Author |
Topic  |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/07/2012 : 18:42:46
|
quote: Originally posted by swamp thing
On topik: ne sviđa mi se ovaj Green Arrow. Nisam čitao ništa od ovog junaka, sem nekih stripova gdje se pojavljuje kao sporedni lik, i mislio sam uzeti Smithov run, ali ovo gore mi nije primamljivo. Crtež je čisto ok.
Smithov Green Arrow je super, makar zahtijeva određeno predznanje.
Nego, imam osjećaj kao da sam pretrčao maraton kada god tema prijeđe na novu stranicu. 
Mhejl, izvoli!  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 30/07/2012 : 13:46:13
|
Zahvaljujem, Bušido. Dakle, pred vama su dvije kratke priče iz edicije "Vault of Horror", izdavača "EC comics" (pedesete godine, ugašeni nakon formiranja Comic codea). Autor prve je Graham Ingels, a druge Johhny Craig. Uživajte! :)

---------------------

|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 30/07/2012 : 13:55:21
|
U ovakvim stripovima ima toliko nevjerovatnih, grotesknih, izrazito originalnih ideja i postavki - da vjerujem da su naredne generacije pisaca i scenarista pozajmljivale mnoge stvari, tragajući za inspiracijom. (Doduše, u časopisima bilo je i dosta adaptacija proznih priča i knjiga, naročito gotike.) Iznenadio sam se kada sam shvatio koliko skrivenog konteksta i poruka o tadašnjoj Americi, i društvu uopšte, izvire ispod naizgled "fuuj!" priča "za klince" - od socijalne tematike, preko tabu teme psiholoških oboljenja, do hipokrizije i tajni ugledne "gospode". Šteta što je, od tih dana, američki horor skrenuo u mnogo pliće, komercijalnije i banalnije vode.
A ovo je samo izvod iz stripova horor-tematike, nisam se ni dotakao bogatog "EC" rada u drugim žanrovima! |
Edited by - Mhejl on 30/07/2012 13:56:49 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 30/07/2012 : 14:18:13
|
Eh da, EC je zbilja bio riznica sjajnih stripova, za što je svakako bila zaslužna selekcija genijalnih autora. Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo sa njima da nije uspostavljen CCA. Doduše, tradicija američkog undergrounda se sigurno dobrim dijelom nadovezuje na EC, ali i stripove koje je izdavao Lev Gleason.
Također, nitko ne crta horror stripove poput Grahama Ingelsa.
Inače, agilni Fantagraphics sprema prve naslove u svojoj EC biblioteci. Jako mi se sviđa što knjige u biblioteci slažu po autorima. Prvo dolaze kolekcije sa djelima Harveyja Kurtzmana i Wallyja Wooda, a zatim kolekcije stripova Jacka Davisa i Ala Williamsona.

|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 31/07/2012 : 21:56:35
|
Oduševljen sam, Mhejlčino, svaka čast. Crtež, priča, ma sve, to je ona doza koja mi fali u zadnje vrijeme.
There! You hear me boy? I ripped your teddy bear`s eyes! Now he`s just like you! He can`t see anything either!
Jezivo, Mračno, Hebeno!!! |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 03/08/2012 : 14:04:44
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
novi preview dolazi tek kada tema prijeđe na novu stranicu.
|
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 03/08/2012 : 16:25:09
|
Cool. Mada smatram ako bih čitao veće količine ovakvih stripova bi trebao biti raspoložen za to. Ima dobrih ideja i dobrih realizacija. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
SenG
Junior Member

