forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 aaaah, na ovo se čekalo!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/10/2012 : 20:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Iza šokantnog naslova ne krije se nikakva najava...
Samo pokušavam opisati šta se dešava kada se najavi, izađe ili kupi neki novi strip.
Uh, ovo sam čekao...
Ovo se kupuje...
Ovo se ne propušta...
Bankrotirat ću...
Strip je zakon...
Strip je odličan, ne strip je vrh vrhova...
Kada će idući broj...
Ne mogu više čekati...
Neke su od rečenica kojima je obasjano skoro svako novo izdanje koje se pojavi na forumu.
Pa nije valjda da su svi stripovi odlični i da se naveče ne može zaspati razmišljajući o istima.
Ili samo ohrabrujemo izdavače da guraju što više i što dalje.
No, usmjevavamo li mi njih u pravom smjeru ili u provaliju.
Ovo se obavezno kupuje... Pa ne kupim.
Strip je odličan... A ustvari je teški prosjek.
Treba li biti božić-je-u-raju optimističan, glagoljivo diplomatičan ili surovo realan?
Dat ću za kraj jedan primjer:
Nabavio sam nedavno strip Caravan, mojeg omiljenog izdavača Phoenix.
Mini serijal, svi ga nahvalili, lijepe naslovnice. Kada uzmeš strip u ruke ili vidiš na polici, obuzme te sreća - sve izgleda super.
Idem čitati, spominju se vanzemaljci, na naslovnima vojska, avioni, medvjed, i puno drugih lijepo nacrtanih stvari. Pisao Medda kojeg se sjećam iz nekih sjajnih epizoda Nathana...
I tako ja čitam, čitam, čitam i zaspim.
Pročitao sam prvih 7 i strip je tako krasno dosadan da ga već polako stavljam na aukcije. Pa zar je moguće da se svima toliko dopao a meni je smor?! Mislio sam da imam dobar ukus. Nisam ni neki akcija džanki koji ne može čitati dobru dramu o međuljudskim odnosima.
U ovom stripu vojska potjera stanovnike jednog gradića na put kada se pojave misteriozni oblaci na nebu. Oni putuju, malo se svađaju, prisjećaju se nekih ne pretjerano zanimljivih epizodica iz prošlosti i uglavnom se ne dešava ništa zanimljivo (dobro ajd, u broju 7 medvjed je pojeo 2 vojnika, ali slabo je to i nedovoljno).
Strip mi nije čak ni prosjek...
Ima li netko kome smeta što sam ovo sve napisao? To je samo moje krajnje subjektivno mišljenje i nije mjerilo apsolutno ničega. No, zanima me, mislite li da se ovako nešto smije napisati bez da vas netko omrzne ?
Djelujem li loše na izdavača kojem želim sreću više nego bilo kojem drugom izdavaču i imam 80% stripova koje su izdali?
Ako želite dobar strip na donekle srodnu temu, čitajte The walking dead. E tu se nešto događa i to stalno. I neće vam biti dosadno. Još da ga netko izda od naših - Phoenix?
Šta vi mislite o ovoj temi.
Kada nam se stip sviđa, hvalimo na sav glas (to se zna).
A šta ako nam se ne sviđa
Šutnja ili reći šta misliš o stripu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 02/10/2012 21:17:44

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 02/10/2012 : 20:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Da sam ja otvorio ovakav topic sa ovakvom ispalom već bi me svi ispljuvali...
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 02/10/2012 : 20:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Ti si ti.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 02/10/2012 : 20:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Nemoj samo i ovaj topic da zaspamas majke ti...

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2364 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 02/10/2012 : 20:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Naslov topica...

