Author |
Topic |
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 17/07/2012 : 20:32:24
|
Večeras u 20:50 na RTL-u, Wimbledon, r. Richard Loncraine, SAD / Velika Britanija / Francuska, 2004.
Britanski tenisač Peter Colt (Paul Bettany) simpatičan je momak koji svakako pamti i bolje dane. Na vrhuncu karijere bio je 11. igrač na svijetu, a danas, zašavši u četvrto desetljeće života, drži vrlo skromno 119. mjesto na ATP listi. Na zalazu karijere Peter nevoljko prihvaća ponižavajuće poslove poput treniranja razmaženih starih bogatašica, svjestan da nikad nije ispunio velika očekivanja svojih otuđenih i pomalo ekscentričnih roditelja, oca Edwarda (Bernard Hill) i majke Auguste (Eleanor Brom), kao ni lakomislenog mlađeg brata Carla (James McAvoy). Kad sasvim neočekivano iznenada dobije pozivnicu za nastup na Wimbledonu, Peter čvrsto odluči nakon sudjelovanja na najprestižnijem i najpoznatijem teniskom turniru prekinuti profesionalnu igračku karijeru. Planove bi mu, međutim, mogli poremetiti iznenađujući uspjesi na travnatoj podlozi, pobjede nad opasnim protivnicima poput njemačkog tenisača Dietera Prohla (Nikolaj Coster-Waldau), ali i ljubavna veza s ambicioznom i šarmantnom mladom američkom tenisačicom Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst). No njaveća prepreka njihovoj sreći bit će strogi Lizziein otac Dennis (Sam Neil), koji drži da gubitnik Peter ugrožava karijeru i budućnost njegove kćeri...
Zaplet dinamične, ležerne, šarmantne i zabavne romantične sportske komedije Richarda Loncrainea (Brimstone and Treacle, Moja kuća u Umbriji, Zaštitni kod, serija Združena braća,...), za režiju hvaljene adaptacije Shakesperaove drame Richard III 1996. godine na festivalu u Berlinu nagrađenog Srebrnim medvjedom, i površnom će se pratitelju bijelog sporta učiniti neobično poznatim. Uistinu, stječe se dojam da je scenarij filma koncipiran prema stvarnoj vimbldonskoj priči hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, temperamentnog igrača koji je 2001. godine zahvaljujući "wild cardu" dospio među sudionike glasovitog turnira, da bi naposljetku na sveopće iznenađenje u dramatičnom trodnevnom završnom susretu i osvojio Wimbledon. Budući da se još od 1887. godine nijedan britanski tenisač nije uspio domoći vimbldonskog pehara, otočki su se filmaši dosjetili da bi do žuđenog trofeja mogli doći barem na filmu. Dobrodušni Peter Colt izgledom, ležernošću i temperamentom dobrano podsjeća na Zeca, a i njegov uzbudljiv put kroz vimbldonski turnir, u čijem je osmišljavanju sudjelovao i glasoviti tenisač Pat Cash, a koji komentiraju legendarni John McEnroe i Chris Evert, identičan je Goranovom.
Iskusni Richard Loncraine sigurno režira jednostavnu i nepretencioznu priču, efektno uprizorujući uzbudljive teniske susrete i nenametljivo emotivno poentirajući bez odsklizavanja u patetiku. Senzibilnog mladog tenisača Petera Colta vrlo šarmantno utjelovljuje cijenjeni Paul Bettany (Bent, Gangster br. 1, David Copperfield, Legenda o vitezu, Genijalni um, Dogville, Gospodar i ratnik, DaVincijev kod), a Kirsten Dunst (Intervju s vampirom, Male žene, Predsjedničke laži, Mali vojnici, Samoubojstvo nevinih, Spider-Man 1-3, Vječni sjaj nepobjedivog uma, Elizabethtown, Marija Antoaneta) vrlo je raspoložena u ulozi naizgled cinične no romantične Lizzie Bradbury. U sporednoj ulozi nastupa pouzdani Sam Neil, tijekom karijere višestruko nominiran za Zlatni globus, filmsku fotografiju potpisuje izvrsni Darius Khondji (Delicatessen, Sedam, Evita, Alien: Uskrsnuće, Deveta vrata, Žal, Soba panike), za rad na biografskom mjuziklu Evita Alana Parkera 1997. nominiran za Oscara, a glazbu nagrađivani Ed Shearmur (Okrutne namjere, Jakob lažljivac, Charliejevi anđeli, Cura na zadatku, K-Pax, Kraljevstvo vatre, Pravila privlačnosti, Gospodar neba i svijet sutrašnjice). Iako trenutno nismo u sezoni jagoda sa šlagom, filmski Wimbledon nudi zabavu vrijednu preporuke.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/07/2012 : 22:19:26
|
Večeras u 22:20 na Novoj Tv, Neustrašiva (The Brave One), r. Neil Jordan, SAD / Australija, 2007.
