forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Dražen Petrović - "Košarkaški Mozart"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 11:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
U pravu si NESVRSTANI..Drazen je bija najobicnije govno..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 12:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

Nerazumin čemu ovo.
Nigdi to nisan napisa, niti san ikad i promislija išta slično.
Meni nije bija drag, ali to mi ne smeta kod njegove procjene ka igrača.Naprimjer Maradonu baš ono mrzin, al ga smatran najboljin igračen ikad.
Još odavno san napisa da su za mene Dražen,Toni i Sabonis tri igrača koja po svemu odskaču od svih ostalih ikad rođenih igrača. Možda i Galis ide u u tu skupinu.
Zašto se o Kukočevin lošin stranama može pisat, a o Draženu bože sačuvaj da se netko usudi.

Kako bi Kruger reka "imaš demokratsko pravo na svoje mišljenje", al daj napiši nešto suvislo. Dokaži mi da nisan u pravu. Nisan telac, prihvatit ću argumente

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 12:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Nerazumin čemu ovo.

zaboravia sam stavit voga ca se bleji..

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 12:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nerazumin čemu ovo.

Uff, dobro je...
na momenat san promislija da ti je Tonka hakira account

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 12:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nerazumin čemu ovo.

Uff, dobro je...
na momenat san promislija da ti je Tonka hakira account

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/09/2012 : 12:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nerazumin čemu ovo.
Nigdi to nisan napisa, niti san ikad i promislija išta slično.
Meni nije bija drag, ali to mi ne smeta kod njegove procjene ka igrača.Naprimjer Maradonu baš ono mrzin, al ga smatran najboljin igračen ikad.Još odavno san napisa da su za mene Dražen,Toni i Sabonis tri igrača koja po svemu odskaču od svih ostalih ikad rođenih igrača. Možda i Galis ide u u tu skupinu.
Zašto se o Kukočevin lošin stranama može pisat, a o Draženu bože sačuvaj da se netko usudi.

Kako bi Kruger reka "imaš demokratsko pravo na svoje mišljenje", al daj napiši nešto suvislo. Dokaži mi da nisan u pravu. Nisan telac, prihvatit ću argumente

meni si rekao da ti je Messi
i da ga obožavaš, btw
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 12:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
istina, nesvrstani, sve što kažeš može se i tako tumačit
ali i to je parcijalni pogled
ja sam počeo igrat basket kad se pojavio dražen i meni je on bio i ostao prvi
po zanesenosti kojom je igrao i kako je trenirao praktički puno radno vrijeme
možemo pričat o njegovoj aroganciji, o sklonosti ponižavanju protivnika (ta sklonost je popustila kako je odrastao) o trikovima i glumi koja mu nije bila strana, o iritantim slavlenjima koševa ( i to je popustilo kako je stario), o osvetoljubiovosti kada mu se neko zamjeri (npr đorđević) i o raznim drugim manama
ali ja uvijek radije pričam o raznim anegdotama iz kojih se vidi da nije volio izgubit čak ni pripremne utakmice
o tome da je uvijemk imao brojeve u glavi i da mu je statistika bila jako važna
je, volio je zabit, uživao je u tome, ali volio je i pobjeđivat - nije pošteno za nikoga reći da mu je važnije bilo zabit 30 koševa, pa taman ekipa izgubila
u ciboni je pored sebe imao dobre igrače, pogotovo danka s kojim je dobro surađivao i kojemu je često asistirao
ali, da li su ti igrači bili vrhunski, svevremenski? čutura, danko, mihovil, knego, franjo, sven ušić... svaka im čast, ali daleko su oni od igrača koje je tada imala jugoplastika i partizan, jako daleko...a opet je cibona i u toj konkurenciji bila jako dobra, jer su imali njega, sa svim manama i vrlinama

to što je meni on prvi, pa galis, pa svi ostali, to ne znači da se ne divim i toniju i dinu i đorđeviću i bodirogi i kreši čosiću i dalipagiću i mirzi i san epifaniju i tony parkeru i kićanoviću i divcu i žaretu paspalju se divim, obožavao sam skročeove šuteve iz mrtvog kuta, volio sam srđana dabića i tepao sebi da igram ko on, pratio sam jugo ligu svake subote - prvo utakmicu u 5 sati na tv, a onda kombinirane prijenose na radiju, slušao ristu kuburu i ostale komentatore, sjećam se gomile igrača iz tog perioda koji nikad nisu odigrali nijednu utakmicu u reprezentaciji, jer tada nije bilo lako doći ni na širi popis, i kasnije sam nastavio pratit košarku, i sada ima velikih igrača, ali kad pomislim na košarku, onda se vratim u taj period kraja osamdesetih - reko bi gavran, nikad više

