forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Prometheus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts

Member since 02/08/2012

Posted - 03/08/2012 : 02:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrew Cain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by Andrew Cain

Kakva preporuka za ovaj film?

Ne's ovdje dobit konkretan odgovor na ovo pitanje. Nekima se svidja, neki smatraju da je samo ok, neki misle da je sranje.

Moj predlog: ipak ga pogledaj, pa onda izgradi svoje misljenje o filmu.

Hvala. Dvoumim se dali da gledam ili ne, pa rekoh pitati ću

Mogu prihvatiti neuspjeh. Ali ne mogu prihvatiti da prestanem pokušavati.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/08/2012 : 09:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
MIslim, blesavo je pitanje dal da ga pogledaš ili ne, naravno da ga moraš pogledati jer u suprotnom nećeš moći pametovati s nama jel dobar ili ne... Svaki SF fan ovo će obavezno pogledati, bez obzira na kvalitetu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/08/2012 : 10:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

ukoliko voliš drame s filozofskim prizvukom pogledaj...naravno i ukoliko si ljubitelj ZF-a općenito. Ne očekuj neka prevelika iznenađenja u radnji filma, kao ni previše akcije!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts

Member since 02/08/2012

Posted - 03/08/2012 : 13:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrew Cain a Private Message  Reply with Quote
Hvala na bar nekim informacijama

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/08/2012 : 13:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

A koji dio ti nismo odgovorili?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts

Member since 02/08/2012

Posted - 03/08/2012 : 13:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrew Cain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

A koji dio ti nismo odgovorili?

Ma jeste na sve.
Ono bar je ubačeno

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/08/2012 : 22:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Očekivao puno prvenstveno radi Scotta, a dobio malo. Izgleda da su očekivanja ipak bila nerealna.

Površno odrađen film, nije uspio povezati publiku sa niti jednim likom.
Uglavnom kad pogledaš film zaboraviti ćeš na njega za 30 minuta.

E sad da li ga pogledati?
Da, moraš tu i tamo pogledati i loš film da bi znao cijeniti dobar

Inače nas 4 smo ostavili 200kn za 4 karte, jer je film 3D, extreme dvorana, traje preko 2h i sva ostala sr... samo što nam zrak nisu zaračunali.
Još kad dodaš otrov u obliku cole i kokice +30kn po glavi... ispada da smo mogli otići na finu večeru

E da ocjena: 5.7 / 10

Edited by - stripofil on 15/09/2012 13:32:22
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
610 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 06/08/2012 : 02:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
Ipak ljudi se razlikuju pa i njihovi ukusi :)
Ja sam film pogeldao DVA PUTA u kinu i to govori samo za sebe o mojim dojmovima ^^
Ka veliki ljubitelj i Aliena i Ridleya imao sam visoka očekivanja i meni ih je film ispunio. Neke sitnice mi nisu odgovarale no kad sam razmisljao o tome kako bi ih ja rješio i sto uciniti umjesto njih, nista mi nije palo na pamet. Jednostavno, mislim da je iscijedio sve sto je mogao i to rešpektirajući sagu o alienu (pri tome mislim na prva 4 dijela).

9,5/10

HRVATSKI AUTORSKI STRIP: https://www.facebook.com/groups/hrvatskiautorskistrip/
Strip-PREFIKS: https://www.facebook.com/strip.prefiks
web: http://markodjeska.com/

Edited by - MarkoDj on 06/08/2012 02:29:32
Go to Top of Page

Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts

Member since 02/08/2012

Posted - 06/08/2012 : 10:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrew Cain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Očekivao puno prvenstveno radi Scotta, a dobio malo. Izgleda da su očekivanja ipak bila nerealna.

Površno odrađen film, nije uspio povezati publiku sa niti jednim likom.
Uglavnom kad pogledaš film zaboraviti ćeš na njega za 30 minuta.

E sad da li ga pogledati?
Da, moraš tu i tamo pogledati i loš film da bi znao cijeniti dobar

Inače nas 4 smo ostavili 200kn za 4 karte, jer je film 3D, extreme dvorana, traje preko 2h i sva ostala sr... samo što nam zrak nisu zaračunali.
Još kad dodaš otrov u obliku cole i kokice +30kn po glavi... ispada da smo mogli otići na finu večeru

E da ocijena: 5.7 / 10

Ono je strašno koliko ljudi naplačuju ishlapljenu colu i stare kokice

Go to Top of Page

adam
Starting Member

46 Posts

Member since 15/10/2006

Posted - 07/08/2012 : 23:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send adam a Private Message  Reply with Quote
Posjedujem plakat/poster PROMETHEUS, pa ako je netko zainteresiran neka se javi.
Jel to uopće moguće prodati i po kojoj cijeni?
Ajde kolekcionari! :)
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
610 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 07/08/2012 : 23:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adam

Posjedujem plakat/poster PROMETHEUS, pa ako je netko zainteresiran neka se javi.