Psihološka triler drama Neila Jordana ("Intervju s vampirom", "Plačljiva igra") stroija je o emotivnoj Erici Bain (Jodie Foster), njujorškoj radijskoj voditeljici kojoj huligani jedne večeri ubiju zaručnika a nju teško rane. Isprva se ne uspijevajući nositi s gubitkom i povratkom svakodnevnom životu, traumatizirana Erica naposljetku odluči uzeti zakon u svoje ruke, nabaviti pištolj i krenuti u osvetu gradskim nasilnicima. Istodobno, u lov na noćnog osvetnika kreće detektiv Mercer (Terence Howard).
Svojevrsna feministička parafraza hita "Posmrtna želja" Michaela Winnera s Charlesom Bronsonom iz 1974. godine, Jordanovo je djelo intrigantan film osvete koji u podtekstu nudi naznake zanimljive međurasne romanse i politički nekorektnu sliku današnje Amerike. Jodie Foster izvrsna je kao ranjena žena prisiljena u borbi za opstanak posegnuti za "muškim" metodama. Nedostaci filma su mjestimice prekruta režija, povremena pojednostavnjenja i dramaturški prečaci, te dojam da autor žanrovske okvire koristi za neuvijen zagovor desničarskih stavova. Ipak, vrijedi pogledati kako Jodie Foster vatrenim oružjem dijeli pravdu na njujorškim ulicama.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 19/07/2012 : 22:21:33
|
Zenski death wish ? Fuck that. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/07/2012 : 22:32:24
|
A dobro, dijelom ide u tom smjeru jer Jodie nakon ubojstva zaručnika uzima pištolj i kreće noću ubijati šljam na ulicama. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 25/07/2012 : 18:09:20
|
Večeras u 20:50 na RTL-u, L.A. Povjerljivo (L.A. Confidential), r. Curtis Hanson, SAD, 1997.
Gotovo savršen tretman kakav zaslužuju njegova prozna ostvarenja, James Ellroy je dočekao u remek-djelu «L. A. Povjerljivo» Curtisa Hansona («Divlja rijeka», «Ruka koja njiše kolijevku»), jednom od najboljih i najznačajnijih filmova 1990-ih za ulogu u kojem je Kim Basinger («Devet i pol tjedana») zasluženo nagrađena Oscarom, a film je pozlaćenu statuu osvojio i za najbolji adaptirani scenarij, koji uz Hansona supotpisuje Brian Helgeland («Vraćanje duga»). Godina je 1953. i Los Angeles potresa val nasilja. Policajci su mahom korumpirani i suzbijanje zločina im je najmanja briga. Pritvaranje gangsterskog šefa dovodi do rata među bandama, posljedica čega je i okrutno ubojstvo šestero kriminalaca. Kad se sazna da je jedan od njih bivši policajac, policija se diže na uzbunu. Slučajem će se pozabaviti trojica njihovih ljudi: grubijan Bud White (Russell Crowe), razmetljivi Jack Vincennes (Kevin Spacey) i mladi štreber Ed Exley (Guy Pearce), koji će s vremenom posumnjati i na svog šefa (James Cromwell).
Ellroy je u dotad ne pretjerano ambicioznom Curtisu Hansonu pronašao filmaša koji je sposoban na film savršeno prenijeti pesimizam, mizantropiju i mrak piščevih romana. Također, adaptacija trećeg dijela piščeve tetralogije L.A. kvartet naslov je koji je gledateljima otkrio da australski glumac Russell Crowe osim markantne vanjštine i karizme posjeduje i veliki glumački dar. Donekle izmijenivši prču Ellroyeva djela i iz nje izbacivši neke detalje i podzaplete, Hanson i Helgeland stvaraju djelo kompleksne narativne strukture, iznimno dojmljivu posvetu klasičnom film-noiru ali i film koji istodobno savršeno korespondira s današnjim vremenom. Tko god nije gledao - ne propustiti!
