Author |
Topic  |
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/06/2012 : 21:50:11
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by dsormaz1
5.knjiga se sastoji od dvije knjige tj. od 2 dijela. Barem je tako kod nas Algoritam objavio.
Da, Algoritam ih je tako koncipirao. Pitanje  Da li je Ples sa Zmajevima takoder vec objavljen u zakladi algoritma?
Da, to sam i naveo u gornjem postu. "Ples zmajeva", dakle 5.priča, objavljena je u 2 knjige, barem u izdanju Algoritma. Ne znam kako su tu 5. priču izvorno objavili, tj. kao jednu ili 2 knjige? Algoritam je to podijelio u 2 knjige. A moglo je i ostati u jednoj, pa "Oluja mačeva" ima 1100 strana a objavljena je kao jedna knjiga u izdanju Algortima. A "Ples zmajeva", mislim da svaka od te 2 knjige ima oko 500 i nešto strana, naime još ih nisam kupio ali sam malo prolistao (za sad imam samo prve 2 knjige). |
Edited by - dsormaz1 on 18/06/2012 21:51:15 |
 |
|
sandyboy
Average Member

628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 18/06/2012 : 22:02:48
|
Mislim da je Ples Zmajeva dijelom objavljen u dvije knjige dijelom zbog praktičnosti (manja šansa da će hrbat puknnuti a i manji teret :D) ali prvenstveno jer su htjeli što prije objaviti barem dio knjige nakon njene svjetske premijere na engleskom. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/06/2012 : 22:48:16
|
quote: Originally posted by sandyboy
Mislim da je Ples Zmajeva dijelom objavljen u dvije knjige dijelom zbog praktičnosti (manja šansa da će hrbat puknnuti a i manji teret :D) ali prvenstveno jer su htjeli što prije objaviti barem dio knjige nakon njene svjetske premijere na engleskom.
I sada to košta 300 kn. umjesto 200 kn... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/06/2012 : 23:06:13
|
Sad sam već dobrano u drugoj knjizi i mogu reći da su knjige interesantnije od serije... I potpunije, jer koliko god gledali seriju, jednostavno fali puno pozadine. Prva sezona je dosta dobro pratila knjigu, i obuhvatom radnje i više-manje vjernošću knjizi. No, druga sezona se dobrano razlikuje od druge knjige, sve više i ivše odudaraju i likovi i događaji od knjige.
Mislim, da se razumijemo, serija je odlično koncipirana i snimljena, no teško je to vjerno prenijeti sve iz knjige. A mislim da niti autorima serije to nije bilo namjera... Fino se i može koristiti serija za predočenje i vizualizaciju knjige. Jedno spojeno s drugim je tek pravi doživljaj.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27650 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/06/2012 : 00:15:11
|
Algoritam je objavio Ples zmajeva u dvije knjige zbog brzine prijevoda i tako je hrvatsko izdanje bilo prvo prevedeno izdanje pete knjige na svijetu A i višak novaca nije naodmet,pošto će ovako više zaraditi. Ekranizirati seriju knjiga doslovno,je moguće ali praktično neizvodljivo jer netko to treba i platiti. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 19/06/2012 : 00:27:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by sandyboy
Mislim da je Ples Zmajeva dijelom objavljen u dvije knjige dijelom zbog praktičnosti (manja šansa da će hrbat puknnuti a i manji teret :D) ali prvenstveno jer su htjeli što prije objaviti barem dio knjige nakon njene svjetske premijere na engleskom.
I sada to košta 300 kn. umjesto 200 kn...
ili 60 na engleskom  |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 19/06/2012 : 07:16:16
|
Ako je predviđeno ukupno 7 knjiga (za sad je napisano 5) a treća (moguće i peta) će se snimati u 2 sezone...znači trebalo bi za sad biti ukupno 9 sezona serije, ali nije isključeno da Martin 6. i 7. knjigu također napiše na preko 1000 stranica, pa bi se serija mogla dosta otegnuti... |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 19/06/2012 : 14:27:18
|
Ako je predviđeno ukupno 7 knjiga (za sad je napisano 5) a treća (moguće i peta) će se snimati u 2 sezone...znači trebalo bi za sad biti ukupno 9 sezona serije, ali nije isključeno da Martin 6. i 7. knjigu također napiše na preko 1000 stranica, pa bi se serija mogla dosta otegnuti...
