forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Trgovina 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Markos
Webmaster

Croatia
29538 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/06/2012 : 00:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma da je neki klinac, onda ajde, nego školski profesor... I da je Fibra neka korporacija, pa opet ajde... I da je riječ o nekom ultrapopularnom, stoput objavljivanom stripu koji će se ionako prodati, pa opet ajde... Ili da su prošle bar dvije tri godine... Sutra će, kad Fibra propadne, ti isti doći lamentirati o stanju na strip sceni...

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27237 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/06/2012 : 00:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
dajte link

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 10/06/2012 : 01:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

dajte link

heh, ne zafrkavaj..stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima (mozda i viruse sa neta dizati)..a za nadati se da neki koji procita nesto, pa mu se svidi i onda kupi pravi album..ali ima privju da se vidi..tako imam neko misljenje da mozda 99% ljudi sto se muci sa tim skenovima i ne kupuje stripove..pa se nadati da ne prave stetu sjajnim izdavacima kao sto je Markos..stvarno steta da to narod radi..i to odmah

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27237 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/06/2012 : 01:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
pa ako ti šta čitaju skenirane stripove ne kupuju stripove onda ni od tog skena nema nikakve štetei zato dajte link!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/06/2012 : 02:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ma da je neki klinac, onda ajde, nego školski profesor... I da je Fibra neka korporacija, pa opet ajde... I da je riječ o nekom ultrapopularnom, stoput objavljivanom stripu koji će se ionako prodati, pa opet ajde... Ili da su prošle bar dvije tri godine... Sutra će, kad Fibra propadne, ti isti doći lamentirati o stanju na strip sceni...

ne mozes tako da razmisljas... znaci ako je neki zagor ko ga j... ja mislim da sve ima isti karakter... prinicipijelno nema skeniranja i kraj... na drugom mestu su pirati... a ovo za skolskog profesora... ne kapiram... oni su kao neki sveci pa ne mogu da budu dzukele... u svim profesijama je isto... ljudi su dobri ili nisu... a sto se tice fibre zelim ti da postane korporacija... u stvari ona ima jednu karakteristiku velikih koropracija - izdanja su vrlo profesionalna... iznad proseka geografije koja je okruzuje...

sangue navajo
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13502 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/06/2012 : 13:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond
heh, ne zafrkavaj..stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima (mozda i viruse sa neta dizati)..a za nadati se da neki koji procita nesto, pa mu se svidi i onda kupi pravi album..ali ima privju da se vidi..tako imam neko misljenje da mozda 99% ljudi sto se muci sa tim skenovima i ne kupuje stripove..pa se nadati da ne prave stetu sjajnim izdavacima kao sto je Markos..stvarno steta da to narod radi..i to odmah

Prosto jer nemam pare za svaki strip koji me interesuje i moram da proberem šta da kupim. A da kupim na slepo (preview može da pomogne, ali potrebno je ipak pročitati ceo strip za pravu sliku), pa da se posle pokajem svakako nemam nameru.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/06/2012 : 13:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 10/06/2012 : 15:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
imao sam ja ipad (nista specijalno kao veci iphone ti je) i vratio sam nakon 2 dana..presjajno je i teze je za citat od 15tak minuta plus je tesko..kad se poboljsa tehnologija (mozda za 10-20 godina), sad jos uvijek nije to-to; barem ne meni
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/06/2012 : 15:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Eto vidis, ljudi su razliciti - meni je iPad idealniji od papira. Ne treba eksterno svetlo, nije mi sjajno, sve mi je idealno, ne moram ni prste zamarati... :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/06/2012 : 17:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Eto vidis, ljudi su razliciti - meni je iPad idealniji od papira. Ne treba eksterno svetlo, nije mi sjajno, sve mi je idealno, ne moram ni prste zamarati... :D

pa cime listas, nosem? :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 17/06/2012 : 18:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by Mairosu

pa cime listas, nosem? :D

haha, mozda se moze citati nekim programom sto lista sam..ali ova stvarcica nije za svakoga, ne kazem da se ne moze upotrijebiti itd ali se moze lako bez nje..moras gledati za punjenje baterije, da ti ne padne, neko ukrade, prestane da radi ovo ono itd..onda moras nanovo kupovati i ubacivati opet fajlove u novoj stvarcici itd..za neke je ova stvar super, mozda im pomogne oko posla (biznis) na putu su cesto avionima itd...ali ipak mogu manji laptop za to i bolji imati sa tipkom itd..znam nekoliko ljudi naposlu koji su kupili ovu stvar i sad ne koriste nimalo,,apple komp je vrlo pametna sto se promocije tice..svake godine nesto izbace i kao kriju sta ce izbaciti, koje dimenzije ovvo ono a u stvari malo se promijeni..tako se puno naroda lijepi za njihove proizvode

Ja sam probao i njige (novele) da citam na one e-ink stvracice i ipak sam vratio i te jer jednostavno nije to to..za sad najbolja prednost je da ne zauzima puno mjesta naspram njiga na polici, sve drugo je ehhh onako (barem meni)
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4186 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/06/2012 : 22:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lik je napravio sjajnu reklamu ovom stripu i svaka mu čast. Dovoljno da sve zaintrigira, pa i one koji nisu uopće namjeravali kupiti ovaj strip.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 22/06/2012 : 01:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:

