forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Spider-man reboot: dobro ili loše?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2012 : 00:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Iskopao si filmove koji iskacu iz koncepta, osim The Avengers.
Za primjer uzmi marvelove filmove iz posljednjih 10 godina: Daredevil, Cap, Thor, Iron-Man, F4...

Dobro, ali što je po tebi "koncept"?

Također, od filmova koje si naveo samo su tri Marvelova.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/07/2012 : 01:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Također, od filmova koje si naveo samo su tri Marvelova.

To su sve marvelovi junaci, nije vazno ko je producent, filmovi idu ionako po istom kalupu.

quote:

Dobro, ali što je po tebi "koncept"?

Idu svi po istom sablonu.
Jasno je da svi junaci imaju svoje sopstvene price kako su postali ono sto jesu i da su te poprilicno slicne, takodje imaju i neprijatelje koji su sastavni dio njihovih prica.
Medjutim, ono sto me smeta da se sve te price odvijaju na skoro identican nacin, samo sa ljudima u drugim kostimima i sa drugim neprijateljima.
U sustini ako si gledao jedan od ovih filmova, gledao si ih sve.
Ono sto bih volio je nesto drugacije, drugaciji pristup radnji.
Elektru su npr. mnogi popljuvali, ali ipak mislim da je pozitivno upravo to sto je napravljen jedan drugaciji film.
Mislim da je dobar reziser sa dobrim scenarijem u stanju da napravi tako jedan drugaciji pristup jednom superheroju.
Mada, dobri reziseri se drze podalje od ovakvih filmova, ili bez muke prikljuce se trendu i sklepaju jedan od takvih filmova.
Reziser je, naravno, vazan dio, nije dovoljno imati dobru pricu u pozadini. Pogledajmo samo dva zadnja Punisherova filma, imali su Ennisovu pricu kao podlogu, i sta su od toga napravili? Nista!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2012 : 01:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
X-Men First Class los
Amazing Spiderman los

ljudi, ne slusajte ga, on je prljavi DC spijun :D :D :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/07/2012 : 02:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
oke... SPOILER ALERT i ostale pizdarije

pozitivno
-glumci, mislim da su ovo dvoje mjenjali tobija i kirsten u prvoj trilogiji spajdi bi bio remek dijelo... garfild ima pravi balans strebera i komicara, emma stone je emma stone :)
-prva polovina filma bas je obecavala... medjutim

negativno
-koliko puta su skinuli masku spajdiju, mislim da film drzi jebeni rekord
-sta je sa kostimom, imamo tim koji je pravio film koji govori kako je orginalni neprevazidjen i onda ga PROMJENE... cini se da trebaju prodati action figures :P
-zbog cega guster govori i nije divlja zvijer, zbog cega cuje glas svoje mracnije polovine... zar to nije Osbornov fazon WTF
-onaj trenutak kad radnici pokrenu kranove da pomognu spajdiju mi je patetika do kraja, uz hrpu klise recenica
-captain stacy se ponasa kao lik iz b filmova
-glasovna poruka ben parkera djeluje vise kao oprostajno pismo nego normalan razgovor, cisti bullshit
-upropastili su aunt may, svako vece necak joj dolazi razbijen ko piii, i dovoljno je da jednom donese jaja da joj pokaze da je dobar decko...
-i gdje je with great power comes great responsibility, sta god da mijenjas i pravis drugacije to ne diras NIKAD

