forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kolekcije američkih stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/09/2012 : 15:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Uh, swamp, ima i kod tebe svakakvih dobara !

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 24/09/2012 : 15:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
@swamp

di ti je Swamp Thing u kolekciji..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 24/09/2012 : 15:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Clanovi koji su dosad postavili slike (ili popis) svoje kolekcije:

@brni
@SonicHR
@Krscho
@Rada13
@Imrahil
@fler
@Laf
@provodina
@star-duster
@jaki
@Amos
@sloppy
@sinister
@swamp thing

14 clanova dosad postavilo svoje kolekcije..ako ne probijemo brojku 20 mozemo se svi bacit u more..

Edited by - brni on 24/09/2012 15:27:20
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 24/09/2012 : 15:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

@swamp

eno ga na 1. slici

inače super kolekcija swamp
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/09/2012 : 15:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Jbg, nastojim biti koliko-toliko raznovrstan. Skupa rabota naručivanje, a ovdje u BL nema šeme da dođeš do američkog stripa. Kakva ljepota kad upadnem u Zg u Algoritam, Libellus, SNK, pa biram...
I da, Swampy je na sl.1 :) Tih 6 trejdova su mi bili među prvim narudžbama sa amazona, davne 2008. :D
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 24/09/2012 : 17:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rada13

quote:
Originally posted by brni

@swamp

eno ga na 1. slici

inače super kolekcija swamp

aha sad vidim..bravo..

Go to Top of Page

SonicHR
New Member

Croatia
110 Posts

Member since 19/09/2012

Posted - 24/09/2012 : 17:36:15  Show Profile Show Extended Profile  Send SonicHR a Private Message  Reply with Quote
Zadivljen sa svime što vidim. Drago mi je da ima toliko ljubitelja američkih stripova koji su uložili i novaca i vremena u svoje kolekcije...

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 24/09/2012 : 21:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

@star-duster
Lock & key si postrojio ko vojsku. I oba Wastelanda. Odlično!

@Amos - Izgleda da se ti i ja slažemo po interesovanju za pretežno ne-superherojske američke stripove.

Za Locke&Key imaš moju najiskreniju preporuku. Svakom knjigom je sve bolji strip, a priča sve zaokruženija. Prava je milina kad vidiš da je autor još na početku znao koju priču želi da ispriča i kako to da uradi. Nema lutanja, improvizacije i brljanja po scenariju. Joe Hill majstorski gradi i razvija priču. Uostalom, lepo kažu naši ljudi "ne pada iver daleko od klade".

A iz tvoje kolekcije bih itekako imao šta da izaberem, prvenstveno American Vampire, odličan strip koji će valjda nekad doći na red za kupovinu i kod mene.

Edited by - star-duster on 24/09/2012 21:22:24
Go to Top of Page

The Kid #9
Starting Member

35 Posts

Member since 06/05/2012

Posted - 25/09/2012 : 05:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send The Kid #9 a Private Message  Reply with Quote
Kompletirao sam ili trenutno kompletiram neke od omiljenih serijala, ali moram da priznam da me je sa daljeg kolekcionarstva u štampanoj formi "skinula" (doduše, nakon čitave sedmice loše prespavanih noći i razmišljanja) samo jedna fotografija - fotka moje sobe od prije osam godina, prekrivene piratskim muzičkim diskovima od kojih je 90% tokom godina otišlo u smeće. Toliko potrošenih para na albume koje sad u kompletu nađeš u samo jednom youtube klipu.

Htjeli da se suočimo sa tim ili ne, tehnologija napreduje brže neko ikad, tablet računari su tu i stripovi će nažalost doživjeti istu sudbinu kao i muzika. Kad se pojave tableti malo krupniji od iPadovih 10" (a već je tu Toshiba od 13") užitak će biti još potpuniji i kad otvorite svoj omiljeni strip na tabletu savršene rezolucije i kristalne slike, više nema argumenata poput "kako možeš da čitaš strip sa računara, ja volim da legnem i držim to što čitam u rukama."

Ovo doduše pričam iz perspektive nekoga kome na pamet neće padati da plaća digitalne stripove osim ako ne bude primoran. Ipak smo mi, kolekcionari sa ovih prostora, samo statistička greška u odnosu na fan bazu u SAD i bogatijim zemljama, i ljude koji "pomažu industriju" tako što plaćaju čak i digitalce ili kupuju singl izdanja svakog mjeseca. Volim Marvel i DC i "spašavaju" mi razum svake nedjelje, ali mislim da će preživjet i bez mene.