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 12:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

meni si rekao da ti je Messi
i da ga obožavaš, btw

Ma ti uvik čuješ točno ono šta tebi paše
Nebitno za raspravu, ali to san samo povuka ka primjer.
Ja stvarno neman problem baren pokušat objektivno sve sagledat bez obzira na (ne)simpatije prema nekome.

I jebo te Messi, ovde pričamo o košarci

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 13:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ono što razlikuje tonija i dražena je činjenica da je toniju bilo ugodno biti 6. igrač, a da je dražen skoro umro od tuge sjedeći na klupi blazersa
bio je nestrpljiv i nije htio biti ništa osim startera - iako bi možda s blazersima dogodine igrao finale, njemu je draže bilo otići bilo gdje, samo da ne sjedi na klupi
slažem se da nema smisla igrati se sa što bi bilo ka bi bilo.... ali ne izdržim kada ljudi uspoređuju nečije trofeje iz cijele karijere, s nekim kome je karijera prekinuta

toni je najveći talent s ovih prostora, imao je sve - i visinu i brzinu i pregled igre, osjećaj za sve, genijalnost, i osvojio je sve što se moglo osvojiti i odjebao je kretene kad se drugi nisu usudili i uvijek su me ljutile te priče o njegovoj škrtosti i tome da je pizda i štajaznam što još

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 13:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

istina, nesvrstani, sve što kažeš može se i tako tumačit
ali i to je parcijalni pogled
ja sam počeo igrat basket kad se pojavio dražen i meni je on bio i ostao prvi
po zanesenosti kojom je igrao i kako je trenirao praktički puno radno vrijeme
možemo pričat o njegovoj aroganciji, o sklonosti ponižavanju protivnika (ta sklonost je popustila kako je odrastao) o trikovima i glumi koja mu nije bila strana, o iritantim slavlenjima koševa ( i to je popustilo kako je stario), o osvetoljubiovosti kada mu se neko zamjeri (npr đorđević) i o raznim drugim manama
ali ja uvijek radije pričam o raznim anegdotama iz kojih se vidi da nije volio izgubit čak ni pripremne utakmice
o tome da je uvijemk imao brojeve u glavi i da mu je statistika bila jako važna
je, volio je zabit, uživao je u tome, ali volio je i pobjeđivat - nije pošteno za nikoga reći da mu je važnije bilo zabit 30 koševa, pa taman ekipa izgubila
u ciboni je pored sebe imao dobre igrače, pogotovo danka s kojim je dobro surađivao i kojemu je često asistirao
ali, da li su ti igrači bili vrhunski, svevremenski? čutura, danko, mihovil, knego, franjo, sven ušić... svaka im čast, ali daleko su oni od igrača koje je tada imala jugoplastika i partizan, jako daleko...a opet je cibona i u toj konkurenciji bila jako dobra, jer su imali njega, sa svim manama i vrlinama

to što je meni on prvi, pa galis, pa svi ostali, to ne znači da se ne divim i toniju i dinu i đorđeviću i bodirogi i kreši čosiću i dalipagiću i mirzi i san epifaniju i tony parkeru i kićanoviću i divcu i žaretu paspalju se divim, obožavao sam skročeove šuteve iz mrtvog kuta, volio sam srđana dabića i tepao sebi da igram ko on, pratio sam jugo ligu svake subote - prvo utakmicu u 5 sati na tv, a onda kombinirane prijenose na radiju, slušao ristu kuburu i ostale komentatore, sjećam se gomile igrača iz tog perioda koji nikad nisu odigrali nijednu utakmicu u reprezentaciji, jer tada nije bilo lako doći ni na širi popis, i kasnije sam nastavio pratit košarku, i sada ima velikih igrača, ali kad pomislim na košarku, onda se vratim u taj period kraja osamdesetih - reko bi gavran, nikad više

