forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Prometheus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 15/06/2012 : 13:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Samo zato da bi se Davidu dala prilika da mu u čašu stavi crnu tekućinu! No zašto David to čini, odnosno zašto Charlie mora umrijeti?

radoznalost
uostalom, Carli mu je sam dao dozvolu

Kako moze android na svoju ruku da nasteti coveku?
mislim zar se ne kosi to sa zakonima robotike? I na koji nacin mu je dao dozvolu, ne secam se :)
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 15/06/2012 : 13:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Zasto Patrick Wilson u ulogi starca a ne neki khm.. "pravi" starac ? Meni u najmanju ruku deluje groteskno.
A poslednja recenica u filmu mu je klishe samo takav.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 13:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell
mislim zar se ne kosi to sa zakonima robotike? I na koji nacin mu je dao dozvolu, ne secam se :)

Kako se geolog koji je jos k tome upravo napravio kompletan sken i mapiranje pecine 10 minuta nakon toga uspije izgubiti u istoj? Ovaj film je cudo

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 13:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Samo zato da bi se Davidu dala prilika da mu u čašu stavi crnu tekućinu! No zašto David to čini, odnosno zašto Charlie mora umrijeti?

radoznalost
uostalom, Carli mu je sam dao dozvolu

1. zakoni robotike nemaju nikakve veze sa ovim
a i kad bi imali veze (kao sto, opet, nemaju)
zasto nikome ne smeta sto je robot iz Aliena pokusao svima da dodje glave?

2. pa, vrlo prosto
"how far would you go, what would you do?"
"anything"

OK, izvoli onda kapljicu crne sline u sampanjac, ako mozes ti, mogu i ja

ako se ne varam
Dejvid zapravo pojma nema da li ce Carli umreti?

"Kako se geolog koji je jos k tome upravo napravio kompletan sken i mapiranje pecine 10 minuta nakon toga uspije izgubiti u istoj? Ovaj film je cudo "

maybe it's just me
al kad se geolog izgubio, tj, pre nego sto je pocela oluja, mapa je bila far from completed
i pritom
ako su vec "stenad" njegov alat, da li je igde prikazano da away team uopste ima ikakav uvid u tu mapu?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/06/2012 : 13:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Rupa, nelogičnosti i pravih nebuloza ima toliko da ih ne stigneš sve ni registrirati u jednom gledanju!
Pogotovo ako si apriori izuzetno afirmativno raspoložen kao ja što sam bio kad sam ga gledao, pa olako uz komentare "hajde, dobro", "nema veze", "sad će krenuti na bolje", "evo, ovo nije loše" i sve tako prelaziš preko mnoštva stvari.
Zašto se Scott uopće morao vraćati Alienu?????

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 13:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Pogotovo ako si apriori izuzetno afirmativno raspoložen kao ja što sam bio kad sam ga gledao, pa olako uz komentare "hajde, dobro", "nema veze", "sad će krenuti na bolje", "evo, ovo nije loše" i sve tako prelaziš preko mnoštva stvari.

moj covek :D

sve je to OK
samo me smara kad ljudi spocitavaju nesto sto samo nije ocigledno, ili sto se u nekim drugim filmovima bez problema prasta

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 15/06/2012 : 13:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rupa, nelogičnosti i pravih nebuloza ima toliko da ih ne stigneš sve ni registrirati u jednom gledanju!

Jer smo svi htjeli da vidimo jos Aliena? :)
Meni je drago da se bas on pozabavio tom pricom, moglo je svakako bolje ali iskreno i puno gore. Uprkos svim zamjerkama meni je jos uvek solidan film i opet cu jedva cekati nastavak :)
Ne znam sta je tacno rekao hoce li snimati dalje ili ce prepustiti posao drugome. Jel ono zajebancija u vezi Camerona?
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 15/06/2012 : 14:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
> zasto nikome ne smeta sto je robot iz Aliena pokusao svima da dodje glave?

