forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 KAPETAN MIKI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 20/07/2012 : 20:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Novi broj u SNK

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/07/2012 : 21:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
trenutno citam(celih nedelju dana)miki protiv magicne face.kakvi preokreti,kakva radnja,borba rendzera protiv najljuceg neprijatelja svih vremena,misteriozne promene lika,opasne situacije,vatromet itd...

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/07/2012 : 22:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ako me sjećanje dobro služi, ovaj br. 7 se nekad zvao Grofica i saučesnik.
Bila je nedjelja prijepodne kad sam ga kupio, negdje svibanj ili lipanj, svakako topao (pro)ljetni dan, pa sam odmah odjurio u haustor djedove kuće, sjeo na stepenice i krenuo čitati.
Kojeg li zadovoljstva...

Usput, Dnevnik epizode nije objavljivao kronološki nego kako bi im palo na pamet, pa smo recimo i Apača Diabl(it)a i Abdulovu sablju čitali prije ovoga.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 21/07/2012 : 00:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Varas se, Johnny. U pitanju jest epizoda ,,MIKI I SPIJUNI SAN FRANCISKA'', u ZS je ta prica objavljivana u dva nastavka:''KRALJICA SNEGOVA'' i ''TRI SOMBRERA''. Druga stvar i problem je sto su Dnevnikovci ovu naslovnicu ubacili za epizodu ''GROFICA I SAUCESNIK''. A sama scena potice bas iz ove price ''MIKI I SPIJUNI IZ SAN FRANCISCA''(u ZS je ova scena u epizodi ''TRI SOMBRERA''.
Go to Top of Page

almon
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 13/11/2009

Posted - 21/07/2012 : 09:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send almon a Private Message  Reply with Quote
Na kioscima.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5076 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/07/2012 : 09:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
"veselim se novom Mikiju, tata!" - domijev nasljednik
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR VELIKI ŠIŠAČ među nama

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/07/2012 : 10:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Hvala Brdar!

Ja sam se orijentirao samo po naslovnicama, i izveo pogrešan zaključak!

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1198 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 25/07/2012 : 11:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
Ovi Mikiji i Blekovi i kao poneki drugi Ludensov strip imaju sve više zamrčenih djelova od tinte.
Tiskara stvarno loše radi svoj posao...a Ludens nije kao Libellus da sve vrati ako nije dobro tiskano...na našu žalost...

Ali evo i novi Miki ima velikih problema sa tim svako malo na nekoj stranici neki djelovi su zamrčeni...

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/07/2012 : 11:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Eh da, kad smo kod Ludensovog Kapetana Mikija, moram priznati da ga redovito kupujem i slažem ali mi ne pada ni na kraj pameti opet ga čitati, jer bi kroz 15 minuta mogao završiti u kanti. Stvar je isključivo u nostalgiji, i namjeravam uzeti i spremiti samo prvih 10 brojeva, prije nego što se pokvari crtež i priče drastično izgube na infantilnom šarmu.

Ja sam namjeravao kupovati i skupljati to, al sam odustao nakon samo dva broja. Jednostavno ga ne mogu čitati (uvijek se nađe nešto puno zanimljivije i odraslije), a ne bih ga htio kupovati samo da mi stoji na polici. Mada me vežu lijepa sjećanja uz Mikija, i nerijetko dolazim u iskušenje da ga samo "kolekcioniram" kad vidim koju epizodu na kiosku ili striparnici...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/07/2012 : 12:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
E to je to, i ja ga (zasad) samo skupljam jer se bojim (zapravo sam siguran! ) da bi završio u smeću ako ga počnem čitati.
To mi se prethodno dogodilo s Markom i Blekom (Bleka nemam nijedan broj, planiram spremiti Blekovo djetinjstvo i možda još štogod, a Marka imam specijale o djetinjstvu i mumiji), pa je bolje ne riskirati da se isto ne bi ponovilo i ovdje.
Zasad namjeravam stati na 10. broju, da imam zbog napada nostalgije i povremenog listanja.
S druge strane, i crtež u kasnijim epizodama postaje sve gori, kao i priče, pa mislim da čuvanje svega stvarno ne bi imalo smisla.

Edited by - Johnny Difool on 25/07/2012 12:19:14
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/07/2012 : 12:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
P.S. Miki je bio prvi strip koji sam od početka skupljao kao klinac, jer je upravo počeo izlaziti kad sam išao u 3. ili 4. razred (ne sjećam se točno), tako da me i s te strane vežu uspomene drugačije od ostalih stripova.
Ni Zagora ni bilo što drugo tada a i dugo poslije nisam čitao ispočetka, tako da mi je ovo savršeno leglo. A i dječarac Miki s ispijanjem mlijeka se podudarao s mojom dobi (kao i Nipper), pa kad sve zbrojiš eto razloga i za današnje kolekcioniranje.
Poslije sam kad su počeli izlaziti skupljao i Mr. Noa i Martina, koji su se kao ambiciozniji Bonelliji za nešto odraslije čitatelje također sretno poklopili s mojim odrastanjem.
Eh nostalgija, nostalgija...

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1198 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 25/07/2012 : 12:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
Ne znam...meni je Miki i danas solidan naspram jednog dječijeg Bleka. Prije ga nisam skupljao jer se stalno nastavljao, a u to vrijeme kads e nije imalo love za kupovati sve onda su Zagor, Mark i blek bili prioriteti, iako mi je najviše bilo žao šta ne mogu i Teksa i Mister Noa kupovati.

