forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 774

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/08/2012 : 20:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

da zna bolje, vjerovatno bi nacrtao.
nije tajna da je dobar ilustrator, ali isto tako i covjek koji nema ideja. Crta naslovnice vecinom u jednim te istim pozerskim polozajima.

Ne dobar, fenomenalan. Naslovne crta odlicno, ali u stripu ga ne volim. Bolji su od njega skoro svi iz Texovog stafa, Ticci i Ortiz ponajbolji.
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 23/08/2012 : 20:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

da zna bolje, vjerovatno bi nacrtao.
nije tajna da je dobar ilustrator, ali isto tako i covjek koji nema ideja. Crta naslovnice vecinom u jednim te istim pozerskim polozajima.

Ne dobar, fenomenalan. Naslovne crta odlicno, ali u stripu ga ne volim. Bolji su od njega skoro svi iz Texovog stafa, Ticci i Ortiz ponajbolji.

Ortiz je van svake kategorije. Ima najprofinjeniji "mračni crtež". Skoro pa u rangu samog Ferrija, s tim što kod Ortiza nema karikaturnih likova.

Što se Ville tiče, slažem se da nema tri čuke s crtanjem samih stripova, ali u tom polju prednjači Milazzo. Niko bolje ne ume da oduzme svaki karakter liku poput njega.

Mislim da je na Teksu daleko trebao biti zaposleniji Goran Parlov, ako se setite one avanture u Kanadi sa Jesusom Zaneom. Čak i naslovnica izgleda brutalno, iako je nije radio Villa.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/08/2012 : 21:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:
Originally posted by PijaniPatak

zaista...od likova valjaju samo mr.nein i zagor...i onaj plavusan u sredini. Sta je to sa Villom?

Tebi se dopada kako je odradio Zagora?!

Ma hteo sam reci Tex...

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2012 : 21:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ja se opet ne slazem za Ortiza. Villa mi je bolji od njega u stripu, iako je njegov cisti stil zaista pogresan za crtanje Divljeg zapada. Ortiz ima taj prljavi stil koji pase Texu, ali mi je totalno dobojan sa svojim karikaturama od likova. Ponekad nacrta likove koji bi u odmjeru na neke druge trebali biti visoki pet metara.
Font rastura. Po mom misljenju najbolji Texov crtac.
Prljav stil, lica likova crta raznoliko(sto je rijetkost kod crtaca), odlicno kadrira.
Villa je ok, ali kod mnogih precjenjen. Marti Misterija mu je dobro pasao, tu je njgov stil bio na mjestu kada je crtao popeglanog Martija.
Kao sto rekoh, ljudi se pale na njegove naslovnice koje vise lice na ilustracije, ali u sustini crta Texa uvijek u tako reci dvije poze.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 23/08/2012 : 22:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Font je jedan od najboljih u Boneliju.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/08/2012 : 23:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se opet ne slazem za Ortiza. Villa mi je bolji od njega u stripu, iako je njegov cisti stil zaista pogresan za crtanje Divljeg zapada.

Jbg, ukusi. Meni je Ortiz zakon.

quote:

Font rastura. Po mom misljenju najbolji Texov crtac.
Prljav stil, lica likova crta raznoliko(sto je rijetkost kod crtaca), odlicno kadrira.

Odlican je Font, meni je ipak najbolji Ticci, uzivam u njegovom crtezu. Ali sve su to nijanse, sve sami vrhunski majstori

quote:

Villa je ok, ali kod mnogih precjenjen. Marti Misterija mu je dobro pasao, tu je njgov stil bio na mjestu kada je crtao popeglanog Martija.