Koji to? Zaboravljam mnogo

I opusti se, na istoj smo strani Ja sam vec rekao da sam se ugodno iznenadio jer sudeci po komentarima sam ocekivao smece od filma, a generalno mi je jako dobar.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 14:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
a ne, no stress, taman posla :D

pa Ash, robot koji je radio za kompaniju, koji je (heh) isto ostao bez glave :D

Edited by - Lord Vader89 on 15/06/2012 14:07:45
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 14:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
maybe it's just me
al kad se geolog izgubio, tj, pre nego sto je pocela oluja, mapa je bila far from completed
i pritom
ako su vec "stenad" njegov alat, da li je igde prikazano da away team uopste ima ikakav uvid u tu mapu?

Koliko se ja sjecam, kako je islo skeniranje tako se prikazivao onaj hologramski tlocrt na brodu. Ali cak i da mapa nije bila dovrsena, skeniranje je pocelo na onoj strani gdje su usli, a gdje je ulaz tamo je i izlaz, zar ne? Ne zaboravi najbolju stvar: ostatak ekipe krenuo je prema izlazu DEBELO NAKON ove dvojice genijalaca i nisu imali apsolutno nikakvih problema za naci izlaz, uci u svoja vozila i doci do broda. Geolog se medjutim uspio izgubiti u obicnoj elipsicnoj tvorevini. Plus, bili su u konstantnoj vezi sa brodom, tim na Prometeju ih je mogao cuti cijelo vrijeme. Medjutim, niti oni obracaju paznju na njih, niti ovima pada na pamet da pitaju za upute. I onda odjednom kad ih napadne onaj alien-penis ovi na brodu cuju vristanje i odjednom ih se sjete. Give me a break. I to me zapravo najvise smeta-nedosljednost u ponasanju likova. Znaci, biolog i geleog su se usrali kada su vidjeli hrpu fosiliziranih aliena, bjeze glavom bez obzira, ali malo kasnije ulaze u glavnu prostoriju za koju znaju da je "bad news" i SVOJEVOLJNO se pocinju igrati sa alien-penisom koji sikce na njih. Kad je lik pun divljenja rekao: "OMG, he's so beautiful" ekipa u kinu je umrla od smijeha. Znaci, fosilizirane kosti - bjezi, zivo nepoznato bice - petting.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 14:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Koliko se ja sjecam, kako je islo skeniranje tako se prikazivao onaj hologramski tlocrt na brodu. Ali cak i da mapa nije bila dovrsena, skeniranje je pocelo na onoj strani gdje su usli, a gdje je ulaz tamo je i izlaz, zar ne? Ne zaboravi najbolju stvar: ostatak ekipe krenuo je prema izlazu DEBELO NAKON ove dvojice genijalaca i nisu imali apsolutno nikakvih problema za naci izlaz, uci u svoja vozila i doci do broda. Geolog se medjutim uspio izgubiti u obicnoj elipsicnoj tvorevini. Plus, bili su u konstantnoj vezi sa brodom, tim na Prometeju ih je mogao cuti cijelo vrijeme. Medjutim, niti oni obracaju paznju na njih, niti ovima pada na pamet da pitaju za upute. I onda odjednom kad ih napadne onaj alien-penis ovi na brodu cuju vristanje i odjednom ih se sjete. Give me a break. I to me zapravo najvise smeta-nedosljednost u ponasanju likova. Znaci, biolog i geleog su se usrali kada su vidjeli hrpu fosiliziranih aliena, bjeze glavom bez obzira, ali malo kasnije ulaze u glavnu prostoriju za koju znaju da je "bad news" i SVOJEVOLJNO se pocinju igrati sa alien-penisom koji sikce na njih. Kad je lik pun divljenja rekao: "OMG, he's so beautiful" ekipa u kinu je umrla od smijeha. Znaci, fosilizirane kosti - bjezi, zivo nepoznato bice - petting.

nista inconcievable

poznajem ljude koji u gradu u kome zive
heck, u ZGRADI po kojoj 2 godine ordiniraju na redovnoj bazi
ne mogu UOPSTE da se snadju

a sa druge strane, tu sam recimo ja ( ), koji odem u totalno nepoznat grad, i marsiram kao da sam u istom odrastao, ili makar pola zivota proveo

tako da mi nije tesko da budem uveren u do da su se dvojica izgubila u totalno nepoznatom okruzenju, i to pritom pod zemljom, u mraku, itditd....