Da sam kojim slučajem u Americi, nema dileme, svake sedmice bih išao u radnju i kupovao flopije, srijetao se sa ljudima koje znam da ću tamo nać i sa njima sabirat utiske, jer mislim da se ništa sa tim ne može uporedit, i ne bi mi na pamet padalo da se toga odreknem. Ali ovako, hiljadama kilometara udaljen od svega što liči na Local Comic Store pun isključivo američkim izdanjima, čini mi se da trošenje para na štampana izdanja polako ipak postaje jedan bespotreban luksuz i da postoji jednostavnije i jeftinije rješenje.

Comixology će u 2012. zaraditi 70 miliona dolara od prodaje digitalnih izdanja, što je ogroman napredak u odnosu na 19 miliona u 2011. godini. Autori su već počeli sa izbacivanjem stripova koji uz sliku imaju i muzičku pozadinu koja se mijenja zavisno od stranice, i (r)evolucija je iza ćoška.

Što da vam kažem osim... čuvajte pare za statue.

Edited by - The Kid #9 on 25/09/2012 05:05:20
Go to Top of Page

SonicHR
New Member

Croatia
110 Posts

Member since 19/09/2012

Posted - 25/09/2012 : 09:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send SonicHR a Private Message  Reply with Quote
U potpunosti razumijem o čemu pričaš i slažem se,ali osobno sam tek počeo sa skupljanjem i ne planiram uskoro prestat jer trenutno čitam i digitalne i printove,ali digitalni mi nemaju ni približan osjećaj pri čitanju,iako bi se poboljšao da imam kvalitetan tablet u ruci...

Tehnološka evolucija je neizbježna ali moramo priznat da se uvijek izgubi određena "čar" pri korištenju nečeg "modernog"... Ja još nisam ni blizu spremnosti platiti za nešto digitalno, imam osjećaj da bacam pare u vodu...

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 25/09/2012 : 09:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SonicHR

U potpunosti razumijem o čemu pričaš i slažem se,ali osobno sam tek počeo sa skupljanjem i ne planiram uskoro prestat jer trenutno čitam i digitalne i printove,ali digitalni mi nemaju ni približan osjećaj pri čitanju

apsolutno se slazem..a i bespredmetno je usporedivat muziku i stripove..to su kruske i jabuke..

Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 25/09/2012 : 09:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
nemoze se to usporedjivat

nikakav ekran nikad nece zamjenit papir i taj osjecaj listanja

a sad ocu gledat film na ekranu tv-a, monitoru od pc-a, padu ili mobitelu mi na isto dodje, ali i dalje najvise volim otic u kino :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 25/09/2012 : 10:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

@Amos - Izgleda da se ti i ja slažemo po interesovanju za pretežno ne-superherojske američke stripove.

U pravu si. To sam još i prije primijetio na topicu "Koji strip ste danas dobili...", jer kada sam vidio što kupuješ rekao sam sebi pa ovaj čovjek uzima stvari koje bih i ja izabrao.

quote:

Za Locke&Key imaš moju najiskreniju preporuku. Svakom knjigom je sve bolji strip, a priča sve zaokruženija. Prava je milina kad vidiš da je autor još na početku znao koju priču želi da ispriča i kako to da uradi. Nema lutanja, improvizacije i brljanja po scenariju. Joe Hill majstorski gradi i razvija priču. Uostalom, lepo kažu naši ljudi "ne pada iver daleko od klade".

Kako funkcionira crtež kod Locke & Key? Pitam to zato jer je Rodriguez crtao i Veliku tajnu predstavu i tamo mi nije baš najbolje sjeo njegov karikaturalni crtež.

Joe je napravio i The Cape: http://www.bookdepository.com/Cape-Joe-Hill/9781613771969, a sa starim ima i ovo: http://www.bookdepository.com/Road-Rage-Chris-Ryall/9781613772829 pa to sve planiram pokupovati

quote:

A iz tvoje kolekcije bih itekako imao šta da izaberem, prvenstveno American Vampire, odličan strip koji će valjda nekad doći na red za kupovinu i kod mene.

Vampir što ide dalje sve je bolji. Čini mi se da scenarist, barem za sada, ima ideju što hoće reći i zanimljivo je pratiti kuda će stvar ići. Da ne govorim kako je crtež odličan, a definitivni plus kod mene je bio kada sam vidio da je u trećem dijelu Žeželj crtao uvodnu priču.
Sami vampiri su konačno ono što se traži, odvratni sadisti koje treba što prije porokati i oko kojih nema ništa romantičnog, aristokratskog, s engleskim posh naglascima.
Preporuke.

Go to Top of Page

SonicHR
New Member

Croatia
110 Posts

Member since 19/09/2012

Posted - 25/09/2012 : 11:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send SonicHR a Private Message  Reply with Quote
Da vas pitam sve nešto... Gdje kupujete sve svoje stripove ?

