Author |
Topic |
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 26/09/2012 : 18:05:05
|
quote: Originally posted by stinky
rasprava nije gotova, ni blizu. ljudi su se tamo kao nešto opredijelili lijevo, hrpa njih. ali sve je to jedna zbrka i većina malo toga jasno razumije, od mamlaza pa do, evo vidim da se tu čak mlađo zove ljevičarom. mhejl, mlađo, kiky - to su razlilite vrste "ljevičara", s tim da mlađo to može biti samo u nekakvom širokom smislu, tako širokom da su onda svi ljevičari (pa i ja) - pobogu, mlađo je fibraš. mhejl je klasični ljevičar koji nipošto ne može priznati mlađu i kikyja na istoj strani, jer a) mlađo je tipični "buržuj", a b) kiky je umjereno krilo (ne razmišlja o fizičkoj sili)
stoga, lijevi forumski tabore, porazmislite o sljedećem: jeste li vi za promjenu društvenog uređenja (upravo ovog kojega živite u ovom trenutku u lijepoj našoj hrvatskoj, a i šire) ili ste samo za neke manje zahvate, reformu ili uopće tu ne bi ništa bitno dirali?
jedini mhejl piše u tom smislu, pod utjecajem druga lenjina i rusa, makar je upitno je li i on za totalno rastvaranje čitavog sustava, onako pravo, zbiljski. samo on je "komunist" u preciznom smislu tog pojma (barem ovako forumaški). stripofil to nije, kiky to nije iako nešto priča o komunizmu.
s druge strane, dsormaz je dosljedni desničar i on nije kontradiktoran.
moj slučaj je težak i prelazi mogućnosti shvaćanja 99% živućih ljudi na planetu, a kamoli da bi me se shvatilo na scomu.
druga stvar koju diskutanti uopće ne shvaćaju je da su sve one zemlje koje smo zvali istočni blok bile komunističke zemlje. uz kinu i još par slučajeva, to su jedini zbiljski slučajevi "komunističke prakse", "primijenjenog marksizma" ili kako već hoćete zvati. one su se srušile ko od papira, jedna za drugom, i to je fakt. one su jedino iskustvo koje imamo o komunizmu na razini države. s tim se "forumaški ljevičari" ovih i onih fela i varijacija - moraju nositi.
inače, na mikrorazini, komunizam predstavljaju poneke religijske sekte ili samostani ili gdje kakva komuna. to nisu relevantni slučajevi za tako dinamične i složene organizme kao što je to društvo koje se organiziralo u državu. osim toga, veliki zagovaratelj komunizma, kropotkin, priznaje da se sve te komune raspadaju, kako on misli, baš zbog svoje malenosti, zatvorenosti, jer tu do izražaja dolazi ljudski faktor. haha, on tvrdi da ako je veće da bolje funkcionira. vidi djelo Anarhija. kropotkin nije doživio slom komunizma, a ni permanentnu potrebu partijske diktature, jer bi vjerujem korigirao svoja stajališta.
no, uglavnom, situacija zahtijeva novu temu u svaštari gdje će vrli umovi raspraviti društvenu problematiku. ako mlađo ili globinjo ne otvore vrlu temu dok sam reko keks, onda ću je otvoriti sam po vlastitom nahođenju, prema mojim pravilima i pod mojim uvjetima.
nema potrebe da se moji mudri savjeti podvrgnu sumnji, preispitivanju i slično, jer prema dijalektici, ja stojim na kraju, posljednji sam avatar svjetskog duha i kroz mene objektivno progovara on - svjetski duh. sagledavam sva prošla stanja i utjelovljenja svijesti i svaki ama baš svaki pojedini forumaš mi je poznat u cijelosti. to drugim riječima znači da ne može doći do nekog boljeg prijedloga; svaki prigovor je niži stupanj, a ovo je odgojna diktatura, filozofsko jakobinstvo (a i povezano je sa marksizmom, prosvjetiteljstvom, racionalizmom i svim krasnim stvarima koje tako štujete).