Canada
393 Posts
Member since 23/04/2006 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 06/08/2012 : 21:58:03
|
Dobro je ovo što je Mihejl stavio! Sad ću biti malo ''captain obvious'' ali ove dvije pričice totalno prate Poe-ovu paternu pripovijedanja pa su mi samim time super legle. Volio bih pročitati još koju pogotovo nakon šdrugog Mihejlovog posta i pojašnjenja.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 19/08/2012 : 22:13:50
|
Di je zapelo? Topik ostao bez pulsa, potrebna mu je kardiopulmonalna reanimacija  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/08/2012 : 00:31:14
|
Jebga, ja bih rado ljudima prezentirao novi naslov, ali što mi to vrijedi kad ga nitko neće ni pogledat.  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 20/08/2012 : 00:34:39
|
Jebga, ja bih rado ljudima prezentirao novi naslov, ali što mi to vrijedi kad ga nitko neće ni pogledat. 
Otkud sad ova priča , mislim ok, valjda je ekipa još uvijek na ljetovanju i nemaju potrebu da smrde za monitorom svaki dan, ali da niko ne gleda...nije istina.. |
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/08/2012 : 00:40:32
|
quote: Originally posted by paro
Jebga, ja bih rado ljudima prezentirao novi naslov, ali što mi to vrijedi kad ga nitko neće ni pogledat. 
Otkud sad ova priča , mislim ok, valjda je ekipa još uvijek na ljetovanju i nemaju potrebu da smrde za monitorom svaki dan, ali da niko ne gleda...nije istina..
Pa ono, jedva se nakupi pet komentara. To mi je dovoljan pokazatelj da znam da ljude tema ne zanima. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 20/08/2012 : 00:48:39
|
Pa ono, jedva se nakupi pet komentara. To mi je dovoljan pokazatelj da znam da ljude tema ne zanima.
Ma dobro, to je valjda zbog godišnjih...uskoro će se vratit i plakat za ovim topikom (ko ja večeras ). Btw. Green Arrow- crtež mi je i više nego dobar, al sama priča i koncept tog superjunaka su mi preblesavi za probavit..čak mi je i Zelena Lampa zanimljiviji od ovog redikula.. |
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/08/2012 : 01:01:27
|
quote: Originally posted by paro
Ma dobro, to je valjda zbog godišnjih...uskoro će se vratit i plakat za ovim topikom (ko ja večeras ).
Mislim da to nema veze sa godišnjima. Ovaj sajt dnevno posjeti barem stotinjak ljudi, vjerojatno i više. Nagađam, ne znam podatke.
U tri tjedna samo je pet-šest ljudi ostavilo komentare na zadnje stripove. Ne znam, meni se to čini kao dobar pokazatelj da ljudima tema i njezin koncept nisu pretjerano zanimljivi. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 20/08/2012 : 01:12:14
|
A-ha, znači po tvojoj logici, ovaj topik se bez problema gurao od 13.04.2011., al u zadnjih 3 tjedna je interes naglo pao...i to nema veze sa godišnjima   |
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/08/2012 : 01:36:06
|
Ma, tema već neko vrijeme životari, bez obzira na godišnje.
Ako ljude ova tema zanima, onda neka to i pokažu. Ja ove stripove ne predstavljam radi sebe, nego radi vas. Kao da je meni gušt uploadat dvadesetak tabli koje onda nitko neće ni pogledati. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 20/08/2012 : 10:05:48
|
Ma, tema već neko vrijeme životari, bez obzira na godišnje.
Ako ljude ova tema zanima, onda neka to i pokažu. Ja ove stripove ne predstavljam radi sebe, nego radi vas. Kao da je meni gušt uploadat dvadesetak tabli koje onda nitko neće ni pogledati.
Sad ću ja ovako Biblijski: Bushido, ako nađeš 10 dobrih duša koji će da komentiraju skenove, dal ćeš onda da ostaviš ovaj topik na životu?
Ajmo dobre, stripofilske duše, javite se kako jedan od najboljih topika ne bi pao u zaborav.. |
|
 |
|
Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 21/08/2012 : 09:30:34
|
Jbg Bushido...nažalost, ovakav topic ti je dvosjekli mač. Mislim...pogledaj većinu komentara: nije loše, mogao bi ovo nabaviti; zanimljivo; crtež mi nije baš nešto itd. Takvi komentari su bez veze i ne potiču neku diskusiju. Velika većina razmišlja poput mene, na primjer: Svaki put "bacim oko" ali u 90% slučajeva nisam čuo za te stripove pa nemam što komentirati o njihovim autorima i štotijaznam i samim time ne ostavljam komentar (a i tlaka mi je, to je najbitnije ).
Jbg nisu svi strip enciklopedije kao ti |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
Edited by - Charlito de la Vega on 21/08/2012 10:05:55 |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/08/2012 : 11:08:51
|
Slažem se uglavnom sa Charlitom. I ja 'bacim oko', ako me u prvi mah odbije, neću ni čitati, a i meni je bzz ostaviti komentar 'ne sviđa mi se kako izgleda'. Ali neki naslovi su mi bili super, i na njih sam dao komentar, kao što me neki nisu oduševili, i opet sam ostavio komentar (zadnji je vezan za Green Arrow). Tema je dobra (ja sam stalni posjetilac) i što da ne nastaviš s njom, evo nisi morao uploadovati stranice mjesec dana :D Druga stvar, ima jako puno ljudi koji se ne vole upuštati u komentarisanje i diskusije, ali ih vole čitati ;) |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/08/2012 : 11:16:50
|
Usput, ovaj Vault of Horror me ne oduševljava. A tu je i pitanje tih starijih stripova, koje nikako ne mogu provariti, bar ono što sam pročitao. Jbg, to je moja predrasuda, i nastojim ih izbjegavati u širokom luku. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 21/08/2012 : 12:06:32
|
Pa Bushido je u bezbroj navrata rekao da su dobrodošli svi komentari što uključuje i one šture postove, nepoticajne za daljnju diskusiju. I nije bit u tome da svatko pokaže koliko zna o postavljenom preview-u nego opisati vlastiti doživljaj te vidjeti kako narod ''diše''.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 21/08/2012 : 13:35:35
|
quote: Originally posted by Cromwell
Pa Bushido je u bezbroj navrata rekao da su dobrodošli svi komentari što uključuje i one šture postove, nepoticajne za daljnju diskusiju. I nije bit u tome da svatko pokaže koliko zna o postavljenom preview-u nego opisati vlastiti doživljaj te vidjeti kako narod ''diše''. 
Upravo tako. |
 |
|
maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 21/08/2012 : 13:41:57
|
solidna su ova dva gore sto je mhejl stavio
ali vise pitanje oko comic codea - kad je tocno nastupio i kolko je stripova on "pogasio" |
There can be only one, me! |
 |
|
Topic  |
|