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 25/07/2012 : 21:30:06
|
quote: Originally posted by Poli
Veceras na HRT 1 u 21.00 sati Clueless (1995). Ne treba predstavljati. :P
Skroz simpatična komedija o 'modernim' tinejdžerima, prava šprdnja na praznoglave 'Kenove i Barbike', školsku popularnost, biranje s kim će se ko dužiti,... ali pozitivna šprdnja, bez nekih bljutavih poruka, ovo preporučujem svakome da pogleda. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 26/07/2012 : 11:19:40
|
Najbolja serija svih vremena! Jbte, Rodney je isti poslije svih ovih godina!
Off topic: Johnny, već se par dana pitam kakav ti je ovo debilni potpis? U 4 reda i onakav sadržaj... |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 26/07/2012 : 12:12:40
|
To je citat iz Brešanove "Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja", pred kraj ga dok plešu u kolu izgovara Šimurina, a meni je bio vrlo duhovit kad sam ga nedavno opet pročitao. S tim što u poloči i posrči fali kvačica na c. |
|
|
nikola9
Starting Member
Croatia
74 Posts
Member since 21/07/2012 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 26/07/2012 : 20:43:41
|
quote: Originally posted by nikola9
bitange i princeze specijal...00:30
kad glumci govore o seriji. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
nikola9
Starting Member
Croatia
74 Posts
Posted - 26/07/2012 : 23:32:01
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
bitange i princeze specijal...00:30
kad glumci govore o seriji.
da..nije nes ekstra al znaju imat dobre fore... |
kad se borim neprijatelja nemam!!! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 27/07/2012 : 21:04:39
|
Večeras u 21:08 i u 01:58 na HTV 1, Druga strana medalje, r. Fadil Hadžić, Jugoslavija, 1965.
Komediograf, satiričar, likovni umjetnik, utemeljitelj kazališta Kerempuh i Vidra, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta, utemeljitelj legendarnih tjednika Vjesnik u srijedu i Telegram te pokretač i prvi glavni urednik tjednika Oko, neumorni kulturni začinjavac Fadil Hadžić je bio i najplodniji domaći filmski redatelj, autor kojeg se unatoč brojnosti i nerijetko izrazitoj kvalitativnoj razini njegovih ostvarenja na određeni način nikad nije držalo osobito bitnim filmskim stvarateljem. Čak i tijekom 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog stoljeća, u vrijeme kad je snimio svoje debitantsko djelo, ratni triler "Abeceda straha", angažiranu socijalnu dramu s elementima trilera "Druga strana medalje", izrazito socijalno angažiranu dramu "Protest" te subverzivni i također socijalno kritični "Lov na jelene", nedvojbeno ključne naslove svog opusa, Fadil Hadžić nije prepoznat kao uvjetno rečeno ozbiljan filmaš. Dio zasluga za to snosi i on sam, jer je često isticao da se filmom bavi usput, gotovo kao hobijem u predasima od drugih angažmana i poslova.
Morala su proći desetljeća da tuzemni filmski establishment, podjednako Hadžićeve kolege redatelji kao i filmski kritičari, prepoznaju i revaloriziraju njegov opus, dodijele mu zasluženo mjesto u kontekstu domaće sedme umjetnosti te ga proglase "zanemarenim klasikom" hrvatskog filma. U četirima spomenutim naslovima, "Abecedi straha", "Drugoj strani medalje", "Protestu" i "Lovu na jelene", kojima valja pridodati kakvoćom gotovo ravnopravnu urbanu dramu "Novinar" iz 1979. godine, u središtu Hadžićevih priča uvijek su senzibilni i idealima vođeni pojedinci čije je idealističko usmjerenje u drastičnom sukobu s okolinom koja za njih nema razumijevanja.
Hadžićeve antijunake u pravilu okružuju pragmatičari, prevrtljivci i konvertiti, "ljudi bez svojstava" i uvjerenja uvijek spremni prilagoditi se vladajućoj ideologiji i iz nje proizišloj sili. Unatoč naglašenoj društvenoj kritičnosti, redatelj nikad ne dopušta da ona "pojede" priče filmova, vrlo vješto profilirane protagoniste i njihove dostatno slojevite karaktere. Hadžićeva je režija ekonomična i precizna, a cjeline odlikuju sigurni i uvjerljivi glumački nastupi te vrlo sugestivna ozračja straha u "Lovu na jelene", "Drugoj strani medalje" i "Abecedi straha", egzistencijalnog očaja u "Protestu" odnosno besperspektivnosti i tjeskobe u "Novinaru".
