Author |
Topic |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 27/09/2012 : 14:30:08
|
Nakon više od 20 godina od starta serijala - Čuvari Zaboravljenog Vremena Miroslava Marića & Vuje Radovanovića. I to integral!
Pored reprinta prvog(edicija Profil - Majstori Jugoslovenskog Stripa, DeNO 1991.) i drugog albuma(Književna Reč, 2000.) donosi i premijeru te poslednji deo ove trilogije.
184 strane, crno-belo, HC, Riznica format.
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/ChuvariZaboravljenogVremenaprivju.pdf
Cena je sledeća:
* pretplatna - 1200 dinara * promotivna - 1400 dinara * konačna - 1600 dinara
[color=red]Pretplatna cena važi za uplate do 20. oktobra.[/color]
I pored toga - Čuvare ćete tokom trajanja Salona stripa moći da kupite po pretplatnoj ceni na štandu Lavirinta - a u normalnoj prodaji, po promotivnoj ceni, biće od 20. oktobra.
Tandem Vuja Radovanović + Miroslav Marić će u subotu 29. septembra, od 16-18h (a vala i posle toga:) biti na Salonu, odnosno pri Lavirint štandu za potpisati i išvrljati koječega u glanc nove albume Čuvara zaboravljenog vremena.
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21273 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Demosten
New Member
Croatia
123 Posts
Member since 25/08/2006 |
Posted - 27/09/2012 : 16:06:19
|
šaljite odmah paket stripova za Hrvatsku |
Air force definition of explosives: A loud noise followed by the sudden going away of what was once there a second ago. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1866 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/09/2012 : 09:52:26
|
Zapravo ovo izgleda jako interesantno izdanje odnosno projekt kao strip; postapokaliptični SF/fantasy u domaćem izdanju. Hm, razmislit ću o ovome. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 28/09/2012 09:52:47 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21273 Posts
Posted - 06/10/2012 : 16:07:03
|
Dvadeset godina nakon pročitanog prvog albuma dočekao sam da zaokružim kompletnu priču. I vredelo je. Jako zanimljiv SF, sa slojevitom pričom,napet i neizvestan do samog kraja;lepog crteža i sjajnih kadrova. Slobodno mogu reći da je u pitanju biser domaćeg stvaralaštva,a dokaz za to je i činjenica da ga je Darkvud objavio. Najtoplije preporuke i nadam se da ovde priča neće stati! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 06/10/2012 16:09:12 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/11/2012 : 11:28:21
|
U Društvu ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" još jedno druženje sa stripom je zakazano za ponedeljak 12. novembar u 19h, Tribinska sala Doma omladine Beograda, a povodom izlaska kompletiranog i celovitog izdanja "Čuvara zaboravljenog vremena" Miroslava Marića (scenario) i Vujadina Radovanovića (crtež). Gostuju: Vujadin Radovanović, Zoran Stefanović (dramaturg, scenarista), Sara Bujak (ispred izdavačke kuće Darkwood); Domaćin: Žarko Milićević |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 12/11/2012 12:01:28 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9435 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/06/2013 : 13:44:22
|
Ovo je moj prvi susret s ovim stripom, znači bez faktora nostalgije. Kupio sam ga možda najviše zato da vidim još nešto što je crtao Vuja jer mi je fenomenalan njegov crtež u ratovima vrsta. Priča počinje malo konfuzno, mijenjaju se lokacije i likovi bez nekog jasnog objašnjenja ali kako priča se odmiče sve sjeda na svoje mjesto. Na kraju dobijemo lijep rasplet ali ne i odgovore na sva pitanja - nastavak možda? Crtež je, barem koliko sam ja primijeti, poprilično ujednačen u odnosu na vremenski razmak u kojem je nastajao, očito majstor ostaje majstor. Što se tiče samog žanra, izgleda da je posta-apokaliptični SF bio poprilično popularan 80-tih na ovim prostorima (Machu Picchu,...) pa mi je zanimljivo promatrati te stripove i kao dnevnik jednog razdoblja.
Da li se može negdje vidit kako izgleda prva epizoda u boji? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 01/06/2013 13:45:44 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21273 Posts
Posted - 01/06/2013 : 15:03:27
|
quote: Originally posted by Deers
Ovo je moj prvi susret s ovim stripom, znači bez faktora nostalgije. Kupio sam ga možda najviše zato da vidim još nešto što je crtao Vuja jer mi je fenomenalan njegov crtež u ratovima vrsta. Priča počinje malo konfuzno, mijenjaju se lokacije i likovi bez nekog jasnog objašnjenja ali kako priča se odmiče sve sjeda na svoje mjesto. Na kraju dobijemo lijep rasplet ali ne i odgovore na sva pitanja - nastavak možda? Crtež je, barem koliko sam ja primijeti, poprilično ujednačen u odnosu na vremenski razmak u kojem je nastajao, očito majstor ostaje majstor. Što se tiče samog žanra, izgleda da je posta-apokaliptični SF bio poprilično popularan 80-tih na ovim prostorima (Machu Picchu,...) pa mi je zanimljivo promatrati te stripove i kao dnevnik jednog razdoblja.
Da li se može negdje vidit kako izgleda prva epizoda u boji?
Prva epizoda u boji izgleda lošije nego ova u integralu.
Odgovore na nerešena pitanja ćemo dobiti u nastavku/nastavcima Čuvara.Bio je čak plan da se sa radom na nastavku krene pre pola godine, ali za sada je sve ne stend baju.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 01/06/2013 15:05:57 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9435 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/06/2013 : 15:41:22
|
Super za nastavke!
Za boju, piše i u predgovoru da je loša, ali bih ipak volio vidjeti kako izgleda. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
|
Topic |
|