forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Časopisni (Novinski) Strip VUČKO (Sarajevo 1984)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/08/2012 : 09:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

quote:
Originally posted by 1Euro
[br[a kod Večera sam ih i pitao jel imaju neku arhivu, pa da bi ja pogledao po tim starim časopisima, kako su si slijedile sličice. I tu je pitanje hoče li mi izači u susret.
Da si dalo nekoliko eura samo bi mogao uči u susret... imaju arhiv izdanja online: http://ris.vecer.com/arhivi/arhiv.aspx

Kad naplačuju arhiv ne verujem da če ti zbog e-maila u susret doči besplatno.

pa neče haha, dobio sam upravo email od njih:

Spoštovani,
glede vaše prošnje, da bi želeli sestaviti Vučkota po dnevih, ki so izhajali, vam moram povedati, da vse takšne usluge zaračunavamo. Najbolje da greste na našo spletno stran in kupite dostop do arhiva ter si tam ogledate skenirane PDF- je omenjenih datumov, ki sem vam jih že tako poslala mimo plačila. Dnevni dostop do arhiva je za fizične osebe 1,60E, za naročnike Večera pa 1 E.
Lep pozdrav, dokumentacija, Sonja

Znači, nema panike, 1,6 eura za cijeli dan mogu "kopati" po arhivi.
Go to Top of Page

zokalav
Senior Member

2036 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 24/08/2012 : 16:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zokalav a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herlock sholmes

Kompletan "Vučko" se priprema za objavljivanje u knjizi u nakladi "Vedisa".
Povodom Olimpijade u 1984. "Vučko" je izlazio u sarajevskom "Oslobođenju", te jednim dijelom u mariborskoj "Večeri".
U Hrvatskoj je izlazio sporadicno, to se jos istražuje.
Pa ako netko nesto jos zna neka javi i podijeli s ostalima.
"Vučko" je, kome to nije jasno, u neku ruku namjenski strip, popularizacija zimskih olimpijskih igara u formi humorističkog dnevnog stripa, ali bez obzira na zadatosti Nedeljko Dragić je bio u punoj formi, likovnoj i scenarističkoj.
"Vučko" je, i danas, trideset godina nakon nastanka, jako zabavan, pa ne treba sumnjati da će ga i suvremeni ljubitelji stripa prihvatiti.

Marija

Koliko se ja sjećam, dok sam bio osnovac i dok je bila aktuelna Olimpijada, Vučko je u formi kaiševa izlazio i u sarajevskom školskom časopisu "Male novine". Čini mi se da je to radio Jože Trobec. Ali nemam niti jedan primjerak da provjerim.

Možda bi ovdje all_ba mogao da pomogne.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/08/2012 : 18:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zokalav

quote:

Povodom Olimpijade u 1984. "Vučko" je izlazio u sarajevskom "Oslobođenju", te jednim dijelom u mariborskoj "Večeri".
"Vučko" je, kome to nije jasno, u neku ruku namjenski strip, popularizacija zimskih olimpijskih igara u formi humorističkog dnevnog stripa, ali bez obzira na zadatosti Nedeljko Dragić je bio u punoj formi, likovnoj i scenarističkoj.
"Vučko" je, i danas, trideset godina nakon nastanka, jako zabavan, pa ne treba sumnjati da će ga i suvremeni ljubitelji stripa prihvatiti.

Marija

Koliko se ja sjećam, dok sam bio osnovac i dok je bila aktuelna Olimpijada, Vučko je u formi kaiševa izlazio i u sarajevskom školskom časopisu "Male novine". Čini mi se da je to radio Jože Trobec. Ali nemam niti jedan primjerak da provjerim.

Može biti. Ali to je onda neki drugi strip....Vjerovatno je bilo više različitih stripova (dužih,kračih, različiti crtači, različite novine....) U ovom o kojem ja pričam, tog je crtao Nedeljko Dragić, prava na to su bila prodata sa strane VPA (Vjesnik Press Agency) Večer-u i New York times-u.
Tako piše na tom certifikatu (spremnoj riječi) koja ide uz strip, kojeg ja imam.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/08/2012 : 23:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
evo, odgovorili su i iz New York Times-a:

Dear Ales Fidler,

Thank you for contacting us. In response to your inquiry, you may contact the historic archives at 732-381-2366. They will be able to assist you in placing an order for New York Times issues dating back to 1984.

You can also visit our web site at www.homedelivery.nytimes.com to receive information on your account 24 hours a day, 7 days a week. Please follow the instructions to register if you have not done so already.

If there is anything else we can do to help you, please e-mail us at customercare@nytimes.com or call us at 1-800-NYTIMES (1-800-698-4637) from 5 a.m. to midnight Monday-Friday and 5 a.m. to 5 p.m. Saturday & Sunday (ET).

Your satisfaction is very important to us and we thank you for your feedback.

Sincerely,

Lynn Aaronson
Online Customer Care
The New York Times
www.homedelivery.nytimes.com

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 18/09/2012 : 16:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Marija

Može biti. Ali to je onda neki drugi strip....Vjerovatno je bilo više različitih stripova (dužih,kračih, različiti crtači, različite novine....) U ovom o kojem ja pričam, tog je crtao Nedeljko Dragić, prava na to su bila prodata sa strane VPA (Vjesnik Press Agency) Večer-u i New York times-u.
Tako piše na tom certifikatu (spremnoj riječi) koja ide uz strip, kojeg ja imam.