Gdje se nalazis uopće? :)

HRVATSKI AUTORSKI STRIP: https://www.facebook.com/groups/hrvatskiautorskistrip/
Strip-PREFIKS: https://www.facebook.com/strip.prefiks
web: http://markodjeska.com/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/08/2012 : 12:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adam

Nadam se da si to stavio na aukcije...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/08/2012 : 16:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

MIslim, blesavo je pitanje dal da ga pogledaš ili ne, naravno da ga moraš pogledati jer u suprotnom nećeš moći pametovati s nama jel dobar ili ne... Svaki SF fan ovo će obavezno pogledati, bez obzira na kvalitetu.

Da..jebena fan gravitacija pod inercijom
Mislio sam ga izbjeci, no ipak cu ga pogledati sutra.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/08/2012 : 09:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Prometheus

Stilski vizualno gotovo savrseno odraden film sa pricom koja vristi za nastavkom i glumackom ekipom koja skoro ne moze biti bolja nego sto je (izuzetak stvarno nepotrebnog pojavljivanja lika Peter Weylanda pred kraj filma)
3D efekti odlicno i nenapadno uklopljeni u story koja logicki u nekim momentima bas i ne drzi vodu , ali dozvoljava nam da "zazmirimo na jedno oko"
Film je atmosferican i na trenutke vas cak i "uvuce u svoj hermeticki univerzum" gdje se fikcija stapa sa javom.
Gotovo da nemam zamjerke na filigranski odraden posao velikog Ridley Scotta..gotovo
Gdje je onda problem i zasto poslje projekcije ovog filma ostaje neki cudni osjecaj da nesto nedostaje?
Kada sam kao klinac prvi put pogledao Alien ili kako je vec kod nas bio preveden Osmi Putnik , primarni osjecaj koji je on u meni izazvao je strah..blago receno..usrao sam se od straha, ali me znatizelja tjerala da pogledam do kraja.
Srz price u Alienu za razliku od Prometheusa je bio vrlo jednostavan , hermeticna sredina , relativno nepoznata glumacka ekipa, i jednostavna borba za opstanak uhvacena izmedu karakternih osobina protagonista i price koja lezi negdje iza dogadanja ..negdje prije..kao sto smo sada vidjeli u Prometheusu.
Dakle da ne duzim , meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a.
Prometheus je podgrijavanje starog lonca koji bi nadam se jos uvijek mogao da prokljuca.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 11/08/2012 09:50:17
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 12/08/2012 : 22:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da je vizualno dobro odrađen, ali problem je u priči.
3D je isto dobar, kod većine filmova taj 3D više smeta nego koristi, ali ovdje je ok.

Nego vratimo se priči.
Puna je rupa, likovi se ponašaju glupo i nelogično. S druge strane na određeni dio radnje je potrošeno previše vremena, a na bitan dio radnje premalo...

Evo primjer, dolaze na nepoznati planet. Znanstvenici ulaze u nekakvu spilju i mrtvi ladni skidaju zaštitnu opremu (kacige) i nakon toga se kao mala djeca igraju sa alienom. wtf??

Meni nikako nije sjeo, pogledao sam ga i nije mi žao, ali sat vremena nakon izlaska iz kina sam ga zaboravio.
U tom stilu puno mi je bolje sjeo Pandorum
http://www.imdb.com/title/tt1188729/

Inače problem kod tih novih SF-ova je pretjeranost da svi detalji izgledaju savršeno i u tome se zanemari priča, a film na kraju izgleda plastično i nerealno.
Najbolji primjer su Ratovi zvjezda, stari su 10x bolji od novih. Zato što novi izgledaju kao video igrica.

Edited by - stripofil on 12/08/2012 22:53:47
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/08/2012 : 22:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Najbolji primjer su Ratovi zvjezda, stari su 10x bolji od novih. Zato što novi izgledaju kao video igrica.

ne samo zbog izgleda, nego i zbog likova. treba li spominjat Jar Jar Binksa?

primjerice:

Jake Lloyd je kasnije James Earl Jones?
Aidan Barton je kasnije Mark Hamill?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/08/2012 : 00:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
povraca mi se

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 13/08/2012 : 10:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a.