što se tiče rasprave, dobro ju je voditi argumentima (ovdje smatram i ad hominem sjajnim oružjem), a ako bude nekih svađa - nemojte si otrgnuti glavu zbog toga. nismo cica-mace. samo u slučaju da netko zapadne u idiotizam i tupljenje, njega se eliminira i to je to. (ako ne možete prepoznati što je idiotizam i tupljenje, presudit ću ja.)
Да ли ти то поштујеш Кропоткина?? |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 26/09/2012 : 18:05:06
|
quote: Originally posted by sawitch
Nek je i ovaj nesto pametno rekao..
Iskreno, nije mu prvi put. Zna on tu i tamo napisat nešto OK. Meni je najveće iznenađenje šta san razumija skoro svaku napisanu rič. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 26/09/2012 : 18:16:00
|
quote: Originally posted by kosmajac
rasprava nije gotova, ni blizu. ljudi su se tamo kao nešto opredijelili lijevo, hrpa njih. ali sve je to jedna zbrka i većina malo toga jasno razumije, od mamlaza pa do, evo vidim da se tu čak mlađo zove ljevičarom. mhejl, mlađo, kiky - to su razlilite vrste "ljevičara", s tim da mlađo to može biti samo u nekakvom širokom smislu, tako širokom da su onda svi ljevičari (pa i ja) - pobogu, mlađo je fibraš. mhejl je klasični ljevičar koji nipošto ne može priznati mlađu i kikyja na istoj strani, jer a) mlađo je tipični "buržuj", a b) kiky je umjereno krilo (ne razmišlja o fizičkoj sili)
stoga, lijevi forumski tabore, porazmislite o sljedećem: jeste li vi za promjenu društvenog uređenja (upravo ovog kojega živite u ovom trenutku u lijepoj našoj hrvatskoj, a i šire) ili ste samo za neke manje zahvate, reformu ili uopće tu ne bi ništa bitno dirali?
jedini mhejl piše u tom smislu, pod utjecajem druga lenjina i rusa, makar je upitno je li i on za totalno rastvaranje čitavog sustava, onako pravo, zbiljski. samo on je "komunist" u preciznom smislu tog pojma (barem ovako forumaški). stripofil to nije, kiky to nije iako nešto priča o komunizmu.
s druge strane, dsormaz je dosljedni desničar i on nije kontradiktoran.
moj slučaj je težak i prelazi mogućnosti shvaćanja 99% živućih ljudi na planetu, a kamoli da bi me se shvatilo na scomu.
druga stvar koju diskutanti uopće ne shvaćaju je da su sve one zemlje koje smo zvali istočni blok bile komunističke zemlje. uz kinu i još par slučajeva, to su jedini zbiljski slučajevi "komunističke prakse", "primijenjenog marksizma" ili kako već hoćete zvati. one su se srušile ko od papira, jedna za drugom, i to je fakt. one su jedino iskustvo koje imamo o komunizmu na razini države. s tim se "forumaški ljevičari" ovih i onih fela i varijacija - moraju nositi.
inače, na mikrorazini, komunizam predstavljaju poneke religijske sekte ili samostani ili gdje kakva komuna. to nisu relevantni slučajevi za tako dinamične i složene organizme kao što je to društvo koje se organiziralo u državu. osim toga, veliki zagovaratelj komunizma, kropotkin, priznaje da se sve te komune raspadaju, kako on misli, baš zbog svoje malenosti, zatvorenosti, jer tu do izražaja dolazi ljudski faktor. haha, on tvrdi da ako je veće da bolje funkcionira. vidi djelo Anarhija. kropotkin nije doživio slom komunizma, a ni permanentnu potrebu partijske diktature, jer bi vjerujem korigirao svoja stajališta.
no, uglavnom, situacija zahtijeva novu temu u svaštari gdje će vrli umovi raspraviti društvenu problematiku. ako mlađo ili globinjo ne otvore vrlu temu dok sam reko keks, onda ću je otvoriti sam po vlastitom nahođenju, prema mojim pravilima i pod mojim uvjetima.
nema potrebe da se moji mudri savjeti podvrgnu sumnji, preispitivanju i slično, jer prema dijalektici, ja stojim na kraju, posljednji sam avatar svjetskog duha i kroz mene objektivno progovara on - svjetski duh. sagledavam sva prošla stanja i utjelovljenja svijesti i svaki ama baš svaki pojedini forumaš mi je poznat u cijelosti. to drugim riječima znači da ne može doći do nekog boljeg prijedloga; svaki prigovor je niži stupanj, a ovo je odgojna diktatura, filozofsko jakobinstvo (a i povezano je sa marksizmom, prosvjetiteljstvom, racionalizmom i svim krasnim stvarima koje tako štujete).