"Druga strana medalje" nudi za vrijeme nastanka vrlo intrigantnu storiju o tjeskobnoj sudbini Eve Ružić (Judita Hahn), knjigovotkinji u jednom poduzeću koja zbog "otuđenja društvene imovine" odnosno krađe 5 milikuna dinara biva osuđena na 7 godina zatvora. Kad se za slučaj nekadašnje partizanke i cijenjene članice Partije zainteresira policijski inspektor Hribar (Tomo Jovanović), na vidjelo će isplivati tamno naličje života skromne i povučene Eve koja je možda bila i žrtva ucjene. |
Edited by - Johnny Difool on 27/07/2012 21:18:06 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 27/07/2012 : 22:06:28
|
da..nije nes ekstra al znaju imat dobre fore...
meni osobno su prve dvije sezone ono "najbolje" (premda i tu ima oscilacija), nakon toga pad... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 27/07/2012 : 23:03:06
|
Meni su druga, treća i barem pola četvrte sezone BIP odlične, i skoro nema slabe epizode. U prvoj sezoni se tek zahuktavaju i definiraju likove, Gazda postaje jako bitan a i Kazo je praktički ravnopravanj, dok u drugom dijelu četvrte i kroz petu sezonu pad postaje sve vidljiviji pa i drastičan. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 27/07/2012 : 23:09:22
|
Večeras u 00:05 na RTL-u, Mahnitost (Frenzy), r. Alfred Hitchcock, Velika Britanija, 1972.
Kada ga šef pogrešno optuži za neplaćanje vlastitih računa u londonskom pubu u kojem radi, ogorčeni konobar Richard Blaney (John Finch) brzopleto odluči dati otkaz, unatoč protivljenju njegove kolegice, simpatične Barbare «Babs» Milligan (Anna Massey). Dok policija iz Temze izvlači još jednu umorenu djevojku, žrtvu okrutnog serijskog «ubojice s kravatom», Richard najprije svrati do svog starog prijatelja Roberta Ruska (Barry Foster), vlasnika obližnje trgovine, a potom pritisnut besparicom odluči posjetiti svoju bivšu suprugu, privlačnu Brendu Margaret-Blaney (Barbara Leigh-Hunt). Razočarana propalim brakom s Richardom, nekad ambicioznim vojnim pilotom, Brenda je poslije razvoda otvorila agenciju za spajanje usamljenih srdaca, i posao joj sasvim dobro ide. Štoviše, nakon burne rasprave s Richardom, Brenda ga u čast davne ljubavi pozove na ručak u ugodni restoran. Međutim, nevolja je u tome što je njihovu svađu čula Brendina pedantna tajnica Monica Barling (Jean Marsh), ali i što Brendine usluge koristi prijetvorni Robert Rusk. On Brendu posjeti ubrzo nakon što se ona vrati u ured, te joj se agresivno i nevješto počne udvarati. A kad ga Brenda odlučno odbije, Rusk odveže kravatu, ovije ju oko njezina vrata i snažno stegne. Poslije Ruskova odlaska, Richard navrati do Brendina ureda te, našavši zatvorena vrata, noć odluči provesti u prihvatilištu Vojske spasa. Vraćajući se s pauze, Richarda opet primjeti gospođica Barling, koja nekoliko trenutaka kasnije užasnuta pronađe ubijenu šeficu. Tijekom noći, Richard će u džepu svog kaputa pronaći veću sumu novca koji mu je kriomice ostavila Barbara, da bi tek ujutro doznao za njezinu smrt. Dok policijski inspektor Tim Oxford (Alec McCowen) na temelju svjedočenja gospođice Barling zaključuje da je «ubojica s kravatom» upravo Richard, njemu u bijegu pristane pomoći dobrodušna i pomalo zaljubljena Barbara...
