forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1090

brko17
Junior Member

Croatia
389 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 25/07/2012 : 20:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Nakon Vrha bogova, Susjedstvo se kupuje bez gledanja preview-a :). Asterios mi se na prvu nije svidio, medjutim nakon preview zaintrigirao me i kupujem ga. Chabouteov Omnibus uff nekako mi nije sjeo,a i ona majka sto se stalno dere ide mi na zivce.
Habibi se kupuje.

Sve u svemu super tura 3/4 za mene, postene cijene za jako puno kvalitetnih stranica,ma jedva cekam da dodje u ruke.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 25/07/2012 : 20:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Brko uzmi Sabutea neces se zeznuti...

sangue navajo
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/07/2012 : 20:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne, sve je ugovorom regulirano, ne možeš dobiti prava ako ne pristaneš na sve te uvjete - taj i taj papir, ta i ta tiskara itd itd.

Kad smo vec kod uslova od strane vlasnika prava, da li su ti za biblioteku Moebius dozvolili da naslovne idu matirane ili ce ipak biti "sjajne"...pa da konacno i od Fibre vidimo neku "luxOrku"...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/07/2012 : 20:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Za Moebiusa nema ograničenja po pitanju naslovnica, "samo" moraju biti pojedinačni albumi i u boji, ne smije biti c/b niti integral.
Inače, dok sam ja vlasnik Fibre, nema sjajnih naslovnica, samo mat:) Ken je bio prvi i zadnji:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/07/2012 : 21:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Moebiusa nema ograničenja po pitanju naslovnica, "samo" moraju biti pojedinačni albumi i u boji, ne smije biti c/b niti integral.
Inače, dok sam ja vlasnik Fibre, nema sjajnih naslovnica, samo mat:) Ken je bio prvi i zadnji:)

Bigest mistake...to je jedina losa stvar kod Fibre, a za najavljenu biblioteku Moebius jedan ogroman, veliki minus...za sve ostalo sto radis kapa dole...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/07/2012 : 21:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A gle, to je stvar ukusa. Meni se mat plastika sviđa, a ja ipak te stripove radim za sebe, tako da ja budem zadovoljan njima. Meni je žao što se to tebi ne sviđa, ali realno, teško da je to _toliki_ minus. Osim toga, aktualna Moebius kolekcija u Francuskoj je također mat:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/07/2012 : 21:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

A gle, to je stvar ukusa. Meni se mat plastika sviđa, a ja ipak te stripove radim za sebe, tako da ja budem zadovoljan njima. Meni je žao što se to tebi ne sviđa, ali realno, teško da je to _toliki_ minus. Osim toga, aktualna Moebius kolekcija u Francuskoj je također mat:)

Mda, stvar ukusa, vizuelne percepcije, stagod...vec smo davno zakljucili da je to tvoj izbor, tvoja je firma, tvoj rizik...
Zao je i meni sto nam se ukusi ne poklapaju u tom segmentu, za mene jeste minus, za tebe ne, i to je to...
Poredjenja sa tudjim edicijama ne stoje, mogu ti ja nabrojati brdo suprotnih primera stranih izdanja stripova koje si i ti objavio a koja meni mnogo bolje izgledaju od Fibrinih u tom segmentu, ali to ionako ne bi promenilo tvoj tvrdi stav...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/07/2012 : 22:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja ti Markose skidan kapu zbog mat korica. Meni to jedno 100 puta bolje izgleda nego one sjajne.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/07/2012 : 22:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Btw, sad gledam preview za Daleko Susjedstvo i čitam ga s desna na lijevo i vidim da ništa ne štima Znači ovaj strip se čita s lijeva na desno, na "zapadnjački" način.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/07/2012 : 22:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

Mda, stvar ukusa, vizuelne percepcije, stagod...vec smo davno zakljucili da je to tvoj izbor, tvoja je firma, tvoj rizik...
Zao je i meni sto nam se ukusi ne poklapaju u tom segmentu, za mene jeste minus, za tebe ne, i to je to...
Poredjenja sa tudjim edicijama ne stoje, mogu ti ja nabrojati brdo suprotnih primera stranih izdanja stripova koje si i ti objavio a koja meni mnogo bolje izgledaju od Fibrinih u tom segmentu, ali to ionako ne bi promenilo tvoj tvrdi stav...

Ma poštujem ja i razumijem tvoj stav/ukus, ali što ću kad mi je moj malčice važniji:) Žao mi je što ti ne mogu udovoljiti, ali ne mogu protiv sebe.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/07/2012 : 22:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Btw, sad gledam preview za Daleko Susjedstvo i čitam ga s desna na lijevo i vidim da ništa ne štima Znači ovaj strip se čita s lijeva na desno, na "zapadnjački" način.