Još jedan veliki plus Mikija je jako dobar crtež EsseGesse ekipe koji mi se uvijek dopadao (najboljid etalj su futrole Mikijevih pištolja koje mi uvijek bacaju na pravi Divlji Zapad)

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/07/2012 : 12:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
I meni je Miki uvijek bio znatno draži, pa čak i na određeni nategnuti način "realističniji" od Bleka i Marka, jer Miki barem formalno nije bio superjunak bez straha i mane.
Ili ipak jest, ali barem ja ga nisam takvim doživljavao.
Bleka sam pokušao nedavno čitati u specijalu s epizodom Operacija okultiskaf u kojoj Okultis u dva dana u njihovom logoru izradi nevjerojatno modernu podmornicu, pa onda on, Blek i Roddy njom znalački i suvereno upravljaju (s periskopom, tlakomjerom i svim ostalim!?!) te jasno zahebu sve Engleze.
I kako onda čitati takve stupidarije?????

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2847 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 25/07/2012 : 14:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam prva dva Mikija i cak sam ih uspio procitati. Mikija nisam volio ni kad sam bio klinac. Redovito sam ih kupovao jer ih je volio mladji brat (dok je citao, glasno je pjevao pjesmicu o rendjerima Nevade :-) ).
Kao i Johnny kupio sam i s gustom procitao "Pricu o komandantu Marku" i epizode o mumiji. To je dovoljno od Marka.
Meni je Blek bio prvi Bonelli junak, ali je njega tesko citati ako imas vise od 10 godina. Cisto da pokusam procitao sam skenove LMS epizoda u kojima je Blek u Londonu i Skotskoj te borbe protiv 7 divova.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/07/2012 : 17:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
E to su otprilike epizode koje ja uz Priču o Velikom Bleku, Saratogu i možda U praskozorje planiram spremiti jednog dana kad iziđu, jer su mi nekad bile štono bi se reklo kultne.
To i ništa više, isključivo zbog efekta madeleine!

Edited by - Johnny Difool on 25/07/2012 18:00:10
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17002 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 25/07/2012 : 21:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Tu i tamo pročitam ponekog Mikija, puno češće Bleka ili Marka... Mark je u tom trojstvu najzreliji strip... Ili su mi Bluff, Flok, Žalosna Sova i Betty jednostavno više simpatični od Roddyja, Occultisa ili od Smuka i Salasa, može i to biti... Ili je to ipak zato što Mark traje samo 66 stranica :)
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/07/2012 : 09:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Bit će da je to!
Po toj logici ti je Mark na 66 stranica najdraži, Blek na otprilike 75 već nešto manje, a Miki na znatno većem broju stranica i nekad vječnim "nastaviće se" najmanje drag!

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2508 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 02/09/2012 : 13:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
53

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18827 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/09/2012 : 14:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
to ide Miki prema kraju, čini mi se u if edizioni a?...to su one neesse-geese loše priće....
sreča što imamo Ludens pa još nekoliko godina užitka u trojici majstora....ovo zadnje su zbog mene mogli i preskočit..
Mark? ...pa 66 stranica ga sputavalo da bude još simpatičniji i zanimljiviji strip,to mu je više bio manjak nego dobitak...dokaz su epizode u nastavcima(Buđenje mumije.....recimo)koje su odlične...
Blek?...pa zna se...esse-geese i Mitton, ostalo jedva čitljivo...čast Yu avtorima ali to nije to...
Miki?...pa esse-geese, poslje njih potop....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5076 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 02/09/2012 : 22:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

to ide Miki prema kraju, čini mi se u if edizioni a?...to su one neesse-geese loše priće....
sreča što imamo Ludens pa još nekoliko godina užitka u trojici majstora....ovo zadnje su zbog mene mogli i preskočit..
Mark? ...pa 66 stranica ga sputavalo da bude još simpatičniji i zanimljiviji strip,to mu je više bio manjak nego dobitak...dokaz su epizode u nastavcima(Buđenje mumije.....recimo)koje su odlične...
Blek?...pa zna se...esse-geese i Mitton, ostalo jedva čitljivo...čast Yu avtorima ali to nije to...
Miki?...pa esse-geese, poslje njih potop....

to su Miki-reprinti zar ne? koliko ima tih knjiga netko točno zna
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR KARAMBA uskoro

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7705 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 03/09/2012 : 01:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
bilo je priče da će u if edizioni izaći 54 broja i da je to sve..znači još jedan i gotovo..valjda...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7705 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 16/10/2012 : 01:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=resized%2FCAPITAN_MIKI___N_5077ec84e9aad_180x237.jpg&newxsize=180&newysize=237&fileout=

ovo je broj 54 iako je u njemu miki u boji prva epizoda..izgleda da je sa brojem 53 završio serijal u izdanju if edizioni a da je ovaj broj samo nešto za kraj...

Edited by - zlatan bihac on 16/10/2012 01:25:02
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18827 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2012 : 08:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=resized%2FCAPITAN_MIKI___N_5077ec84e9aad_180x237.jpg&newxsize=180&newysize=237&fileout=

ovo je broj 54 iako je u njemu miki u boji prva epizoda..izgleda da je sa brojem 53 završio serijal u izdanju if edizioni a da je ovaj broj samo nešto za kraj...

možda je samo broj za kraj, a možda i novi početak...nosi napis integral 1 i to me upućuje na to da će to dalje u integralima u boji....
ja se nebi bunio ako to Ludens kasnije ponudi nama....
a kriva je...pa dobra prodaja Mikija...šta bi drugo...

Go to Top of Page

matthew
New Member

104 Posts

Member since 28/06/2007

Posted - 17/10/2012 : 18:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send matthew a Private Message  Reply with Quote
Kad će novi Miki na kioske???
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18827 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/10/2012 : 11:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matthew

Kad će novi Miki na kioske???

bravo, pitanje je na mjestu.

Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000