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 02/10/2012 : 20:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Koliko se secam, bilo je ljudi koji su svojski napljuvali Caravan bas na ovom forumu i to je po meni sasvim normalna stvar, ima onih kojima se dopao prilicno i onih kojima se nije dopao nimalo. Sama mini-serija je drama koja za cilj ima razoblicavanje nekih uvrezenih zivotnih dogmi i to u startu nosi negativne poene jer citaoci generalno ne vole da vreme prekracuju takvim stivom... i to nije samo vezano za strip. Povede se prica u drustvu o "Rodjen 4. jula" ili "Postar uvek zvoni dvaput" i ispostavi se da to niko nije actually nije gledao iako su tzv kultni filmovi i da to niko ni ne zeli da gleda smatrajuci tematiku suvoparnom. The walking dead je totalno drugaciji tip price jer tu ima onostranih elemenata (u vidu zombija) i nekako je besmisleno praviti poredjenje sa aspekta dinamike sa necim sto je samo po pocetnoj naslovnoj strani vezano za sci-fi.

Edited by - Colt on 02/10/2012 20:42:34
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 02/10/2012 : 20:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
BTW Obi-wan dosta si izdrzao,ja sam od caravana odustao nakon 3 broja,toliko je dosadan bio

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 02/10/2012 : 21:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Meni je Caravan odličan, malo davi u početku doduše, ali kraj je potpuno popravio utisak.
I ok mi je ako neko kaže da mu se neki strip ne sviđa.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/10/2012 : 21:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Nisma još završio Caravan ali prva četiri broja odlično sigurno u top 10 bonellija, ako ne i 5

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 02/10/2012 : 21:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Isto mi se desilo sa Magičnim vetrom. Pun nade, super dobre naslovnice, preporuka nekolko stripaša od kojih nakon tri godine samo još dvema verujem, tema (indijanac, šamani, tematika westerna i duhova), odličan avtor Parlov a nekako nije išlo - odustao posle dva broja. Još uvek mislim, još imamnade uvek kad pogledam super naslovnice ali bojim se, da kad počnem čitat odustaču opet. I redko pišem ovako (i možda nisam jedini) pošto nisam još "profa" i kako je praksa ovde, uvek možeš očekivat neku kritiku ad hominem na ono što si napisao čisto i isključivo subjektivno. Inače samo za info - Bonelli mi je zaqrac osim Julije i početnih 20 i nešto Nathan Never epizoda. Al obečavam, NN imam namjeru da posudim i pročitam dalje.

Što se tiče početne euforije, ni ja nisam imun i često se navučem i posle mi žao, ali jbga, nije uvek sve lepo ispod fasade.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 21:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

...

Pa sam si kriv, pogresnim ljudima vjerujes.
Ima nas koji smo govorili da Caravan nije nista posebno, sto nisi nama vjerovao?!
Obrati paznju ko sta pise, ciji se ukusi poklapaju sa tvojim, onda ces imati manje tih probelema.

Ja kazem otvoreno ako mi se nesto ne svidja, cesto zbog toga me neko atakuje, ali nema veze, sigurno necu hvaliti nesto sto to ne zasluzuje samo zato da bih se ulizao izdavacu ili slicno.

Evo npr. ovdje si nahvalio TWD, a ja cu da ti kazem da je serijal imao odlican pocetak, poslije nekoliko desetina sveskica poceo je da se ponavlja i postao je jako dosadan i naporan.
Eto, ja sam te opomenuo, pa ti reci za neko vrijeme da ti niko tako nesto nije naglasio na vrijeme.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 02/10/2012 : 21:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
ja od magičnog iščitao nekih 35 brojeva i ima dobrih epizoda, ali ima žešćih gluposti. ne kapiram što se kunu toliko u taj strip..
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/10/2012 : 21:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Inače, ovaj Caravan je stavljen za primjer samo zato što da trenutno čitam. Nije ni prvi ni zadnji strip koji me nije kupio. Ovo je tema o svim super nahvaljenim stripovima koji nas ostave hladnima i kako se nositi s tim...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33042 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 02/10/2012 : 21:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

nisi interesantan, ni naj manje.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/10/2012 : 21:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Obi-wan

...

