forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 19/08/2012 : 17:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
17 eura
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/08/2012 : 23:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
And there goes....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 23/08/2012 : 19:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Kako vam se čini, hoće li biti uskoro opet nekog popusta kod BD?
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1698 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/08/2012 : 21:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
I ja ga čekam
Ali s obzirom da su čak i popust za preorder smanjili sa 25% na 15%... Verovatno tek za Božić/NG.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 23/08/2012 : 22:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

Kako vam se čini, hoće li biti uskoro opet nekog popusta kod BD?

I ja ga cekam...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 23/08/2012 : 22:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

I ja ga čekam
Ali s obzirom da su čak i popust za preorder smanjili sa 25% na 15%...

Nisam znao za pre-order da je 25% bio...

Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 24/08/2012 : 11:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Ne znam za vas, ali ja i dalje koristim one kupone od 10% popusta iz februara, akcija Spread the Love. Evo, baš jučer sam uštedio 5 eura na narudžbu od 50 eura.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 24/08/2012 : 11:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Bio si pametan što si sačuvao te kodove. :)

Edited by - star-duster on 24/08/2012 11:57:54
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/08/2012 : 12:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinister

Ne znam za vas, ali ja i dalje koristim one kupone od 10% popusta iz februara, akcija Spread the Love. Evo, baš jučer sam uštedio 5 eura na narudžbu od 50 eura.

Sta jos vrijede,nemoj zezat!!!!
Ja sam imao neiskoristene par komada mislio ono pricekat cu malo ali eto..cekamo novu akciju!

Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 24/08/2012 : 12:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Što sam hajco, hajco. Čini mi se da sam jučer upotrebio zadnji, ali su mi fakat dobro došli.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/08/2012 : 12:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dogodio se pad cijena na BD-a ali vezan za rast eura na dollar...

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 24/08/2012 : 12:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Jeste li pokušavali kupovinu preko proxi servera? Verovatno već znate o čemu se radi, ali da ukratko objasnim - to su sajtovi koji vas prebacuju, tj. preko njih pristupate nekom drugom sajtu (npr. bookdepository.com) i oni simuliraju da ste npr. u Americi tako što vam daju američku IP adresu. A cela ta muka se pokušava zato što su cene iz Amerike često znatno manje na BD nego odavde sa Balkana. Npr. preorder za The Walking Dead HC knjigu 8 na bd.com je odavde oko 24 evra, a kad mu pristupim preko proksija, onda je oko 21 evro! Naravno, tada sajt vidi kao da sam u SAD pa mi prvo nudi cenu u dolarima, ali kad prebacim na evre dobijam 21. Solidna ušteda. Međutim, iako mogu da se ulogujem, iako mogu da kliknem na kupovinu neke knjige, ipak nisam uspeo da kupovimu sprovedem do kraja jer nema "checkout" dugmeta! Vidi mi se sadržaj korpe, ali ne mogu da dođem do poslednje stranice, tj. one gde se plaća. Probao sam preko nekoliko proksija i uvek je ovako. Je l' nekome uspelo da obavi kupovinu na ovaj način?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/08/2012 : 14:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeste li pokušavali kupovinu preko proxi servera? Je l' nekome uspelo da obavi kupovinu na ovaj način?

To mi je sad SciFi...
Al na kraju kad checkoutas i hoces platiti sigurno vide adresa "Europe" pa udare cijenu za nju sa poreznim dodacima..

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 24/08/2012 : 18:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne, ništa slično tome. Uopšte ne dođe do tog dela sa proverom adrese. Samo se vidi sadržaj korpe, ali nema dumeta za "checkout".
Inače, oni se reklamiraju da je isporuka besplatna bilo gde u svetu, dakle ne menja se po adresi. Ali se cena menja po tome iz koje zemlje se pristupi sajtu. Dakle, bitno je odakle se pristupi sajtu, a ne gde se šalje. Neko iz SAD zaista može da naruči na moju adresu i koštaće 21, a ako ja naručim iz Srbije koštaće 24 evra. To je razlika.
A video sam da su negde drugde ljudi pisali kako im je prolazilo ovo sa proxy serverima, tj. kako su naručivali knjige po cenama za Amerikance. Ali sada meni nije uspelo, možda je BD unapredio sistem da otkriva ako se pristupa preko proksija.
Go to Top of Page

