Author |
Topic |
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 10/09/2012 : 23:56:58
|
quote: Originally posted by brni
zasto bi bija losiji..ne kuzim..Snyder je redatelj koji je pokaza da zna "odradit" strip (Watchmen Alana Moora i 300 Frank Millera)..ja mislim da bi moga nadmasit Nolana..
ja bi opet rekao obratno...frajer je redatelj koji je pokazao da ne zna napravit filmsku adaptaciju stripa. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 11/09/2012 : 10:27:51
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
zasto bi bija losiji..ne kuzim..Snyder je redatelj koji je pokaza da zna "odradit" strip (Watchmen Alana Moora i 300 Frank Millera)..ja mislim da bi moga nadmasit Nolana..
ja bi opet rekao obratno...frajer je redatelj koji je pokazao da ne zna napravit filmsku adaptaciju stripa.
jesi ti cita ova dva navedena stripa..e ako jesi onda znas da je Snyder apsolutno vjerno prenia oba dva stripa na platno..gotovo da i nema nikakve razlike izmedu stripa i filma..meni je to genijalno..on je time pokaza koliko cijeni i Moora i Millera..da je isa nesto izmisljati i da si je dava redateljsku slobodu samo bi ih unistia..to su upravo stripovi koje se nesmi dirati..Snyder je to prepozna..drugo je Batman..nemoj to gledati kroz tu prizmu..Batman ima hrpu stripova i tesko je napraviti savrsen presjek onih najboljih prica..Nolanovi filmovi imaju podosta manjkavosti..jesu dobri ali daleko od savrsenih.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 11/09/2012 10:28:41 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/09/2012 : 14:21:03
|
jesi ti cita ova dva navedena stripa..e ako jesi onda znas da je Snyder apsolutno vjerno prenia oba dva stripa na platno..gotovo da i nema nikakve razlike izmedu stripa i filma..meni je to genijalno..on je time pokaza koliko cijeni i Moora i Millera..
ne, nisam čitao stripove, nego sam gledao film. 300, tj., koji mi je bio sranje.
sad, ako je istina to što kažeš, da razlike između samog stipa i filmske verzije i nema (a nadam se da jest) onda se Snyderu zapravo nema što prigovoriti (jer je već glupi izvorni materijal prenio na filmsko platno), nego samom izvornom materijalu i autoru. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 14:42:26
|
jesi ti cita ova dva navedena stripa..e ako jesi onda znas da je Snyder apsolutno vjerno prenia oba dva stripa na platno..gotovo da i nema nikakve razlike izmedu stripa i filma..meni je to genijalno..on je time pokaza koliko cijeni i Moora i Millera..
ne, nisam čitao stripove, nego sam gledao film. 300, tj., koji mi je bio sranje.
sad, ako je istina to što kažeš, da razlike između samog stipa i filmske verzije i nema (a nadam se da jest) onda se Snyderu zapravo nema što prigovoriti (jer je već glupi izvorni materijal prenio na filmsko platno), nego samom izvornom materijalu i autoru.
e sad odi i procitaj strip..i vidit ces da ces prominiti misljenje..tako je bilo i u mom slucaju..300 sa povijesnog gledista jest promasen film..ali on bas zbog te ekranizacije ne ulazi fakticki u podrucje povijesnog filma vec akcijskog.. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 11/09/2012 : 14:44:58
|
quote: Originally posted by brni ..300 sa povijesnog gledista jest promasen film..
ni blizu...baš suprotno, to je odlično ekranizirana legenda s nevjerojatno pogođenom atmosferom. A i mnoge stvari prikazane u filmu lako moguće da su bile baš onakve kakvim su prikazane. I baš s povijesnog aspekta je ovo odličan film! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/09/2012 : 14:58:27
|
e sad odi i procitaj strip..i vidit ces da ces prominiti misljenje..tako je bilo i u mom slucaju..300 sa povijesnog gledista jest promasen film..ali on bas zbog te ekranizacije ne ulazi fakticki u podrucje povijesnog filma vec akcijskog..
neću pročitat strip jer me ne zanima
što se samog filma tiče, slažem se s ovim što je kolega rekao u vezi povijesnih točnosti, ali mi se film kao film nije svidio. bez duše i slaba gluma. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:02:46
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by brni ..300 sa povijesnog gledista jest promasen film..
ni blizu...baš suprotno, to je odlično ekranizirana legenda s nevjerojatno pogođenom atmosferom. A i mnoge stvari prikazane u filmu lako moguće da su bile baš onakve kakvim su prikazane. I baš s povijesnog aspekta je ovo odličan film!
o tome ti pricam..to je legenda..nema veze sa stvarnosti..ja sam film izanalizira do zadnje stavke..viruj mi samo sta se tice vojne opreme mogu ti nac desetak gresaka..ali dobro ovdje mi ne pricamo o tome.. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 11/09/2012 : 15:11:42
|
quote: Originally posted by brni ..viruj mi samo sta se tice vojne opreme mogu ti nac desetak gresaka..ali dobro ovdje mi ne pricamo o tome..
pa naravno jer je prikazan hiperealistički, ali to su površne stvari. Govorim o atmosferi, nacin ophođenja, odnosima i sl. Tu je dosta toga vjerojatno bilo baš kak je prikazano. I ova hladnoća o kojoj govori DI, upravo je to Sparta - strog vojnički polis, gdje nema mjesta emocijama kakve danas poznajemo...
