forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najbolji graphic novel film
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/07/2012 : 18:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by acestroke

Evo dodao sam Watchmen na listu, iako je na onom drugom pollu, ipak je vise graphic novel nego sto je superhero comic.

E sad ćeš mi morati objasniti razliku.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 31/07/2012 : 18:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Meni je glancer Put ka unistenju,odlican mi je Povijest nasilja,vrlo dobar Sin city,dobar mi je 300,Nadziraci imaju jos prolaznu ocijenu za ostalo ne znam ,nisam gledao ili meni nevalja
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 31/07/2012 : 18:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne's taj film gledat, ne ponovo. Jednostavno prihvati da Watchmen pripada ovdje, i gotovo.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 31/07/2012 : 18:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by DeeCay

Ne vidim zašto bi bio 300 najgori, adaptiran je potpuno u duhu stripa...

....i baš poput stripa, apsolutno je sranje..

Paro, zakleti mrzitelj Franka Millera.

Jesi čitao Fibrino izdanje Daredevila?

Jesam Frank Millera, ali ne i njegovih djela.
Ali 300 mi je definitivno njegovo najlošije ostvarenje, jbga ne mogu protiv sebe..
Daredevila sam pročitao 1. dio i mislim kupit komplet, a za to mi treba lovica (eto vidiš da nisam tolki hejter).

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/07/2012 : 18:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:

Ne's taj film gledat, ne ponovo. Jednostavno prihvati da Watchmen pripada ovdje, i gotovo.

Hej, ja s tim nemam problema. Ne vidim zašto Watchmen ne bi pripadao u obje teme. Isto kao i Crow.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/07/2012 : 18:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daredevila sam pročitao 1. dio i mislim kupit komplet, a za to mi treba lovica (eto vidiš da nisam tolki hejter).

Nisam ja ni sumnjao.

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3923 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 31/07/2012 : 19:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Glasao za V for Vendetta, jos su mi dobri From Hell, Sin City i Road to Perdition.

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 31/07/2012 : 21:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Sin City, bez dileme...

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 31/07/2012 : 21:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

onda nije iznenađujuće da je i adaptacija isto takva...

a o čemu se radi uopće u stripu? kao bitka Spartanaca i Perzijanaca u klancu u Termopilu i onda?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 31/07/2012 : 21:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

a o čemu se radi uopće u stripu? kao bitka Spartanaca i Perzijanaca u klancu u Termopilu i onda?

Prepiska Herodota uz prstohvat Millerove fantazije..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 31/07/2012 : 21:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prepiska Herodota uz prstohvat Millerove fantazije..

i onda je to neki jači strip...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 31/07/2012 : 21:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ravnopravni su mi A History of Violence, V for Vendetta i American Splendor, pa se ne mogu odlučiti. Neka sva tri dijele prvo mjesto.

Najgori je "pakleni" šund 300.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 31/07/2012 21:51:49
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2983 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/08/2012 : 00:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Dvoumio sam se izmedju V for Vendetta i Sin City i dao glas za V.
Film 300 mi se nije svidio kad se vec o njemu raspravlja, a ni strip mi nije nista bolji.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/08/2012 : 00:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Film 300 mi se nije svidio kad se vec o njemu raspravlja, a ni strip mi nije nista bolji.

za početak, koliko ima uopće dobrih filmova koji su rađeni po nekom povijesnom događaju?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/08/2012 : 00:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

za početak, koliko ima uopće dobrih filmova koji su rađeni po nekom povijesnom događaju?

Saving Private Ryan? Kingdom of Heaven? Tora! Tora! Tora!? Schindler's List? Gallipoli? Flags of Our Fathers/Letters from Iwo Jima? Amistad? JFK? Hamburger Hill? The Thin Red Line? Seljačka buna 1573?

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2983 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/08/2012 : 00:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Npr. Najduzi dan (iz prve).
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/08/2012 : 00:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Saving Private Ryan? Kingdom of Heaven? Tora! Tora! Tora!? Schindler's List? Gallipoli? Flags of Our Fathers/Letters from Iwo Jima? Amistad? JFK? Hamburger Hill? The Thin Red Line? Seljačka buna 1573?

ciljao sam prvenstveno na povijesne događaje iz antike. nisam se precizno izrazio, pardon.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/08/2012 : 01:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ciljao sam prvenstveno na povijesne događaje iz antike. nisam se precizno izrazio, pardon.

Clash of Titans?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/08/2012 : 14:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Iz dezinformacije u dezinformaciju, pročitaj i pogledaj pa onda sudi. Strip je dobar, ali mi je adaptacija vrhunska. Parada testosterona i ideala antike, drugačije nije moglo biti; zaista ne vidim kako se moglo bolje pokazati život i ideologija ondašnjeg spartanskog društva te obrana Termopila.

Paro je protiv 300, naravno, suglasan sa svojim stripovskim idolom, Alanom Mooreom...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/08/2012 : 14:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Strip je dobar, ali mi je adaptacija vrhunska. Parada testosterona i ideala antike, drugačije nije moglo biti; zaista ne vidim kako se moglo bolje pokazati život i ideologija ondašnjeg spartanskog društva te obrana Termopila.

baš to mislil napisati i onda vidim tvoj oddgovor. 300 je predobar prikaz Sparte i onog vremena, gotovo dokumentarac!

p.s. iako su moji upisi inače puni ironije, ovdje to uopće nije slučaj. Kao povijesničar u potpunosti se slažem sa Snyderovom vizijom!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/08/2012 : 14:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

baš po stvarnim događajima ne znam, ali ima jako puno dobrih filmova koji govore o rimskoj povijesti, pa i egipatskoj...o Grcima i Makedoncima manje, ali Aleksandar je odlična biografska drama. Također valja spomenuti izvrsnu Agoru, kao i filmove s temama/motivima iz Biblije (Gibsonova Pasija prije svih).
Tu je čitav niz serijala...Massada, Anno Domini (ne Seljačka Buna ) i dr.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/08/2012 : 15:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Iz dezinformacije u dezinformaciju, pročitaj i pogledaj pa onda sudi. Strip je dobar, ali mi je adaptacija vrhunska. Parada testosterona i ideala antike, drugačije nije moglo biti; zaista ne vidim kako se moglo bolje pokazati život i ideologija ondašnjeg spartanskog društva te obrana Termopila.

Paro je protiv 300, naravno, suglasan sa svojim stripovskim idolom, Alanom Mooreom...

Pa ako ćemo iskreno, Herodot tako i tako nije baš objektivno opisao događaje vezane uz grčko-perzijske ratove, te je pretjerivao u nekim znamenkama do nebesa, al to je neka druga tema...
...i da, paro je stari Mooreovac

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/08/2012 : 15:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa ako ćemo iskreno, Herodot tako i tako nije baš objektivno opisao događaje vezane uz grčko-perzijske ratove, te je pretjerivao u nekim znamenkama do nebesa, al to je neka druga tema...
...i da, paro je stari Mooreovac

ta se praksa nastavila i u srednjem vijeku...sjetimo se samo Porfirogeneta i njegovih 100 000 naših ratnih brodova u vreme rexa Tomislava!

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/08/2012 : 15:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

ta se praksa nastavila i u srednjem vijeku...sjetimo se samo Porfirogeneta i njegovih 100 000 naših ratnih brodova u vreme rexa Tomislava!

Veliki hrabri ratnik Leonidasvaki put kad mi to neko počne tupit odmah se sjetim priče Broja Jedan kad debeli Leonida bježeći zapne guzicom u klancu

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/08/2012 : 16:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
probodenu strelicam :)))

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000