ness1602
Starting Member

39 Posts

Member since 23/04/2012

Posted - 24/08/2012 : 23:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ness1602 a Private Message  Reply with Quote
Ja redovno uzimam preko proksija, posto su ovde digli cene. Nadjite proksi i ubacite u proksi mesto u exploreru i to je to.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 25/08/2012 : 09:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Naravno da sam i ja tako uradio, ali ipak "to nije to". Mogu da ubacim knjigu "u korpu", ali ne mogu da obavim "checkout", tj. da dođem do strane za plaćanje. S obzirom da je teško samo rečima objasniti koji se problem kod mene dešava, evo postavljam snimke ekrana:

1) Evo kako izgleda kada pristupim bez proksija, sve je tu, pa i dugme za checkout, tako da mogu da obavim kupovinu kao i uvek. Ali u tom slučaju cene su naravno veće.

2) Ali evo kako je kada idem sa proksijem, jednostavno nema dugmeta za checkout. Napominjem da sam probao bar 4-5 proksi sajtova (u ovom slučaju je http://uswebproxy.com), i to preko različitih browsera - Firefoxa, Opere i Explorera. Uvek je isto, mogu da ubacim predmet u korpu, ali ne mogu da odem na checkout.

Da li se i kod nekoga od vas ovo javlja? Ili prođe kupovina bez problema?
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 25/08/2012 : 13:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Što ne probaš preko PayPala onda? Ako i nemaš account, možeš platiti kao gost.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 25/08/2012 : 14:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
I bitnija stvar, zašto se uopće zajebavaš s tim za tri eura razlike?

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 25/08/2012 : 15:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
@sinister - Video sam da stoji opcija plaćanja preko PayPal, međutim taj servis ne funkcioniše u Srbiji, ne mogu da se registrujem sa srpskom adresom, pa čak i ne prima kartice iz Srbije. Dakle, otpada ta opcija.

@Mali_Mate - Iz par razloga.
1) Iz principa.
2) Zato što čak i mala ušteda od 3 evra može da znači kupovinu nekog drugog stripa za koji sam neodlučan da li da kupim, npr. Martin Mystere od Agartija košta toliko.
3) Zato što ću uskoro imati i narudžbine od nekoliko knjiga odjednom, a tu se ova razlika u ceni prilično oseti.

Generalno sam zadovoljan BD-om. Do sada sam kupio preko 20 knjiga od njih i uglavnom je sve OK. Ali ako već postoji legalna mogućnost (korišćenje proksija nije ilegalno) da prođem još jeftinije, probaću je.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1698 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 26/08/2012 : 17:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li sam već napisao ovde, ali ima još jedna fora kako da se dobije 10% popusta: ja sam par puta u wishlist stavio neke stripove koji su currently unavailable i čekirao sam da me obaveste kad budu dostupni. Ako je nakon otrpilike 3 meseca strip i dalje nedostupan, oni se izvine i ponude 10% popusta. Upravo danas sam dobio dva takva "kupona".
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2012 : 22:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

I bitnija stvar, zašto se uopće zajebavaš s tim za tri eura razlike?

Bas dobar savjet za "hackere" posljedice mogu biti skuplje od 3 eura...

Ono sta pise clan o 3 mjeseca nedostupnosti artikla mi je nesto novo, jos dobis 10%...

Na slijedecoj akciji ima da se castimo "share with friends" kuponima...

Go to Top of Page

torri
Starting Member

Serbia
53 Posts

Member since 10/10/2006

Posted - 26/08/2012 : 22:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit torri's Homepage  Send torri a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mikado

A da neko opiše korak po korak za nas neznalice postupak naručivanja i plaćanja?

1. Idi na www.bookdepository.com pa klikni na "Login/register" u vrhu ekrana.

2. Kreiraj svoj nalog, biće ti potreban samo validan email.

3. Nakon što si kreirao nalog (možda ćeš morati da aktiviraš nalog klikom na link koji si dobio na svoj mejl, tako nešto) uloguj se na sajt.

