Original je ipak original. Najbolji dokaz za to je alkohol. Od lažnjaka boli glavuša nakon konzumacije. Pretpostavljam i da su nastavili svirati u originalnoj postavi da bi se danas udaljili od izvorne ideje i izlizali. Dokaz za to je cijela plejada bendova koji danas egzistiraju na lovorikama stare slave i predstavljaju karikaturu samih sebe iz nekih boljih dana.
Original je ipak original. Najbolji dokaz za to je alkohol. Od lažnjaka boli glavuša nakon konzumacije. Pretpostavljam i da su nastavili svirati u originalnoj postavi da bi se danas udaljili od izvorne ideje i izlizali. Dokaz za to je cijela plejada bendova koji danas egzistiraju na lovorikama stare slave i predstavljaju karikaturu samih sebe iz nekih boljih dana.
Ko se to konkretno izlizao, osim Čorbe?
A da bi se ZP izlizali, ne mogu se složiti, a ni sa tim da bi oni eventualno nastavili. Ceo Primitivizam je bio izuzetno svestan pokret, i oni su sami ukinuli Novi Primitivizam nekoliko godina pre nego što je i počeo rat...
A da bi se ZP izlizali, ne mogu se složiti, a ni sa tim da bi oni eventualno nastavili. Ceo Primitivizam je bio izuzetno svestan pokret, i oni su sami ukinuli Novi Primitivizam nekoliko godina pre nego što je i počeo rat...
Pa izlizali su se brate osim Čorbe i Prljavo kazalište, Aerodrom, Štulić, Rundek ... Pa i Plavi orkestar i Crvena jabuka, iako su oni neka druga kategorija :) Uglavnom, većina onih autora i bendova koji su bili aktivni nekad, a i danas egzistiraju, nisu ni blizu onoj izvornoj inventivnosti i energiji.
Pa izlizali su se brate osim Čorbe i Prljavo kazalište, Aerodrom, Štulić, Rundek ... Pa i Plavi orkestar i Crvena jabuka, iako su oni neka druga kategorija :) Uglavnom, većina onih autora i bendova koji su bili aktivni nekad, a i danas egzistiraju, nisu ni blizu onoj izvornoj inventivnosti i energiji.
Kazalište se izmenilo još onda kad su promenili pevača, Aerodrom nikad qrcu nije valjao, Štulić je... Štulić, o njemu se teško može ocenjivati i diskutovati, za neke on nikad nije ni valjao, dok ka drugi obožavaju do idiotizma. On je možda najsubjektivniji u svojoj muzici i formi, o tome se tek ima pisati... Za Rundeka se slažem.
Orkestar je bio čista komercijala kad se pojavio, takav je ostao i dan danas, stoga ne znam koliko se može govoriti o njima, koliko su se pokvarili, možda nikad nisu ni valjali. Jabuka je crkla onog dana kad su Buha i Ričl stradali, posle toga nema duha primitivizma, i postaju dosta kao Orkestar.
S druge strane, imaš YU Grupu koja, kao i uvek, izbaci kvalitetan gitarski zvuk na ponekom novom albumu, i začini ga sa dve ili tri epik pesme. Oni su, ako mene pitaš, jedan od retkih istinskih ROCK bendova koji je opstao, kojima je muzika onako, porodični posao i kojima je rock u krvi.
Imaš i Partibrejkerse koji razvaljuju sa istom energijom i inatom sa kojim su osnovani. Imaš Majke, Tj. Barea.
Ostali su, manje ili više, bili rock jer je to bilo u modi, pogotovo Parni Valjak, pomenuti Orkestar ili recimo Neki to vole vruće, Tutti Frutti Balkan Bend.
Problem je što su pravi muzičari, tipa članova EKV-a ili Indeksa umrli, što se Točak i Stefanovski bave nekim džezom i bluzom, a ovi koji su danas ostali od većih imena i koji i dalje snimaju, poput pomenutih Čorbe, Kazališta ili oni pokušaji sa 4 asa, povratnički koncert Dugmeta... To su jednostavno ljudi koji ne znaju ništa drugo da rade osim da sviraju i pevaju, i žive od stare slave.
Pa i ovo što Sejo na silu gura je već postalo odvratno, poput ovog Muzeja revolucije. Album od kog može samo da ti se povraća, uz svu dobru volju i ljubav prema Sejinom pesničkom talentu
Jeremija, slažem sa svime što si kazao u prethodnom postu.
Hvala ti, nisam imao više snage da pišem
Ne znam doduše šta me je i obuzelo, odakle mi želja za tim pisanjem... Valjda introspekcija nakon sinoćnjeg rođendana, kada sam naručio "Svirajte noćas samo za nju" i "Samo jednom srce voli".
vi mene proglasite ludim, ali ja pušenje danas ne mogu zamislit s neletom i njegovim kreveljenjem sejo mi je, ono, čovek, drug i starešina, 100puta bolji kao frontmen a ratno/poslijeratno pušenje ima legendarne pjesme, kao i ono predratno jugo45, poso, kuća, birtija možeš imat moje tijelo fildžan viška lijepa alma počasna salva laku noć stari takvim sjajem agregat itd
if you tolerate this, then your children will be next