Ja prvenstveno koristim Book Depository, prije sam Amazon ali više ne...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 25/09/2012 : 11:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Sve to s tabletima je OK i intimno u cijelosti prihvaćam činjenicu da tehnologija ide naprijed i da bi, na kraju krajeva, bilo dobro nabaviti jedan takav uređaj za čitanje stripova i knjiga. Na taj način bih sigurno pročitao više stvari nego što sada čitam, a i iz istih poriva sam se nakon 100 godina učlanio u gradsku knjižnicu..

Međutim, mislim da ovo o čemu pišu većina forumaša koji vole imati papirnato izdanje u rukama nema veze s pukim saznavanjem sadržaja pojedinog stripa, a do kojega se dolazi čitanjem riječi i pregledavanjem slika, bilo to na papiru, tabletu, monitoru ili drugom mediju.
Ukupni doživljaj je bitan. Kupnja, pregledavanje, listanje, čitanje, odlaganje na policu/ormar/gdjegod, ponovno čitanje, posudba drugima itd. Sve odreda mali fetiši koje svaki ljubitelj pisane riješi na neki način njeguje.

Ne želim romantizirati pisani medij i pasionirano kolekcionarstvo, jer sam i sam protivnik bezglavog sakupljanja svega što se izda pod izlikom da se kompletira zbirka, ali neke stvari zaista zaslužuju da ih se ima kao knjigu na polici, a ne kao ikonicu na desktopu.
Koje će to stvari biti prepuštam svakom pojedincu da odluči sam za sebe.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 25/09/2012 : 11:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da vas pitam sve nešto... Gdje kupujete sve svoje stripove ?

Ja prvenstveno koristim Book Depository, prije sam Amazon ali više ne...

Ja na Book depository, striparnice, sajmovi. Stjecajem okolnosti još nisam razdjevičio Amazon, ali i to će..

Go to Top of Page

SonicHR
New Member

Croatia
110 Posts

Member since 19/09/2012

Posted - 25/09/2012 : 11:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send SonicHR a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno je Book Depository bolji od Amazona u svakom pogledu osim u izboru naslova,ali tu su... Jeftinije knjige i besplatan shipping, evo zadnju knjigu su mi poslali u prošlu srijedu i došlo jučer dok sam sa Amazona čeko minimum 10 dana...

Edited by - SonicHR on 25/09/2012 11:31:13
Go to Top of Page

The Kid #9
Starting Member

35 Posts

Member since 06/05/2012

Posted - 25/09/2012 : 13:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send The Kid #9 a Private Message  Reply with Quote
Par ljudi je kazalo da je iskustvo čitanja stripova dosta različito od slušanja muzike, pa iako se nama kao nekome ko se ne bavi sakupljanjem ploča čini da je tako, mislim da i nema puno razlike, makar kad se radi o kolekcionarstvu.

Sve što obožavate kod sakupljanja stripova prisutno je i kod kolekcionara muzičkih ploča - potraga za naslovom, kupovina, iščekivanje, držanje ploče u rukama po prvi put, zurenje u naslovnicu, odlaganje na ormar sa ostalim naslovima...
I ono što je najvažnije, kad je u pitanju poređenje sa stripom - neuporedivo kvalitetniji i autentičniji analogni zvuk u odnosu na digitalnu tehnologiju; baš kao i iskustvo čitanja štampanog stripa u odnosu na čitanje na ekranu.

Kod stripova je zaista pravo pitanje - da li nekoga isključivo zanima ono što je unutar stripa, ili je to ipak užitak sakupljanja i ređanja tih prelijepih, šarenih naslovnica kroz prste. Ko ovom drugom uspije da odoli, svaka mu čast.

Edited by - The Kid #9 on 25/09/2012 13:32:48
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 25/09/2012 : 13:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni osobno je Book Depository bolji od Amazona u svakom pogledu osim u izboru naslova,ali tu su... Jeftinije knjige i besplatan shipping, evo zadnju knjigu su mi poslali u prošlu srijedu i došlo jučer dok sam sa Amazona čeko minimum 10 dana...

to sve ovisi, BD se isplati kad naručuješ 1-2 stvari, ali često amazon zna bit povoljniji kad se radi narudžba s više stripova, da ne govorim o tome kako su mi par puta znali zagubit strip s bd, a i svakako poštar zna nabit onu kuvertu u sandučić pa se natuku rubovi, ili presavine korica... kod amazona mi je opet sigurnije jer više stvari strpaju u istu kutiju i sve dođe odjednom :)

quote:
Originally posted by The Kid #9

Kod stripova je zaista pravo pitanje - da li nekoga isključivo zanima ono što je unutar stripa, ili je to ipak užitak sakupljanja i ređanja tih prelijepih, šarenih naslovnica kroz prste. Ko ovom drugom uspije da odoli, svaka mu čast.