justa sayin'

sto se kontakta sa zmijom tice
pah....i za da i za ne
u osnovi, I see your point
i zapravo jeste kretenski izvedeno to "cooome kitty kitty kitty", ali mi sama pobuda nije upitna; pogotovu kad si smrznut, oxygen-deprived, i osecas se sigurnim u svom ultrafensi svemirskom odelu

pitanje je da li bi biolog pobegao od hrpe leseva da nije i geolog krenuo, pa mu se ovaj prisljamcio zato sto je pickica i nema drugara
(PS, geolog se usrao i od zmije; tacnije, bio je vrlo obazriv)
(PPS, za prostoriju ipak ne znaju da je "bad-news")
(PPPS, na brodu niko nije cuo vristanje; da prostis: when captain is getting laid - no one can hear you scream e TO je recimo notorna glupost )

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 15/06/2012 : 14:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ne, no stress, taman posla :D

pa Ash, robot koji je radio za kompaniju, koji je (heh) isto ostao bez glave :D

A da tacno.

Spoiler*

Inace sjajna scena na kraju filma sa Dejvidom, kad ga Shaw upita nesto kao: how does this duffle bag works for your face?
a David: It`s quite alright - tisina u celom bioskopu a devojka i ja se pokidali od smeha :D
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 14:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inace sjajna scena na kraju filma sa Dejvidom, kad ga Shaw upita nesto kao: how does this duffle bag works for your face?
a David: It`s quite alright - tisina u celom bioskopu a devojka i ja se pokidali od smeha :D

zar mu nije samo rekla "sorry"? :D

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 15:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
nista inconcievable

prijatelju, nista inconcievable za normalnu osobu, ali tip je geolog koji se izgubio na vlastitom terenu, dok su laici bez problema nasli izlaz. Plus, cijelo vrijeme ima uredjaj kod sebe. Sjeti se kad ga kapetan zove da im javi nepoznato kretanje, pita ga gdje se nalaze, on pogleda i kaze nesto kao sektor taj i taj...Umjesto da se na osnovu toga orijentira ili trazi upute s broda, njego zakljucak je "pa..ako je cudoviste desno od nas, mi cemo lijevo"

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 15/06/2012 : 15:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Nije čak ni čudovište u pitanju. Samo su detektirali znak života. A ova dvojica odmah paniku. I to lako za geologa, nego BIOLOG ne želi ni prići mjestu s kojeg su otkriveni znaci TUĐDINSKOG života. Glavno da taj isti 10 minuta kasnije gura prste prema nečem što sikće na njega i odjednom je ful oduševljen što vidi...TUĐINSKI OBLIK ŽIVOTA.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 15:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
nista inconcievable

prijatelju, nista inconcievable za normalnu osobu, ali tip je geolog koji se izgubio na vlastitom terenu, dok su laici bez problema nasli izlaz. Plus, cijelo vrijeme ima uredjaj kod sebe. Sjeti se kad ga kapetan zove da im javi nepoznato kretanje, pita ga gdje se nalaze, on pogleda i kaze nesto kao sektor taj i taj...Umjesto da se na osnovu toga orijentira ili trazi upute s broda, njego zakljucak je "pa..ako je cudoviste desno od nas, mi cemo lijevo"

a sta znaci to da je geolog, pa da prema tome mora da pronadje put nazad? da bi mogao da zapamti put unazad prema sastavu stena koji je usput konstantno registrovao? :D

to za sektor se ne secam
moguce da si u pravu sto se toga tice

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 15:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
a sta znaci to da je geolog, pa da prema tome mora da pronadje put nazad? da bi mogao da zapamti put unazad prema sastavu stena koji je usput konstantno registrovao? :D

to za sektor se ne secam
moguce da si u pravu sto se toga tice

Pa kao geolog bi u startu trebao imati prednost orijentiranja na takvom terenu. Plus, ima sken, ima uredjaj, ima vezu s brodom. Plus, na pocetku scene kad su tek usli unutra netko pita u stilu "kako cemo se ovdje orijentirati", a on sav ponosan izvadi svoje 2 igrackice i baci ih u zrak. Ocito, netko moze i bez igrackica izaci, a netko ni sa njima

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 15:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kao geolog bi u startu trebao imati prednost orijentiranja na takvom terenu.

ali bas ne bi trebalo, zasto bi?
to je isto ono kad me pitaju:
"a sta ti bese ono studiras?"
"avio masinstvo"
"aaaaa, znaci bices pilot?"