i gluma je naravno drugačija nego u večini filmova jer ovdje je upravo riječ o stapanju dva medija, stripa i filma...ovo nije samo još jedan film gdje bi glumu promatrali na uobičajen nacin. Istina, u Sin Cityu je to bolje izvedeno...ili nam je tad to bilo novo pa je bilo ok, a na drugu vec nije!?
u svakom slucaju Snyder je odličan izbor za strip ekranizacija, lik odlično razumije oba medija kaj je vrlo važno! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:14:15
|
quote: Originally posted by brni ..viruj mi samo sta se tice vojne opreme mogu ti nac desetak gresaka..ali dobro ovdje mi ne pricamo o tome..
u svakom slucaju Snyder je odličan izbor za strip ekranizacija, lik odlično razumije oba medija kaj je vrlo važno!
s ovim se u potpunosti slazem.. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/09/2012 : 15:17:13
|
ni blizu...baš suprotno, to je odlično ekranizirana legenda s nevjerojatno pogođenom atmosferom. A i mnoge stvari prikazane u filmu lako moguće da su bile baš onakve kakvim su prikazane. I baš s povijesnog aspekta je ovo odličan film!
o tome ti pricam..to je legenda..nema veze sa stvarnosti..ja sam film izanalizira do zadnje stavke..viruj mi samo sta se tice vojne opreme mogu ti nac desetak gresaka..ali dobro ovdje mi ne pricamo o tome..
pismena analiza? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/09/2012 : 15:20:05
|
ni blizu...baš suprotno, to je odlično ekranizirana legenda s nevjerojatno pogođenom atmosferom.
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:22:59
|
quote: Originally posted by supermark
o tome ti pricam..to je legenda..nema veze sa stvarnosti..ja sam film izanalizira do zadnje stavke..viruj mi samo sta se tice vojne opreme mogu ti nac desetak gresaka..ali dobro ovdje mi ne pricamo o tome..
pismena analiza?
da je film povijesni onda bi ti stavia analizu..ovako nema smisla.. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:23:57
|
o tome ti pricam..to je legenda..nema veze sa stvarnosti..
aha, znači po tebi je Termopilska bitka čista izmišljotina koja se nikad nije dogodila? |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:25:42
|
da je film povijesni onda bi ti stavia analizu..ovako nema smisla..
pa film i jest povijesni na neki način. rađen je po stripu - pa bi stoga njegova definicija bila "filmska verzija stripa" - ali je strip temeljen ipak na jednom povijesnom događaju. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:27:32
|
o tome ti pricam..to je legenda..nema veze sa stvarnosti..
aha, znači po tebi je Termopilska bitka čista izmišljotina koja se nikad nije dogodila?
a vidi sad njega..ne govorim o tome..govorim o drugim stvarima..mozda sam se krivo izrazia..bolje receno film koji ne prati sve povijesne cinjenice..naravno da se bitka u Termopilu dogodila nitko to ne osporava..
dok recimo gladiator je bas pravi primjer toga..tamo je povijest totalno izvrnuta..
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:30:48
|
a vidi sad njega..ne govorim o tome..govorim o drugim stvarima..mozda sam se krivo izrazia..bolje receno film koji ne prati sve povijesne cinjenice..naravno da se bitka u Termopilu dogodila nitko to ne osporava..
dok recimo gladiator je bas pravi primjer toga..tamo je povijest totalno izvrnuta..
pa gledaj, ti si izjavio da je sve to "legenda, nema veze sa stvarnošću". što u prijevodu znači da je cijela Termopilska bitka izmišljotina
sigurno si htio reći da film prikazuje ovu bitku i osobe koje su u njoj sudjelovale, ali je njihov život pretvoren u mit (znači da je u vezi njih prikazano i nešto što se nije dogodilo). tako nešto? |
Edited by - Darth Ivan on 11/09/2012 15:31:11 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:33:16
|
pa gledaj, ti si izjavio da je sve to "legenda, nema veze sa stvarnošću". što u prijevodu znači da je cijela Termopilska bitka izmišljotina
sigurno si htio reći da film prikazuje ovu bitku i osobe koje su u njoj sudjelovale, ali je njihov život pretvoren u mit (znači da je u vezi njih prikazano i nešto što se nije dogodilo). tako nešto?
ma da..krivo sam se izrazia.. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 15:35:14
|
eto, uspjeli smo pronać zajednički jezik
konacno.. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 15/09/2012 : 09:38:39
|
quote: Originally posted by swamp thing
Tipični američki 'očekujem nominaciju za Oskara u 10 kategorija' film. Boooring!
Zasto , nije li Lincoln efektni ubica vampira ..suck on that
Salu na stranu ..Speilberg snima Abrahama ..hehehe..
Bilo kako bilo , ja cu ga pogledati u kinu i samo zbog Daniel Day-Lewisa.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 21/09/2012 : 19:03:46
|
Budući da D.D.Lewis rijetko snima filmove a svaki put kad prihvati ulogu to bude nešto posebno,možda se dogodi da dobije i trećeg Oscara. Mislim da bi onda bio jedini glumac s tri nagrade za glavnu ulogu. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Topic |
|