Pa sam si kriv, pogresnim ljudima vjerujes.
Ima nas koji smo govorili da Caravan nije nista posebno, sto nisi nama vjerovao?!
Obrati paznju ko sta pise, ciji se ukusi poklapaju sa tvojim, onda ces imati manje tih probelema.

Ja kazem otvoreno ako mi se nesto ne svidja, cesto zbog toga me neko atakuje, ali nema veze, sigurno necu hvaliti nesto sto to ne zasluzuje samo zato da bih se ulizao izdavacu ili slicno.

Evo npr. ovdje si nahvalio TWD, a ja cu da ti kazem da je serijal imao odlican pocetak, poslije nekoliko desetina sveskica poceo je da se ponavlja i postao je jako dosadan i naporan.
Eto, ja sam te opomenuo, pa ti reci za neko vrijeme da ti niko tako nesto nije naglasio na vrijeme.

Nije nitko kriv. Ni ja ni netko drugi. Meni nije žao pročitati taj strip - 12 epizoda brzo prođe.
Izgleda da sam ja letimičnim gledanjem primjetio sam hvale jer sam ustvari želio da mi se strip svidi.
TWD sam dogurao dosta daleko i apsolutno se ne slažem s tobom. U prvoj svesci mi je bilo jasno šta me čeka i sve što sam pročitao mi je pun pogodak u centar zabave.
Očigledno je da se ukusi ljudi ovdje drastično razlikuju pa je možda najbolje kupiti prvi ili prvih par brojeva i procjeniti sam.

Edited by - Obi-wan on 02/10/2012 21:33:02
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 21:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
do kojeg si broja dosao?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/10/2012 : 21:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

do kojeg si broja dosao?

Čitam one HC.
Valjda onda 84 (7x12).

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 02/10/2012 : 21:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
A meni je sve to normalno...i ja sam neki puta ispljujem neki strip kojeg 99% stripofila smatra remek djelom i zanimljivim,a meni je daleko ispod prosjeka,pa me većina vjerovatno smatra za idiota bez ukusa,a ja taj isti strip stavim na aukcije i on se proda odmah u prvom postavljanju(pogotovo ako je Fibrin ili Libellusov).
Dakako,ima tu i suprotnog od svega što je navedeno...ponekad svi ispljuju neku određenu epizodu ili strip,a ja u uživao u čitanju istog...
Smatram da je to sve stvar lančane reakcije kod komentiranja određenog stripa,pa zato bolje ne čitati recenzije i forume prije nego što sami pročitate određeni strip....
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 21:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
e pa onda bi trebao vec da si otkrio neke stvari, kao da se prica ponavlja i da sve postaje monotono, to se kod mene desilo tamo negdje oko broja 70.
Evo mog komentara od prije nekoliko mjeseci:

quote:

Nakon procitanih 15 trejdova(ca. 90 epizoda) serije The Walking Dead, moram priznati da sam se vec neko vrijeme smorio od ove price.
Na pocetku je to bio zaista fenomenalan serijal, nesto novo i sve super, ali onda s vremenom sve je postalo jednolicno, svaki trejd se u sustini ponavlja. Uglavnom sve ide na isti kalup:
Samosazaljenje, ispovijedanje, samospoznaja u toku trejda i onda okrsaj sa mrtvacima i obavezno na kraju jedan clan grupe izgubi glavu. I tako iz trejda u trejd, patetika ubija.
Mislim da je jednostavno previse, pogotovo ako covjek procita 90 i kusur epizoda, sve se jednostavno ponavlja i postaje dosadno.
Na samom pocetku je bilo pomalo sokantno kada neki od likova izgubi glavu, sada je to vise manje ocekivano, tako da me nece iznenaditi niti nesto pogoditi ukoliko, kao sto je najavljeno, Carl umre.
Problem je sto ne vidim izlaz iz ovog zatvorenog kruga u kojem se nasao Kirkman.
On je nedavno izjavio da ima u glavi vec razvitak radnje do broja 200, pa to nije ni tesko, samo neka vrti isti scenario cijelo vrijeme.
Jasno je da nece odustati od svoje ideje sve dok bude dovoljno ljudi koji ce kupovati ovaj serijal.
Nesto novo u seriji bi bilo dobro, nesto osvjezavajuce.
Sta ja znam, uzeti mozda neki drugi pravac, pri tome ne mislim na nove likove sa istom pricom, vec jednostavno drugaciji nacin naracije, nesto sto bi osvjezilo samu pricu i probudilo opet davno preminulu zelju da se sa nestrpljenjem uzme novi trejd u ruke.

