forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Godisnjica bitke za Stalingrad
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 23/08/2012 : 20:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
I komunizam i nacizam (nacionalsocijalizam) su faktički samo radikalne varijante socijalizma...

S tim što je nasilje u ta dva slučaja bilo različito usmereno: u Nemačkoj ekstravertno (sa dosta slučajeva intravertnog, ali Nemci se prilagođavaju situaciji) a kod Sovjeta intravertno...

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Hocemo li opravdati vojevanje pod zastavom treceg rajha argumentom da je crvena armija u segmentima bila gora ?

Pa 2.sv.rat započeo je agresijom Trećeg Reicha na Poljsku i vrlo brzo nakon toga agresijom Crvene Armije s istoka također na Poljsku...Nakon toga, dok se Treći Reich topnički prepucavao s Francuzima i Britancima preko Maginotove linije, Crvena armija vrši agresiju na Finsku (Zimski rat), Baltičke države, Rumunjsku (okupira Besarabiju)...nepobitne činjenice.
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 23/08/2012 : 20:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:
Originally posted by milandj3

nije li malo degute govoriti kako su domobrani regularna vojska u jednoj zemlji koju je stvorio treci rajh

Pa bili su regularna vojska bez obzira na okolnosti u kojima je ta država nastala.

I njemačka vojska je bila regularna. To ne briše činjenicu da je činila sranja.

Tako je. I Crvena armija je bila regularna vojska i također je radila velika sranja u Poljskoj, Finskoj, Baltičkim državama, ako zanemarimo sranja po Njemačkoj 1945., za koja bi se mogla naći opravdanja pod izgovorom da su Nijemci na kraju požnjeli što su prije posijali, Crvena armija radila je teška sranja i u zemljama koje je tobože oslobodila, poput masovnih ubojstava, pljački, masovnih silovanja žena u gradovima zemalja koje su tobože oslobodili...
Neki ignoranti npr. osuđuju Ukrajince ili baltičke narode koji su stali na stranu Nijemaca a zanemaruju ili ih je baš briga za teror koji su trpili od komunista u SSSR-u, pa zar je čudo što je dio ljudi u tim zemljama Nijemce dočekao kao osloboditelje iako oni to uopće nisu bili (što su glupi nacisti posebno pokazali u Ukrajini gdje su kasnije svojim zlodjelima dobar dio stanovništva okrenuli protiv sebe).

Momak ne pravi se naivniji nego sto si bezobrazniji...jer sto se tice zlocina Sovjetskih/Ruskih vojnika,jebali su i po Srbiji kad su dosli sa Titom(koji je sve vreme rata bio na Visu cuvan od engleske mornarice)...posle je sa Pekom Dapcevicem i bandom crvenom dogovarao koji sve gradovi po Srbiji da se sravne..malo se prica da su Podgorica,Leskovac,Vranje,Beograd i mnogi drugi gotovo bili sravnjeni),pa je odleteo sa engleskom posadom do Staljina svog nalogodavca,da izdejstvuje 150 000 vojnika pa da krene na jadnu Srbiju...izmucenu i unistenu...kad je posle ubrzo nakon oslobodjenja pobio jos nekih 100/150 000 ljudi domacina i industrijalaca,nevonog sveta i crkvenih velikodostojnika sa sve monasima,onda je moga da se zacari bas u Beogradu...sto ne ode u Hrvatsku pa da vama oduzme industriju i preseli je kod nas...mis mo vise stradali od vas...neuporedivo...to moras priznati ignorantu ovakvih istina
A sad ono glavno da te naucim
ruski covek je vekovima ponizavan,lincovan,besen i sakacen od istih tih poljaka,ukrajinskih unijata i drugih klokana...ono sta je Rusija carska dozivela od ovih trabanata zapada,mislim stvarno,ako ne verujes meni eno idi citaj dostojevskog,Solzenjicina i prave autobiografe Rusije...a ko su oni...nijedan Rus...najozbiljnije biografije Rusije napisali su Englezi i to dosta posteno...a ako citas beletristiku propalu ili dnevnu stampu,zacinjeu besom nekih "svecenika",onda si momak u zabludi...
Nije ni cudo onda sto je ruski seljak,sjeban,iskasapljen,sa detetom koje mu lezi u malom grobu ispred njegove rodne kuce,zene rascerecene,i naredbama Hitlera da se pobiju i sva deca - i posle svih sranja koje nije on zeleo,ipak smogao snage da se osveti...zao mi je te dece koja su stradala sa majkama(mislim poljakinja itd),ali rat je majku mu jebem...da si ti to preziveo kao svaki prosecan ruski seljak,veruj mi bio bi jos i gori...zato ne lupetaj ako nesto nisi procitao sto je dokumentovao ceo svet,a sto po potrebi dnevno politickih smisalica koje vode svakodnevno protivu Rusije,mnogi strvinari namerno precutkuju.
Zrtve su zrtve ali pravda je nekad i slepa...jer mi smo samo ljudi a ne Bog
Eto vidis da je pakao i na zemlji a ne samo tamo gore negde
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 23/08/2012 : 20:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

