forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/08/2012 : 23:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

1. Tako da je moje pitanje (jedno od njih) - volite li SF općenito ili čitate samo Nathana?
Volim SF, ali eto, ispada da čitam samo NN-a.

2. Čitali i još koje SF stripove osim Nathana? Ako da, koje?
Pa, pročitao sam par brojeva stripovskih verzija Aliena od izdavačke kuće Dark Horse iz devedesetih, ako se to može ubrajati u SF. Nisu baš nešto.

3. Čitate li SF knjige?
Sam Bog zna koliko bih to volio, ali nikako da uhvatim vremena.

4. Gledate li SF filmove, je li vam SF omiljeni žanr?
U filmu svakako jest, čak mi se i Star Trek iz 2009-te veoma svidio iako nisam ljubitelj dotične serije.

5. Volite li Star Trek? Star Wars? Istrebljivača? Aliene? Terminatora? Odiseju u svemiru 2001.? (da znam, ovo zadnje je malo težak zalogaj za prosječnog SF fana)
Star Trek - ne baš, Star Wars - cijela franšiza je remek-djelo američke kinematografije, Istrebljivač? Eto zašto preferiram da se koriste nazivi na engleskom; uopće nisam isprve skužio da se radi o Blade Runneru. Inače, film je ok, ali je za današnje vrijeme dosta zamoran i jednostavno ne ostavlja dojam onog "bezvremenskog" i uz Aliena spada u onu rubriku filmova koji "vape" za remakeom. I to je eto moj stav prema tim filmovima koje je zgazilo vrijeme, i o tome ne bih ovdje dalje raspravljao jer bi se rasprava mogla poprilično oduljiti, Alien - izvrsna originalna ideja, ali treba remake, k vragu!!!, Terminator - sviđaju mi se čak i nastavci bez Camerona kao redatelja, 2001: A Space Odyssey - riječ o filmu koji NIPOŠTO ne smije biti težak zalogaj ne samo za prosjećnog ljubitelja SF-a, nego i za bilokojeg filmofila općenito. Istinsko remek-djelo jednog od najvećih redatelja svih vremena, od prve do zadnje minute. 10-15 godina ispred svojeg vremena.

6. Omiljeni SF filmovi?
Matrix, Terminator, Star Wars, 2001: A Space Odyssey, Equilibrium, Inception,...

7. Omiljeni SF pisci?
Isaac Asimov mi jedini trenutno pada na pamet.

8. Omiljene SF priče?
Romani? Ukratko, Serijal o Fondaciji. Moguće da sam ih u životu više pročitao, ali u posljednih par godina udaljio sam se od knjiga. Čitam još jedino enciklopedije.

9. Omiljeni žanr/teme - cyberpunk, hard-sf, alternativna povijest, alieni, roboti, space-opere (evo ako želite egzaktno definiratihttp://en.wikipedia.org/wiki/Science_fiction#Subgenres)
Otkako sam pogledao neke Anime-kreakcije poput "Ghost in the Shell" i "Ergo Proxy", mogu reći da sm nekako najviše zaintrigiran Cyber-punkom upravo zbog mračne atmosfere, filozofskih dijaloga, akcije,... Sve me to uvelike podsjeća na NN-a.

10. Zagor ili Nathan - koji vam je omiljeniji?
Hej, ovdje govorimo o stripu i nečemu što je odavno preraslo iz stripa u religiju

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/08/2012 : 23:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče drugog pitanja, ne mogu vjerovati kako sam uspio zaboraviti na dva najskuplja stripa koje imam u kolekciji - Metabaruni i Incal. A tu je još i Sillage.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/08/2012 : 23:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
1) S 4 godine sam pogledao SW i od tada pratim SF.
2) Pa ne baš NN mi je dovoljan.
3) Pročitao sam ih par, ali više gledam nego čitam.
4) Normalno! Pa sigurno među omiljenijima.
5) Više preferiram SW nego ST. Jedino se još nisam BR udostojio pogledati.
6) Star Wars i ne treba mi više ništa.
7) Ne gledam previše pisce.
8) Ne pada mi ni jedna na pamet.
9) Sve osim Cyberpunk.
10)

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/08/2012 : 14:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
TEMA!

1. Tako da je moje pitanje (jedno od njih) - volite li SF općenito ili čitate samo Nathana?
Obožavam SF i sve vezano uz njega.

2. Čitate li još koje SF stripove osim Nathana? Ako da, koje?
Nažalost ne, oduvijek sam bio vezan uz Bonellija, a Nathan je, kako znamo, njihov prvi SF.

3. Čitate li SF knjige?
Čitao prije, sad nema vremena.

Kako ne.