Intrigantan, uzbudljiv, no i pomalo bizaran triler Mahnitost, nominiran za Zlatni globus u kategorijama najboljeg filma, redatelja, scenarija i izvorne glazbe, prvo je ostvarenje koje je glasoviti Alfred Hitchcock (Rebecca, Strani dopisnik, Sumnja, Saboter, Sjena sumnje, Začaran, Ozloglašena, Prozor u dvorište, Vrtoglavica, Sjever-sjeverozapad, Psycho, Ptice) snimio nakon povratka u Veliku Britaniju. Također, riječ je i o posljednjem uistinu uspješnom Hitchevom filmu, realiziranom u vrijeme kad je njegova redateljska zvijezda, uslijed skromnih rezultata ostvarenih na kino-blagajnama i smrti Hitchcockova stalnog suradnika, skladatelja Bernarda Hermanna, već počela tamnjeti. Snimljen prema za Zlatni globus nominiranom scenariju cijenjenog Anthonyja Shaffera (Čovjek od pruća, Ubojstvo u Orient Expressu, Smrt na Nilu, Zlo pod suncem, Sommersby), koji je spretno adaptirao hvaljeni roman Goodbye Piccadilly, Farewell Laicester Square Arthura La Berna, Mahnitost je majstorski režiran, tjeskoban i razmjerno mračan triler preciznog ritma i živopisnih likova.
Baveći se svojom omiljenom temom, nedužnim pojedincem koji uhvaćen u spletku opakog ubojice mora dokazati svoju nevinost, redatelj u pozadini trilerske priče, uz stalan ironičan i crnohumorni odmak, nudi pesimističnu sliku prilično otuđenog i kaotičnog britanskog društva. Imponira lakoća kojom Hitchcock, vješto izmjenjujući trilerske i komične dionice, u film ubacuje duhovite i životne sporedne karaktere, prvenstveno simpatičnog inspektora Oxforda, obiteljskog čovjeka koji umjesto supruginih eksperimenata sa spravljanjem egzotičnih jela, neprestano mašta o uživanju u sočnom odresku i tradicionalnom engleskom doručku. U glavnoj ulozi gledamo markantnog Johna Fincha (The Vampire Lovers, Kraljevstvo nebesko), a njegovi su partneri Barry Foster (Bitka za Britaniju, Ryanova kći, Maurice, Vjetar u vrbiku) i Alec McCowen (Agonija i ekstaza, Nikad ne reci nikad, Henrik V, Doba nevinosti, Bande New Yorka), za sporednu ulogu u drami Travels with My Aunt 1973. godine nominiran za Zlatni globus.
Evo Hitcha kao "domaćina" trailera:
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 27/07/2012 : 23:40:53
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Meni su druga, treća i barem pola četvrte sezone BIP odlične, i skoro nema slabe epizode. U prvoj sezoni se tek zahuktavaju i definiraju likove, Gazda postaje jako bitan a i Kazo je praktički ravnopravanj, dok u drugom dijelu četvrte i kroz petu sezonu pad postaje sve vidljiviji pa i drastičan.
gle, sve je to ovisilo o scenariju i redatelju. po tom pitanju su i prve dvije sezone oscilirale. prva sezona je definitivno najbolja jer je scenarij za sve epizode napisao autor Goran Kulenović, a uz to je sve i režirao. nakon njega je u skoro cijeloj drugoj sezoni redateljsku i scenarističku poziciju imao Ivan Goran Vitez. on je (za mene) čisti hit-and-miss - znao je napravit zbilja odlične epizode (primjerice "Karika koja nedostaje" - meni jedna od najboljih epizoda u cijeloj seriji), a neke su zbilja bile katastrofalne (primjerice "Bećari i kontese"). ali definitivno najslabiji scenarist cijele serije je definitivno bio Antonio Gabelić - epizode za koje je on napisao scenarij su bile više nego katastrofa (primjerice "Moljci 2 - leteća smrt" i "Nestali u 30 minuta").
što se onih kasnijih sezona tiče, meni se jednostavno ne dopadaju kao prve dvije. osim toga, bilo je (barem meni) podosta glupih likova - oni tajni agenti, zatim lik Adrijane (nju nikak nisam mogao probavit), zatim ona glupost kad Gazda pretvara videoteku u nekakav ured etc. sve su mi to bile gluparije. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 27/07/2012 : 23:52:17
|
meni su bitange i princeze toliko dobre da je teško vjerovati da su to smislili i odglumili naši ljudi prva sezona je onako, ugrijavanje, a kasnije je zajebancija otišla dalje meni je najbolja epizoda ona s alkarima onaj alkarski vojvoda...ludilo, original, tko ne pozna taj svijet, mislit će da je to karikatura a kad gazda shvati da je kazo naručio kanapee za alkarske vođe, pa mu kaže: e kazo, jebem te urbana, i zove neke svoje za pršut i janjetinu ... |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
nikola9
Starting Member
Croatia
74 Posts
Posted - 27/07/2012 : 23:53:30
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Meni su druga, treća i barem pola četvrte sezone BIP odlične, i skoro nema slabe epizode. U prvoj sezoni se tek zahuktavaju i definiraju likove, Gazda postaje jako bitan a i Kazo je praktički ravnopravanj, dok u drugom dijelu četvrte i kroz petu sezonu pad postaje sve vidljiviji pa i drastičan.