quote:

Hocemo li opravdati vojevanje pod zastavom treceg rajha argumentom da je crvena armija u segmentima bila gora ?

Pa 2.sv.rat započeo je agresijom Trećeg Reicha na Poljsku i vrlo brzo nakon toga agresijom Crvene Armije s istoka također na Poljsku...Nakon toga, dok se Treći Reich topnički prepucavao s Francuzima i Britancima preko Maginotove linije, Crvena armija vrši agresiju na Finsku (Zimski rat), Baltičke države, Rumunjsku (okupira Besarabiju)...nepobitne činjenice.

Zar Nemci nisu samo kulturno zaobišli tu liniju preko zemalja Beneluksa?

A za komentar iznad:

Pobrojane gradove nisu rušili Rusi, rušili su ih saveznički (ameroengleski) avioni, u bombardovanju koje je trajalo više od godinu dana... Više štete su počinili nego Nemci 6. aprila

Edited by - -jeremija- on 23/08/2012 20:29:46
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:

quote:

ali s vremneom su se oni riješavali svih svojih protivnika bez obzira na političko opredjeljenje...pa cak i samih nacista. Slučaj SA odreda i Ernsta Röhma je najbolji primjer!

Zanimljivo, slično su se i komunisti riješavali svojih protivnika, prvo bi glumili nekakvu "narodnu frontu" u koju bi uključili razne struje, frakcije pa čak i neke stranke, a kasnije bi ih postupno sve uklonili i posmicali i na kraju sami čvrsto zasjeli na vlasti.

točno, to su vrlo slična razmišljanja...u biti razlike su jako male, jedino kaj komunisti nisu rasisti. Sve ostalo su nijanse (:

Vjerovao ili ne i među njima ima rasista iako im to nije bila službena politika.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/08/2012 : 20:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

quote:

I ?

To je, znaci, opravdanje da se udje u Wehrmacht, jer, tamo negde, crvena armija je bila gora ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by -jeremija-
Zar Nemci nisu samo kulturno zaobišli tu liniju preko zemalja Beneluksa?

Zaobišli 1940., a 1939. se samo topnički prepucavali s njima. Za vrijeme Sovjetske agresija na Finsku i ove ostale koje sam gore nabrojao.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/08/2012 : 20:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

ali s vremneom su se oni riješavali svih svojih protivnika bez obzira na političko opredjeljenje...pa cak i samih nacista. Slučaj SA odreda i Ernsta Röhma je najbolji primjer!

Zanimljivo, slično su se i komunisti riješavali svojih protivnika, prvo bi glumili nekakvu "narodnu frontu" u koju bi uključili razne struje, frakcije pa čak i neke stranke, a kasnije bi ih postupno sve uklonili i posmicali i na kraju sami čvrsto zasjeli na vlasti.

točno, to su vrlo slična razmišljanja...u biti razlike su jako male, jedino kaj komunisti nisu rasisti. Sve ostalo su nijanse (:

Vjerovao ili ne i među njima ima rasista iako im to nije bila službena politika.

o tome govorim...pa Staljin je pobil "milijun" Židova,a ni u nekim drugim komunističkim zemlja nisu baš bili poželjni!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 23/08/2012 : 20:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
kosmajac-ja sam hrvat i oba moja pradjeda su bili u partizanima! jedan je poginuo u bombardiranju slavonskog broda od engleske aviacije (1944.god). killed by friendly fire!!! a drugi je prezivio rat. bio je u poznatim bitkama,dalmatinske brigade su okusile najteze borbe,svi znamo gdje i kad.ucili smo u skolama nase zajednicke drzave. al ja bi volio da ovdje o stalingradu,rusima i njemcima,razgovaramo.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 23/08/2012 : 20:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o tome govorim...pa Staljin je pobil "milijun" Židova,a ni u nekim drugim komunističkim zemlja nisu baš bili poželjni!

