forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Haustor
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 19/09/2012 : 21:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
joj kako sam zaboravio na ruke :)
genijalna stvar!

svaka čast nemanja

Edited by - stripofil on 19/09/2012 21:33:50
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12038 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 19/09/2012 : 22:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Preskacem ove Kargo zajebancije.

Sejmeni mi je u top 10 pesama.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 19/09/2012 : 22:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
Rundek, Stulic, Bora, Nele i Milan, najvece legende i genijalci 80ih, vizionari, mnogo ispred svog vremena. 20 i kusur godina kasnije Rundek se gubi u svojim narkomanskim bunilima, Stulic iz Holandije radi kretenske obrade etno muzike i prepevava Ilijadu, Bora otkriva sovinizam i patetiku, a Nele cigansku muziku koju debelo naplacuje gastarbajterima po Evropi i juznoamerikancima. Jedino Milan, svojom preranom smrcu, ostaje neukaljana legenda, ostavljajuci nas da nagadjamo kuda bi njega putevi odneli. Rundeka sam obozavao, Uzalud pitas mi je u prvih 5 omiljenih pesama ikada, Sal od svile i Ja bih mogo da mogu u prvih 10, ali ona sprdacina na beer festu od pre par godina je uticala da sve sto nadalje bude napravio stavim na tezak ignore.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12038 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 19/09/2012 : 23:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Kad pomenu Uzalud pitas...

Tekst izmenjen, ali ponovo rastura.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 19/09/2012 : 23:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Moja omiljena pjesma je definitivno Sejn.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 19/09/2012 : 23:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
od Haustora je meni najomiljenija bila "Moja prva ljubav". a od Rundekove solo karijere naravno "Apokalipso".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2994 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 19/09/2012 : 23:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Zar nitko da spomene Enu

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 20/09/2012 : 09:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
bre ala ste krenuli, sta li je ostalo da nastavimo niz :)
treci svet i tajni grad su u tesnoj borbi za najdrazi haustor album, a nije da nesto ne volim bolero i haustor :)
i uvek kad pomislim da mi je rundeka preko kurca i da je postao artsy verzija brege, on dodje na koncert u skoplje, ja odem i raspametim se po kozna koji put. i da , zavrsnice su uvek uz sejn i sal od svile, to je on mairosua jebuckao tada izgleda ;) :P
poat haustor se cini nedovoljno kvalitetnim, ali samo na prvo slusanje, tu pre svega mislim na plocu u sirokom svetu. apokalipso i ruke imaju gomilu odlicnih stvari, vi kako ocete ali mene makedo i apokalipso razdvajaju od stvarnosti :D
albume kargo orkestra, iskreno, nisam ni preslusao

jedina stvar koju ne podnosim od njega je take the money and run, ona ritam masina me ritmicki ubija :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 20/09/2012 : 09:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Dakle, nisam Hrist, stoga vam neću oprostiti što se niko nije setio ove neprejebive stvari:

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 20/09/2012 : 13:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Od Haustora mi je dobra ova sa zvončićima.

Vidim da u solo i Cargo varijanti nije pokupio baš previše simpatija. Meni je bilo lepo na svirci Cargo tria prošlog leta, posebno sam uživao na novijim stvarima. A ova pesma sa poslednjeg albuma mi je bolja od svih poznatijih Haustorovih ljubavnih pesmuljaka. Odličan tekst i još bolja muzička pratnja.

Imam i malu anegdotu vezanu za Darka. Pre nekih pet godina smo završili na poslednjih deset minuta koncerta u Starom gradu u Budvi. Nakon toga zaboli na plaži u blizini. U pet ujutru, već se uveliko razdanilo, pojavljuje se razvaljeni Rundek da ušteka neku pljugu. Morao je da nam otpeva nekoliko stihova. :)

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/09/2012 : 14:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mavra

ali ona sprdacina na beer festu od pre par godina je uticala da sve sto nadalje bude napravio stavim na tezak ignore.

Jos se secam.