Moglo bi se desit da i glumci pomru kao i likovi koje glume ako se serija toliko produži. Algoritam je podijelio petu knjigu na dva dijela iz nekoliko razloga. Jedan je što su htjeli fanovima u Hrvatskoj što prije omogućiti dio knjige a drugi je što su na zaluđenosti fanova željeli maksimalno zaraditi. Plus i ovo što je netko od vas rekao,korica i hrbat knjige teško preživljavaju tu težinu pa su možda htjeli biti praktični. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 19/06/2012 : 15:00:07
|
Ako je predviđeno ukupno 7 knjiga (za sad je napisano 5) a treća (moguće i peta) će se snimati u 2 sezone...znači trebalo bi za sad biti ukupno 9 sezona serije, ali nije isključeno da Martin 6. i 7. knjigu također napiše na preko 1000 stranica, pa bi se serija mogla dosta otegnuti...
Ja uopće ne bih rekao da će razbijati knjige u više sezona, jer da su to htjeli, već bi i drugu razbili u više sezona, jer događaja ima i ovako previše. Stranice nemaju veze s događajima u seriji, budući da struju svijesti nekog lika ili priču stare Nane u knjizi na par stranica možeš bez brige izbaciti ili svesti na jednu riječ u seriji.
A opet, vidim da za treću sezonu piše da će raditi do polovice treće knjige, ah... Vjerojatno planetarni uspjeh je nagnao producente da malo otegnu seriju, heh.
Bolje je pročitati knjige nego čekati seriju dok sve to snime... Ko će čekati do aprila 2013! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 19/06/2012 15:08:43 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27650 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 19/06/2012 : 19:41:12
|
4.mjeseca. To o mogućem daljnjem razbijanju knjiga samo nagađam na temelju činjenice da će ipak 3. knjigu (koja ima 1100 stranica) razbiti na 2 sezone. Pa me onda ne bi čudilo da to naprave i s 5. knjigom. |
Edited by - dsormaz1 on 19/06/2012 19:41:35 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 19/06/2012 : 19:44:22
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja uopće ne bih rekao da će razbijati knjige u više sezona, jer da su to htjeli, već bi i drugu razbili u više sezona, jer događaja ima i ovako previše. Stranice nemaju veze s događajima u seriji, budući da struju svijesti nekog lika ili priču stare Nane u knjizi na par stranica možeš bez brige izbaciti ili svesti na jednu riječ u seriji.
A opet, vidim da za treću sezonu piše da će raditi do polovice treće knjige, ah... Vjerojatno planetarni uspjeh je nagnao producente da malo otegnu seriju, heh.
Bolje je pročitati knjige nego čekati seriju dok sve to snime... Ko će čekati do aprila 2013!
Moraju. I drugu su trebali da produze, malo je 10 epizoda. A sto se tice pete knjige, jeste hrvatski odmah preveden, ali prevod je uzasan. Sam naslov je netacan, nije "Ples zmajeva", vec "Ples sa zmajevima" sto nije bas isto. Obicno nisam zakeralo, ali sam procitao prolog, i miljama je losiji prevod od srpskog, koji je radio fan knjige. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27650 Posts
Posted - 19/06/2012 : 20:37:42
|
I hrvatski prijevod je radio fan prijevod je sasvim dobar koliko sam mogao zaključiti nakon pročitanog engleskog izvornika i Algoritma. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 19/06/2012 : 20:55:13
|
Imam i prvu i drugu sezonu i bojim se počet gledat jer neću moć prestat. Još sam sad počeo sa GTA IV, vjerojatno neću izlazit iz kuće sve do upisa u srednju. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 19/06/2012 : 22:01:01
|
quote: Originally posted by jaki
I hrvatski prijevod je radio fan prijevod je sasvim dobar koliko sam mogao zaključiti nakon pročitanog engleskog izvornika i Algoritma.
