Ovdje si trebao naglasiti da nije riječ o nordijskom gromovniku, ovako ćeš zbuniti mnogeali i ugodno iznenaditi, sjajan strip. Kubert crtački u vrhunskoj formi, prekrasni paneli i boja koja ne kvari, već upravo suprotno.
Evo ga, uploada bi i prije, al nisam bija doma... Sljedeći strip je Green Arrow: The Longbow Hunters, a autor je Mike Grell koji potpisuje i scenarij i crtež.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Hm... sviđa mi se, prilično zanimljiv lik. Nisam se do sada susretao sa ovim superherojem, ako ne računamo pojavljivanje u "Odmazdi mračnog viteza" - možda ću potražiti još naslova "Green Arowa". Da, ne izgleda loše.
Mike Grell, jedan od crtača koji je bio sveprisutan u mom detinjstvu, pre svega kroz Warlorda, koga je objavljivao Eks Almanah (a nešto i Spunk Novosti u dodacima, koje sam tek nedavno ukoričio), kad žuri i radi rutinski ostvaruje prosečne rezultate, ali kad se više potrudi može da bude sasvim dobar. Kao ovde u Green Arrow gde mu pomaže i vrlo pristojan kolor. Pretpostavljam da je i scenario na nivou.
Mislim da je Grell poslednjih godina radio Jamesa Bonda, stripovane verzije filmova ili tako nešto.
Yep, scenario je itekako dobar. Longbow Hunters je vjerojatno najpoznatija Green Arrow priča, te je u njoj vrlo vrlo malo elemenata superherojskog stripa. Kroz cili Grellov run koji je traja 6 godina, samo ime Green Arrow se praktički nikad ne spomene, a svi superheroji bi se pojavili, pojavili bi se u ne-superherojskom izdanju. Npr, Hal Jordan se znao pojaviti, ali nikad ko Green Lantern, već samo kao civil Hal Jordan. Odlična stvar za pročitat.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Mislim da je Grell poslednjih godina radio Jamesa Bonda, stripovane verzije filmova ili tako nešto.
Proteklih godina je radio nastavak Warlorda i priveo ga kraju, jedan mini-serijal po imenu The Pilgrim, a mislim da radi i na novoj epizodi svojeg Jona Sablea.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Ova interpretacija Green Arrowa je prilično cijenjena i utjecajna. Dovoljno je pogledati kadrove iz novog TV-serijala Arrow, gdje je odmah vidljivo kako je lik velikim dijelom baziran na Grellovom Oliveru kao "urbanom lovcu".
Originally posted by Mr. Bushido Bah, na šta sam spao, da spamam u vlastitoj temi.
Da, situacija je zaista očajna. Stoga, Bušido, moraću da pribjegnem Konačnom sredstvu. Radi se o riječi - o, užasnoj li! - koja para živce članovima foruma i provocira trenutnu reakciju, uvijek, uvijek. Spremni?
Mislim da strip pokriva tematiku koja bi te mogla zanimati. Znaš onu kovanicu koja se često rabi u stripovima o Spider-Manu: With great power comes great responsibility. Gruenwald to u stripu Squadron Supreme diže na jednu sasvim novu razinu. Nešto slično će kasnije napraviti Warren Ellis u stripu Authority, a djelomično i JMS u Rising Stars.
Inače, ima jedan bizaran kuriozitet vezan za ovaj strip. Jedna od Gruenwaldovih posljednjih želja, prije nego li je umro 1996. godine, bila je da postane dio nekog stripa, doslovce. Naime, Gruenwald je toliko volio stripove da je želio da ga kremiraju i zatim njegov pepeo pomiješaju sa tintom za tiskanje nekog stripa. I doista, ta želja mu se ostvarila. Umro je jako rano, sa 43 godine. Kremiran je, a njegova supruga Catherine i Marvelov urednik Bob Harras dogovorili su se da njegov pepeo bude pomiješan sa tintom za tiskanje prvog izdanja reprinta stripa Squadron Supreme, iz 1997. godine.
I tako je nastao jedinstven strip, čiji su sastavni dio posmrtni ostaci njegovog autora.
On topik: ne sviđa mi se ovaj Green Arrow. Nisam čitao ništa od ovog junaka, sem nekih stripova gdje se pojavljuje kao sporedni lik, i mislio sam uzeti Smithov run, ali ovo gore mi nije primamljivo. Crtež je čisto ok.