Ovde se apsolutno slazem, Villa je najbolji bio u MM
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2012 : 08:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajme, kud ste navalili na Villu?, ...baš našli kritizirat najboljeg u Bonelliju?
On je tako dobar da je več kičast...predobar za stripove....Zagora crta na svoj način, nije Ferrijevski ali
ko osim Vernija i zna nacrtat Zagora Ferrijevski? ..možda je blizu još Nucio, ostali miljama daleko od prvinskog Zagora...
Naslovnice Texa su fantazija jedna, ja i mislim da Texa u Italiji baš drže visoko Villine naslovnice...čovjek zna crtat,
da nezna nebi bio i najzaposleniji iz SBE staffa...sviđa mi se i stari Gallep stil ali Villa je onaj moderni crtać divljeg zapada...Millazo e fantazija ali sa drugim stilom,Villa crta čist crtež sa detaljima, nekima se to ne sviđa ali meni bolje
ko neki crtaći kad nactaju Zagora ko majmuna...
Ta ilustracija za album je divota, Zagor je možda i najlošije pogođen, a ostali odlično....
ALI ZATO JER ZAGORA CRTA NA SVOJ NAČIN,VILLA NIJE LOŠ CRTAĆ...TO JE VEČ DOKAZAO VALJDA!
a što se tiče pozerskih poza, pa nacrtao je več sigurno 500 naslovnica za razne edicije Texa, kako da se ne ponavljaju ili izpadnu šablonske....pa Ferrijev Zagor je u bar 1/3 naslovnica u istoj iznenađenoj pozi sa sjekirom u ruci...
VILLA JE CAR,,,onaj iz Barcelone a ovaj i SBE pogotovo....
ima boljih u SBE?...navedite mi jih ovdje...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/08/2012 : 09:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

što se tiče pozerskih poza, pa nacrtao je več sigurno 500 naslovnica za razne edicije Texa, kako da se ne ponavljaju ili izpadnu šablonske....pa Ferrijev Zagor je u bar 1/3 naslovnica u istoj iznenađenoj pozi sa sjekirom u ruci...

Ziva istina,deda nema maste vise toliko pa se samo ponavlja..Villa je i meni jako vizuelno bogat crtac i radovi su mu besprijekorni...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/08/2012 : 11:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Villa je odlican crtac, ali ne razumem zasto ne crta u redovnoj seriji neke epizode cesce{poslednje su mu 501,502,503,504} ili neka makar nacrta jedan Texov specijal{GIGANT}.

Meni su u Texovom staffu najbolji Ticci, Ortiz i braca Cestaro, a i Font.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2012 : 11:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Villa je odlican crtac, ali ne razumem zasto ne crta u redovnoj seriji neke epizode cesce{poslednje su mu 501,502,503,504} ili neka makar nacrta jedan Texov specijal{GIGANT}.

Meni su u Texovom staffu najbolji Ticci, Ortiz i braca Cestaro, a i Font.

pa opravdavaju ga da je strašno zauzet, radi naslovnice za par izdanja Texa, pokoji plakat za manifestacije....ko zna šta još radi da ne stigne nacrtat nijeednu epizodu više...valjda za jednu naslovnicu rabi 4-5 dana...onda nije čudno da su savršene.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/08/2012 : 12:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mozda bi mu bio bolje da se makne sa naslovnica i prepusti nekome ko je svjez.
Doduse, on je svjezinu izgubio vec poslije nekoliko mjeseci.
Te standardne naslovnice gdje stoji sa frisko popeglanom kosuljom i pozira kao za modni casopis su apsolutno bez ideje.
Zaista mi nije jasno kako neko moze da svrsava na tako reci jednu te istu naslovnicu x puta, razlika je samo u tome da li ovoga puta Tex ima pistolj ili pusku u ruci.
Kao da je maneken iz 21. vijeka, a ne kauboj sa Divljeg zapada.
Na vecini njegovih naslovnica pojma nemam koja je radnja stripa, a to bi bio jedan od glavnih razloga zasto naslovnice uopste postoje.
Ove brljotinje sto radi za DD superbook ne zelim ni komentarisati.

Mislim da je sramotno da nije ostavio nijednu dobru epizodu iza sebe do sada.
Koje su najbolje epizode sto je nacrtao? Mefistov x povratak, koji je po mnogima cak i najgori? Urota?
Skoro svaki drugi crtac iz SBE ima bar jednu epizodu koja je bolja od najbolje Villine.
Ali ok, bio je Sergiov miljenik pa su mu neke stvari mogle da prodju.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/08/2012 : 12:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Urota je meni najbolja epizoda na kojoj je radio... A najbolje je nacrtao Čovjeka bez prošlosti (onu epizodu di Kit izgubi pamćenje)....