Pa eto tvoja zemlja nije bila komunisticka te 1941...kako bese...bila je arijevska...pa je pobila 80 000 Jevreja..mislim o ostalom necemo..mislim stvarno...gledaj malo svoje dvoriste kako je nekad izgledalo
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/08/2012 : 20:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

I komunizam i nacizam (nacionalsocijalizam) su faktički samo radikalne varijante socijalizma...

S tim što je nasilje u ta dva slučaja bilo različito usmereno: u Nemačkoj ekstravertno (sa dosta slučajeva intravertnog, ali Nemci se prilagođavaju situaciji) a kod Sovjeta intravertno...

e kolega po struci u ovom se ne slažemo....i SSSR je djeloval, kak ti veliš, ekstravertno itekak gdje god je to bilo moguće. A s obzirom da su okupirali pola Europe bilo je moguće na širokom prostoru.

ali da ne širimo temu...

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac
Momak ne pravi se naivniji nego sto si bezobrazniji...

A ti se ne pravi pametnijim nego što jesi.
quote:
zato ne lupetaj ako nesto nisi procitao sto je dokumentovao ceo svet,a sto po potrebi dnevno politickih smisalica koje vode svakodnevno protivu Rusije,mnogi strvinari namerno precutkuju.
Zrtve su zrtve ali pravda je nekad i slepa...jer mi smo samo ljudi a ne Bog
Eto vidis da je pakao i na zemlji a ne samo tamo gore negde

Ovdje jedino ti lupetaš jer nastupaš subjektivno kao ostraščeni rusofil koji nalazi opravdanja za zlodjela koja su počinili neki Rusi ili njihova politika kroz povijest.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/08/2012 : 20:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

kosmajac-ja sam hrvat i oba moja pradjeda su bili u partizanima! jedan je poginuo u bombardiranju slavonskog broda od engleske aviacije (1944.god). killed by friendly fire!!! a drugi je prezivio rat. bio je u poznatim bitkama,dalmatinske brigade su okusile najteze borbe,svi znamo gdje i kad.ucili smo u skolama nase zajednicke drzave. al ja bi volio da ovdje o stalingradu,rusima i njemcima,razgovaramo.

Mislim da ima prigovora ovde to sto neki gotovo i hvalisu herojsku borbu hrvata u centru staljingrada, pa jos i knjiga koja ih nazva "legijom", budibogsnama. A imate toliko hvaljeni zakon o antifasizmu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

I ?

To je, znaci, opravdanje da se udje u Wehrmacht, jer, tamo negde, crvena armija je bila gora ?

Negdje u gornjem postu ili na prethodnoj stranici je Lorda objasnio zašto su neki ulazili u Wehrmacht. Stvari nikad nisu jednostavne ni crno-bijele...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/08/2012 : 20:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Zao mi je, ne mogu da dam "sivu" dimenziju takvoj stvari. Ako si usao u wehrmacht ti si kurac i ljudska nula, pa makar ti pretili i ko zna cime.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/08/2012 : 20:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac
Pa eto tvoja zemlja nije bila komunisticka te 1941...kako bese...bila je arijevska...pa je pobila 80 000 Jevreja..mislim o ostalom necemo..mislim stvarno...gledaj malo svoje dvoriste kako je nekad izgledalo

na žalost moja je zemlja bila okupirana desetljećima, od 41. od strane nacista a od 45. od strane komunista. I tom razbolju službene su vlasti poubijali puno nedužnih ljudi.
Ali srecom to je prošlost!