daj boze da ne bude nastavka

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2012 : 02:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Idu svi po istom sablonu.
Jasno je da svi junaci imaju svoje sopstvene price kako su postali ono sto jesu i da su te poprilicno slicne, takodje imaju i neprijatelje koji su sastavni dio njihovih prica.
Medjutim, ono sto me smeta da se sve te price odvijaju na skoro identican nacin, samo sa ljudima u drugim kostimima i sa drugim neprijateljima.
U sustini ako si gledao jedan od ovih filmova, gledao si ih sve.
Ono sto bih volio je nesto drugacije, drugaciji pristup radnji.
Elektru su npr. mnogi popljuvali, ali ipak mislim da je pozitivno upravo to sto je napravljen jedan drugaciji film.
Mislim da je dobar reziser sa dobrim scenarijem u stanju da napravi tako jedan drugaciji pristup jednom superheroju.
Mada, dobri reziseri se drze podalje od ovakvih filmova, ili bez muke prikljuce se trendu i sklepaju jedan od takvih filmova.
Reziser je, naravno, vazan dio, nije dovoljno imati dobru pricu u pozadini. Pogledajmo samo dva zadnja Punisherova filma, imali su Ennisovu pricu kao podlogu, i sta su od toga napravili? Nista!

Pa ne znam, ja bih rekao da je popriličan broj talentiranih redatelja ponudilo veliki broj sjajnih ostvarenja ovoga žanra. Onome što su mogli biti rutinski proizvodi podarili su svoj specifičan autorski pečat. Možeš li gledajući Hellboya reći da taj film ne sadrži stilske odrednice koje su tipične za Guillerma del Tora? A što je tek sa Nolanovim Batmanom? Da navedem neke primjere.

Naravno da će biti i veliki broj osrednjih ostvarenja, ali bože moj, u kojem filmskom žanru ih nema?

Ti kažeš da su moji primjeri odmak od tvog "koncepta", ali tih "odmaka" ipak ima dosta, zar ne? To ti samo govori koliko je žanr bogat, čak i uz svoje osnovne postavke.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2012 : 02:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

pozitivno
-glumci, mislim da su ovo dvoje mjenjali tobija i kirsten u prvoj trilogiji spajdi bi bio remek dijelo... garfild ima pravi balans strebera i komicara, emma stone je emma stone :)

negativno
-sta je sa kostimom, imamo tim koji je pravio film koji govori kako je orginalni neprevazidjen i onda ga PROMJENE... cini se da trebaju prodati action figures :P
-zbog cega guster govori i nije divlja zvijer, zbog cega cuje glas svoje mracnije polovine... zar to nije Osbornov fazon WTF
-onaj trenutak kad radnici pokrenu kranove da pomognu spajdiju mi je patetika do kraja, uz hrpu klise recenica
-glasovna poruka ben parkera djeluje vise kao oprostajno pismo nego normalan razgovor, cisti bullshit
-upropastili su aunt may, svako vece necak joj dolazi razbijen ko piii, i dovoljno je da jednom donese jaja da joj pokaze da je dobar decko...
-i gdje je with great power comes great responsibility, sta god da mijenjas i pravis drugacije to ne diras NIKAD

Eto mi deja vua na raspravu oko Morrisonovog Batmana.

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/07/2012 : 02:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
ti bi bio moj savrseni drinking buddy :)

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2012 : 03:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

ti bi bio moj savrseni drinking buddy :)

Osim što ne pijem.

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/07/2012 : 10:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
arrrrgghhhh, ja cu poceti... mozda onda pocnem vidjeti to sto ti vidis

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/07/2012 : 12:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
King, ne mogu vjerovati. Meni je X-Men First Class najbolji film iz te franšize.

quote:
negativno

1.ovo opako vuče na Ultimate Spidermana jer i tamo njemu puno ljudi zna identitet i to je po meni realno.
2.kostim je super
3.i ja sam se začudio što gušter govori.
4.hollywood je hollywood
5.stacy je super! jedino mi je njegovo pucanje u guštera bilo bezveze.
6.tu si u pravu
7.tu si u pravu
8.ben mu to nije rekao doslovno...