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2012 : 13:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
e kinže ti ga pretera....Urota je leksikon stripa, ja bi ju uveo ko obavezno štivo....kakva priča, kakav crtež...kakav CAR
taj Villa!Nije Tex samo sviježe izpeglan, imaš naslovnice kad je zjeb...an do kraja,raztrgan, poderan od košulje do.....
naslovnice su i statične a i dinamične da praši...ona da iz naslovnice ne vidiš radnjustripa za Texa ne važi...naprotiv, skoro svaka njegova ima motiv dešavanja iz stripa...odkut ti ta antipatija do Ville? nije mi jasno...A crtež u zadnjem Mefistu nije loš, loša je priča, a zato valjda nije kriv Villa,ili je?...DD? pa njegove skoro ili preko 50 naslovnica Dilana iz početka je po išljenje velike večine Dilanovca, odličnih...čas Stanu ali zna se ko je crtao prve naslovnice na Dilanu...
A da je bio Sergiov miljenik je sasvim zasluženo, Sergio je znao prepoznati potencijal i kvaliteu za razliku od nekih...
Tex staff ima daleko bolji crtački staff od toliko hvaljenog Zagora...kod Texa je sve najbolje, pa nije slučaj da vlada u Italiji več više od pola stolječa...kinže,kinže...razočarao si me...
ali ne brini, u pitanju je samo ne(ukus)....
Ako ti Villa nije dobar, kakav je tek Ferri?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/08/2012 : 13:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nije antipatija, za Villu kazem realno kako mislim, bez nekog fanatizma i fantaziranja.
Za Ferrija sam vec x puta rekao, trebao se povuci sa naslovnica prije nekoliko godina.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2012 : 14:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sve ok...
nije fanatizam,za Villu kažem realno kako mislim,brez nekog fanatizma i fantaziranja da mi je odličan.
Za Ferrija sem več x puta rekao, da boljeg osim Nucia i Vernija nema i da se ne treba povući sa
naslovnica još dugi niz godina...
to ti je draž okusa...i dokaz da nismo(još) klonirana generacija.
pozdrav kinže, ipak smo na Zagor topicu...

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 24/08/2012 : 19:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Vila je strip crtač kojem je potreban jak scenarista, inače će mu strip ličiti na niz manje-više fenomenalnih ilustracija u malim kvadratima. To je primetno i u onome što je radio za Amere.

Čovek je izuzetan crtač, ali se slažem sa Kingom da Texa na naslovnicama radi možda i previše upeglano, uopšte cela naslovnica mu zna biti prijatna za oko, ali je taj Divlji Zapad previše nalik na onaj iz američkih vesterna iz sredine prošlog veka, dok Font, pa i Tici, Cestaro, u pričama daju nešto drugo.

Što se povezanosti radnje priče i motiva na naslovnici tiče, ponekad ubode, ponekad da naslovnicu koja bi bila odgovarajuća i za deset drugih svezaka. Čoveku logično ponestaje ideja, pa zato on često uzima jedan efektan kadar iz stripa, preradi ga (manje ili više) i postavi za motiv naslovne. Pravi Texovci će to znati mnogo bolje od mene.

Žalosno je što još nije imao kvalitetan scenario.

E sad, Zagorov i Texov staf... To što je, recimo, Boneli pustio da se veličina kao što je Andreući brusi na Zagoru, pa kad je ovaj postao klasa odmah ga prebacio na Texa, to je samo poslovna odluka i ljubav prema Texu. Poenta je da Zagor opstaje sa crtačima koji su u odnosu na one iz Texove ekipe druga liga (čast izuzecima). To ponešto govori i o Zagoru.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 24/08/2012 : 21:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
On je tako dobar da je več kičast...predobar za stripove....Zagora crta na svoj način, nije Ferrijevski ali
ko osim Vernija i zna nacrtat Zagora Ferrijevski? ..možda je blizu još Nucio, ostali miljama daleko od prvinskog Zagora...
Naslovnice Texa su fantazija jedna, ja i mislim da Texa u Italiji baš drže visoko Villine naslovnice...čovjek zna crtat,

ALI ZATO JER ZAGORA CRTA NA SVOJ NAČIN,VILLA NIJE LOŠ CRTAĆ...TO JE VEČ DOKAZAO VALJDA!