Ma razumimo se 100 %.
Ja san se zato i ogradija onako politički kad san reka da san bija mlad kad san ga gleda i da iman takav osjećaj a nisan to navea ka neku činjenicu.
Međutin vidin da i ti pišeš praktično isto ili vrlo slično ka ja, odnosno skužija si šta oću reć.
On je stvarno sazrija i prominija se u tin zadnjin svjojin godinama.
Za mene je on stvarno doživija transformaciju, i od igrača kojega san, pa upotrijebit ću rič mrzija, posta igrač koji mi je drag, i kojeg poštujen ka rijetko kojega igrača ikad.
Za razliku od tebe koji to znaš, dosta ljudi ne kuži da Dražen iz jugolige, i onaj Dražen iz hr reprezentacije su mentalno dva drugačija igrača.
Subjektivan san, ali sve ove mane koje si odlično skenira meni smetaju i nevolin ih u sportu, i mislin da ih igrač koliko god velik bio ne bi sebi treba dozvolit.

Šta se Cibone tiče, donekle se slažen s tobon. Donekle, jer ti igrači koje si navea su očito bili jako dobri ako su mogli 2 puta osvojit kup prvaka.
Isto tako, u ovome šta si reka leži osnov za moju konstataciju koja je vjerovatno mnogima digla kosu na glavi kad san reka da je Cibona bila projekt koji je tribalo ugasit.
Poznata ti je pretpostavljan povijest zagrebačke košarke, pa vjerovatno znaš da Zagreb(Lokomotiva) u jugi nije bija skoro pa nikakav važan faktor.
Međutim, pojavio se Mirko Novosel kao čovjek s vizijom, a pojavili su se i sponzori koji će tu viziju financirat. Pretpostavljam da znaš zašto se zovu baš Cibona?
Mislin da su ova dva uvjeta, a to su čovjek s vizijom i financiranje te vizije temelj svakoga projekta, bio on građevinski, poslovni ili sportski.
Projekt može trajat dok ima smisla. Kad izgubi smisao projekt se gasi.
Odlaskom Petrovića i osipanjem momčadi taj projekt više definitivno nije ima smisla, jer ako je i poslužija za dignit nivo košarke u Zagrebu, Zagreb taj nivo dok nisu počeli reketarit Hr košarku nije moga zadržat.
Pa jebemu miša jedan IMT je bija u stanju izbacit igrače ka šta su Mlađan i Koprivica, Olimpija je štancala igrače, Bosna isto tako, srbe da i ne spominjen dok Cibona nije bila u stanju izbacit slovima NIJEDNOG.
U tome i leži moja averzija prema ciboni koja nije vezana isključivo uz Hr prilike.
Od 12 ekipa koje su igrale 1 ligu, 11 je imalo svoj kostur+par igrača sastrane, jedino je cibona kupovala ekipu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 13:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
za cibonu se slažem s tobom 100%
oni su godinama kupovali igrače ne da bi sebe pojačali, nego da bi druge oslabili
a onda bi im ti igrači sjedili na klupi
sjećam se 89 ili 90 ili možda 91, pojavio se u ciboni jedan mladi plej - albert karner se zvao - odlično odigrao jednu sezonu i ja pomislio, ajde neka jednog igrača, a onda slijedeće sezone kupe bukumirovića, a njega su poslali pitaj boga gdje i više nikad nisam čuo za njega - vjerojatno bi napravio karijeru da je bio marka, ali njegov primjer nije usamljen
stvarno ne postoji nijedan veliki igrač izrastao u ciboninoj školi - jedino mula i veljko mršić, iako sumnjam da su oni tamo počeli učiti košarku
ja sam svaki dan išao savskom na fakultet i s njega i svaki dan sam viđao djecu koja su trenirala u ciboni - uvijek sam imao dojam da su ih birali po visini, a da su škartirali one prave talente, samo zato što s 12 godina nisu bilo preko 190 cm

