forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pravo Na Prosvjed
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/09/2012 : 22:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
zanima me... dali ste ikada iskoristili svoje građansko pravo na prosvjed? možete li se pohvaliti da ste izašli na ulicu da izrazite svoje nezadovoljstvo ili podržite nečiji stav? jeste li ikada sudjelovali u nekoj povorci braneći svoja prava, ili se samo solidarizirali s drugima, onim obespravljenima, oštećenima? u javnom prosvjedu protiv aktualne vlasti, protiv banaka, protiv ratova, ili za prava neke marginalizirane društvene skupine..?

ili ste jedan od onih koji nemaju "muda", koji jesu doduše jaki na riječima, ali slabi na djelu, koji jebu mater svojim političarima, ali samo ispred televizora ili po internetskim forumima..? ili vas uopće nije briga (jer vama je super)? ili ne vidite koristi, učinkovitosti od ovakvog tipa "borbe"?

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 19/09/2012 : 22:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
bio na svim mogućima u zadnje 3 i po godine u zg-u, u nekima aktivno sudjelovao, neke i organizirao.

a ovo preko interneta, sve je to luk i voda.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/09/2012 : 22:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Da. Na studentskim protestima krajem devedesetih. Na -12 celzijusa i +5000 policajaca.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 19/09/2012 : 22:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
5. oktobra 2000. kao petnaestogodisnjak gutao suzavac ispred skupstine. Posle toga prestao da verujem u bilo kakve prosvjede(demonstracije). Muda imam, ali isto tako i veliku dozu apatije i rezignacije prema takvim desavanjima, jer se osecam kao marioneta u necijim rukama.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/09/2012 : 22:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ha, kiky ovo nisi očekivao, prva tri i odmah revolucionari!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 19/09/2012 : 22:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Da. Na studentskim protestima krajem devedesetih. Na -12 celzijusa i +5000 policajaca.

90-te su bile jako cudne. Koliko god bile crne i uzasne, postojala je nada u promene, da ce sa zlikovcem otici i svi problemi u Srbiji. Ljudi su verovali u nesto. U sta sada veruju?

Edited by - mavra on 19/09/2012 22:38:23
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/09/2012 : 22:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

zanima me... dali ste ikada iskoristili svoje građansko pravo na prosvjed? možete li se pohvaliti da ste izašli na ulicu da izrazite svoje nezadovoljstvo ili podržite nečiji stav? jeste li ikada sudjelovali u nekoj povorci braneći svoja prava, ili se samo solidarizirali s drugima, onim obespravljenima, oštećenima? u javnom prosvjedu protiv aktualne vlasti, protiv banaka, protiv ratova, ili za prava neke marginalizirane društvene skupine..?

ili ste jedan od onih koji nemaju "muda", koji jesu doduše jaki na riječima, ali slabi na djelu, koji jebu mater svojim političarima, ali samo ispred televizora ili po internetskim forumima..? ili vas uopće nije briga (jer vama je super)? ili ne vidite koristi, učinkovitosti od ovakvog tipa "borbe"?

Nisam nikada bio dio neke skupine i pokazao "muda" imajuci iza ledja stotinu drugih ljudi.
A za svoja prava sam se itekako borio, koliko hoces puta. Sam, bez zaledjine.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2620 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 19/09/2012 : 22:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
quote:
Originally posted by mavra

quote:

90-te su bile jako cudne. Koliko god bile crne i uzasne, postojala je nada u promene, da ce sa zlikovcem otici i svi problemi u Srbiji. Ljudi su verovali u nesto. U sta sada veruju?

Na žalost ni u šta. Sve je otišlo u PM...

Carpe diem
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33041 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 19/09/2012 : 22:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
prvi put sam se poceo boriti protiv sistema sa 9 godina. bojkotirao sam skolu. sljedile batine i danas se sav stresem kad ih se sjetim. onda sam bio na svim demostracijama kontra rata,90tih, irak,ex-yu i.t.d. . od sredine 90tih se konstantno borim za svoja ljudska prava i slobodu. vs.zena.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 19/09/2012 22:57:09
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/09/2012 : 23:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
kao deca smo masovno strajkovali protiv skole,onda s ubacili skolovani otporasi i to u postali protesti protiv slobe... A u Stvari je sve pocelo jer nism hteli subotom u skolu... I dan danas se secam kako je to pocelo , okupi se grupa ljudi i u dvoristu skole pocne vikati strajk... i svi polako izadjemo iz skole (gradjevinska), onda odemo u lazara , (hemiska) i isteramo sve iz uciona, onda peske do masinske koja je kilometar udaljena ista prica, onda ekonomska mi i masinci isterujemo ekonomiste iz uciona, a onda provaljivanje u gimnaziju , koje su na pomen strajka zakljucavali.... ne bi ljudi verovali kako lako pukne lanac i to onaj debeli kad 600 ljudi gura. Onda svi zajedno subotickim ulicama do medicinske skole koja je 4 km udaljena i to magistralnim putem... Bilo ludo. Prvo profe strajkuju oce povecanje plata, onda mi jer necemo da nadoknadjujemo gradivo...