Poentira si u pravo misto, ja osobno vodim računa o tome da kupujem uglavnom ono što mi se stvarno čita, ali volim i promatrat kolekciju satima, jbga to su sve čari ovog "sporta"
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 25/09/2012 : 14:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Kid #9

Pa, ne znam za druge - ali ja nikada neću kupiti nešto što me ne zanima. Uzimam isključivo ono što ću pročitati i što želim imati u kolekciji. I da, sretan sam kad vidim hrpu papira na polici, ali ona nije sama sebi svrhom. Ne pada mi na pamet, npr., kupovanje više izdanja istog stripa, skupljanje alternativnih naslovnica i sl.
Ako se kojim slučajem zeznem (rijetko, jer temeljito istražim prije kupnje, ali dešava se), ništa, prodam/poklonim i potrošim pare na druge tiskovine.

Što se tableta tiče, nabavio sam si jedan od 10", i to je fantastična stvar što se knjiga/stripova tiče - puno praktičnije od laptopa (bus, vlak .. još poneseš slušalice i uživaš u glazbi dok čitaš). No svejedno, osjećaj papira pod rukama i način na koji doživljavaš strip kod klasičnog čitanja je nezamjenjiv (poput filma kod kuće i u kinu, što je već spomenuto). Također, u većini slučajeva jedini stripovi koje ću pročitati u digitalnom obliku su oni koji me ne zanimaju previše (pa malo bacim pogled, tek toliko) ili da provjerim par brojeva prije kupnje.
Ima iznimnih situacija (npr. Walking Dead, koje sam uzimao u trejdovima ili HCovima kako su izlazili, pa onda to prodavao kad se pojavi Omnibus. Pokazalo se kao gnjavaža, em financijski, em čekaš sto godina da izađe nova knjiga; pa sam odlučio preskočiti te međukorake i pratiti skenirano te uzeti omnibus kad konačno izađe, a kako nakraju svejedno šibnem masu para savjest mi je čista :), no jako su rijetke i više izuzetak nego pravilo.

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 25/09/2012 14:31:48
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1558 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 26/09/2012 : 10:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Evo nakon duljeg izbivanja sa foruma,ovo je prva tema koju sam otvorio pri povratku i zbog toga mi je baš drago.....
Fenomenalne kolekcije sve po redu...
Kad otiđem doma uslikaću i ja ono što imam,mada nije niti blizu ovim ovdje!
Svaka čast dečki....
Još kad bi i Obi-Wan uslikao svoju :)))

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 26/09/2012 : 10:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

1. Evo nakon duljeg izbivanja sa foruma,ovo je prva tema koju sam otvorio pri povratku i zbog toga mi je baš drago.....
2. Kad otiđem doma uslikaću i ja ono što imam,mada nije niti blizu ovim ovdje!
3. Još kad bi i Obi-Wan uslikao svoju :)))

1. Bas mi je drago da ti se svida tema i da ces nam se pridruziti..
2. Odlicno..jedva cekamo..
3. Tome se i ja nadam..ko zna kakve nemani on skriva na svojim policama..

Edited by - brni on 26/09/2012 10:56:16
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 26/09/2012 : 13:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ja bih, na primjer, ovdje volio vidjeti i kolekcije američkih stripova koje imaju patrijarsi () mcn i šjor Bane, te ostali iskusni kolekcionari sa sajta.
Da ne govorim o crtačima!
Police Zonjića, Džuke, Ribića, Žeželja, Kordeja, Petruše... ha?

Edited by - Amos on 26/09/2012 13:23:07
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/09/2012 : 14:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bih, na primjer, ovdje volio vidjeti i kolekcije američkih stripova koje imaju patrijarsi () mcn i šjor Bane, te ostali iskusni kolekcionari sa sajta.

Vjerovatno bi se razočarao.
Večina koja radi na stripovima i nisu baš neki kolekcionari.
A ima ih i koji ne čitaju stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/09/2012 : 15:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Vjerovatno bi se razočarao.
Večina koja radi na stripovima i nisu baš neki kolekcionari.
A ima ih i koji ne čitaju stripove.

Boro Pavlović mi je bija dobar kad san ga pita kakav mu je strip El Nino, i komentira da se meni ne sviđa baš nešto pretjerano(scenarij naravno). Kaže mr.Pavlović: Neman pojma kakav je strip, nikad stripove koje crtan ne čitan. Ne čitan stripove ni inače , osin Asterixa i još par naslova koji mi se sviđaju iz mladosti.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000