Meni ne. Aliens za razliku od Aliena nije bio horror vec cista akcija, pa me nije razocarao, iako sam imao ocekivanja na tragu prvog filma. Mislim da problem nije u setingu vec u scenariju. Imam filing da je jedina svrha Prometeusa bila da nam objasni porijeklo aliena.

Ali tako je to kad imas para. Ja kad pisem objasnjenje stavim u fusnotu, a netko eto potrosi bilijune dolara.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 13/08/2012 : 19:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

quote:
meni u ovom filmu bolno nedostaje onaj strah koji je Alien tako dobro servirao i tako dobro iskoristio da postane kultom SF-a.

Meni ne. Aliens za razliku od Aliena nije bio horror vec cista akcija, pa me nije razocarao, iako sam imao ocekivanja na tragu prvog filma. Mislim da problem nije u setingu vec u scenariju. Imam filing da je jedina svrha Prometeusa bila da nam objasni porijeklo aliena.

Ali tako je to kad imas para. Ja kad pisem objasnjenje stavim u fusnotu, a netko eto potrosi bilijune dolara.

Naravno, ali ja i govorim o Ridley Scott Alienu a ne o James Cameron's Aliens koji me je odusevio , ali to je vec drugacija tematika i puuno drugaciji pristup.
Ne govorim ni o David Fincher's Alien 3 pa ni o Jean-Pierre Jeunet's Alien Resurrection .
Ja ovdje govorim o tvorcu ove price ..

Ridley Scott se ovdje uhvatio "za struju" koja ima velika ocekivanja..to je naravno ogroman zalogaj koji ne stane u fusnotu jer nije isplativo

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/08/2012 : 16:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

povraca mi se

Skini kacigu i prozrači se malo, uhvati friškog zraka
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/08/2012 : 16:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Gand

quote:

Naravno, ali ja i govorim o Ridley Scott Alienu a ne o James Cameron's Aliens koji me je odusevio , ali to je vec drugacija tematika i puuno drugaciji pristup.
Ne govorim ni o David Fincher's Alien 3 pa ni o Jean-Pierre Jeunet's Alien Resurrection .
Ja ovdje govorim o tvorcu ove price ..

Ridley Scott se ovdje uhvatio "za struju" koja ima velika ocekivanja..to je naravno ogroman zalogaj koji ne stane u fusnotu jer nije isplativo

Mislim da se Fincher odrekao svog Aliena :)

Ridley Scott je imao preko 30 godina za smisliti dobru priču, isto tako je imao prilike vidjeti što su zeznuli u trećem i četvrtom djelu.

Ako ćemo iskreno, mislim da je ovo bio prevelik zalogaj za svakoga pa i za velikog Ridley Scotta. Napraviti film peti u nastavku (ne računajući alien VS predator i slične gluposti) sa istim "čudovištem" i postići efekt koji su postigli prvi i drugi dio, težak zadatak. Lako moguće da je ovo bio maksimum koji se mogao dobiti od "starog" aliena. ?

Edited by - stripofil on 14/08/2012 16:58:37
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 14/08/2012 : 17:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ma, nije tu problem prevelik zalogaj. Film je krenuo dobro, bilo je tu potencijala u priči, koja je zanimljiva, iako već viđeno (Daniken). Dobri glumci, puno love za efekte, iskusan režiser. Samo što se Ridli malo pogubio u realizaciji, film je pun rupa, likovi nerazrađeni, nebulozne odluke protagonista... Do polovice je i mogao proći, ono poslije je čista smijurija...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/08/2012 : 21:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Odgledah film. Kasnim, ali dobro ;-).

Sve što sam očekivao od Ridleya sam i dobio. Odlična vizualizacija, dobro odmeren tempo radnje, glumci su više nego dobri. Vidi se da se vodio idejom koju je imao kad je radio Aliena.
Film spada u " inteligentan" SF, akcije skoro i nema i to mu je veliki plus. Neke velike nelogičnosti koje ste naveli baš i nisam uočio. Ima ih par, ali ništa što bi upropastilo film u toj meri. Horora nema, ali mislim da to nije ni bila ideja filma i nije mi ni nedostajao.

Jedina zamerka je to što se vidi da je film prvi od dva dela, nekako nije zaokružen.

Kako god, posle Sunshine i Moon, jedan od boljih SF filmova poslednjih godina.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/08/2012 : 00:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/08/2012 : 11:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Jedina zamerka je to što se vidi da je film prvi od dva dela, nekako nije zaokružen.

mislim da je u ovome najveci problem

da su odmah rekli "hej, ovo je samo prvi deo, strpljenja", skoro pa nista od ovolikog pljuvanja ne bismo videli :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000