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 19/09/2012 23:30:44
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/09/2012 : 23:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Nisam nikada bio dio neke skupine i pokazao "muda" imajuci iza ledja stotinu drugih ljudi.

Ako smem da primetim, omašia si balun.

Ne radi se ovde o zadovoljenju tvojih želja, prava i potreba, već društva u celini. Tako da tu ne stoji ovo "imati iza ledja stotinu drugih". Možda si u toj grupi ti nekome iza ledja, jedan od onih stotinu? Ili svako svakome čuva ledja?
Moć mase je velika, ako se pravilno usmeri.

Edited by - manhunter on 19/09/2012 23:25:08
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/09/2012 : 23:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
političke prosvjede izbjegavan,kao i skupove raznih stranaka ,kuraca palaca.

šta se tiče sukoba sa sistemom to san ima itekako 90-tih .
šta opet nije toliko ni čudno s obziron da smo bili policijska država.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33041 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 19/09/2012 : 23:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

političke prosvjede izbjegavan,kao i skupove raznih stranaka ,kuraca palaca.

šta se tiče sukoba sa sistemom to san ima itekako 90-tih .
šta opet nije toliko ni čudno s obziron da smo bili policijska država.

al sad nismo!?

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/09/2012 : 23:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ne radi se ovde o zadovoljenju tvojih želja, prava i potreba, već društva u celini.

Zar se ne svodi na isto?

Moje misljenje sto se tice protesta je ono sto je i Mavra rekao, vecinom su politicke prirode iza kojih stoje ljudi koji nas koriste kao marionete. Kada dodju na vlast, s vremenom se pokaze da su ista govna kao oni prije. Nasuskavanje naroda na proteste je uvijek bio kraci put do vlasti. Da ne spominjem sada konkretne primjere, tema ce otici previse u politiku. Izuzetak su protesti kao npr. gej parada.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/09/2012 : 23:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
E da, nećemo o politici. :D

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33041 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 19/09/2012 : 23:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
o cemu muskarci znaju da pricaju? politika,sport,zene i posao.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/09/2012 : 23:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne radi se ovde o zadovoljenju tvojih želja, prava i potreba, već društva u celini.

Zar se ne svodi na isto?

Moje misljenje sto se tice protesta je ono sto je i Mavra rekao, vecinom su politicke prirode iza kojih stoje ljudi koji nas koriste kao marionete. Kada dodju na vlast, s vremenom se pokaze da su ista govna kao oni prije. Nasuskavanje naroda na proteste je uvijek bio kraci put do vlasti. Da ne spominjem sada konkretne primjere, tema ce otici previse u politiku. Izuzetak su protesti kao npr. gej parada.

Naravno da se ne svodi na isto.
Ako neko napolju demonstrira tražeći zagarantovani minimalni lični dohodak, možeš da mu pomogneš i pridružiš se iako ti lično zaradjuješ i više od toga. Duže porodiljsko odsustvo, a ti ne planiraš da radjas, bolji uslovi u školstvu, a ti si školu odavno završio, protv rasizma... Imaš milion primera gde možeš da pomogneš društvu u celini, bez da imaš direktnu ličnu korist.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/09/2012 : 23:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Sve ok, rekao sam ima izuzetaka. Mada, vecina protesta je politicke prirode. Pogledaj trenutnu situaciju u svijetu, protesti na sve strane. Ludnica! Bice rata...
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33041 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 20/09/2012 : 00:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
razlika je velika kad narod izadje na ulice samovoljno,nego kad su izmanipulirani rezimom koji ih koristi u svoje svrhe.ove sto vidimo u zadnje vrijeme,uglavnom su od drugo navedenih.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/09/2012 : 00:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Bio '97, al tad je ceo beograd koji je znao da obrise dupe bio na protestima.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 20/09/2012 : 00:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
quote:

Zar se bilo kakvim povorkama podržava ičiji stav?

Druge su tu stvari u pitanju, straćeno je to vreme.

Ako već nema stava, kako reče, te se oseća preka potreba da podržiš kogagodveć, deluj.

Usput, ne bih to kvalifikovao kao "borbu", pre kao podršku.

Uz otklon da je to ili ta ili taj, vredan toga.

Kao što, vrlo verovatno, nije.

Piši propalo!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/09/2012 : 00:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Bio ko klinac od prosvjeda za 101-icu do zadnjih prosvjeda na ffzg-u i kasnije kontra Horvatinčića na Cvjetnom.
Btw. na ovom forumu je je zabranjena politika ili sam ja ispao iz aviona i nemam pojma o čemu je riječ?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000