Author |
Topic  |
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12038 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
mavra
Junior Member

439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 19/09/2012 : 22:51:15
|
Rundek, Stulic, Bora, Nele i Milan, najvece legende i genijalci 80ih, vizionari, mnogo ispred svog vremena. 20 i kusur godina kasnije Rundek se gubi u svojim narkomanskim bunilima, Stulic iz Holandije radi kretenske obrade etno muzike i prepevava Ilijadu, Bora otkriva sovinizam i patetiku, a Nele cigansku muziku koju debelo naplacuje gastarbajterima po Evropi i juznoamerikancima. Jedino Milan, svojom preranom smrcu, ostaje neukaljana legenda, ostavljajuci nas da nagadjamo kuda bi njega putevi odneli. Rundeka sam obozavao, Uzalud pitas mi je u prvih 5 omiljenih pesama ikada, Sal od svile i Ja bih mogo da mogu u prvih 10, ali ona sprdacina na beer festu od pre par godina je uticala da sve sto nadalje bude napravio stavim na tezak ignore. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12038 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 19/09/2012 : 23:39:02
|
od Haustora je meni najomiljenija bila "Moja prva ljubav". a od Rundekove solo karijere naravno "Apokalipso". |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2994 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 20/09/2012 : 09:01:50
|
bre ala ste krenuli, sta li je ostalo da nastavimo niz :) treci svet i tajni grad su u tesnoj borbi za najdrazi haustor album, a nije da nesto ne volim bolero i haustor :) i uvek kad pomislim da mi je rundeka preko kurca i da je postao artsy verzija brege, on dodje na koncert u skoplje, ja odem i raspametim se po kozna koji put. i da , zavrsnice su uvek uz sejn i sal od svile, to je on mairosua jebuckao tada izgleda ;) :P poat haustor se cini nedovoljno kvalitetnim, ali samo na prvo slusanje, tu pre svega mislim na plocu u sirokom svetu. apokalipso i ruke imaju gomilu odlicnih stvari, vi kako ocete ali mene makedo i apokalipso razdvajaju od stvarnosti :D albume kargo orkestra, iskreno, nisam ni preslusao
jedina stvar koju ne podnosim od njega je take the money and run, ona ritam masina me ritmicki ubija :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
|
zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 20/09/2012 : 13:44:15
|
Od Haustora mi je dobra ova sa zvončićima.
Vidim da u solo i Cargo varijanti nije pokupio baš previše simpatija. Meni je bilo lepo na svirci Cargo tria prošlog leta, posebno sam uživao na novijim stvarima. A ova pesma sa poslednjeg albuma mi je bolja od svih poznatijih Haustorovih ljubavnih pesmuljaka. Odličan tekst i još bolja muzička pratnja.
Imam i malu anegdotu vezanu za Darka. Pre nekih pet godina smo završili na poslednjih deset minuta koncerta u Starom gradu u Budvi. Nakon toga zaboli na plaži u blizini. U pet ujutru, već se uveliko razdanilo, pojavljuje se razvaljeni Rundek da ušteka neku pljugu. Morao je da nam otpeva nekoliko stihova. :)
|
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 20/09/2012 : 14:48:31
|
quote: Originally posted by mavra
ali ona sprdacina na beer festu od pre par godina je uticala da sve sto nadalje bude napravio stavim na tezak ignore.
Jos se secam.
Prvo je ustimavao orkestar jedno pola sata. Znaci, izasli su svi na stejdz, svi se poredjali, i mi svi gladni, ja dosao samo njega da gledam, i on drn drn drn i pola sata, jebemtizivot, i pola sata, onda konacno DRN DRN DRN DRN U SVOJE LOSE DANE i mi svi JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i onda sledeca pesma...nesto.
Pa opet...nesto.
Pa onda SEJMENI I MI SVI JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i onda...nesto.
I nesto...
I nesto...
I onda RECI KAK SE ZOVES TI i mi svi JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i on ni ne zavrsi pesmu cestito, nego kaze "e ljudi probili smo termin, aj zdravo".
That's it ?
Dosao sam na Beerfest da gledam Rundeka, ali prava zvezda tog dana bese one and only :
I onda kad nekom pricas da si otisao da gledas Rundeka, a raspametile te Divlje Jagode, imas idealnu podlogu da te proglase za mentalnog defekta. Al' tako bi, stvarno. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 20/09/2012 : 14:54:56
|
quote: Originally posted by Mairosu
I onda kad nekom pricas da si otisao da gledas Rundeka, a raspametile te Divlje Jagode, imas idealnu podlogu da te proglase za mentalnog defekta. Al' tako bi, stvarno.
Pa to jedino ako su svirali "Gdje si sad, moja patkice", inače ne vidim da su toliko loši  |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 20/09/2012 : 15:04:01
|
Nisu losi uopste, ali je, kazem, neocekivano bilo. Te divlje jagode na beerfestu su totalni blur, jedan uragan energije koji nas je sve oduvao. Vec smo imali dobar promil u krvi, i publika je bila dostigla kriticnu masu, i izlaze ovi, ide neki levi intro, mi ocekujemo, OK, sa'ce malo da smaraju za pocetak, kad odjednom intro utisava, grmljavina, vrisak, gitara ide u rez, i samo cujes
"U DALJINI CUJU SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE KAO GROMOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"
To je bilo to, izgubili smo inhibicije za taj dan. Lecio sam grlo nedelju dana posle. Koliki je hipnoticki appeal divljih jagoda bio, u ekipi smo bili ja, moj prijatelj koji je dosao samo zbog Haustora, moj kolega Svedjanin, i moj drug iz osnovne koji je sad operski pevac (?!). I svi su bili posle "brate - pokidali su" :D :D :D Shved je cak kupio disk, pogotovo kad sam mu rekao da su uzeli ime po Bergmanovom filmu :D :D :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8975 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/09/2012 : 16:43:38
|
Sto ljudi, sto ćudi... Dragi su mi Haustor, ali album Ruke je meni nešto posebno i sigurno njegovo najdraže djelo.
|
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
mr murdoc
Advanced Member