Slozices se barem da nije Ples Zmajeva? Ako si procitao, znas da Ples zmajeva nije bas ni tacno gledajuci cijeli kontekst knjige? |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41138 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Posted - 20/06/2012 : 14:11:45
|
quote: Originally posted by Elderane84
quote: Originally posted by jaki
I hrvatski prijevod je radio fan prijevod je sasvim dobar koliko sam mogao zaključiti nakon pročitanog engleskog izvornika i Algoritma.
Slozices se barem da nije Ples Zmajeva? Ako si procitao, znas da Ples zmajeva nije bas ni tacno gledajuci cijeli kontekst knjige?
Hm,to je točno jer engleski naslov je A Dance with Dragons ali mislim da je Martin nazvao jedno razdoblje iz povijesti Westerosa (kada su se Targeryani borili između sebe) Dance of the Dragons. To je bio kao neki civilni rat između dva pretendenta na prijestolje...Aegona II i njegove polusestre Rhaenrye...taj rat ima puno poveznica s petom knjigom.
Mislim da je Algoritam za tim išao jer nije moguće da su toliki amateri pa da ne znaju prevesti A Dance with Dragons.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/06/2012 : 17:02:32
|
quote: Originally posted by sawitch
Ajde ljudi koji imaju para na bacanje, ili koji ne idu nigde iz grada, nemaju net, drugare iz Srbije itd.. da kupuju knjige u Algoritmu po tim cenama.. Ali vi, koji samo treba da javite meni ili nekom iz Srbije sa kim ste dobri da vam kupi knjige u Laguni, Alnariju itd.. a to ne radite.. Izvinite, ali nenormalni ste...
http://laguna.rs/n1854_knjiga_ples_sa_zmajevima_-_deo_prvi_snovi_i_prah_laguna.html
Ova sa popustom izadje 47 kuna...
Ja kupujem knjige Od Lagune i Alnarija podosta. Ali kada god imam izbor (izdali iste naslove), kupim skuplje Algoritmovo izdanje koje je savršeno. Imam Alnarijeva izdanje knjige Hronike Ambera. Treća knjiga je toliko loše prevedena (žurba ili nemar) da pola rečenica nema smisla. Htio sam plakat i spalit knjigu... Ne želim da ispadne kako pričam da srpska izdanja ne valjaju (jer velika većina naravno valja), ali za manju cijenu, dobiješ i slabiju opremu, prijevod. Pa tko šta voli. Neke knjige su mi dobre u SC, a neke volim imati u HC... Ovu konkretnu knjigu o kojoj pričamo koju ću čekati još 10 godina da se napiše i čuvati 100 godina, definitivno od Algoritma.
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 20/06/2012 21:52:09 |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Posted - 20/06/2012 : 19:44:17
|
Ja knjige posuđujem iz gradske knjižnice ali ovakva remek-djela kupujem i cijena mi nije bitna jer ih ne kupujem tako često. Prva knjiga "Igra Prijestolja" u Algoritma košta oko 170kn,ja sam je uzeo na nekom popustu ali uopće nema mane...jednostavno je savršena.
Kad izađe 6 knjiga za tamo 3,4 godine ništa me neće spriječiti da je kupim....taman koštala 400kn. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41138 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 21/06/2012 : 10:42:48
|
Dajte neku sliku tih Algoritmovih knjiga da vidimo sta tu vredi tolike pare?!
Sve algoritmove tvrdoukoričene knjige su po takvoj cijeni, Martinove nisu nikakva iznimka... većina fantasy knjiga te debljine (i ako su nove) u njihovom izdanju dođu do oko 150kn, no može ih se uvijek naći u kombinaciji 3za2 ili na popustu negdje.
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/06/2012 : 19:54:20
|
Ma ne vrijedi! Slova ko slova. No bolest je to kolekcionarstva.  Inače, malo sam računao za prve 4 knjige koje imam. U Hrvatskoj se na max. popustu može uhvatiti za 65 eura. Iste te prve 4 knjige (6 tomova) u Srbiji (puna cijena) su 52 eura. Pa se eto tu može pričati o nekoj konkurentnosti cijena. No, cijena sa popustima u Srbiji može biti i debelo niža tako da je hrvatsko izdanje vjerovatno skoro duplo skuplje...
|
Edited by - Obi-wan on 22/06/2012 13:03:39 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 22/06/2012 : 12:40:52
|

|
 |
|
Topic  |
|