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 13:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

ono što razlikuje tonija i dražena je činjenica da je toniju bilo ugodno biti 6. igrač, a da je dražen skoro umro od tuge sjedeći na klupi blazersa

Nemožeš usporedit Kukoča koji je bez obzira šta je 6.igrač igra 30 minuta po utakmici, i Petrovića koji je igra 3 minute. Normalno da je umira od tuge, ko nebi, ali ne virujen da bi i njemu puno smetalo da je ulazija s klupe i dobiva 25-30 minuta.
Uostalom, u ovome šta kažeš leži dio onoga šta san reka o odnosu želje za osobnin uspjehom i uspjehom momčadi.
Kukoča nije bilo briga šta je 6. igrač jer je zna da igra u najboljoj ekipi i da ulaskon s klupe najviše pomaže ekipi, zna je da će dobit minutažu, zna je da će dobit balun kad triba, a bogami je zna da zadnji šut ako iz bilo kojeg razloga nije Jordanov ide njemu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 13:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

za cibonu se slažem s tobom 100%
oni su godinama kupovali igrače ne da bi sebe pojačali, nego da bi druge oslabili
a onda bi im ti igrači sjedili na klupi
sjećam se 89 ili 90 ili možda 91, pojavio se u ciboni jedan mladi plej - albert karner se zvao - odlično odigrao jednu sezonu i ja pomislio, ajde neka jednog igrača, a onda slijedeće sezone kupe bukumirovića, a njega su poslali pitaj boga gdje i više nikad nisam čuo za njega - vjerojatno bi napravio karijeru da je bio marka, ali njegov primjer nije usamljen
stvarno ne postoji nijedan veliki igrač izrastao u ciboninoj školi - jedino mula i veljko mršić, iako sumnjam da su oni tamo počeli učiti košarku
ja sam svaki dan išao savskom na fakultet i s njega i svaki dan sam viđao djecu koja su trenirala u ciboni - uvijek sam imao dojam da su ih birali po visini, a da su škartirali one prave talente, samo zato što s 12 godina nisu bilo preko 190 cm

Legendo!!!!
Iz kojeg đubra si Bukumirovića izvuka

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 13:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
najbolje da sidnemo na pivo pa udremo po mišku mariću, zuferu avdiji, bogosavljevu, mitroviću, benačeku...a možda dođemo i do ivice obada, srećka jarića i ante matulovića

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 10/09/2012 : 13:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

zašto je propala hrvatska košarka - kronika jednog nestajanja

na početku devedesetih hrvati su bili poznati po ratu sa srbima u centru evrope, a još više po košarkaškim velikanima poput dražena, tonija i dina, i naravno po goranu ivaniševiću
u to doba su nogometaši bili uglavnom anonimci, pa su nacionalni ponos nosili visoki i kršni momci, u sportu koji se tada igrao na svakom igralištu i parkiralištu, iako nekako nije dopirao do svakog srca u svakom kutku zemlje
i političari su se voljeli slikati s ovim kršnim momcima - rijetki se sjećaju da su vranković i arapović uspjeli nagovoriti dražena da se pojavi u franjinom predizbornom spotu '92 - vjertojatno bi mu, da je živ, danas bilo nelagodno prisjetiti se toga
ne samo da su košarkaši bili ponos, nego bez njih, odnosno bez samaranovog divljenja prema draženu, ne bi bilo ni nastupa na olimpijadi 92 - na kojoj smo ostali zapamćeni kao ona ekipa koja se jedno vrijeme pristojno držala protiv prvog i pravog dream teama
i zauvijek će ostati pitanje što bi bilo da im se suprostavila najjača ekipa ostatka svijeta u povijesti, koja na playu ne bi imala jedva iznadprosječne gregova i alanovića - izgubili bi, ali bi to bila teška borba, nešto kao finale u pekingu
i budućnost je bila sjajna za hrvatsku košarku
onda dolazi taj kobni dan, kada odlazi dražen, a plače cijeli svijet

