ne znam koja je matematika na ovim reprintima...ali znam da ja to ne kupujem...a da je nešto novo izašlo kupio bi...ili da se ubrza redovna serija i extra...
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Ovo je trebalo izaci kao broj 100 u Extra seriji, i to u boji, pa ako su uz te dodatke (visak stranica, boja, itd) morali da povecaju cijenu samo za ovaj jedan broj, to bi meni bilo prihvatljivo.
Cinjenica da je ovaj broj izasao kao Specijalac, pa sad opet kao Klasik NEMA UOPSTE NIKAKVOG SMISLA. Klasik serija treba da bude reprint Extra serije, a ne specijalaca. Pravi idiotizam od Ludensa... kad bolje razmislim, ni sam ne znam zasto se uopste vise cudim bilo kakvim njihovim potezima.
Ovo je trebalo izaci kao broj 100 u Extra seriji, i to u boji, pa ako su uz te dodatke (visak stranica, boja, itd) morali da povecaju cijenu samo za ovaj jedan broj, to bi meni bilo prihvatljivo.
Poveli su se logikom da u extra esdiciji nema boje. Tako je bilo i s Indijanskim cirkusom (EX 30), koji je u boji izišao u Klasik ediciji. Očito je sve to u cilju izvlačenja love.
Poveli su se logikom da u extra esdiciji nema boje. Tako je bilo i s Indijanskim cirkusom (EX 30), koji je u boji izišao u Klasik ediciji. Očito je sve to u cilju izvlačenja love.
Znam, to je apsolutno sto oni rade, ali jbg, uopste im se vise ne divim kako sto sam se nekad divio kad sam prvi put poceo citati njihova izdanja. Svoje pare od sada samo ulazem u VC i Libellus izdanja, i to je to.
Kakvi će tek komentari biti kad nam isto ovo za kratko vrijeme opet objave kao reprint specijalca, pa opet u boji ali po recimo cijeni od 25 kn? Milina! Ali nije važno, sve dok se prodaje...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Naravno da jeste. Ali ga nisam ranije uzimao, pa je sad super prilika, jer strip nemam. Razlog neuzimanja je, izmedju ostalog, sto mi se ne svidja ideja da se u ediciju specijala ubacuju jubilarni brojevi u boji.
Originally posted by Elderane84 Razlog neuzimanja je, izmedju ostalog, sto mi se ne svidja ideja da se u ediciju specijala ubacuju jubilarni brojevi u boji.
Originally posted by Elderane84 Razlog neuzimanja je, izmedju ostalog, sto mi se ne svidja ideja da se u ediciju specijala ubacuju jubilarni brojevi u boji.
Nisi u pravu. Moja kolekcija Zagora je strasno sarenolika, i imam pravilo da ne duplam stripove. Kako nije rijec o nekom vrhunskom dostignucu od stripa, dao sam sebi za pravo da sacekam Klasik ediciju ili VC kolekcionarca prije nego sto kupim ovaj broj.
Što bi rekao stari dobri Frank Zappa - "We,re only in it for the money"!
Naravno da je sve zbog para. Izdavači rade za novac, i pokušavaju da prodaju ono što se traži. Ništa čudno. Zašto ne bi išao i reprint reprinta dok ima ko da kupuje. Druga je stvar što neki kupuju duplikat duplikata. To je uostalom njihova stvar.