što se tiče rasprave, dobro ju je voditi argumentima (ovdje smatram i ad hominem sjajnim oružjem), a ako bude nekih svađa - nemojte si otrgnuti glavu zbog toga. nismo cica-mace. samo u slučaju da netko zapadne u idiotizam i tupljenje, njega se eliminira i to je to. (ako ne možete prepoznati što je idiotizam i tupljenje, presudit ću ja.)
Да ли ти то поштујеш Кропоткина??
On izgleda štuje samo sebe...
|
Wtf?
|
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 26/09/2012 : 18:39:05
|
Ма нема фрке,него да знам да ли причам са човеком или поштоватељем нечега,јер ако је ово друго,вероватно ће условити опет моје избацивање са форума |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 26/09/2012 : 18:46:55
|
quote: Originally posted by kosmajac
Ма нема фрке,него да знам да ли причам са човеком или поштоватељем нечега,јер ако је ово друго,вероватно ће условити опет моје избацивање са форума
ne vjerujem da u tome ima bilo kakgvog utjecaja. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
Edited by - Tutta on 26/09/2012 18:47:16 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 26/09/2012 : 18:52:49
|
ma kakav kropotkin, što ti uopće znači to "poštovanje kropotkina" poštujem ga utoliko da sam malo čitao što je pisao. daleko smo on i ja. plus je rus, a ako te zanima rangiranje, onda je kod mene zapad gore, rusi idu prema dolje, istok također. to onako načelno, a sad, svaki pojedini slučaj, e to ti je... |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 26/09/2012 : 19:36:32
|
ma kakav kropotkin, što ti uopće znači to "poštovanje kropotkina" poštujem ga utoliko da sam malo čitao što je pisao. daleko smo on i ja. plus je rus, a ako te zanima rangiranje, onda je kod mene zapad gore, rusi idu prema dolje, istok također. to onako načelno, a sad, svaki pojedini slučaj, e to ti je...
Дакле,Ви сте сада почели да рангирате прво кажете иде комунистички запад потом иде монархистичка Русија затим наводите заостали Исток и тако редом Занимљиво гледиште,али помало марксистичко и као такво ретроградно Али пазимо...уколико би питали било ког домаћина на овом великом свету,шта је за њега рангирање приоритета,верујем душом да би то био овакав рецимо след 1.БОГ ОТАЦ 2.ПОРОДИЦА 3.СВОЈА ЗЕМЉА те би из овог каузалног низа следила 4.ОПШТЕ ЧОВЕЧАНСКА ДОБРОБИТ И СПАСЕЊЕ
Сложиће те се уколоко нисте атиста(што опет значи некакав верник),да вредносно морална конструкција сваког човека не може дисати без ова четири постулата..јер како без светла не можемо схватити шта је мрак,тако исто и без ових врлина не можемо постићи савршенство нашег земаљског бивство вања... У сваком случају,потенцирање каткад врлина доводи до катаклизме,а безпоштедно веровање у људе,напротив,у деградацију саме љубави. Тема расправе и ове и сваких других би требала бити,управо анализа чињенице,зашто толико мрак жели да пороби светлост. Одговором на то круцијално питање(али углавном човечије),ми можемо дати касније и неке смернице како да се спашавамо...јер спасење душе,веће је од спасења човека. Човек је изображење душе.а по Божјој слици(икони)...па је неумесно пљувати по себи самом,користећи ционистико/пропагаторске идеје(изме),чиме човек доказује да је већи мајмун од самогмајмуна. Управо посрнуће,човечанске душе у задњих 5/6000 година равна пут којим се свет креће...пут мрака,не достојанства,пут заблуде и пут дивљаштва. Они који имају моћ,имају тако широк дијапазон оруђа да збуне људе,и уз непркидну примену логично/активно/усмеревајућих метода и шаблона(који се временом само усавршавају,што није нимало безазлено),управо диригују своју музику масама..да управо игра ју како ови свирају. Масе,пошто нису усавршиле највеће ступњевњ логике и домаћинског размишљања,иду слепе и мисле да иду правим путем. Плашим се за овај свет...јер ће следеци велики сукоб бити толико јак,да ће после њега категорија моралности бити на нивоу тамо неке давно испричане бајке. Молити се и молити непрестано,уздржавати и бити скроман За остало не умем више ништа ни рећи,јер надире велики мрак. А њега се заиста плашим. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 26/09/2012 : 20:02:25