EP 1993 se igrao u njemačkoj - hrvatska je i bez dražena bila favorit za zlato - do polufinala se sve riješavalo na +20, a onda u polufinalu prosječna ruska ekipa s nekakvim raspućinom na klupi - ništa ne ide u koš, a nema dražena da ih sve potjera u tri lepe i završi utakmicu
rusi u finalu gube od njemačke, u ludoj utakmici, a hrvati rasturaju u borbi za broncu, ali koga je to tada zanimalo
bronca, pih
SP 1994 u kanadi - ameri šalju drugi dream team, isto tako jak, ali nekako je izazivao manje strahopoštovanja, španjolci su im se u grupi držali cijelo poluvrijeme
u drugoj grupi hrvati rasturaju sve s gotovo istom razlikom, toni, dino i arijan komazec... i sve je mirisalo na reprizu barcelone
a onda opet rusi u polufinalu, i opet se ne možemo sastavit s loptom, i opet nema dražena da opsuje sve
slaba je utjeha 200 koševa razlike u borbi za broncu
pih, bronca
EP 1995 u grčkoj - e sad postaje ozbiljno - ukinute su sankcije srbiji, odnosno jugoslaviji, i sada više nema šale, sad su tu bivši suigrači divac, danilović, đorđević... i sada ni s draženom ne bi bila šetnja do zlata
i opet sve ide dobro, s visokom razlikom, a onda opet gubimo u polufinalu, ovaj put od kvalitetne litve, a ne od groznih rusa, i izbjegava se okršaj stoljeća
finale nitko nikada neće zaboraviti - ja sam pod utjecajem domaćih komentatora živio u uvjerenju da je litva pokradena, a onda sam godinama poslije gledao snimku u kojoj sam vidio sudačke greške i na jednu i drugu stranu - i to je bio početak dominacije srpske košarke i definitivni nestanak hrvata - koji su sišli s postolja prije sviranja hej slaveni i nikad više nisu s postolja poslušali ničiju himnu
neki će reći da je tada počelo prokletstvo i da se više nikada nećemo popeti na postolje
drugi su i tada rekli
bronca? pih

a ja bih danas rekao
bronca, kraljevstvo za broncu

nastavak slijedi....

Svaka čast za komentar.Milina mi je čitati tvoje postove! Bravo!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 14:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

najbolje da sidnemo na pivo pa udremo po mišku mariću, zuferu avdiji, bogosavljevu, mitroviću, benačeku...a možda dođemo i do ivice obada, srećka jarića i ante matulovića

Moramo nekako dovuć i Mairosua, ali ne smi spominjat Rimca i Đorđevića.
Doduše, on mi je dosadan, u svemu se s njin slažen

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 10/09/2012 : 14:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili do Ostarčevića, braće Tvrdić, Plećaša, Jelovca, Simonovića, Ćosića, Dalipagića, Blagoja Georgijevskog i te generacije!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 10/09/2012 14:02:53
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10275 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/09/2012 : 14:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

I ja se ispalio kao NESVRSTANI, sad me boli glava od gledanja ovog snimka.

Neka ti!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 10/09/2012 14:14:39
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 14:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

zašto je propala hrvatska košarka - kronika jednog nestajanja

na početku devedesetih hrvati su bili poznati po ratu sa srbima u centru evrope, a još više po košarkaškim velikanima poput dražena, tonija i dina, i naravno po goranu ivaniševiću
u to doba su nogometaši bili uglavnom anonimci, pa su nacionalni ponos nosili visoki i kršni momci, u sportu koji se tada igrao na svakom igralištu i parkiralištu, iako nekako nije dopirao do svakog srca u svakom kutku zemlje
i političari su se voljeli slikati s ovim kršnim momcima - rijetki se sjećaju da su vranković i arapović uspjeli nagovoriti dražena da se pojavi u franjinom predizbornom spotu '92 - vjertojatno bi mu, da je živ, danas bilo nelagodno prisjetiti se toga
ne samo da su košarkaši bili ponos, nego bez njih, odnosno bez samaranovog divljenja prema draženu, ne bi bilo ni nastupa na olimpijadi 92 - na kojoj smo ostali zapamćeni kao ona ekipa koja se jedno vrijeme pristojno držala protiv prvog i pravog dream teama
i zauvijek će ostati pitanje što bi bilo da im se suprostavila najjača ekipa ostatka svijeta u povijesti, koja na playu ne bi imala jedva iznadprosječne gregova i alanovića - izgubili bi, ali bi to bila teška borba, nešto kao finale u pekingu
i budućnost je bila sjajna za hrvatsku košarku
onda dolazi taj kobni dan, kada odlazi dražen, a plače cijeli svijet