Siguran sam da izdavač ne može ostati ravnodušan kada vidi svoj proizvod na neki način piratizovan. Ali verujem i nadam se da ovi skenovi neće prouzrokovati neku značajnu štetu- naprotiv. Ovde nisu u pitanju audio ili video. Sa stripom stvari funkcionišu drugačije. Ako je neko spreman da izdvoji 40-ak € za kvalitetan album, nikakvi skenovi ga neće sprečiti u tome. Pročitao sam neke skenirane stripove i sigurno ću ih, ako budem u prilici i mogućnosti, kupiti. Strip koji me zainteresuje da ga pročitam celog na monitoru računara, svakako zavređuje da se nađe i u papirnatom obliku, na polici. Takav slučaj je sa stripom Helldorado, za koji se iskreno nadam da će ga neko, kod nas, objaviti. Trgovina, naravno, krasi moju policu i s nestrpljenjem se isčekuje drugi tom.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29538 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/06/2012 : 07:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Itekako prouzrokuju značajnu štetu. Puno ljudi će ga pročitati i reći dobar je, ali neće ga kupiti iz ovog ili onog razloga. Recimo - postoje stripovi koji ih isto zanimaju, a ne postoje skenirani - pa onda bolje kupiti njih, nego ove koje su već pročitali? Surove brojke: Trgovinu je kupilo 142 čovjeka, a za pokrivanje treba 300. Ali važno da svi pitaju kad će drugi dio...

Trouble will find me
Go to Top of Page

pacerdule
Starting Member

Serbia
58 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 22/06/2012 : 07:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send pacerdule a Private Message  Reply with Quote
Gospodare jecma imaju skenirani u boji i crno beli pa si ga opet izdao, po toj logici i njega neces prodati.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13502 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/06/2012 : 10:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da, ali oni koji kupe strip na slepo, pročitaju ga, pa im se ne svidi, prodaće ga posle. I opet smo na istom.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 22/06/2012 : 15:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Itekako prouzrokuju značajnu štetu. Puno ljudi će ga pročitati i reći dobar je, ali neće ga kupiti iz ovog ili onog razloga. Recimo - postoje stripovi koji ih isto zanimaju, a ne postoje skenirani - pa onda bolje kupiti njih, nego ove koje su već pročitali? Surove brojke: Trgovinu je kupilo 142 čovjeka, a za pokrivanje treba 300. Ali važno da svi pitaju kad će drugi dio...

Barem 153 ljudi kupit će Trgovinu 1 čim izađe drugi dio...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2012 : 15:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli

quote:

Zar ima onih koji čekaju da izađu oba integrala prije nego kupe ijedan?

Shvatio bih da je o nekom drugom izdavaču riječ, ali sa Fibrom mogu biti sigurni da će dobiti kompletan strip. Ako je to u pitanju.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 22/06/2012 : 16:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ok motherfuckers... dajte dvojku odmah da vidimo koliko nas ce da rokne lovu na sunce...

sangue navajo
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2012 : 16:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Posljednji album tek treba izaći u Belgiji.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 22/06/2012 : 16:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Luca_Torelli

Zar ima onih koji čekaju da izađu oba integrala prije nego kupe ijedan?

Teško da ih ima. To sam ja kao optimističan...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/06/2012 : 16:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ja cu kupit trgovinu kad tad, ali ne uskoro
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 22/06/2012 : 17:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti si izdavač i sigurno si najbolje upućen. Brojke koje si naveo zaista jesu poražavajuće. Bez obzira na sve, mislim da je glavni razlog slabije prodaje nedostatak novca.Takođe mislim da nije fer prema izdavačima (domaćim) da se objavljuju skenovi izdanja barem 2-3 godine po objavljivanju. Sasvim je prirodno, ako je neko uzeo prvi deo i bio njime zadovoljan, da se interesuje za nastavak. Nadam se da će se sadašnje stanje popraviti i da neće dovesti u pitanje objavljivanje drugog dela.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21526 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/06/2012 : 18:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Posljednji album tek treba izaći u Belgiji.

Taj poslednji album će biti podeljen na dva dela, tako da je u pitanju pretposlednji album.
A poslednji će izaći valjda sledeće godine.Što znači da ga u Fibrinom ruhu tek možemo očekivati 2014-te.
A to da je samo 142 čoveka kupilo album je još jedna, u dugačkom nizu, poražavajućih informacija glede stripa.
Ali zato će zagori u koloru planuti za nekoliko meseci.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 22/06/2012 18:16:07
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 22/06/2012 : 18:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Brate Anto nastavljas sa ratom protiv Zagora iako znas da nemas sanse, Hellingen , Kanrax, Rakosi, Super Mike, a za kraj Anto Vs Zagor u epizodi Farbajte koliko ocete mi kupujemo Trgovinu

sangue navajo
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000