gle, sve je to ovisilo o scenariju i redatelju. po tom pitanju su i prve dvije sezone oscilirale. prva sezona je definitivno najbolja jer je scenarij za sve epizode napisao autor Goran Kulenović, a uz to je sve i režirao. nakon njega je u skoro cijeloj drugoj sezoni redateljsku i scenarističku poziciju imao Ivan Goran Vitez. on je (za mene) čisti hit-and-miss - znao je napravit zbilja odlične epizode (primjerice "Karika koja nedostaje" - meni jedna od najboljih epizoda u cijeloj seriji), a neke su zbilja bile katastrofalne (primjerice "Bećari i kontese"). ali definitivno najslabiji scenarist cijele serije je definitivno bio Antonio Gabelić - epizode za koje je on napisao scenarij su bile više nego katastrofa (primjerice "Moljci 2 - leteća smrt" i "Nestali u 30 minuta").
što se onih kasnijih sezona tiče, meni se jednostavno ne dopadaju kao prve dvije. osim toga, bilo je (barem meni) podosta glupih likova - oni tajni agenti, zatim lik Adrijane (nju nikak nisam mogao probavit), zatim ona glupost kad Gazda pretvara videoteku u nekakav ured etc. sve su mi to bile gluparije.
bile bi četvrta i peta sezona dobre ali serija kad je počinjala nije se bazirala na stanju u hrvatskoj(npr.kad robija i armanda traži hag) prvobitna ideja je bila da to bude nesto slicno "prijateljima"i prve tri sezone su bile dosta kvalitetne ali ono dalje je bili jednostavno jeftini humor... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 28/07/2012 : 00:21:48
|
bile bi četvrta i peta sezona dobre ali serija kad je počinjala nije se bazirala na stanju u hrvatskoj(npr.kad robija i armanda traži hag) prvobitna ideja je bila da to bude nesto slicno "prijateljima"i prve tri sezone su bile dosta kvalitetne ali ono dalje je bili jednostavno jeftini humor...
definitivno, s time da (za mene) koliko god bile kvalitetne određene epizode/sezone, serija je uvijek bila do određene mjere upropaštena, prvenstveno zahvaljujući Filipoviću. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 28/07/2012 : 00:24:23
|
quote: Originally posted by ken2
meni su bitange i princeze toliko dobre da je teško vjerovati da su to smislili i odglumili naši ljudi prva sezona je onako, ugrijavanje, a kasnije je zajebancija otišla dalje meni je najbolja epizoda ona s alkarima onaj alkarski vojvoda...ludilo, original, tko ne pozna taj svijet, mislit će da je to karikatura a kad gazda shvati da je kazo naručio kanapee za alkarske vođe, pa mu kaže: e kazo, jebem te urbana, i zove neke svoje za pršut i janjetinu ...
definitivno je ovo jedna kvalitetna serija s obzirom da se u današnje vrijeme snimaju samo te kojekakve jeftine sapunice. |
|
|
nikola9
Starting Member
Croatia
74 Posts
Posted - 28/07/2012 : 00:40:16
|
quote: Originally posted by ken2
meni su bitange i princeze toliko dobre da je teško vjerovati da su to smislili i odglumili naši ljudi prva sezona je onako, ugrijavanje, a kasnije je zajebancija otišla dalje meni je najbolja epizoda ona s alkarima onaj alkarski vojvoda...ludilo, original, tko ne pozna taj svijet, mislit će da je to karikatura a kad gazda shvati da je kazo naručio kanapee za alkarske vođe, pa mu kaže: e kazo, jebem te urbana, i zove neke svoje za pršut i janjetinu ...
definitivno je ovo jedna kvalitetna serija s obzirom da se u današnje vrijeme snimaju samo te kojekakve jeftine sapunice.
kad smo vec kod dobrog i hrvatskog,moram reci da me iznenadio film "josef".Iako je daleko od idealnog moram priznati da dobro opisuje kako je domobranima jedini motiv u ratu bio vratiti se doma,a cak je i thompson(kojeg inace ne preferiram)napravio izvrsnu muziku... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Topic |
|
|