Slažem se u potpunosti s tobom.Nemam ama baš ništa da dodam. Srž bitnosti

Invincible shield
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/08/2012 : 21:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
I meni je Villa najjači na naslovnicama... Najbolji Texov crtač inače mi je Font... Onda Ortiz, Ticci, Cestaro, Andreucci... I svi su mi bolji od Ville u samom stripu.,
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/08/2012 : 22:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije antipatija, za Villu kazem realno kako mislim, bez nekog fanatizma i fantaziranja.
Za Ferrija sam vec x puta rekao, trebao se povuci sa naslovnica prije nekoliko godina.

Meni se svidjaju Viline naslovne, ali bih licno voleo da se kod svih junaka SBE menjaju crtaci naslovnica svaki broj. Jbmtj marsale, lepse bi bilo da se menjaju stalno kao kod Texonea, svaki crtac crta naslovne za strip koji je radio, to bi mi bilo genijalno
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/08/2012 : 22:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

I meni je Villa najjači na naslovnicama... Najbolji Texov crtač inače mi je Font... Onda Ortiz, Ticci, Cestaro, Andreucci... I svi su mi bolji od Ville u samom stripu.,

Pa bas to sto je odlican ilustrator i smeta u stripu, odvlaci paznju sa radnje. Sto rece zemo Rick, svaka slika mu je kao ilustracija, presavrseno a opet mi ne lezi u stripu.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/08/2012 : 23:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Znači, čovjek dobro crta al ne bi smio crtat

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/08/2012 : 23:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Znači, čovjek dobro crta al ne bi smio crtat

Ne, nego nije isto crtati staticne ilustracije i nesto sto zahteva dinamiku, a to je crtez u samom stripu.
Mislis da bi slikari bili isto tako dobri crtaci?
Mozda neki, vecina verujem ne.

Imas ti umetnike koji mogu uspesno da rade i jedno i drugo, npr.Topi(nazalost pokojni) ili Gibra, ali malo je takvih.

Mada mi je eto Villa u MM bio perfektan, jedan od najboljih, ako ne i najbolji.
Al' opet, to su ukusi a o njima...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/08/2012 : 23:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Opet, ima crtaca koji su na prvi pogled osrednji, ali kad pazljivo procitas strip shvatis da su bas oni trebali to da nacrtaju, jednostavno leze odredjenom stripu i on njima.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/08/2012 : 00:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali bih licno voleo da se kod svih junaka SBE menjaju crtaci naslovnica svaki broj. Jbmtj marsale, lepse bi bilo da se menjaju stalno kao kod Texonea, svaki crtac crta naslovne za strip koji je radio, to bi mi bilo genijalno

Naravno, nesto kao kod nekih americkih superheroja.
Onaj ko crta strip, taj crta i naslovnicu.
Definitvno nesto najbolje sto bi moglo da se desi.

quote:

Ne, nego nije isto crtati staticne ilustracije i nesto sto zahteva dinamiku, a to je crtez u samom stripu.
Mislis da bi slikari bili isto tako dobri crtaci?
Mozda neki, vecina verujem ne.

Imas ti umetnike koji mogu uspesno da rade i jedno i drugo, npr.Topi(nazalost pokojni) ili Gibra, ali malo je takvih.

Mada mi je eto Villa u MM bio perfektan, jedan od najboljih, ako ne i najbolji.
Al' opet, to su ukusi a o njima...

quote:

Opet, ima crtaca koji su na prvi pogled osrednji, ali kad pazljivo procitas strip shvatis da su bas oni trebali to da nacrtaju, jednostavno leze odredjenom stripu i on njima.

Mudro zboris, rendzeru

Edited by - King Warrior on 25/08/2012 00:13:01
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 25/08/2012 : 00:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mudro zboris, rendzeru

Da ne pokvarim utisak necu da kazem koje crtace najvise volim u Zagoru
Go to Top of Page
Page: of 774 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000