EP 1993 se igrao u njemačkoj - hrvatska je i bez dražena bila favorit za zlato - do polufinala se sve riješavalo na +20, a onda u polufinalu prosječna ruska ekipa s nekakvim raspućinom na klupi - ništa ne ide u koš, a nema dražena da ih sve potjera u tri lepe i završi utakmicu
rusi u finalu gube od njemačke, u ludoj utakmici, a hrvati rasturaju u borbi za broncu, ali koga je to tada zanimalo
bronca, pih
SP 1994 u kanadi - ameri šalju drugi dream team, isto tako jak, ali nekako je izazivao manje strahopoštovanja, španjolci su im se u grupi držali cijelo poluvrijeme
u drugoj grupi hrvati rasturaju sve s gotovo istom razlikom, toni, dino i arijan komazec... i sve je mirisalo na reprizu barcelone
a onda opet rusi u polufinalu, i opet se ne možemo sastavit s loptom, i opet nema dražena da opsuje sve
slaba je utjeha 200 koševa razlike u borbi za broncu
pih, bronca
EP 1995 u grčkoj - e sad postaje ozbiljno - ukinute su sankcije srbiji, odnosno jugoslaviji, i sada više nema šale, sad su tu bivši suigrači divac, danilović, đorđević... i sada ni s draženom ne bi bila šetnja do zlata
i opet sve ide dobro, s visokom razlikom, a onda opet gubimo u polufinalu, ovaj put od kvalitetne litve, a ne od groznih rusa, i izbjegava se okršaj stoljeća
finale nitko nikada neće zaboraviti - ja sam pod utjecajem domaćih komentatora živio u uvjerenju da je litva pokradena, a onda sam godinama poslije gledao snimku u kojoj sam vidio sudačke greške i na jednu i drugu stranu - i to je bio početak dominacije srpske košarke i definitivni nestanak hrvata - koji su sišli s postolja prije sviranja hej slaveni i nikad više nisu s postolja poslušali ničiju himnu
neki će reći da je tada počelo prokletstvo i da se više nikada nećemo popeti na postolje
drugi su i tada rekli
bronca? pih

a ja bih danas rekao
bronca, kraljevstvo za broncu

nastavak slijedi....

Kakav post..to je ono sta nam je falilo..voda i istinski kapetan - Drazen Petrovic

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 14:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Ili do Ostarčevića, braće Tvrdić, Plećaša, Jelovca, Simonovića, Ćosića, Dalipagića, Blagoja Georgijevskog i te generacije!

uh, lijepo je vidjeti da i od mene ima starijih
moja prva sjećanja na košarku, ali ono, da sam baš gledao i da se svega sjećam, je olimpijada u moskvi
šteta da nisu ameri došli, da i njih natamburamo
sve prije toga mi je maglovito - i stara jugoplastika i svjetsko u manili i đerđa i krešo i jelovac
hvala youtube

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 14:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
a je li se netko sjeća kada su u realu igrali dalipagić i delibašić
šta su oni tada radili
zajedno bi dali između 50 i 80 koševa, kako koji dan
mislim da su igrali u kupu prvaka s cibonom 83
i to je bilo ružno za gledat

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/09/2012 : 14:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se secam i Kukoca i Radje koji su pohrlili u Knin da se slikaju posle oluje - obojica su kasnije, godinama kasnije, priznali da je to bilo pod pritiskom. Radja mnogo kasnije, a Kukoc cak vrlo brzo. Kada su bili izbori u Hrvatskoj neke 98 ili 99, HDZ je izbacio listu "slavnih hrvata" koji podrzavaju HDZ i Tonijevo ime bilo je na njoj. Usledio je javni demanti kojeg se vrlo kristalno secam - Kukoc je prosto izjavio "jebo ja mater onom ko me tamo stavi".

quote:

Sahranio vas brkati Sergej Bazarevich.

quote:

Finale se pamti po vise hiljada stvari.