5. Volite li Star Trek? Star Wars? Istrebljivača? Aliene? Terminatora? Odiseju u svemiru 2001.? (da znam, ovo zadnje je malo težak zalogaj za prosječnog SF fana)
Sve ovo sam gutao kao dijete, a za Odisejom sam bio praktički hipnotiziran.

6. Omiljeni SF filmovi?
Trebala bi mi cijela stranica za ovo, ali izdvajam sve vezano uz Star Trek (za Star Wars čak i nisam nešto zagrijan), Mad Max, Povratak u budućnost, Odiseje, Alieni, Planet majmuna itd, itd...

7. Omiljeni SF pisci?
Asimov i Dick

8. Omiljene SF priče?
Vodič za autostopere mi jedino trenutno pada na pamet.

9. Omiljeni žanr/teme - cyberpunk, hard-sf, alternativna povijest, alieni, roboti, space-opere (evo ako želite egzaktno definiratihttp://en.wikipedia.org/wiki/Science_fiction#Subgenres)
Alternativna povijest i alieni.

Zagor uvijek bio prvi do tamo negdje '93-'94 kad se pojavio Nathan. Sve ostalo je povijest.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/08/2012 : 17:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Općenito volim SF.
Lazarus Ledd, Zagor... one epizode koje su SF.
3. Čitate li SF knjige?
Ne čitam knjige (osim stručnih).
Da i da.
Sve osim Odiseje (nisam je ni gledao, strah me upustiti se u to).
6. Omiljeni SF filmovi?
Previše ih je, no većinom nabrojani filmovi i serijali u prethodnom pitanju (osim Odiseje) + Predator, Sunshine, Dark City, Matrix, Twelve Monkeys, Avengers, serija Firefly...
7. Omiljeni SF pisci?
Serra, Medda, Vigna.
8. Omiljene SF priče?
Nathan serijal, filmovi koje sam nabrojao i još mnoge.
9. Omiljeni žanr/teme - cyberpunk, hard-sf, alternativna povijest, alieni, roboti, space-opere?
Hard SF, space-opere (iako ne volim taj naziv, no Star Trek svrštavaju u to), te naravno western SF.
Ne bi o tome.

Edited by - Windwalker on 09/08/2012 17:36:06
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/08/2012 : 20:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Znanstvena fantastika je nešto što me obuhvatilo cijelog još u najranijoj dobi i sastavni je dio mene otad. Knjiga, stripovi, filmovi...sve je to jedan nevjerojatan svijet, u kojem niakkvih granica nema, odnosno jedina granica je mašta pisca. Ali, može li mašta uopće i imati svoj kraj? Ili je samo treba znati izvući iz sebe? Nathan je jedan solidan, vrlo dobar strip. Puno toga u njemu je već viđeno, mnogo toga se preuzima iz drugih djela ali ipak, to je strip koji ima određenu kvalitetu. I uvijek ga iznova čitam i čitam. Jer jednostavno ulazi pod kožu. Što još da napišem o SF-u, a da nisam već rekao u topicu o knjiga? Čitao sam, naravno, i veliki broj stripova sa ovom tematikom, neki su odlični, neki malo manje ali moram reći da se nekako najviše vraćam Nathanu. Ima puno boljih djela od njega ali nekako količina i kontinuitet koji ga prožima daje svoj obol. Jednostavno, više ga čitam jer ga više ima. Ali najbolje je u njemu to nepreatano mijenjanje, promjene, panta rei sistem...Uvijek nešto novo, nešto drukčije, nešto što tjera na razmišljanje...BudućnostNathana možda jetmurna ali budućnost moga čitanja toga junaka djeluje svijetlo

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 09/08/2012 20:31:03
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/08/2012 : 21:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Vidim da većina ne čita knjige/novele/priče, i da nema vremena za nešto takvo! Ali ne, tu griješite, puno se više soka, mesa i materijala dade apsorbirati kroz desetak kratkih priča nekih renomiranijih autora, nego u desetak Nathanovih epizoda. Istina, drugačiji je medij, drugačije se čita, no nekako sam ispunjeniji nego dok čitam neke od prosječnih epizoda NN-a u zadnje vrijeme...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/08/2012 : 21:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Pola sata dnevno bi se uvijek moglo naći za pročitati kakvu dobru knjigu. Probajte

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/08/2012 : 23:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Knjige su crna slova na bijelom papiru.
Nit vidim likove, nit ih čujem.
Ne hvala.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/08/2012 : 23:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Pola sata dnevno bi se uvijek moglo naći za pročitati kakvu dobru knjigu. Probajte

Dobar savjet, ali kod mene je to nemoguće. Prije sam gutao knjige, ali uz posao i djecu za vratom sad jednostavno nemam živaca za to.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2012 : 11:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Knjige su crna slova na bijelom papiru.
Nit vidim likove, nit ih čujem.
Ne hvala.