Ali to nisu sad neki ogromni propusti, Webb je to tako zamislio. Kažem, meni je jedini veliki propust iznenadno odustajanje od traganja za Benovim ubojicom. WTF?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 20/07/2012 12:57:49
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2012 : 13:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

meni je jedini veliki propust iznenadno odustajanje od traganja za Benovim ubojicom. WTF?

whaddaya mean?

inace
ne znam ko je ostao na kraju ko zna za Spajdijev identitet?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/07/2012 : 13:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

pozitivno

negativno

Ima smisla u nekim stvarima što kažeš. I ja sam u osvrtu rekao da film ima gluposti, ali koji blokbaster ih nema, moraju se uvući svim uzrastima da skupe što više love. To za kranove jeste patetika do jaja, ali sjeti se scene iz voza u drugom dijelu Raimijeva SM-a. Pa i scena u The Dark Knightu sa onim brodovima je svi-smo-mi-heroji patetična, ali eto, nisu mogli prikazati da bi se u stvarnom životu poubijali međusobno u roku od minute, uz haos i krv, jer uvijek ima idiota koji misle samo na sebe, a pogotovo pod uticajem takve panike.
Ovo za guštera što priča ili kostim je čisto subjektivan dojam, za strinu May je totalno nebitno, poruka strica Bena jeste patetika, slažem se. A ovo za odgovornost imaš i u ovom filmu, pogledaj bolje.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2012 : 13:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mislim da B_t_K hoce doslovce "with great power comes great responsibility" :D

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/07/2012 : 13:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

meni je jedini veliki propust iznenadno odustajanje od traganja za Benovim ubojicom. WTF?

whaddaya mean?

Pa kad Ben pogine Peter počinje tragati za njegovim ubojicom koji na lijevoj ruci ima tetoviranu zvijezdu. Kasnije je uhvatio dva lika koji nisu bili tetovirani i onda dalje nije lovio ubojicu. Dafuq?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/07/2012 : 13:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

whaddaya mean?

Pa kad Ben pogine Peter počinje tragati za njegovim ubojicom koji na lijevoj ruci ima tetoviranu zvijezdu. Kasnije je uhvatio dva lika koji nisu bili tetovirani i onda dalje nije lovio ubojicu. Dafuq?

Pa, morao se baviti drugim problemima, npr. džinovskim gušterom koji hoće da napravi haos u gradu?
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/07/2012 : 13:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, ali ako ga ne uhvati odmah na početku drugoga dijela, gasim film.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2012 : 13:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa
nije li se, kao, naucio, what it's all about na kraju?

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/07/2012 : 13:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Misliš, jel se predomislio i odustao od osvete? Ne razumijemo se

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/07/2012 : 14:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
@zagor12
i ja sam primjetio puno utjecaja ultimate spideya, trenutak kad stacey ugleda parkera bez maske i pusti ga mi je bio dno dna, nije volio spideya a bogami ni petera, i posto je njegov lik koji cini sve by the book nije mi se cinilo da ce ga pustiti, cak i njegov dying speach me je razocarao..
i da kao sto lord vader rece htio sam doslovno with great power govor, ocito je da je tu izmedju redova

@swampy
meni ta scena u vozu nije bila losa, doduse to je stvarno hollywood, svaki spidey film pati od tih scena, izgleda da starim :)
al strina may... daj covjece, pa mora biti bitno, ko je konstantan elemanat u spajdi pricama

i daaa na to sam zaboravio... nije uopste uhvacen Benov ubica, mozda su htjeli da to bude spajdijev Joe Chill, al napustise taj dio price bas brzo... sta reci

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/07/2012 : 16:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti kažeš da su moji primjeri odmak od tvog "koncepta", ali tih "odmaka" ipak ima dosta, zar ne? To ti samo govori koliko je žanr bogat, čak i uz svoje osnovne postavke.

Ali to su filmovi koji su imali drugaciji pristup u samom stripu.
Burtonov Batman i Crow su podlegli gotik atmosferi devedesetih(i krajem 80tih) godina, koja je tada bila totalno in.
Filmovi su zaista odradjeni na najbolji moguci nacin, barem prvi dijelovi.

Kick-Ass je snimljen u duhu stripa, koji nije bio vjeciti serijal.
Slicno kao i Watchmen, na ovaj nacin film iskace iz koncepta.

Robocop je dijete akcionih filmova iz 80tih godina. Jedan medju mnogima, ali s obzirom da se radi o robotu, koji su tada bili popularni, stekao je popularnost.