|
ovdje je došlo do nesporazuma naime, ja nisam ni komunist ni marksist, iako vrednujem mnoge marxove ideje predloženu vrijednosnu tablicu prihvaćam, premda ne i daljnju razradu. kažem, priklanjam se zapadnoj kulturološkoj tradiciji, a tekst nekako naginje misticizmu, tj. istoku |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 26/09/2012 : 20:11:43
|
Нема мистицизма...од нас се тражи само љубав и кротост Никада нећу разумети људе...на овом свету ништа није бесплатно... осим ХРИТСА Срамота |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 26/09/2012 : 20:23:08
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Ne mislin da triba izbacit isključivo dsormaza.
To sad ovdje iznosiš. U onom topicu si pozivao na moju virtualnu egzekuciju. Ja sam s mnogim ljudima ovdje, u ovih 10 godina, ulazio u svađe ili malo polemičnije rasprave, ali nikad, baš nikad nisam zagovarao i priželjkivao bilo čije izbacivanje ili javno likovao kad bi bilo koga ovdje izbacili. Sorry, ali meni je to nešto pokvareno, podmuklo, ljigavo do bola, kukavički, da ne upotrijebim neku težu riječ...Uglavnom, ispod dostojanstva mi je spuštati se na takvu razinu. Postoje moderatori koji će te probleme riješiti, ne treba nitko pozivati na nečiji linč. Slično je s otvaranjem nekakvih hučkačkih linč-topica protiv nekoga, što se isto prakticiralo. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 26/09/2012 : 20:23:25
|
je da, "krotki će naslijediti zemlju" ali povijest pokazuje da vrijedi "sila je zakon" i čovjek je bačen u svijet u kojemu balansira između tih proturječnih stavova. ja se držim da "bog pomaže onome tko si sam pomogne", ne u smislu gaženja preko leševa, već čovjek mora biti djelatan. pasivnost je zlo. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 26/09/2012 : 20:27:11
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by globinjo
šta on tupi jedno te isto,njegov problem
E vidiš, nije istina. Upravo ovo je problem, jer tupljenje jednog te istog bez uvođenja ikakvih argumenata guši raspravu, i to bi ti i ostali moderatori tribali pripoznat i sankcionirat. Kad bi te koji tupe makli ili baren upozorili moglo bi se raspravraljat o čemu oćeš.
Nije ti palo na pamet da možda iz perspektive nekog drugog ti tupiš jedno te isto bez argumenata i gušiš raspravu. |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 26/09/2012 : 20:39:58
|
je da, "krotki će naslijediti zemlju" ali povijest pokazuje da vrijedi "sila je zakon" i čovjek je bačen u svijet u kojemu balansira između tih proturječnih stavova. ja se držim da "bog pomaže onome tko si sam pomogne", ne u smislu gaženja preko leševa, već čovjek mora biti djelatan. pasivnost je zlo.
Стоји..али зар не милиш,да треба бити делатан у смислу да ја гледам да се и ти са мном спасиш..јер ако није тако,у чему ће бити логика Логично и јесте разумно...разумно и јесте морално..морално јесте правично..које опет усавршава љубав...она као круна поражава мрак и грех,што на полсетку води вечном миру и свршенству... А трајање у таквом нечем,мора да је космички врхунац среће |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Topic |
|
|
|