Au, kakav stav. Zapanjen sam.
Mogu misliti kako se osjeća Nathan u svom svijetu okružen milijardama windwalkera...

E, kako to da konzumiraš stripove? Jer se relativno brzo čitaju i ima sličica što daje vizualnu sliku?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 10/08/2012 11:27:06
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/08/2012 : 11:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, i mene je iznenadio

Windy ti bi bio dobar vatrogasac u Fahrenheitu 451

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 10/08/2012 : 13:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Hehe.

Pa da, stripovi imaju crtež, pa vidiš što, kako i gdje.

Stripovi, filmovi, igre su za mene. Knjige nisu. Nemam baš neku maštu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2012 : 14:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Prvi dio...
Macbook, iPhone, Kindle, iPod and… ?

Updejtana slika...

Edited by - DeeCay on 10/08/2012 14:13:29
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 10/08/2012 : 14:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Kindle se baš i ne bi istrošio , al dobra fora :)

Elem, ne čitam Nathana, iako bih voleo, ali ajd' i ja da bacim odgovore jer volim SF.

Volim SF, a ne čitam Nathana
Slabo, Bred Berona sam nešto čitao.
3. Čitate li SF knjige?
Upravo završavam Pad Hiperiona, sjajno štivo. Čitao i Ramu i još par naslova. Knjige su sjajna stvar, tu pogotovo do izražaja dolazi mašta pisca, opisi u detalje su fascinantni.
Da, obožavam SF u filmu. Možbiti da je omiljeni, ali pre svega volim dobar film, ne razmišljam previše koji je žanr.
Star Trek sam gledao kao klinac, bilo mi je ok, ali ništa više od toga. Star Wars, Aliens i Terminator su literatura
6. Omiljeni SF filmovi?
Ovi odozgo + Predator, Matrix, Total Recall, naravno legendarni The X Files i mnogi drugi
7. Omiljeni SF pisci?
Den Simons
8. Omiljene SF priče?
Hiperion, Rendezvous with Rama
9. Omiljeni žanr/teme - cyberpunk, hard-sf, alternativna povijest, alieni, roboti, space-opere?
Nem pojma

Edited by - Bat Baterton on 10/08/2012 14:56:58
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/08/2012 : 16:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
1. volite li SF općenito ili čitate samo Nathana?
Nathana sam tek poceo da citam (prvih 70-ak brojeva) i to pretezno zbog SF-a. Inace, SF mi je omiljeno vanfakultativno stivo.

Lazarus Ledd i...Zagora?

3. Čitate li SF knjige?
Yup

U filmu nije omiljeni, ali visoko kotira

5. Volite li Star Trek? Star Wars? Istrebljivača? Aliene?Terminatora? Odiseju u svemiru 2001.? (da znam, ovo zadnje je malo težak zalogaj za prosječnog SF fana)
Naravno (osim Odiseje 2001, knjige su jednostavno bolje), plus:Star Trek sam odgledao samo par epizoda kao klinac. Ne privlaci me da ih sada gledam

6. Omiljeni SF filmovi?
Alien, Blade Runner, Star Wars, Matrix, Equilibrium, Avatar...duga lista. Napomena: I don't like Predator

7. Omiljeni SF pisci?
Inace ne gledam pisce ali Crichton mi se nekako izdvojio, kao i Artur Clark

8. Omiljene SF priče?
Mnoogo kume

hard sf i alternativna povijest

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 12/08/2012 : 15:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Giardo postavio buduću novu naslovnicu za NN 256 u c/b obliku.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 12/08/2012 : 17:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ima li kakvih vijesti od LIB za nove NN jer sam danas završio s brojem 128.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/08/2012 : 22:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Pitaj dr.Emmeta Browna da ti donese iz buducnosti jer po ovom i mi cemo dobiti sijede kao NN...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 12/08/2012 : 23:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Pa jebote, koliko je Nathan usporio da nas je čak i bjelolasica dostigao.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 13/08/2012 : 00:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ma bjelolasica je neki Jerry išao na qurac sa vrhunskim recenzijama tako da se bjelolasica morao vratiti NN univerzumu.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/08/2012 : 21:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I u koloru...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17813 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/08/2012 : 00:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
majke vam
kad je izašao zadnji NN u libelusu
gledam ovi zagorovci se svako malo raduju nekom naslovu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/08/2012 : 00:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Tek 3 ture u zadnjih 15 mjeseci.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 15/08/2012 : 00:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
A koliko knjiga po turi?

Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 6.19 seconds. Snitz Forums 2000