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/10/2012 : 21:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Šta znam, mislim da vredi provesti vreme uz Karavan i da je dobar strip.Ne mislim da su Bonellijevi stripovi nešto specijalno i vrhunac umetničkog dostignuća (a opet baš njih najviše volim) , ali zato je retko koji od njih promašaj i pre svega retko koji drugi strip ume tako da opusti čoveka (pa makar i zaspao) , odvede ga u neki drugi svet (makar i snova) u odnosu na njegovu sopstvenu sadašnjicu.Idealno ispunjavaju jedan cilj, a to je konstantno ispunjavanje viška slobodnog vremena što je s obzirom na način njihovog izlaženja odlično.
Inače, pored zadovoljstva izraženog zbog toga da ćeš biti u mogućnosti pročitati neki strip tu je i ono da ćeš ga moći i posedovati, a tu ipak postoji razlika, bar što se tiče zagriženijih kolekcionara.

Van teme, zaista bi mogao da krene The walking dead i kod nas.

Edited by - tumen on 02/10/2012 21:47:09
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 02/10/2012 : 21:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Meni je Caravan odličan, malo davi u početku doduše, ali kraj je potpuno popravio utisak.
I ok mi je ako neko kaže da mu se neki strip ne sviđa.

Meni je pak Caravan primamljiv u početku,ali nakon pročitanih svih 12 epizoda mi je ostao nedorečen,jednostavno nije završio po mom ukusu,previše je stvari ostalo nerazrješeno....ustvari najbolje objašnjenje bi bilo kako sam stekao dojam da sam pogledao samo prvu sezonu neke serije koja u kompletu ima bar 5 sezona.
Na kraju stavio Caravan komplet na aukcije i za zamjenu dobio Crnjake i Conana(bookglobe)...a Conana ni dan danas nisam pročitao.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 02/10/2012 : 22:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Što se hvaljenih stripova tiče, a koji su me ostavili ravnodušnim da spomenem od signala do šuma. Ne kapiram šta je toliko specijalno u tome.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/10/2012 : 22:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Mene Konan ostavlja ravnodušnim, i srce mi se cepa kad vidim u kakvom dobrom ritmu ide ovaj junak, a meni ništa ne znači!!
Kad bi takvom brzinom izdavali Usagija,Tvrđu,Princ Valianta,Tardija,Torgala,...

edit: Obi, Karavan je sjajan strip!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/10/2012 22:46:53
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 02/10/2012 : 22:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
...a najjača fora mi je ono kada netko za nespretne švrkotine i pokušaje crtanja kaže: "Baš ovakav crtež pristaje ovom remek djelu"!
...mislim dogodi se da vam se neki crtež "na prvu" uopće ne svidi,ali kasnije uvidite da je to stvarno nešto dobro i živo,ali ne razumijem ljude koji ocjene crtež ocjenom 10,a u tom crtežu ne razlikujete lik od lika?
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 02/10/2012 : 22:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
Tex je sve što imam da kažem.

?????? ? ???????
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 03/10/2012 : 00:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Razlikuju se ukusi; svakako bi voleli da imamo sva izdanja pod rukom, svi mi, pritom znajući koliko sve to novca, truda, vremena i ko zna čega još košta Izdavača.

Komentar podrške je valjda, uvek, dobrodošao - isto kao i zamerka; ako je na mestu.

Piši propalo!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000