Prvo se pamti masovni preobracaj atinskog zivlja u cistokrvne litvance. Silna ljubav izmedju srba i grka je nestala jos u prvom kolu kada smo ih tradicionalno oprali, zatim smo ih ako se dobro secam eliminisali i u polufinalu, i u kratkom roku je Srbija od stare bratske zemlje postala persona non grata na helenskom tlu. Prijateljski odnosi su se iskristalisali u finalu u kojem je Litvanija igrala kao da je mec bio u Vilniusu ili Kaunausu, a svaki dodir lopte srpskog kosarkasa grci su pratili majmunskim urlanjem. Od tada mrtve grke ne mogu vise da smislim, i slasno sam sa ostatkom rulje na ulicnom slavlju koje je spontano usledilo posle zlata pevao sada vec klasicnu poskocicu "atina je mali grad, mali grad, mali grad, atina je mali grad, a grci su picke".

Samo finale obelezio je Aleksandar Djordjevic, koji je prilicno jakoj litvaniji ubacio 41 poen uz 9/12 za trojku. Kada je puklo sranje zbog sudija, koji su zaista bili kriminalni obostrano, i kada je Sabonis hteo da prekine i cela litvanija sela, Djordjevic je otisao i nagovorio ih da nastave - mirne duse to nije morao da uradi, mi bi dobili zlato a oni bi se durili, ali uradio je to. Djordjevic je crno-beloj polovini zemlje ionako bio veci od isusa posle istanbula '92 - posle turnira '95 mislim da nije bilo kuce od Horgosa do Dragasa koja nije imala Djordjevicevu sliku kao ikonu. Za razliku od ovog pavijana sa reketom koji sada srbuje i glupira se, Djordjevic je ostao autenticni blue collar heroj napacenog naroda, i osoba cije su poteze emulirali klinci na svakom betonskom terenu bez obzira na navijacke interese.

Jos jedan potez je ostao u trajnom secanju, a to je Danilovicevo ponizavanje Sabonisa. Ne toliko to zakucavanje, nego Danilovicev drkadzijski "koji si bre ti kurac" pogled koji je kasnije uputio. Kasnije (mnogo kasnije) je Danilovic objasnio da je taj pogled bio upucen sudiji, uslovljen nezadovoljstvom zbog nesviranog faula nad njime. Ni dan danas ne zelim da verujem u to - ja jos uvek verujem da se Danilovic posrao po najboljem evropskom centru te ere i nasmejao mu se u lice, i taj potez je 15godisnjem Mairosuu zamalo izazvao izliv krvi u mozak od uzbudjenja.

I na kraju taj nesrecni walkout hrvata tokom medalja. I dan danas verujem da je to uradjeno pod pritiskom, i da se Kukocu i Radji & co. bas fuckalo koja je himna. Tuzna scena, ali dobro, tuzno vreme bilo.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2012 : 14:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
prvo sjećanje na košarku mi je tučnjava s talijanima...meneghin skače,kićanović na zapisničkom stolu...od tada uredno pratim,ali nisam toliko opsjednut ko džeremi i milojko...odite u kurac obojica

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2012 : 14:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu
Ja se secam i Kukoca i Radje koji su pohrlili u Knin da se slikaju posle oluje - obojica su kasnije, godinama kasnije, priznali da je to bilo pod pritiskom. Radja mnogo kasnije, a Kukoc cak vrlo brzo. Kada su bili izbori u Hrvatskoj neke 98 ili 99, HDZ je izbacio listu "slavnih hrvata" koji podrzavaju HDZ i Tonijevo ime bilo je na njoj.

ovdje si u krivu...kukoča nisu zvali...bili su skupa na nekoj jahti kad je zvalo rađu da hitno ide u knin...išao je i stojko...imaš na youtube objašnjenje svega toga,kad je toni gostovao u emisiji nedjeljom u dva kod stankovića(ne bore stankovića)...cijela emisija,u desetak dijelova...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/09/2012 : 14:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ne, to se nije desilo. Razumes ? Nije se desilo. :D

Stojko je u Srbiji barem imao nekakvu ustasku reputaciju. Nisam se previse bavio time, ko ce ga znati.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000