Da, prema želji autora, adaptirano je.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 26/07/2012 : 11:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Preview Susjedstva obećava odličan strip

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 26/07/2012 : 15:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/07/2012 : 15:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

glupost

btw., zasto onda nije i vrh obrnuo?
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 26/07/2012 : 16:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Autor shvatio da je ovako lakse citati

Ovo izdanje je dobilo kupca vise (mene) bas zbog toga sto je prilagodjeno belcima koji zele da citaju japanske stripove a ne zele da budu japanci.
Ako ovo postane fibrina praksa, to ce biti lose za moj novcanik ali dobro za kolekciju.

P.S. Da, citao sam Vrh Bogova prvu knjigu i drugu knjigu do pola i odustao.Nisam zelio da se vise maltretiram mada je strip odlican.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2012 : 17:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja ću se truditi da izdanja budu u japanskom formatu, osim kad materijali ili autor budu tražili drugačije.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/07/2012 : 19:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je zapravo svejedno na koji način ću čitat, iako bi uvik više volija da je po originalu, pa kakvi god on bija.
Nije se baš toliko komplicirano prilagodit.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 26/07/2012 : 20:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s Paka01m!

Nego Markose. Jesi možda razmišljao o SC izdanju Taniguchija? Mislim to je također po originalu

...btw što je autor rekao za tvoje izdanje Vrha bogova? Je'l mu se svidjelo?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/07/2012 : 21:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ću se truditi da izdanja budu u japanskom formatu, osim kad materijali ili autor budu tražili drugačije.

koji je razlog bio u ovom slučaju da je tamagochi inzistirao na "!kretanju"?
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
389 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 26/07/2012 : 21:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Uopce ne vidim u cemu je problem sa japanskim nacinom citanja stripova, potrebna je citava sekunda da se covjek presalta!?

Drasticna razlika s lijeva na desno ili s desna na lijevo, meni je bitnije sta se nalazi izmedju tih smjerova :)

Edited by - brko17 on 26/07/2012 21:28:06
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2012 : 21:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nisam dobio komentare od autora, nemam direktan kontakt s njim. SC mi nije u planu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 27/07/2012 : 02:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
moze biti da ga nagovorio jedan engleski? (Ponent) izdavac njegovih stripova da okrenu na zapadnjacki smjer ali su i oni valjda kasnije uvidjeli da se azijski sistem cita nasiroko (naprimjer mange u SADu) i onda ostavili vecinu njegovih knjiga na originalnom formatu ..ovdje nagadjam
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/07/2012 : 02:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

moze biti da ga nagovorio jedan engleski? (Ponent) izdavac njegovih stripova da okrenu na zapadnjacki smjer ali su i oni valjda kasnije uvidjeli da se azijski sistem cita nasiroko (naprimjer mange u SADu) i onda ostavili vecinu njegovih knjiga na originalnom formatu ..ovdje nagadjam

Nije samo to u pitanju. Taniguchi je općenito jako popularan među zapadnjacima, pogotovo u Francuskoj, gdje je praktički zvijezda. Često dobiva priznanja na europskim festivalima, sve češće i u SAD-u. Surađuje sa europskim autorima, dovoljno je spomenuti strip Icaro, na kojem je surađivao sa Moebiusom. Smatra ga se za jednu od istaknutijih ličnosti međunarodnog pokreta La nouvelle manga. Nedavno mu je francuska vlada uručila posebno odlikovanje zbog njegovih sjajnih postignuća u umjetnosti, a prije dvije godine u europskoj koprodukciji snimljena je filmska adaptacija njegovog stripa Daleko susjedstvo.

Tako da nimalo ne čudi što je određene stripove odlučio prilagoditi zapadnjačkoj publici. Iskreno, ja to smatram nepotrebnim, ali to je puno bolja alternativa nego da izdavači (ne mislim na Fibru) na silu pozapadnjačavaju japanske stripove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 27/07/2012 02:41:21
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 27/07/2012 : 03:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
wow, znaci toliko popularan.. a francuzi sto se tice stripa vecinom znaju cijeniti kvalitet..

da ranije kad su se japanski stripovi poceli izdavati u sadu neki izdavaci su to okrecali (ono kao naopacke ogledalo itd) i onda bi neki kadrovi izgledati nekako neprirodno..

uglavnom laske je valjda i ostaviti u originalnom formatu (bilo koji da je) nego se muciti ..i uzme nekoliko sekundi da se navikne da s ecita sdesno na lijevo
Go to Top of Page

oko
New Member

Croatia
202 Posts

Member since 19/04/2004

Posted - 29/07/2012 : 00:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send oko a Private Message  Reply with Quote
Otišao sam večeras u kino Metropolis pogledati film "Povratak u mladost" i pojma nisam imao da se zapravo radi o filmu "Daleko susjedstvo". Sam Taniguchi pojavljuje se na par sekundi pri kraju filma kao putnik u vlaku.
Odlična priča i odličan film. Jedva čekam pročitati strip.
Go to Top of Page
Page: of 1090 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.91 seconds. Snitz Forums 2000