:)

quote:
Plus, ima sken, ima uredjaj, ima vezu s brodom.

nadrkan je, arogantan je, nije mi tesko da poverujem da ga boli ona stvar da zove brod :D
ovaj drugi je iovako, kako vec rekoh, pickica, tako da radi sve isto sto i geolog :)

quote:
Plus, na pocetku scene kad su tek usli unutra netko pita u stilu "kako cemo se ovdje orijentirati", a on sav ponosan izvadi svoje 2 igrackice i baci ih u zrak. Ocito, netko moze i bez igrackica izaci, a netko ni sa njima

a nemoj da zezas :D
pitali su kako bi se snasli u pecinama, nisu se pitali "hej, gde nam je hleb da bacamo mrvice kako bismo znali put ka nazad", nego sta ih ceka napred :P

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/06/2012 : 15:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne znam sta da kazem o ovom filmu.
Na kraju je ispalo nesto kap prvi film Alien, samo bez Aliena.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 15:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali bas ne bi trebalo, zasto bi?

Slazem se, u njegovom slucaju to definitivno ne vrijedi, jer ovaj je kao geolog terensku praksu ocito imao u dnevnoj sobi.

quote:
nadrkan je, arogantan je, nije mi tesko da poverujem da ga boli ona stvar da zove brod :D

znaci, prestrasen baulja unutra, zeli ocajnicki van, ali ga boli ona stvar da zove u pomoc...imas pravo, logicno

quote:
a nemoj da zezas :D
pitali su kako bi se snasli u pecinama, nisu se pitali "hej, gde nam je hleb da bacamo mrvice kako bismo znali put ka nazad", nego sta ih ceka napred :P

znaci one igrackice skeniraju geoloske formacije, ali preskacu skenirati ulaze i izlaze...pa sto ne kazes odmah, eto film mi je odmah bolji

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 15:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa nisam rekao da ce film od toga biti bolji, to sam i ranije rekao :)

samo dosta stvari se toooliko nateze, da se kritikovanje filma pretvara u pljuvanje SVEGA sto je preslo preko tog ekrana, sa osnovom ili bez, vise nije bitno
eto, to je moja poenta :)

a inace se bojim da ce se desiti upravo ono sto Bushido govori, ponovljena sudbina BladeRunnera
izaci ce neki tamo DVD cut, pa BluRay cut, pa Director's cut, pa Catering cut, itd....i jedan od njih ce biti sa cvrstom scenaristickom osnovom

that kinda sucks :/

(al i dalje nisam rekao da mi se film ne "dopada" :D ;) )

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 15/06/2012 : 18:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Director's Cut ce sigurno biti bolji, gori ne moze, ali ne znam koliko ce 20 minuta biti dovoljno da se popune sve rupe u scenariju...ili barem vecina. To bi trebala biti 100% ekspozicija...

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/06/2012 : 18:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
hmm...nije li i "Istrebljivač" bili popljuvan u vreme kad je izašel, rupe u scenariju, nerazumljiv širokim masam i sl. Izgleda da se opet ponavlja priča....siguran sam da "Prometeju" ne gine kultni status!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 15/06/2012 : 19:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam maloprije neki osakaćeni camrip. Teško je na temelju toga donjeti neku prosudbu ali ono što mogu reći jest da me film uopće nije tak razočarao. Ali me zato iznenadio kratki runtime :(. Možda je to zbog toga što su traileri sadržavali apsolutno svaku glavnu scenu u filmu pa je izostao neki WOW! efekt. Ne znam za druge ali mene je više zasmetao izostanak toga nego nelogičnosti i aljkava karakterizacija likova.
...čeka se director's cut.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/06/2012 : 23:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako zanemarimo jednu od onih konstatacija kao što su npr. "Cash cow", na to pitanje samo on može odgovorit.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 15/06/2012 23:19:52
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.57 seconds. Snitz Forums 2000