samo ovaj nego i topik o "bookdepositoryiju" mi je olaksao skupljanje literature po "without shipping costs" cijenama....
Tnx Bushidu i BD topic writeru..P.S. mystere

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 09/06/2012 15:45:59
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
404 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 09/06/2012 : 15:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Dobra strip je dobar strip, bez obzira kojoj teritoriji pripada.

Upravo tako.
Zašto bih se ograničavao na samo jednu školu stripa samo zbog toga da li je nešto crno-belo ili u boji, da li se kadrovi prate sa leva ili sa desna i sa kog kontinenta potiče. Dok god mi se strip sviđa te stvari mi nisi bitne.

quote:

5 komentara za 5 dana za ovu mangu, nasuprot 17 komentara za 2 dana za Giardinov strip.

Što se tiče ovoga. I mange su stripovi, a ovo je opšta tema. Ne vidim zašto i one ne bi našle svoje mesto u ovom delu foruma. Što se tiče broja komentara on može zavisiti od brojnih faktora ali, naravno, pre svega posledica je popularnosti mangi kod nas. Odnosno nedostatka popularnosti, a sve zbog toga što mnogi čim čuju da se radi o mangi kategorički odbijaju to da čitaju. Kako one pokrivaju veoma širok raspon tema i žanrova ne vidim žašto svako ko voli stripove ne bi mogao da nađe tu nešto što će ga interesovati. Odbijanje da se čitaju japanski stripovi (ili američki, francuski itd.) samo zbog tehničkih stvari kao što su boja ili smer praćenja kadrova je u najmanju ruku, pa... glupo.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2012 : 16:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koja je poanta ove teme kada bih svaki od ovih stripova zatvorio u njihov podforum?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2012 : 14:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Sljedeći strip na redu je His Face All Red. Autorica je Emily Carroll.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2012 : 14:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ostatak ovog stripa, kao i druge radove Emily Carroll, možete pročitati ovdje.

http://www.emcarroll.com/comic/

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 10/06/2012 : 14:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Emily Carroll je odlična, čitao sam sve što se moglo naći prije više mjeseci. Em priča, em atmosfera, em crtež. Da ima u tiskanom obliku kupio bih odmah. Preporučujem!
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 10/06/2012 : 15:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
prvi put čujem za ovu autoricu, strip mi se jako svidio.
jedan od najboljih postova u zadnje vrijeme bushido,
a nije ni manga ni nešto pretpotopno, dakle ti pratiš i nove stvari.
vidiš da možeš kad hoćeš, bravo bushido!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2012 : 15:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petar.pan

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9489 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/06/2012 : 15:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Jako dobar strip.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
404 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 10/06/2012 : 15:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Izgleda veoma interesantno. Morao sam da pročitam do kraja. Kratak je i čita se veoma brzo. Svakako ću baciti pogled i na ostale radove ove autorke kada budem imao vremena.

SPOJLER!
Na kraju, kada siđe u rupu, nisam mogao da ne primetim da osoba koja tamo leži crvenog lica ima braon kosu kao glavni protagonista priče. Njegov brat je crnokos. Da li je on to sam sebe bacio u rupu ili je to uradio njegov brat? Kada se vrati iz šume vidimo ga kako kopa rupu. Da li je to ista kao ona u šumi? Vidimo i ljiljane kako rastu pored kuće gde braća žive, a njihov miris se oseća i kod rupe u šumi. Sve u svemu, veoma zbunjujuće. I naravno začinjeno lutajućim motivom ljubomore između braće.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/06/2012 : 15:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Onako, ok stvar.
Mene interesuje strucno misljenje nekog naseg autora, da li ova prica podrzava ovaj stil crteza?
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 10/06/2012 : 15:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
genijalan :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4504 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/06/2012 : 15:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Super je Emily! Već si je predstavio u tjednim crticama negdje prije 2 mjeseca? Ili se varam? Znam da sam već čitao njene radove (premda ne i ovaj) i jako mi se svidjelo.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19887 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/06/2012 : 16:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Odlična priča, ali nikako ne mogu shvatiti ove kadrove

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 10/06/2012 : 16:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Odlična priča, ali nikako ne mogu shvatiti ove kadrove

Eh?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2012 : 22:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Super je Emily! Već si je predstavio u tjednim crticama negdje prije 2 mjeseca? Ili se varam?

Hm, ne sjećam se, možda i jesam.

Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 10/06/2012 : 23:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

obično predstavljaš mange ili nešto starije od mene, a to je dosta staro ako nisi arheolog
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2012 : 23:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

obično predstavljaš mange ili nešto starije od mene, a to je dosta staro ako nisi arheolog

Vidim, ti izgleda čitaš neku sasvim drugu temu. Može link?

Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 11/06/2012 : 10:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
od četiri crte mog komentara citirao si samo jednu,
nemoj se nervirati, zapravo te hvalim,
a ti si ovu temu postavio tako da svatko kaže svoje mišljenje.
dakle, moje je mišljenje da često stavljaš mange i pretpotopne stripove,
ali to ne znači da te kudim
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000