4. Na vrhu ćeš sad videti "Your account". Tu možeš da registruješ platnu karticu, uneseš adresu i ostale podatke. Nije komplikovano, samo prati šta ti piše na ekranu. (Pretpostavljam da imaš platnu karticu. Ako nemaš, odličan izbor je namenska kartica za internet kupovinu koja se besplatno vadi u Banci Intesi.) Kod registrovanja kartice je bitno da ispravno uneseš broj, ali i ime i adresu tačno onako kao što si napisao u banci.

5. Kad si ubacio sve podatke, kupovina je laka. Samo klikni na bilo koju knjigu (možeš da koristiš pretragu) pa na "Add to basket" i ona je dodata u korpu.

6. Nakon toga ideš na "Go to basket/checkout" gde će biti izlistan sav sadržaj tvoje korpe. Klikni "Checkout" i tu si na poslednjem koraku, tj. stranici za plaćanje.

7. Plaćanje ide tako što ćeš da vidiš na ekranu svoju karticu, a samo još treba da uneseš taj CVV broj, tj. sigurnosni broj sa kartice i da potvrdiš poštansku adresu (ona ista koju si registrovao, ili nova koju možeš tu da ukucaš).

I to je to. Ako ti treba još neki savet, slobodno pitaj. Srećna kupovina!

P.S. Postoji i opcija kupovine bez logovanja, tj. bez kreiranja naloga. Samo idi na sajt, ubaci željenu knjigu u korpu i idi na "Checkout". Tu će te pitati da uneseš karticu i adresu i možeš da obaviš kupovinu. Tako bi trebalo da radi, ja nisam probao taj način i naravno da uvek preporučujem da kupuješ nakon što kreiraš nalog i uloguješ se.

upravo imam taj pocetnicki problem sa Bookdepository, sto me kosta par sati beskonacnog pokusavanja da ubacim broj kartice, koji nece da prihvati sajt. javlja se default poruka
Oops, there are some problems with the form...

Please correct the error(s) indicated below before submiting the form again.

The card you have provided has been declined by provider, please check your details or try another. Please check your CVV number, expiry date, card number, card type and issue number.
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 27/08/2012 : 09:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
@torri
Jesi li već koristio tu karticu za plaćanje po netu? Ja sam imao isti problem, sa svojom debitnom karticom ne mogu plaćati preko neta, a recimo moja djevojka koja ima isto debitnu karticu, ali u drugoj banci, može.

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 27/08/2012 : 10:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
@torri - Jesi li siguran da je kartica aktivirana? Kada si je izvadio? U kojoj banci? Da li imaš dovoljno novca na njoj? Uvek moraš da imaš malo više (10-ak % više) od prikazane cene na BD, jer banka rezerviše nešto više novca prilikom kupovine, pa ti posle nekoliko dana vrati tu razliku do cene. Ako si prebacio novac na karticu neposredno pre kupovine, on možda još nije "legao", iako se vidi na računu kao da je tu. Nekada mora da prođe i par sati da bi novac bio raspoloživ.
Takođe, Bookdepository ima neko ograničenje u broju mogućih pokušaja transakcije, valjda ako tri puta zaredom ne uspeš da kupiš (tj. kartica ti bude odbijena uz poruku poput one koju si dobio), onda ti oni blokiraju tu karticu na 24 časa (naravno, samo za njihov sajt)! Dakle, ako si nekoliko puta pokušao i bio odbijen, onda nemoj sada da gubiš živce i uzalud pokušavaš već sačekaj 24h pa probaj onda ponovo. I proveri sve ono što sam napisao na početku ovog posta.

Btw, uspeo sam da kupim TWD HC 8 po onoj "američkoj" ceni, preko proksija. Ali jedva, uz bezbroj pokušaja, različitih proksi sajtova, različitih podešavanja, isključivanja/uključivanja skripti... Verovatno nije vredelo tolikog truda, ali nisam mogao da odustanem kad sam se zainatio, morao sam da pobedim:)
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 27/08/2012 : 10:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
quote:
Btw, uspeo sam da kupim TWD HC 8 po onoj "američkoj" ceni, preko proksija. Ali jedva, uz bezbroj pokušaja, različitih proksi sajtova, različitih podešavanja, isključivanja/uključivanja skripti... Verovatno nije vredelo tolikog truda, ali nisam mogao da odustanem kad sam se zainatio, morao sam da pobedim:)

Hahaha, dobar si. I sam bih uradio isto.

Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000