Chronicle mi nemoj molim te da spominjes. Jos jedan film snimljen sa rucnom kamerom iz perspektive aktera. Pa od Blair Witch ti filmovi su preplavili trziste. Mozda je u superherojskom svijetu to novo, ali ne za mene koji sam bio prisljen da pogledam sve i jedan film snimljen na slican kalup. Postao sam alergican na ove vrste filmova.

The Incredibles je svakako dobar film, mada bih ga manje svrstao u superherojski svijet, a vise bih pronasao slicnost sa ostalim Pixarovim filmovima.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/07/2012 : 18:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

King će ti reći da je loša sapunica, ja a vjerujem i Bushido, swamp thing nećemo.

btw. IMDb zasad 7.7, 77 709 ljudi je dalo glas.

7,6

gle, ta brojčana ocjena na IMDB-u ne znači apsolutno ništa - neki film može imat ocjenu iznad 8, ti ga možeš pogledat i reć da je sranje, neki može imat ocjenu ispod 6 i može ti bit odličan. to ti je samo neka smjernica da znaš što možeš otprilike očekivat.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/07/2012 : 12:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nekako sam dojma da se od ovog novog Spajdija ne ocekuje previse. No, sam imam probleme vec sa ovim "vec primljenima." Jucer sam slucajno pogledao cca 5 minuta Spajdija 2 (2004, ocjena na IMDB 7,5 ) i skoro rignuo! Mislim, wtf!? Ovo bi trebao biti dobar film? Uhvatio sam onaj dio gdje spasava metro i mislim da ja ne nivou crtica za predskolsku djecu.

Trebali bi mi platiti da ga pogledam cjelog. Isto kao i Transformerse ali i sve sto pase pod "supergacese." Svakako not my cup of tea. Jedino sto sam uspio probaviti je bio Nolanov sismis. Prvi dio trilogije, drugi jos ceka da slucajno nabasam nanj a pri tome nema nista drugo po telki.

Ove superjunacine mi nikako ne teknu.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/07/2012 : 14:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
filmovi koji imaju ocjenu 7,5 naviše su većinom dobri filmovi.

ja iskreno ne kužim baš te ocjene na IMDB-u...

za koliko sam filmova pročitao da su odlični, vrhunski, ovo ono, a onda na IMDB-u nađem ocjenu 7,0; 7,2; 7,3...čudno...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/07/2012 : 15:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
čudno, a kaj ti je tu čudno???

pa na imdb-u se svi bave ocjenjivanjem i onda dobiješ to kaj dobiješ......evo npr. u azijskoj kinematografiji spominjem Seppuku, stvarno poseban film koji da vi klinci (klinci za mene sva djeca kojima starci još peru i kuhaju, pa makar imali i 25+ godina) occjenjujete ne bi ocjenil s više od 6-7/10, i naravno da bi mu ocjena vrlo brzo pala a u filmskom svijetu bi i dalje kotiral kao vrhunski film.
Po stoti put ti ponovaljam, da ni imdb ni oscari ni maline nisu nikakvo (i vrlo slabo) mjerilo vrijednosti filma!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/07/2012 : 15:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

čudno, a kaj ti je tu čudno???

pa na imdb-u se svi bave ocjenjivanjem i onda dobiješ to kaj dobiješ......evo npr. u azijskoj kinematografiji spominjem Seppuku, stvarno poseban film koji da vi klinci (klinci za mene sva djeca kojima starci još peru i kuhaju, pa makar imali i 25+ godina) occjenjujete ne bi ocjenil s više od 6-7/10, i naravno da bi mu ocjena vrlo brzo pala a u filmskom svijetu bi i dalje kotiral kao vrhunski film.
Po stoti put ti ponovaljam, da ni imdb ni oscari ni maline nisu nikakvo (i vrlo slabo) mjerilo vrijednosti filma!

tko je rekao da brojke na IMDB-u jesu mjerilo vrijednosti filma? ovo sam samo naveo kao primjer.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000