Prvo je ustimavao orkestar jedno pola sata. Znaci, izasli su svi na stejdz, svi se poredjali, i mi svi gladni, ja dosao samo njega da gledam, i on drn drn drn i pola sata, jebemtizivot, i pola sata, onda konacno DRN DRN DRN DRN U SVOJE LOSE DANE i mi svi JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i onda sledeca pesma...nesto.

Pa opet...nesto.

Pa onda SEJMENI I MI SVI JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i onda...nesto.

I nesto...

I nesto...

I onda RECI KAK SE ZOVES TI i mi svi JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE i on ni ne zavrsi pesmu cestito, nego kaze "e ljudi probili smo termin, aj zdravo".

That's it ?

Dosao sam na Beerfest da gledam Rundeka, ali prava zvezda tog dana bese one and only :

I onda kad nekom pricas da si otisao da gledas Rundeka, a raspametile te Divlje Jagode, imas idealnu podlogu da te proglase za mentalnog defekta. Al' tako bi, stvarno.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 20/09/2012 : 14:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

I onda kad nekom pricas da si otisao da gledas Rundeka, a raspametile te Divlje Jagode, imas idealnu podlogu da te proglase za mentalnog defekta. Al' tako bi, stvarno.

Pa to jedino ako su svirali "Gdje si sad, moja patkice", inače ne vidim da su toliko loši

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/09/2012 : 15:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Nisu losi uopste, ali je, kazem, neocekivano bilo. Te divlje jagode na beerfestu su totalni blur, jedan uragan energije koji nas je sve oduvao. Vec smo imali dobar promil u krvi, i publika je bila dostigla kriticnu masu, i izlaze ovi, ide neki levi intro, mi ocekujemo, OK, sa'ce malo da smaraju za pocetak, kad odjednom intro utisava, grmljavina, vrisak, gitara ide u rez, i samo cujes

"U DALJINI CUJU SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
KAO GROMOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"

To je bilo to, izgubili smo inhibicije za taj dan. Lecio sam grlo nedelju dana posle. Koliki je hipnoticki appeal divljih jagoda bio, u ekipi smo bili ja, moj prijatelj koji je dosao samo zbog Haustora, moj kolega Svedjanin, i moj drug iz osnovne koji je sad operski pevac (?!). I svi su bili posle "brate - pokidali su" :D :D :D Shved je cak kupio disk, pogotovo kad sam mu rekao da su uzeli ime po Bergmanovom filmu :D :D :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8975 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/09/2012 : 16:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sto ljudi, sto ćudi... Dragi su mi Haustor, ali album Ruke je meni nešto posebno i sigurno njegovo najdraže djelo.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/09/2012 : 21:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Zelja..ako moze ..samo na cas..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/09/2012 : 21:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Cak i sada na ovom forumu i u meni samome postoji..Tajni grad ..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/09/2012 : 21:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Haustor - Babilonske baklje

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/09/2012 : 21:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Haustor - Skriven iza laznih imena

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/01/2013 : 19:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
upravo slusala french verziju, so sik!

Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 02/04/2013 : 12:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Haustor - Skriven iza laznih imena

Meni najdraza, najljepsa i najbolja pjesma od Haustora. Uvijek kad je cujem podsjeca me na Corta Maltese

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/04/2013 : 19:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
nije haustor ali je BRundek
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 02/04/2013 : 19:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

nije haustor ali je BRundek

Ovo "BRundek" me podsjeća na scenu koja je prethodila koncertu u Tvornici prije cca 3 godine: nacvrcan sam imitirao Slovenca ("Gdo je tisti Brundek?") što je iritiralo Darkecove grejtest fanove.

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/04/2013 : 20:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
haha mašala luka
a ovo bi dobro išlo uz film elija petrija istog imena...a reklo bi se da je pjesma bila proročanska ...pa pa proleteri ...i jako jako ironična

Edited by - rommel on 02/04/2013 20:18:55
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 02/04/2013 : 20:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Dok je bio mlađi, njegova angažiranost zvučala je iskrenije. Novije stvari (Cargo Orkestar ili Trio) su mi nekako isforsirane.

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/04/2013 : 02:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vidiš, vidiš, nisam znao da postoji francuska verzija Ene...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000