Edited by - dosada on 23/08/2012 20:51:04
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 23/08/2012 : 20:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

quote:

e kolega po struci u ovom se ne slažemo....i SSSR je djeloval, kak ti veliš, ekstravertno itekak gdje god je to bilo moguće. A s obzirom da su okupirali pola Europe bilo je moguće na širokom prostoru.

ali da ne širimo temu...

Govorim više o tom nekom generalnom nasilju. Rusi su ostali poznatiji po nasilju koje su vršili nad sopstvenim "neistomišljenicima", a Nemci ipak po nasilju koje su vršili nad drugim narodima.

Da nije Remarkovih romana, teško da bi se uopšte i pamtili ti odvratni logori i vremena u kojima su živeli ljudi koji su u Nemačkoj bili proglašeni državnim neprijateljima i nakon što su stavljeni van zakona, i ostavljeni bez dokumenata.

A to da su Rusi takođe bili nasilni prema pokorenima, to stoji. Pa nijedna osvajačka/napadačka vojska nije ostala ravnodušna nakon pokolja kroz koji prolazi zarad "višeg cilja" političkih vođa. Svaki vojnik koji preživi će se olešiti, pokrasti i silovati da bi se smirio... Time zapravo postajući još veća životinja.

Ali pričam o ciframa, daleko više Rusa je poginulo od strane sovjetskog režima, nego recimo, Finaca ili Estonaca.

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 23/08/2012 : 20:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:

quote:

Mislim da ima prigovora ovde to sto neki gotovo i hvalisu herojsku borbu hrvata u centru staljingrada, pa jos i knjiga koja ih nazva "legijom", budibogsnama. A imate toliko hvaljeni zakon o antifasizmu.

u hrvatskoj ako velicas ustastvo,placas kaznu. kolko tolko, u hrvatskoj se to kaznjava. sve vise i sve cesce.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/08/2012 : 20:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

quote:

ali da ne širimo temu...

Govorim više o tom nekom generalnom nasilju. Rusi su ostali poznatiji po nasilju koje su vršili nad sopstvenim "neistomišljenicima", a Nemci ipak po nasilju koje su vršili nad drugim narodima.

Da nije Remarkovih romana, teško da bi se uopšte i pamtili ti odvratni logori i vremena u kojima su živeli ljudi koji su u Nemačkoj bili proglašeni državnim neprijateljima i nakon što su stavljeni van zakona, i ostavljeni bez dokumenata.

A to da su Rusi takođe bili nasilni prema pokorenima, to stoji. Pa nijedna osvajačka/napadačka vojska nije ostala ravnodušna nakon pokolja kroz koji prolazi zarad "višeg cilja" političkih vođa. Svaki vojnik koji preživi će se olešiti, pokrasti i silovati da bi se smirio... Time zapravo postajući još veća životinja.

Ali pričam o ciframa, daleko više Rusa je poginulo od strane sovjetskog režima, nego recimo, Finaca ili Estonaca.

Pitaj Poljake kaj misle o tome, oni nisu nikog napali. Njih su napali s jedne i s druge strane, a znamo tko je odgovoran za Katyn (:

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/08/2012 : 20:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

quote:

quote:

u hrvatskoj ako velicas ustastvo,placas kaznu. kolko tolko, u hrvatskoj se to kaznjava. sve vise i sve cesce.

Jes, eno u cavoglavama uhapsili petoricu mucenika citavih :D

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 20:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

Pa ta knjiga se legalno prodaje na kioscima u Hrvatskoj, u njoj su iznijete povijesne činjenice temeljene na dokumentaciji. U njoj nema nikakve propagande ni veličanja neke ideologije ili režima. Što je tu sporno?? Zašto se to ne bi objavljivalo i čitalo?
Hvala Bogu ne živimo više u komunističkoj diktaturi pa da nam nekakve komitelije određuju što čemo čitati i kako ćemo razmišljati.
Ali neki su mentalno i dalje u tom vremenu, pa bi opet htjeli cenzurirati i nametati svoje nazore i stavove kao jedino ispravne i točne...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 23/08/2012 : 21:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Da, a negdje je fašizam rehabilitiran kao "antifašizam".
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25603 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2012 : 21:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Mrzi me da čitam ceo topic, ali ne znam odakle ideja da se ovako nešto otvori?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000