Danas sam provjerio u arhivu Oslobođenja strip Vučko Nedeljka Dragića (agencija VPA, nije potpisan autor stripa)je izlazio u pasicama pri dnu stranice od 3.01.-05.02. u kontinuitetu, dakle u 33 nastavka. Za vrijeme Olimpijade nije izlazio, provjerio sam, a da li je kasnije vidjet ću ponovo pa javim.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/09/2012 : 12:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

quote:

quote:

quote:

Marija

Danas sam provjerio u arhivu Oslobođenja strip Vučko Nedeljka Dragića (agencija VPA, nije potpisan autor stripa)je izlazio u pasicama pri dnu stranice od 3.01.-05.02. u kontinuitetu, dakle u 33 nastavka. Za vrijeme Olimpijade nije izlazio, provjerio sam, a da li je kasnije vidjet ću ponovo pa javim.

javi naravno, ne drži nas u neizvjesnosti.
Inače ja imam te pasice iz časopisa VEČER, koji je jedini u Sloveniji objavljivao taj strip. I kod nas je to izlazilo u januaru i februaru 1984 godine. Mislim da sam več negdje u tom topiku to napisao.
Bilo bi super ako možeš poslikati kojim su redosljedom išle ove pasice, pa da se može sastaviti strip.
I što se tiče pasica, ti si napisao kako je to išlo u 33 nastavka, dok ja imam mislim da 61 pasica (svaka pasica ima 4 sličice) i još 13 polijepljenih, znači ukupno 74 pasica puta 4 to je 296 sličica (možda je koja pasica dupla,ali svejedno imam ih puno više nego 33).
Znači ili se ne radi o istom stripu, ili vi nemate potpun serijal.....
Ja sam saznao kako su prava od VPA odkupili samo Večer i New York Times,....nigdje nije spomenut "Oslobođenje", tako da je pitanje, da li se radi o istom stripu.....

Inače ja to prodavam, forumaš Risar69 je pokazao interes da to kupi, več smo se dogovorili oko cijene ali nismo još realizirali.
Pošto su forumaša Risara69 opljačkali na putu za Srbiju, pitanje je, da li je on još uvijek zainteresiran.
Ja ču to njeg apitati, a u međuvremenu, ako je netko drugi zainteresiran, u slučaju da Risar69 ovo ne uzme, možete me kontaktirati, pa čemo se dogovoriti.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/09/2012 : 18:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

eto kako to izgleda:

Pisao sam sada Časopisnoj kuči VEČER, pa da vidim jel če mi nešto znati reči o tome...
Ne znam ni tko je to crtao, možda Miki Muster?
Ne znam ni koliko je bilo svih ovih trakova sa po 4 sličica....
Ja ču ih dobiti veliki broj, pa me zanima da li ču imati sve ili koliko če mi ih faliti od ukupno nacrtanih....

Ova najdonja pasica (druga tabla) gdje piše Sarajevo je prva pasica koja je izašla u Oslobođenju. Ovih dana ću provjeriti u Oslobođenju pa javim ostalo.:)

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 20/09/2012 19:01:45
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/09/2012 : 22:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ok super!
Inače i ja sam kontaktirao časopis VEČER i oni imaju arhivu koju se može pogledati putem interneta za sve brojeve itd....ali treba platiti....ja bi platio ali pošto ne znam jel če to Risar69 kupiti ili netko drugi, pa neka onda oni to pogledaju ako ih zanima, pa da si poslože itd....ako slučajno ne prodam onda ču ja to pogledati i polijepiti do kraja, jer imam i prazne lističe (stranice od albuma) pa se onda to može lijepo napraviti.
Iako npr u Njemačkoj ima čovjek koji je vlasnik restorana VUČKO, pa bi možda on to kupio, stavio svaku pasicu u okvir i stavio na zid da time ulijepša stijene svog restorana. Samo nemam njegov email da ga kontaktiram, a ionako trebam sačekati da se Risar69 javi, da vidim hoče li uzeti ili ne. Ili netko drugi od forumaša....
Ipak je ovo rijedkost!
A svakako jedva čekam da vidim šta si ti saznao kod Oslobođenja.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/09/2012 : 15:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Danas sam provjerio u Oslobođenju i ono što sam već prošli puta naveo je definitivno tako. Pregledao sam svaki broj do 1.05. 84. i više se strip Vučko nije pojavljivao. Poslije tog datuma uredništvu Olsobođenja više nije bio taj strip interesantan. Dakle, da sumiram: strip Vućko je izlazio u pasicama u listu Oslobođenje u kontinuitetu od 03.1. do 5.02.84.u 33 nastavka.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/09/2012 : 15:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

Danas sam provjerio u Oslobođenju i ono što sam već prošli puta naveo je definitivno tako. Pregledao sam svaki broj do 1.05. 84. i više se strip Vučko nije pojavljivao. Poslije tog datuma uredništvu Olsobođenja više nije bio taj strip interesantan. Dakle, da sumiram: strip Vućko je izlazio u pasicama u listu Oslobođenje u kontinuitetu od 03.1. do 5.02.84.u 33 nastavka.:)

znači jedino kompletan strip je onda imao VEČER na ovim prostorima.
Super, a ja baš imam od Večera!
Ako je netko zainteresiran neka mi se javi, pa da mu ga prodam.
Ovo vam je jedinstvena prilika!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12493 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/10/2012 : 11:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/rijedko-na-aukciji-vucko-sarajevo-oi-1984-strip-bez-rezerve/5760019/

Edited by - 1Euro on 03/10/2012 11:57:03
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 22/03/2019 : 14:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
da li je nesto od ovoga gorepomenuti strip?

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17014 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 22/03/2019 : 14:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ovo drugo su knjige snimanja crtanih filmova.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000